• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ben anormalmiyim?

Var onlardan bulabilirsin bana çok denk geldi ben gittim .... ile evlendim. Doğru yoldasın valla pişman olmazsın aynen bu dediğin biriyle evlen ben pişmanım sen pişman olma

Aklıma Twitter'da köle ilanı veren fantezi meraklısı abiler geldi. "Sahibem emrinizdeyim ne isterseniz yaparım" diye mesaj atıyorlar ya ehehe. Sizinki hanımcılıktan çıkmış yani valla bunlardan arıyorsunuz siz kusura bakmayın da.

Aklıma Twitter'da köle ilanı veren fantezi meraklısı abiler geldi. "Sahibem emrinizdeyim ne isterseniz yaparım" diye mesaj atıyorlar ya ehehe. Sizinki hanımcılıktan çıkmış yani valla bunlardan arıyorsunuz siz kusura bakmayın da.
o kadar değil de sadece beni baya bi el üstünde tutsun yeter

psikolog da bunu denedi ama olmayınca olmuyo :110:
Farkındaysan sen kendini ben böyleyim değişmem diye kitlemissin...sana kimse yardim edemez
Ama...profilindeki yaş doğruysa 19 san bu tarz romantik ve duyguları uçlarda yaşama isteği olur..sonra geçer

o kadar değil de sadece beni baya bi el üstünde tutsun yeter

Espriydi zaten ciddi anlamda yazmadım. Normal ya da anormal diye nitelendiremem bunu ama sağlıklı bir durum değil. Yani başkasından yoğun ilgi görme isteği aslında bir yerde bencil bir davranış örneği. Altında ilgi görmemekten başka şeyler de yatıyor olabilir. Şema Terapi almanızı tavsiye ederim, bu terapi yöntemini uygulayan bir psikologa danışın.

Farkındaysan sen kendini ben böyleyim değişmem diye kitlemissin...sana kimse yardim edemez
Ama...profilindeki yaş doğruysa 19 san bu tarz romantik ve duyguları uçlarda yaşama isteği olur..sonra geçer
aslında 24 yaşındayım üye olurken hızlı hızlı sallıyorum tarih

Farkındaysan sen kendini ben böyleyim değişmem diye kitlemissin.

Bu da doğru mesela ve psikoterapide önemlidir bu. Farkındalık, içgörü varlığı denir buna, kişinin kendinin farkında olup, değişme motivasyonu içinde olabilmesi. Farkındalık yoksa, içgörün yoksa ben sana dünyanın en iyi psikoterapistini getirsem de sen fayda göremezsin. Çünkü içgörün yok, psikoterapist de sana sihirli değnek dokunduramayacağına göre motive olmalı ve içgörü kazanmaya çalışmalısın. Kendinin farkında olabilmeli ve terapiste yardımcı olabilmelisin.

Bu da doğru mesela ve psikoterapide önemlidir bu. Farkındalık, içgörü varlığı denir buna, kişinin kendinin farkında olup, değişme motivasyonu içinde olabilmesi. Farkındalık yoksa, içgörün yoksa ben sana dünyanın en iyi psikoterapistini getirsem de sen fayda göremezsin. Çünkü içgörün yok, psikoterapist de sana sihirli değnek dokunduramayacağına göre motive olmalı ve içgörü kazanmaya çalışmalısın. Kendinin farkında olabilmeli ve terapiste yardımcı olabilmelisin.
değişmeyi en çok ben istiyodum zaten sırf değişebilmek için ne kadar psikolog varsa gittim servet harcadım ama kimse değiştiremedi yıllar oldu ben de artık böyle olduğumu kabullendim 5 sene verdiğim paralar hiç oldu :(

değişmeyi en çok ben istiyodum zaten sırf değişebilmek için ne kadar psikolog varsa gittim servet harcadım ama kimse değiştiremedi yıllar oldu ben de artık böyle olduğumu kabullendim 5 sene verdiğim paralar hiç oldu :KK43:

Şema Terapi uygulayan bir psikolog bulsan senin için cidden en faydalısı olur. Ben de alanda çalışan biriyim zira. İstanbul'daysan birini önerebilirim, kendisi eskiden hocamdı.

Şema Terapi uygulayan bir psikolog bulsan senin için cidden en faydalısı olur. Ben de alanda çalışan biriyim zira. İstanbul'daysan birini önerebilirim, kendisi eskiden hocamdı.
şema terapi şey değil mi çocukluğa inip adım adım sorunları çözmek

şema terapi şey değil mi çocukluğa inip adım adım sorunları çözmek

Yok yani çocukluk diye kısıtlanamayacak bir şey. Şimdi çok yalapşap anlatacağım ama buradan bu kadar oluyor. Bizim hayatımızda dünyayı algıladığımız belli başlı şemalarımız vardır çocukluktan beri. Mesela çok basit anlatıyorum araba şeman vardır araba dediğin senin için 4 tekerli bir araçsa 4 tekerlekli her şeyi bu araba şemasına koyarsın ama mesela traktörün varlığını öğrendiğinde bunun tam olarak bir araba olmadığını farklı bir araç olduğunu öğrendiğinde o artık araba şemasında değildir. Bunu şemanın ne olduğunu anlaman için anlattım.

