sizce birakmali miyim?

Devamli yapilan bir kotulukse ve gercekten bana cokca zarar veriyorsa asla "Susuyorum cunku asaletimden " diyemem ben. Fitratima aykiri. Herkes yaptiginin bedelini odemeli bana gore.
Ama sen yine de bana uyma 😂 Ben biraz agresifim. Bir de kimin ne yaptigini biraz daha acarsan daha iyi yardimci olabiliriz bence 😍
Bence de. Dediğimi yap yaptığımı yapma mantığı. 🤗

İyi de bu konuyu konuşmalısınız. Bazen çöpte çok koku oluyor. Mutfağın camına koyamıyorum. Koku gitmez de görüntü çirkinliği olmasın diye. Konuşun bu konuyu. Evinde tutsun çöpünü ya da atsın.
tabiki de konustuk. yirmi kere tatli tatli rica etmisizdir.copu savundu kokmuyormus. bu olay yirminciye falan oluyor. tuvalet copu bardagimi tasirdi. cop saati var kurallara uymuyor rica ediyoruz kokmuyor ki diyebiliyor.
les kokan yemek copu bitti wc copu koymus bu sefer. kapisini caldigimda acsaydi ( evde yokmus pazardaymis) evinin icine firlaticaktim poseti. olmayinca evime girdim.
kapisini geldiginde calabilirdim, calmadim.

Çöp için kapısının önüne kapaklı kova alsın atmaya üşeniyor madem. Ben sırf kapımın önü pis gözükmesin diye aldım. Çöpüm de hiç akmaz halbuki 1 orta, 1 büyük poşete koyuyorum. Hatta yönetime bunu fikir olarak sunabilirsiniz. Bizim apartmanda çoğu daire böyle yapıyor.

Bence de. Dediğimi yap yaptığımı yapma mantığı. 🤗
yok ben kata ciktigimda copu sinekleri gorup kokuyu duydugumda direkt kapisini caldim. acsaydi copu evine firlatacaktim. yoktu evde, pazardaymis.
yirmi kere uyarildi anlamadi. yemek copunu birakti wc copukoymus busefer.sakin olamadim. ama yoktu. eve geldiginde de gitmedim kapisina cop alinmisti. bidaha nolur bilemiyorum. insallah rezil olmam apartmana cunku sakin olabilecegimi sanmiyorum

surekli oluyor.☺ karsi dairemde oturan kapisina wc copunu birakmis. isten geldim katima ciktigimda sinek doluydu kat. ve copun icigozukuyor. o sinirle kapisini caldim evde yoktu. evden cikmis ama konteynira atmaya zahmet etmemis. apt gorevlisi 19 00 da cop topluyor dairelerden. adam atsin diye indirmemis copu ama kapisinda birakmakta sakincagormemis. evde olup kapiyi acsaydi copu evinin icine firlatcaktim elime almistim. evde yoktu ama. balkonda onu beklerkende buraya yazdim.
apartmana rezil olacagim cunku sessizce tartisamam daha once de ricaettik anlamamis. anladigi dilden de konustuk ondan da anlamamis. en son bundan anlar diye kapisini caldim ama evde yok.
Aaa ben meseleyi okumadan cevap yazmışım. Bence aynısını yapın da görsün nasıl bir duyguymuş. Apartman sakinlerine bilerek duyurun hatta. Ne görgüsüz insanlar var diye söylenin bence. Zaten herkes sizi savunur. Böyle bir durumda kimse sessiz kalamaz zaten.

tabiki de konustuk. yirmi kere tatli tatli rica etmisizdir.copu savundu kokmuyormus. bu olay yirminciye falan oluyor. tuvalet copu bardagimi tasirdi. cop saati var kurallara uymuyor rica ediyoruz kokmuyor ki diyebiliyor.
les kokan yemek copu bitti wc copu koymus bu sefer. kapisini caldigimda acsaydi ( evde yokmus pazardaymis) evinin icine firlaticaktim poseti. olmayinca evime girdim.
kapisini geldiginde calabilirdim, calmadim.
Kokuyor kokmuyor meselesi değil görüntü de kötü. Kokmuyorsa evde tutsun. Kapıda neden duruyor? Ne garip insanlar var.

yok ben kata ciktigimda copu sinekleri gorup kokuyu duydugumda direkt kapisini caldim. acsaydi copu evine firlatacaktim. yoktu evde, pazardaymis.
yirmi kere uyarildi anlamadi. yemek copunu birakti wc copukoymus busefer.sakin olamadim. ama yoktu. eve geldiginde de gitmedim kapisina cop alinmisti. bidaha nolur bilemiyorum. insallah rezil olmam apartmana cunku sakin olabilecegimi sanmiyorum
Iyy. Anlayacağı dilden konuşmak lazımmış demekki. Herkes sizi ayakta alkışlar bence bağırarak onu bir güzel rezil edin.

