Sizce ayrıntılı düşünmek iyi midir?

resurrection93

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2018
660
382
23
32
Birisini hayatımıza alıp almamayı seçerken sizce de ince de ince eleyip sık dokumak iyi değil midir? Ben bundan önce uzun süreli ilişkimi temmuzda bitirmiştim. Ve artık bir ilişkiye başlayacaksam ince eleyip sık dokumak istiyorum. Örneğin ablası olan bir erkeğe, ailevi farklılıkların çok olduğu bir erkeğe yaklaşmaya çekiniyorum. Burada özellikle okuduğum görümce konularından sonra ablası veya ablaları olan bir erkeğe yanaşmaya çekinir oldum artık. Sizce de ince eleyip sık dokumak iyi midir? Annem herkese öyle yapma, daha geniş düşün falan diyor ama bilemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız, ayrıntılı düşünmek iyi midir sizce de? Bazen annem işi iyi olsun yeter falan diyor ama ben sırf işe ya da paraya bakamıyorum. Uyumlu olup olunamayacağını daha çok düşünüyorum açıkçası.

Sizce de ince eleyip sık dokumak iyi midir?

Siz olsanız ne yapardınız, ayrıntılı düşünmek iyi midir sizce de?

Elbette genel özelliklere, kendi "Olmazsa olmaz, olursa olmaz"larınıza ağırlık verin ama bir atasözü de var ki pek severim: Hatasız dost arayan, dostsuz kalır. Hayat arkadaşınız-eşiniz, bir nevi dostunuzda neleri tolere edebilirsiniz sevginiz için, bunun dengesini irdeleyin bence. Artıları eksilerine ağır mı geliyor, bakın. Ona göre uyum gelir zaten.

İnce eleyip sık dokumak derken;
Sana saygılı mı
Kibar mı
Merhametli mi
Değer veriyor mu
Söylediklerini dikkate alıyor mu
Ailesiyle senin aranu bulabilecek potansiyelde biri mi yoksa onlar için seni harcayacak biri mi bunu iyi anlamalısın bunun için onu deneyebilirsin

Ben onu bunu bilmem ama elemek lazımmış, aklının uymadığı yerde "acaba" demek lazımmış. Bu dünya ya bir kere geliyoruz kimseyi olduğu gibi kabul etmek zorunda değiliz bence. Ya da ben yeni ayrıldığım için bu fikrimde gaza geldim

Yo doğru düşünüyorsun, ben de herkesi olduğu gibi kabul ettiğim için başım yandı. O yüzden eskisi gibi her şeye eyvallah diyemiyorum ne yazıkki... O yüzden çok düşünür oldum her şeyi. :/

İşi gücü iyi olsun, ailesi ruh hastası olmasın, sana saygılı sevgili olsun, arkanda duracak adam olsun, ablasını yengesini geç. Kayınvalide mutlaka olacak. Ondan kaçamayacağına göre arkanda dimdik duracak birini bulman temel kriter

Doğru söylüyorsunuz. Ben bundan önce çok yara aldığım için böyle denklik konularında bundan önceki ilişkimde yani, o nedenle her şeyi ince eleyip sık dokuyorum. :/

dört dörtlük kimse yok malesef...mutlaka bazı kusurlar olacaktır...ne çıkacağı sizin şansınıza..çok inceleyenler, daha beterine düşüyor bence...

İyidir iyi. Ama duyguları da bir kenara bırakmamak gerek.

Doğru söylüyorsunuz. Ben bundan önce çok yara aldığım için böyle denklik konularında bundan önceki ilişkimde yani, o nedenle her şeyi ince eleyip sık dokuyorum. :/
Kendimden örnek veriyorum. Aleviyim, ailem okumuş etmiş insanlar. Çok rahat ve özgür yetiştim, her istediğimi yapar herşeyi yer içer gezer tozarım. Eşimin ailesi kapalı, Sünni. Görümcem hoca, doğumgünü yılbaşı kutlamayan, eve resim asmayan, namaz niyaz ağızdan düşmeyen insanlar. Bakınca asla olmazmış gibi geliyor. Yok artık diyor insanlar. Maşallah, kvyide kpyide görümcemi de çok severim. Bugüne kadar ne bir laf ne bir ima hiç sıfır. Eşim zaten kıyamet koparır biri birşey dese. Bende hep çok saygılı ve sevgi dolu yaklaştım, onlarda öyleler.
Kıssadan hisse durum değil değerlendirmen gereken, karakterler. Eşin yanında duracak, herkes saygı ve sevgili olacak, bitti.
Eğer ben çok ince eleyip sık dokusaydım eşimle böyle mutlu bir evliliğim, mini minnoş bir kızım olmayacaktı.

Kağıt üstünde mantıkli istekler gibi görünse de pratikte aşık olmak diye bir gerçek var.
Onunla ilgili bir ön çalışma etüd varmı? Aşık olunca pek mantıklı hareket edilmiyor da.

Bence sen ilişkin yeni bittiği için şu an böyle hissediyorsun. Kimse mükemmel değil. Ama tabiki bazı şeylere de bile bile lades demiceksin. Fakat şöyle düşün görümcen olmaz bu sefer de eltin olur hiçbiri olmaz tek çocuk olur başka sıkıntılar olur. Nerden ne çıkacağı belli olmuyor maalesef. O yüzden kendine biraz zaman ver. Biraz daha iyileş kafan berraklaşsın.

ablasız, kız kardeşsiz mi yok artık dedim yeni bir boyut oluştu kafamda.

Bence siz en iyisi bir yetim bulun hiç akrabası olmaz kaynanadan çekmezsiniz.

Annenizin tek kriteride iyi maaş
Koca değil ortak arıyorsunuz sanki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…