Yetişkinlikte de bu şemaların üstüne kusurluluk şeması, boyun eğicilik şeması gibi duygusal ihtiyaçlarınla alakalı şemalar eklenebiliyor (örnek maksatlı yazdım sende bunlar olmak zorunda değil). Bunlar senin çocukluk döneminden beri oluşturduğun kalıplar haline dönüşmüşler. Senin kimliğin haline gelmiş, sana acı verse de bu şemadan kopamıyorsun çünkü senin için tanıdik olan güvenilir olan bu. Şema Terapi seni bu şemaların konusunda eğitir ve farkındalığını arttırır.

Yaşadıklarinza cok uzuldum, cok gecmis olsun.
Tasvir ettiginiz sekilde bir canli ariyorsaniz golden retrevier cinsini oneririm, bu tatli serserilerin tek derdi varsa yoksa sahipleridir :)) çok tatli oluyorlar ama varya cok memnun kalirsiniz
Simdi tasvir ettiginizden istediginiz seyin bir "köpek" olduğu varsayimini cikardim. Eger insandan bahsediyorsaniz bencilliginize doymayin derim.

Oyle bir adam vardir illa ki de onun da sizi %100 mutlu edecegine garanti veremezsiniz. Bastan pesin pesin bu isteklerde bulunmaniz normal degil.

Sizin ilgiye yani şımartılmaya ihtiyacınız var..bunu yaşamanız için light erkek bulmanız gerekmiyor..sizi gerçekten seven bir erkek zaten sizi "kraliçe" gibi hissettirir..

İnşallah beklentiniz doğrultusunda çok mutlu olursunuz.

Öncelikle geçmişimden bahsetmek istiyorum. Annesiz babasız büyüyen, çocukken babasından ileri derecede şiddet gören, sokaklarda yerlerde sürüklenen, büyüyünce 6 sene boyunca tacize maruz kalan sevgisiz ilgisiz yokluk içinde büyüyen bir kadınım. şu an bir erkek arkadaşım var. Beni çok sevdiğinden eminim. Ama şöyle bir huyum var. Birlikte olduğum erkeğin full hanımcı olmasını istiyorum. Yani benimle yüzde yüz ilgilenmesini, ilişkide hep benim sözümün geçmesini, bir dediğimi iki etmemesini, yokluğunu hiç hissettirmemesini ve sevgisini yüzde yüz göstermesini istiyorum. Aşırı kılıbık, çocuklar duymasındaki Selami gibi olmasını istiyorum kısaca. Çünkü hiç sevilmedim hiç ilgi görmedim. Sizce böyle hissetmem normal mi?
hisleriniz normal ancak aşırıya kaçmayın adamın karakteri neyse o çok da zorlamayın

hiç romantik değil mesela gece geç yatıyo öğlen kalkıyo. ben istiyorum ki benden önce kalkıp bana güzel şeyler yazsın uyanınca okuyim
Ismarlama ilgi alaka mı istiyorsun? Talp ettigin seyin normal olmadigini sen de biliyosun ki, konu acmissin. Ayrica nasil gitmedigin doktor kalmaz da bir iyilesme kaydedemezsin. Demek ki tedaviye yanit vermiyosun. Laf olsun diye gidiyosun. Tedavi gorup toparlanmak istemiyosun. Ancak bu tavrinla elindekini de kacirirsin. Senin istedigin yapidaki erkekle de olsan onu yipratirsin.

Yaşın kaç merak ettim. Aşırı sorumsuzluğunu göz ardı ediyorsun ve tek isteğin sürekli ve düzenli ilgi - sevgi. Üzgünüm ama anlattığın erkek modeli türk dizilerinde var sadece. Onların da gerçeklikten uzak olduğunu bilmen lazım. 'Ejderhan hangi renk olsun ? ' diyen arkadas belki de kisaca bunu soylemek istedi. Beklentilerinin ayağı yere bassın.yüksek ve gerçek-dışı beklentiler sana hayal kırıklığı yaşatır.
Sen bu sekilde gerceklikten uzak hayaller kurdukça beklentiler yaşadıkça geçmişten kurtulamadigin gibi bugünü de yaşayamazsın. Hep o anlattığın hayatın özlemi içerisinde ve gözyaşı içersinde belki depresyonda bir ömür geçirirsin.
Ha şunu da söyleleyim 5 psikolog gezip cozum alamadiysan öncelikle kendine dönüp bakman lazım nerde yanlış veya eksik yaptım diye.

amacınız sizi sevmesi değer vermesi mi yoksa karşınızdaki insanı ezmek mi yani kılıbık olsun diyince sanki egolarınızı tatmin etmek istiyorsunuz gibi geldi bana

Back
X