Aaa ben meseleyi okumadan cevap yazmışım. Bence aynısını yapın da görsün nasıl bir duyguymuş. Apartman sakinlerine bilerek duyurun hatta. Ne görgüsüz insanlar var diye söylenin bence. Zaten herkes sizi savunur. Böyle bir durumda kimse sessiz kalamaz zaten.
onu da yaptim yemin ederim. once rica sonra cop koyma sonra gene bikmadan rica, etkili olmamis hicbiri. bu cesareti beni delirtiyor zaten.
apartmandakiler de sadece arkasindan elestiriyor. hatta beni arayip : seninki kapiya cop birakmis: diyorlar. kizip kapisina gideyim diye. halbuki biri calsa kapisini hayirdir sen dese, belki kesecek.
apartmandakilerde de is yok. beni destekliyolar evet ama gizli gizli.

Kokuyor kokmuyor meselesi değil görüntü de kötü. Kokmuyorsa evde tutsun. Kapıda neden duruyor? Ne garip insanlar var.
aynen oyle. bazen cop cikaramiyorum uyuyakaliyorum vs. toplayan kisi kapimi calip cop varmi diyene kadar balkonumda tutuyorum. kocaman balkonlarimiz var.
veya inip kac kat konteynira kendim atiyorum.
allah bildigi gibi yapsin ne diyim artik. sinekleri gormenizi cok isterdim.

apartmandakiler de sadece arkasindan elestiriyor. hatta beni arayip : seninki kapiya cop birakmis: diyorlar. kizip kapisina gideyim diye.
En azından herkes durumun farkındaymış kimseye rezil olmayacaksınız. Gaza getirmeye çalışmışlar ama tepkisiz kalıncak bir durum değil. Kapıyı açtıklarında onların çöpünü eve atsanız yeridir. Çünkü diğer yöntemleri denemişsiniz zaten. Ne yaparsanız yapın yüzde 100 haklısınız.

En azından herkes durumun farkındaymış kimseye rezil olmayacaksınız. Gaza getirmeye çalışmışlar ama tepkisiz kalıncak bir durum değil. Kapıyı açtıklarında onların çöpünü eve atsanız yeridir. Çünkü diğer yöntemleri denemişsiniz zaten. Ne yaparsanız yapın yüzde 100 haklısınız.
simdi yonetici aradi. aramistim acmamisti. geri döndü.
busefer kapisini copunu evinin icine firlatmak icin caldim evde yoktu. olay buyumeden halledin. cunku artik rica mica etmicem. allaha havale et bosver diyorsunuz da toplum kuralina uymayan birini neden allaha havale edip sessizce katlanayim? bi caresine bakin bidahakine evinde olursa tatsiz seyler olur kendimi durdurabilecegimi sanmiyorum dedim
kocasini arayacagim sen birsey deme dedi.
peki dedim.
gene devam etcek ki? sanki dinleyecek kocasini.

b
Çöp için kapısının önüne kapaklı kova alsın atmaya üşeniyor madem. Ben sırf kapımın önü pis gözükmesin diye aldım. Çöpüm de hiç akmaz halbuki 1 orta, 1 büyük poşete koyuyorum. Hatta yönetime bunu fikir olarak sunabilirsiniz. Bizim apartmanda çoğu daire böyle yapıyor.
bizim apartmanda copleri toplayan biri var zaten. sabah 11 aksam 19:00
kapiya cop birakmak bu yuzden de ayrica yanlis. ver adama geldiginde? kocaman balkonlarimiz var birak balkonda? tek temiz titiz sen misin? wc copu bi de ya. gorunyor agzi acik. icinde ped olan coplerimi dahi kendim indiriyorum konteynira ben. ne bileyim ya. cokta biktim insanlar. anlamiyorlar. bende eskisi gibisakin biri degilim. komsuluktan anlamiyorlar. merdivenlerde pencerelerimiz var, apartman icinde onu saksi cicegi dolu? dizmis ciceklerini. ortak alan orasi? izin aldin mi? koy balkonuna? neymis yapraklari dokuluyomus balkona? \\ ee ekme ozaman cicek? benimde balkonum cicek dolu dokuluyor napayim? bende ust katin caminami koyayim? sizce pencere onune saksi ciceklerin dizmek normal mi? apartman penceresi? kafanizi sisirdim sizinde ya☺

Önceden vermiyordum ama şimdi veriyorum. Sadece ben üzüleceğime onlar da üzülsün diyorum.
etrafimda surekli bi, sana yakismaz yapma allaha havale et bosver birak o utansin minvalinde cumleler duyuyorum

kimsenin biseyden utandigi yok, belki yakisir birkere cirkeflessem zaten bidaha cesaret bile edemezler bence. ilahi adalete guvenim sonsuz ama omrum yetmicek belki gormeyi?
cok sıkıldim sustugum icin beni salak sanmalarindan.
yoneticiye sikayet ettim. o da esini arayacagim dedi. birsey degismeyecek biliyorum. keske is sikayete ona buna gelmeden insan gibi yasamayi bilseler.

