Sizce bir kiz kaç yasinda evlenmelidir ??

Yaştan önce insanar kendini hazır hissetmeli ama sadece cinselliğe değil.
Hayatı bölüşmeye, zorlulukları yaşamayı, elele verip herşeyi aşmaya
Ufak detaylara takılmamaya hazır hissetmeli önce.
ıkiside bir iş sahibi olmalı.Çünkü iş sahibi olmak çok ağzı kapatıp,çok engeli aşıyor.

Bunların hepsi tamamsa eğer kız 25 yaşını bitirmiş olmalı.
Erkekte 30 dan önce evlenmemeli.

Birde mümkünse erkek olgun olmalı, eğer aynı yaşta ve olgunsa sorun yok.
Fakat aynı yaşta ve değilse biraz beklenmeli.
erkek kadından birkaç yaş büyük olmalı demeyeceğim, çünkü her büyük olgun değil.
Bazı çiftleri görüyorum kadın erkekten büyük olmasına rağmen erkek kendini biliyor.
Öncelikle kişisel olgunluk diyorum.

Ben 24 yaşında evlendim.yaklaşık 1,5 yıl oluyor.
Hazır değildim, eşimede anneme de dedim, evlenince öyle demezsin dediler.
Görücü usülü değil, 5 yıllık beraberliğin ardınandı evliliğimiz.
Ama daha çok hissettim hazır olmadığımı.Bekleseydik dedim.
2 kat daha zor geçti o dönemim, ancak bu yaz evlenmeye hazır hissederdim kendimi.

Birde nişanlılık evresinide yalnız geçirmemeye dikkat edin.Yani nişanlınız askerde sizde nişanlı beklemeyin.
Çünkü erkek ailesi bunu fırsat biliğ farklı beklentilere girebiliyor.
Tecrübeyle sabittir.Pişman olmak istemeyenler evlilere kulak versinler.

Ama evlilik güzel, olgunlukla yaşabiliyorsan çok daha güzel.
Herkese mutluluklar diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
kız için 25-26 uygundur erkek için de 27-28 ben ce.ben 23 yaşımda evlendim.eşim de27 idi.

yaşında önemi var ama..insan yaşlandıkçada olgunlaşıyo..25imde evlendim ama tam zamanımıydı kestiremiyorum..belki 1 yıl daha geç olabilirdi...25-26 kız için uygun

bnm hayallermi gerçekleştirmeden ewlenme gibi bi düşüncem olmadığı için en az 26 27
ne acelem war ki
babiş parası yerken
sewgili de babiş parası yiyo
iki babiş bir olunca gençler fink atarmış:)

kişi yaşım geldi annem dei diye değil doğru kişiyle doğru zamanda doğru nedenlerle evlenmeli

bu da kişisine göre değişiyor kısmet sanırım ben 28 yaşında evlendim eşim 30 du
ben gene de erkeklerin 30 dan önce evlenmemesi gerektiği kanısındayım

evlendiğimizde ben 21, eşim 25 yaşındaydı... eşimin işi iyiydi benim de üniv. bitmişti, neden bekleyelim dedik, kavuştuk, çok mutluyuz...:nazar:ama kişiden kişiye değişir yaş durumu, olgunluğu, kendini hazır hissetmen önemli bence...

Ben 30 yaşında evlendim... Evliliğmin 2. yılındayım ama hala yakın çevremde konuşulur... Senin kadar güzel gelin görmedik diye....Demeki 25 yaşına kadar gelinlik yakışır sonra yakışmaz diye bişey yokmuş....

Benim evlilikten daha önemli sorumluluklarım vardı aman 25ime kadar evlenebilsem keşke diye dertlerim olmadı allahtan..
25 yaşındayken evliliği düşünmek değil aklıma bile getirmedim, o zaman yükseklisansımla meşguldüm aynı zamanda da çalışıp para kazanıyordum.... Evlenmeden önce ev sahibi oldum.....
Ama tabi hayatta tek amaç evlilikse bence 25e kadar bile beklememek gerek, 18inde daha çıtır çıtırken zengin bi koca kafeslenip en geç 20 ye kadar ikna edip evlenmek lazım...

en son paragraf çok ilginçti bence sırnaşık şey ama şu varki o tarz elde edilen zengin kocalar yaşın 36 ya gelince seni iki tane 18likle değiştiriveriolar...

bence erkek 30un altında evlenmemeli.bayan ise 25...

bence 25 26 olabilir.ben 24 yaşında evlendim.ama bir kız liseyi bitirmiş,üniversite okumamışsa 23 24 uygundur.hepimiz yaştan bahsediyoruz gerçi ama evliliğe hazır olmak da önemli bence.

