Sizce bizi istemedikleri için mi?

erkek onu almasın şunu almasın şimdiden almaya alışsın pinti olanları oldum olası sevmedim erkek dediğin para harcayacak tabi kazanmasını beceriyorsa yeri gelecek kadın doğum yapacak çalışamayacak kim para harcayacak erkek tabi şimdiden bu görevi üstlensin fazla anakuzusu erkekler
evliliği beceremeyip boşandıklarında aileye yük oluyorlar hayat kolay değil ona göre erkek evladığını yetiştirmek şart

Herkezin adeti başka bizim burda kız annesi çeyiz yapar takı takar. Kızın ailesi takı takmak isterse takar, durumu falan yoksa artık isteğine göre erkek tarafından 2 bilezik alır kızına takar. Mobilya beyaz eşya evin tüm ihtiyaçları erkek tarafına ait altın az istemişler künye yüzükler küpe zincir falanda istemeleri lazımdı unutmuşlar galiba tabi herkez isteğine göre.

Dogulu degilim ama bizim isteklerle hemen hemen ayni. 15 bilezik set fln isteniyo hatta. Gerdanlik sudur budur daha fazla isteyende oluyo.
Adetleri bu bence erkek tararina ait hersey. Bizdede hersey erkek tarafina ait olur tabi kendi ceyizini kendin alirsin biz sadece yatak takimi mutfak esyalari fln almistik.

Doguda altin adeti var ama kayinvalide ile yasiyorlar bir arada..Hersey kayinvalidenin istegine gore oluyor..Sadece yatak odasi alip bir odayi evde gelinle damada verip bol altinla getirip kendilerine baktiriyorlar..Adetlerinde bunlarda var..Hatirlatmak lazim..
Insanin degerini taki belirliyorsa kendi cocuguna yapiyor herkes onlarda yardim etsin eşyaya vs.
Benim esim malatyali..saydiklarinin hepsini esimin ailesi teklif etti süt parasi dahil..Annemler ben cocuguma sütumümü satacagim olmaz öyle sey..Teklif bile etmeyin dedi..Esyalar ikiye bölündü taki ne kadar yapabilirlerse diye konusuldu.
14 yildir beraberiz..Para hesabi olmaz gönül isinde insan iliskisinde...

Kardes kusura bakma tabiki de erkek tarafina ait kiz kendi sozunde giyilcek kiyafet tabiki erkek alir.Bunun istememekle alakasi yok.Sut bilezigi sacma geldi neyseki kaldirmislar digerleride 6 sart degil 4 olur 5 olur durum olan 10 yapar ama unutma kizin da mehir hakki var bana yazdiklarin normal geldi hepsi ama birsey haric hic mi bisi yapmiyolar yani bi yatak odasi bi camasir makineside mi almicaklar sizdedede ait bu deyip belirtseydiniz keske onlarinda almasi lazm

Six cok altin gormemissiniz bacim.
Bunlar hicde cok degi! Az ble doguya gore hatta.
muge anli her zaman der " cebinde parasi olmayanda evlenmesin o zaman kardesim " diye

Yok hepsını bız alıcaz.Babamda bızdeb bılezık parası ıstıyor.Erkek kardesım desen normalde yuzume bakmıyo ben neden bılezın alayım ona?

şurda istekler az diyenlere bi deli oldum neden kimse konuyu adamakıllı okumuyor bu insanların durumu yok bildiğin halde istiyorsan olacaksa da bozulsun anlamına gelir günah yaaaa. iki çocuk evlenecek ailenin eziyetine bak istemiyorsan damadı oturup kızını vazgeçir böyle hırs alınmaz.

Vala cok guzel yazmıssınız elınıze saglık

Zaten düğünde genelde o civarda altın takılır en az. Ama bunları istemek ne demek ya görgüsüzlük resmen. Kardeşin safmış onu aldatan kıza bu derece değer vermenin başka bir açıklaması olamaz.

Ayrıca annene kalan ev annenin üstünedir öyle kafasına göre başkasının üstüne yapamaz. Onda hepinizin hakkı var.

Evlenmeden o nikah kıyılmadan asla altın takmayın.

Evet ama kadın altınları hemen ıstıyor.Ben hıcbırsey yapmıucam kı.Taa dugunde ufak altın takarım yeter

Evet ama kadın altınları hemen ıstıyor.Ben hıcbırsey yapmıucam kı.Taa dugunde ufak altın takarım yeter
Siz de kabul etmeyin sadece onlar mı kız veriyor siz de oğlunuzu veriyorsunuz. Tek tarafın istekleriyle, adetleriyle olmaz. Adamlar size kendi yapacakları çeyizi bile kitlemiş. O aldatan kız 1 sene sonra sizden aldığı çeyizle altınla başkasıyla evlenmesin dikkat edin.

Biz ne desek boş.Erkek kardeşim kız ne derse onu yapıyor.Memleketten kuzenlerım geldı.Kuzenımde kıza laf soylemıs kardesımın iyiligi için.Kız onlar sızın eve gelmıycek demıs.Kardesım o gun msj atmıs bana gelmesınler dıye.Tabıki geldıler.Ama kızın haberı yok.Kardesım kuzenlerımle denk gelmemek ıcın eve gec geldi.Kuzende kardesımın ıyılıgı ıcın demıs yanı.Bu hafta bunlar bızım eve gelıcek.ben eve gec gelmeyı dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…