etrafimda surekli bi, sana yakismaz yapma allaha havale et bosver birak o utansin minvalinde cumleler duyuyorum

kimsenin biseyden utandigi yok, belki yakisir birkere cirkeflessem zaten bidaha cesaret bile edemezler bence. ilahi adalete guvenim sonsuz ama omrum yetmicek belki gormeyi?
cok sıkıldim sustugum icin beni salak sanmalarindan.
yoneticiye sikayet ettim. o da esini arayacagim dedi. birsey degismeyecek biliyorum. keske is sikayete ona buna gelmeden insan gibi yasamayi bilseler.
Konu ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama kendimden örnek vermek gerekirse önceki naif "bırak onlar yapsın sen asilliğini bozma" tavrım yok, gerektiğinde çifkefleşmek lazım. Mesela tatlı dille uyardığı halde hala bir çöp mevzusu (sanırım) dönüyor, bir kere kötü komşu olup ağzınıza geleni sayıp göz korkuttuktan sonra bir daha yapacaklarını sanmıyorum. Herkes size hak veriyorsa yaptıklarından utanıp kendilerini geri çekerler bence.

b

kapiya cop birakmak bu yuzden de ayrica yanlis. ver adama geldiginde? kocaman balkonlarimiz var birak balkonda? tek temiz titiz sen misin? wc copu bi de ya. gorunyor agzi acik. icinde ped olan coplerimi dahi kendim indiriyorum konteynira ben. ne bileyim ya. cokta biktim insanlar. anlamiyorlar. bende eskisi gibisakin biri degilim. komsuluktan anlamiyorlar. merdivenlerde pencerelerimiz var, apartman icinde onu saksi cicegi dolu? dizmis ciceklerini. ortak alan orasi? izin aldin mi? koy balkonuna? neymis yapraklari dokuluyomus balkona? \\ ee ekme ozaman cicek? benimde balkonum cicek dolu dokuluyor napayim? bende ust katin caminami koyayim? sizce pencere onune saksi ciceklerin dizmek normal mi? apartman penceresi? kafanizi sisirdim sizinde ya☺
Iyy bir de tuvalet çöpü mü, Allah aşkına çirkefleş. O kanlı ped, pis peçete durdukça etrafına daha da kötü koku yayar. Kapaklı kova falan da kar etmez. İğrendim ya ne pis insanlar var. Temiz olsaydı gidip aşağıya atardı çöpünü. Biz sadece yaşadığımız evi değil yaşadığımız apartmanı da temiz tutmalıyız. Pis mikrop resmen.

b

Ortak yaşam alanınızı dilediği gibi kullanması elbette normal değil. Bazı insanlar apartmanda yaşamayı gerçekten beceremiyor. Ne deseniz haklısınız.

Konu ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama kendimden örnek vermek gerekirse önceki naif "bırak onlar yapsın sen asilliğini bozma" tavrım yok, gerektiğinde çifkefleşmek lazım. Mesela tatlı dille uyardığı halde hala bir çöp mevzusu (sanırım) dönüyor, bir kere kötü komşu olup ağzınıza geleni sayıp göz korkuttuktan sonra bir daha yapacaklarını sanmıyorum. Herkes size hak veriyorsa yaptıklarından utanıp kendilerini geri çekerler bence.
pardon ya. yazdim yukari da ama, konu icinde. gormemissiniz.
karsi dairemdeki kadin kapisina cop birakiyor. yemek copleri. bugun wc copu birakmis. sinekleri ve kokuyu gormenizi isterdim. caldim kapisini evde yoktu, olsaydi evine firlatacaktim. gozum donmustu. eve girdim buraya yazdim yoneticiyi aradim. sakinlestim.
copu gectim yaptigi saygisizliga dayanamiyorum. merdiven basinda apartman camlarimiz var, yangin durumlari vs icin yapilmis. onu saksi cicegi dolu. orasi ortak alan kime sordun? suluyo camurlu su duvara akiyor yere akiyor yaprak dokuluyor. balkonuna neden koymuyosun diyoruz koskoca bakkonlarimiz var, yaprak dokuluyomus, bunu derken hic utanmiyor.
sizce bunlar nrmal mi? yani ben mi fevri ve anlayissizim sizce?

Iyy bir de tuvalet çöpü mü, Allah aşkına çirkefleş. O kanlı ped, pis peçete durdukça etrafına daha da kötü koku yayar. Kapaklı kova falan da kar etmez. İğrendim ya ne pis insanlar var. Temiz olsaydı gidip aşağıya atardı çöpünü. Biz sadece yaşadığımız evi değil yaşadığımız apartmanı da temiz tutmalıyız. Pis mikrop resmen.
aynen ya. ricadan anlamadi. cop koydum onuda anlamadi. ciceklerini cam onunden kaldirdim aldi gene koydu. hicbir cekinme pismanlik belirtisi yok. yonticiye sikayet ettigim icin inanin suan uzuluyorum. keske boyle olmasaydi diye ama, neden onun copunu cicegini cekeyim ki ya? acaba ben mi gecimsizim. belki ust komsum dairemde otursa rahatsiz olmazdi. fark bile etmezdi belki cicekleri copleri. ben mi takintiliyim acaba. bilmiyorum.

Back
X