yaşa bağlı olduğunu düşünmüyorum. evliliğin sorumluluklarını kaldırabilecek olgunluğa eriştiğini düşünen herkes evlenebilir bence. ben evlendiğimde 24 yaşımdaydım.

anne dedi diye evlenmek zaten akıl karı değil
anneyle ilgili yorumu ben yaptığım için üzerime alarak yazıyorum
Annem yada eşim dediği için değil, sevdiğim için evlendim.Eşime güvendiğim için,
işim, imkanım el verdiği için, tüm durumlarımın müsait olduğu için evlendim.
Ama evlenirken evliliğin yüküne hazır olmadığımıda bilerek ve belirterek evlendim.
24 yaşındaydım ve 2 yıllık memurdum. kimine göre uygun kimine göre değil.
Kimi 18 inde hazır hisseder, kimi 30 a gelir yinede hazır hissedemez.
Kişisel bir durum ama yine de bir insanın kendisini 25-26 yaşından önce kendini bulabileceğini düşünmüyorum.
Kim ne derse desin yaşım küçüktü ama baskın karakterliydin ezdirmedim falan
geçsin o işi.
Küçük evlendiyse mutlaka bastırılmıştır.Tabiki evlendiği ailede çok önemli ama
bizim toplumumuzun genel bakışı bu şekilde olduğu için şöyle düşünüyorum.
Karşındaki en aşağı 45 yaşında, 20 yaşındakinin lafıyla hareket etmez
Lafıyla hareket ettirir.
Belki tepki toplayacağım ama küçük evlenen bastırılmaya mahkum sayılıyor.
ne olursan ol, ister üniv. mezunu, ister memur, ister şirket sahibi.
Avukatlar hak savunucusudur özette ama Burda çok arkadaş yazıyor
Avukattım 28 imde evlenmiştim ama yok sayılmaya çalışıldım diye.
O yüzden yaşın erken olmamasına fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
hiç aklıma gelmedi kaç yaşında evlenilmeli diye
önemli mi bilmiyorum ama ben
okulu bitirip,işe girdikten sonra,yani bazı şeyleri oturttuktan sonra evlenilmeli
diye düşünüyorum

okulumu bitirip 22 yaşında evlendim.şimdi 26 ya gireceğim.1.5 yaşında oglum var.
ister kızın ister hak verin ama geç evlenirim diyenler doğa bunu istemiyor.28 yaşından sonra yumurtanızın kalitesi bile düşüyor.bence geç kalmamak lazım ama bu devirde doğru insanı bulmak da zorlaştı.

insan kendını hangı yaşta hazır hıssederse o yaş dogru yaş demekdır ben 22 de hazır hissettim evlendım...
tabi 18 yaşının altında kendımı hazır hissediyorum diyen çoculardan bahsetmıyorum.....

Son düzenleme:
kız olsun erkek olsun kendiniz hazır hissetmeli önce..maddi ve manevi olarak bi başkasına
bağımlı olunmamalı...evlilik bir o kadar da sorumluluk istiyor...
ben 28 yaşımda 4 ay önce evlendim bana kalırsa bi kaç yıl daha kendimizi toparlayabilirdik ama kısmetmiş...bu arada bazıları 24 ünden sonra gelinlik
yakışmaz felan demiş:1shok:...bu kadar saçma bir düşünce görmedim herkesin kendi fikri sonuçda
ama gelinliğin yakışmadığı kimse yokdur ..herkes kendine göre özel ve güzeldir
her yaşda olursa olsun...

bence bır kız kesinlekle 20 yaşın altında evlenmemeli
25 yaş evlılık için eygun bir yaş ama bu küçük yerlerde zor biraz
ben 18 yaşında evlendım ve çocuk oldugum için çok acısını çektim bir şey bilmeden
şimdi 22 yaşındayım yeni yeni anlıyorum evlıligii

İnsanlar ne zaman kendilerini hazır hissediyorsa o zamn evlenirler ama bence de he riki kişide sosyal ve ekonomik durumlarını dengelemiş olduktan sonra evlenmelidir. Mesela erkek askerliğini yapmış, mesleğini kazanmış biri olmalı.. Sorumluluk alacak bir seviyeye gelmiş olmalı ve 29-30 yaş ancak ideal erkekler için. Bayanda eğitimini bitirmiş ve meslek sahibi olmalı eşine bağımlı olmayacak duruma gelmeli ve yine evliliğin sorumluluğunu alacak düzeye gelmiş olmalı. Bayanlarda 24 ve üzerind eolamlı kesin bende 24 yaşında evlendim..

Back
X