- 6 Haziran 2019
- 300
- 298
- 53
Şu cümleye göre annen bir adamla birlikte olur ,olur sana baba. Biyolojik yakınlıkların hiçbirini önemsemiyorum anne ,baba, kardeş ,akraba ..vs Mühim olan emek ,sevgi ,bağ...Bu yüzden evlatlık konularında hep büyütenin aile olduğuna inanırım. Günah mıdır bilemem ama şahsi görüşüm dünyaya gelmenize yarım saatlik bir katkısı olup sonrasında da hayatınız boyunca sırtınıza yük yükleyen birine özel bir ilgi göstermeniz gereksiz. Günah korkusu olmaksızın kalbinizden geçen özgür duygularınız ,nasıl davranmanız gerektiği konusunda rehberlik yapacaktır size kanaatimce .Babam bize çocuğu gibi bakmazdı. Afedersiniz ama şöyle derdi:” Bir kadınla birlikte olursun, olur sana çocuk.”
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Size de inşallah.Bazı şeylerin telafisi olmaz. Çocukluk da öyle bir dönem. Babanız dünyanın en iyi insanı bile olsa o dönemi şu an telafi edemez.
Affedip-affetmemek size kalmış. Bu insanin karakteri ve yaşam görüşü ile alakalı bir durum. Ben olsam affetmezdim. Saygı hakedene gösterilir. Bana göre babanız saygıyı haketmiyor, hele annenize yaptıklarını düşününce bir bardak su vermeseniz yine haklı olursunuz.
(Allah bundan sonraki yaşamınızı güzelliklerle yaşamayı nasip etsin inşallah.)
aynen katılıyorum bunları yaşamış bir birey olarak.yaşlılıklarında yanlarında olup bir de ödül mü vereceğiz bunlaraNe iletişimi ya??? Ölse cenazesine gitme.
Gençliğinde terör eStir,muhtac kalınca yüzüne gül!
Ben yerinde olsam adını ağzıma almazdım. Boşver, bu saatten sonra sen ona babalık yapacak değilsin, baksın basının caresine
Kendimi buldum, biz de fiziksel şiddet yoktu ama psikojik şiddetin alasını yaşadık. Şu an 32 yaşinda aileden baya uzakta baska sehirde yasiyorum evliyim, 2 cocuğum var. Babamla hiç iletişimim yok. 10 yıldır gutbetteyim 5 kere aramamıştır beni bende onu. Bence senin pek bi sorumluluğun yok iyi olmak zorunda değilsin. İnsan ne ekerse onu biçer babanda öyle. Keşke annen ayrılsa baban yalnız kalıp görse biçtiklerini.Merhaba hanımlar. Biraz uzun olacağı için hemen yazıyorum. Biz beş kardeşiz. Babam beşimize de biz küçükken ya da gençken hep kötü davrandı, yılda sadece 3 ay çalışırdı. Hep ele muhtaç olduk. Okula hep aç gidip gelirdik, sürekli evde kavga olurdu, her şeye bağırır çağırırdı, bir yere gitme ya da arkadaşla gezme hakkımız yoktu, elin eskileriyle büyüdük. Babam bize çocuğu gibi bakmazdı. Afedersiniz ama şöyle derdi:” Bir kadınla birlikte olursun, olur sana çocuk.” Annemi hep döverdi. Hatta bir kere kafasına keserle vurdu. Annemin ya da bizim (ablamın ve benim) dışarı çıkma hakkımız yoktu. Abimler okul çıkışı simit satardı. Liseyi bitirip özelde işe girdiler. Küçük abim babamın eksik kalan sigortasını yatırdı. Emekli oldu babam. Yani zaman öyle böyle geçti. Şimdi babam bize karşı iyi ama içimde hep bize ve anneme yaşattığı travmalar var. Ona iyilik yapmak, konuşmak, hal hatır sormak içimden gelmiyor. Yaşlı olduğu için acaba günaha mı giriyorum diyorum. Sizin de fikirlerinizi almak istedim. ( Eskiler aklıma geldiği için kendimi tam ifade edememiş olabilirim. Kusura bakmayın.)
anneniz sağlam bir tedavi olur inşallahBiz ablamla okuduk. Annem olmasaydı okuyamazdık. Babam okutma taraftarı da değildi. Ben evliyim ablam değil. Annemde ise ne yazık ki psikolojik sorunlar kaldı. Dediğiniz gibi benim de asla babam aklıma gelmiyor.
Baba mı diyorsun o adama hala ?Merhaba hanımlar. Biraz uzun olacağı için hemen yazıyorum. Biz beş kardeşiz. Babam beşimize de biz küçükken ya da gençken hep kötü davrandı, yılda sadece 3 ay çalışırdı. Hep ele muhtaç olduk. Okula hep aç gidip gelirdik, sürekli evde kavga olurdu, her şeye bağırır çağırırdı, bir yere gitme ya da arkadaşla gezme hakkımız yoktu, elin eskileriyle büyüdük. Babam bize çocuğu gibi bakmazdı. Afedersiniz ama şöyle derdi:” Bir kadınla birlikte olursun, olur sana çocuk.” Annemi hep döverdi. Hatta bir kere kafasına keserle vurdu. Annemin ya da bizim (ablamın ve benim) dışarı çıkma hakkımız yoktu. Abimler okul çıkışı simit satardı. Liseyi bitirip özelde işe girdiler. Küçük abim babamın eksik kalan sigortasını yatırdı. Emekli oldu babam. Yani zaman öyle böyle geçti. Şimdi babam bize karşı iyi ama içimde hep bize ve anneme yaşattığı travmalar var. Ona iyilik yapmak, konuşmak, hal hatır sormak içimden gelmiyor. Yaşlı olduğu için acaba günaha mı giriyorum diyorum. Sizin de fikirlerinizi almak istedim. ( Eskiler aklıma geldiği için kendimi tam ifade edememiş olabilirim. Kusura bakmayın.)
anneniz sağlam bir tedavi olur inşallah
babanızla da mümkün olduğunca az irtibat
Ne yazık ki aynı evdeler. Annem babamdan nefret ediyor. Babam da annemden. Birgün şiddet haberiyle televizyona çıkarlar diye çok korkuyorum. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.anneniz sağlam bir tedavi olur inşallah
babanızla da mümkün olduğunca az irtibat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?