Sizce ayıp mı olur sözüme davet etmemek

Arkadaşlarımın kocalarını nereye oturtayım Peki?
Onları da ayrı ağırlamam gerekecek.
Hepsi arkadaşım. Hepsine değer veriyorum.
Ana eve sığmama durumumuz var.
Eşli olursa biz ve erkek tarafı hariç 12 kişi arkadaşların oluyor
Sordunuz cevapladım.
Ayıp olur dendiğinde nereye oturtayım diyorsunuz ayıp olmaz dendiğinde ayıp olmaz dimi diyorsunuz. Siz bilirsiniz öyleyse.

Şöyle diyeceksin, ev çok küçük oturacak yer yok, daha sonra hep birlikte kutlarız.
Basit :KK15:

Benim yakın arkadaşım da sozlenirken aynı şekilde, mutfakta takılıriz diye çağırdı beni ve diğer yakın arkadasimizi. Diğer arkadaşimiz evliydi ama kocasını getirmedi. Adam sadece akşam bizi alırken kapıdan iyi dileklerde bulundu .
Zaten nişan değil bişey değil, ne işi var adamın...zaten bizi çağırırken de 'fotograf çekersiniz,mutfakta yardım edersiniz' diye çağırmıştı.
Yakın arkadaşlar bunlara takilmaz,işini kolaylaştırır.
Bunlara takılacak olan , canını sıkan da zaten dost değil kulfettir bence

Arkadaşlar merhaba,

Şimdi benim sözüm olacak. Evde isteme töreni. En yakın arkadaşlarımı çağırdım.
Bazıları evli.
Amaç şu mutfakta takılırız, kahve yaparız, eğleniriz vs.

Şimdi bizim evimiz küçücük.
Karşı taraf kalabalık.
Yer kalmayacak oturmaya.

Bu yüzden arkadaşlarıma eşli olmayacağını söyledim.
Hem sıkılırlar, hem eve sığmayacağız.
Erkekler komşuda kızlar evde takılsınlık durumumuz yok
Çünkü komşumuz da yok.

Acaba ayıp mı ettim ?

Bir de bunu kalan arkadaşlara nasıl açıklayayım

Söz normalde aile arasında olan küçük bir tören.

Eğer arkadaşlarınızı kendinize o kadar yakın görüp davet ediyorsanız. Neden direkt bir şekilde ev küçük yer yok eşiniz gelmesin demiyorsunuz?

Zaten çok yakınsanız sorun etmezler.

Ayyy ben kocama bu akşam arkadaşımın sözüne gideceğiz desem benim ne işim var düğün olsa neyse der eminim :)

Söze esleri de gonullu gelmek istemezlerdi muhtemelen ama siz bunu arkadaslariniza ev dar kalabalik olacagiz kizlar vs. aciklasaydiniz daha samimi olurdu..

Sordunuz cevapladım.
Ayıp olur dendiğinde nereye oturtayım diyorsunuz ayıp olmaz dendiğinde ayıp olmaz dimi diyorsunuz. Siz bilirsiniz öyleyse.

Yazış tarzımdan sert çıkmışım gibi olmuş.
Kusura bakmayın.
Cidden sormuştum sizce erkekleri napayım diye :D
Hadi kızlarla mutfakta takılıcaz. Salona erkek tarafı ve bizimkiler oturacak. Kocalarını napayım :D

Teşekkür ederim cevabınız için. %99 ayıp olmaz dedi içim rahatladı

Söz bence nişan-düğün gibi değil pek. Yakın kız arkadaşlarınızın yanınızda olmasını istemeniz çok normal. Eşlerini çağırmadınız diye bozulacaklarını zannetmem, zaten çağırsanız bile adamlar ne işimiz var bizim sözde diyebilirler. Söz daha dar kapsamlı, aile arasında yakınlar arasında olan bir şey. Kız arkadaşlarınızın eşleriyle de bu kadar yakınlığınız varsa tabi ki çağırın, onlardan da samimi arkadaşlarınız olabilir ama nezaketen diye düşünüyorsanız hiç kimse buna takılmaz bence.

Siz de takılmayın böyle şeylere, keyfini çıkarın :21:

Arkadaşlar merhaba,

Şimdi benim sözüm olacak. Evde isteme töreni. En yakın arkadaşlarımı çağırdım.
Bazıları evli.
Amaç şu mutfakta takılırız, kahve yaparız, eğleniriz vs.

Şimdi bizim evimiz küçücük.
Karşı taraf kalabalık.
Yer kalmayacak oturmaya.

Bu yüzden arkadaşlarıma eşli olmayacağını söyledim.
Hem sıkılırlar, hem eve sığmayacağız.
Erkekler komşuda kızlar evde takılsınlık durumumuz yok
Çünkü komşumuz da yok.

Acaba ayıp mı ettim ?

Bir de bunu kalan arkadaşlara nasıl açıklayayım
ben de söz evde olacağı icin hiç bir arkadaşımı çağırmadim kendi akrabalarimiz ve karşı tarafın akrabalari yeterince kalabalik oluyordu zaten. Kuzenim vardi sadece yanimda arkadas olarak. Keske siz de baştan cagirmasaydiniz ama eşli olmama durumunu arkadaslariniza güzelce izah ederseniz aranizdaki samimiyetten ötürü sorun yapmazlar heralde

Tıkış pıkış olup sıkılacaklarına böyle daha keyifli olur kına gibi. atıplık bir durum yok..
hayırlı olsun bu arada Allah tamamını erdirsin :KK68:

Back
X