- 13 Mart 2011
- 1.099
- 756
- 123
- Konu Sahibi Crazypinkpink
-
1800 lira maaşla ev arkadaşı bulsanız bile geçinmeniz cok zor. Hiç o toplara girmeyin sonradan kuyruğu kıstırıp dönmek daha zor olur
Biraz araştırın illa ki büyük aile evi olmasına gerek yok küçücük bir çatı katı size yeter. Uygun fiyatlı bulabilirseniz çıkın. Ama bin lira kira ile ucu ucuna yaşarsınız o da belki. Yemek kartı dahil mi bu maaşa?
Yemek kartı olsa bir ihtimal olur derdim. Böylesi çok zor. Ev arkadaşı olursa belki. Ama zaten siz kafa dinlemek için çıkmak istiyorsunuz. Ev arkadaşı ile anlasamama ihtimali var. Bu paraya geçinmeniz çok zor. Bir de evden öyle hadi ben çıkıyorum diye gidemeyeceksiniz belli ki. İlla bir tartışma çıkar. Geri yapamayıp eve dönmek ağır olur. Çok iyi hesaplamaniz lazım.Isyerinde yemek yemekhanede yenio. Ksrt vermiolar maalesef. Aslinda 1+1 evin kirasi 1000 tl. Kesinlikle buyuklugune bakmiorum evin. 1+1 yeter bana ama kira yuksek kaliyor.
Yemek kartı olsa bir ihtimal olur derdim. Böylesi çok zor. Ev arkadaşı olursa belki. Ama zaten siz kafa dinlemek için çıkmak istiyorsunuz. Ev arkadaşı ile anlasamama ihtimali var. Bu paraya geçinmeniz çok zor. Bir de evden öyle hadi ben çıkıyorum diye gidemeyeceksiniz belli ki. İlla bir tartışma çıkar. Geri yapamayıp eve dönmek ağır olur. Çok iyi hesaplamaniz lazım.
Ayrı eve çıkma fikri seni rahatlatıyo olsa da belli bir zamandan sonra hem maddi hem manevi yıpranırsın çünkü ailen bunu da problem haline dönüştürebilir.Malesef bizim aile yapılarımızda dul kadın diye bir söylem var etraf ve ailen bunu kaldıramıcaktır sırf millet ne der diye yine seni darlarlar.Bunu da daha büyük sorunlar halinde sana geri döndüreceklerdir.Farklı bir şehir farklı bir iş atanma vs gibi bir durumun olması gerektiğini düşünüyorum.Hakkında hayırlısj olaun zor olacak ama o evde kalıyor olmak daha mantıklı gibi.
Çok yüksek. Benim evde tek yaşama deneyimim olmadı. Öğrenciyken yurtta kalmistim. Bekarlara özel apart tarzi yerler var mı size yakın? Biraz daha para biriktirin bakalım. Bir şekilde çaresi bulunur ama beni daha ziyade aileniz sizinle aynı sehirdeyken rahat bir şekilde ayrı yaşamanıza izin verir mi, sorusu düşündürüyor.Kesinlikle oyle...ev arkadasi arayanlar bile faturalar dahil 1000 tl istiolar inanilmaz yuksek. Acik konusucam 1 yil daha ailemle kalsam birikimim 43 bin falan edecek. Sizce basimin caresine bakamaz miyim? Bir de riske atmaya deger bi bilemiyorum...
1+1 evler tek kişi için makul görünse de daha yeni yapılar oldugundan çok pahalı olabiliyor. hatta bir çoğunun yine aynı sebepten aidatları da çok yüksek oluyor. bunu da hesaba katmak lazım. onun yerine 2+1 bir daireye çıkmanızı tavsiye ederim. eski yapı olur belki ama daha ucuz olur.. bi de bulundugum cevre demişsiniz, iş yerinize yakın bir muhitte misiniz su an bilmiyorum ama yakın bir yerlere tasınıp yol parasından da kısabilirsiniz(servis yoksa). umarım içinize sinen bir eviniz olur :)
Çok yüksek. Benim evde tek yaşama deneyimim olmadı. Öğrenciyken yurtta kalmistim. Bekarlara özel apart tarzi yerler var mı size yakın? Biraz daha para biriktirin bakalım. Bir şekilde çaresi bulunur ama beni daha ziyade aileniz sizinle aynı sehirdeyken rahat bir şekilde ayrı yaşamanıza izin verir mi, sorusu düşündürüyor.
Belki oluyordur.Apart var ancak ogrenciler icin oldugundan calisan kesime verirler mi bilemedim...;bi arastirayim onu
Çalışan kadınlar için de apart var diye biliyorum ama 2 kişilik olabilir uygun fiyatlı olanlar.Apart var ancak ogrenciler icin oldugundan calisan kesime verirler mi bilemedim...;bi arastirayim onu
Tüm semtler mi öyle yaşadığınız yerde? 1+1 ev için fazla geldi fiyat. İşiniz garanti bir şey mi? Bu da önemli. Bence ev işini unutun. Birikim yapmaya devam edin. Bu arada eve de katkıda bulunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?