- 10 Ağustos 2009
- 26.198
- 18.341
- 823
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Herkezin adeti başka bizim burda kız annesi çeyiz yapar takı takar. Kızın ailesi takı takmak isterse takar, durumu falan yoksa artık isteğine göre erkek tarafından 2 bilezik alır kızına takar. Mobilya beyaz eşya evin tüm ihtiyaçları erkek tarafına ait altın az istemişler künye yüzükler küpe zincir falanda istemeleri lazımdı unutmuşlar galiba tabi herkez isteğine göre.Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Vallahi zor ve masraflı işler her iki taraf için. Allah kolaylık versin inşallah.Valaa gelınınıze helal olsun yaa.Biz şimdi ev tasıycaz falan.Sımdıkı kıranın 3 katı kırad ev tuttu babam.Evd ekavga kıyamet para yuzunden
Yok hepsını bız alıcaz.Babamda bızdeb bılezık parası ıstıyor.Erkek kardesım desen normalde yuzume bakmıyo ben neden bılezın alayım ona?Kardes kusura bakma tabiki de erkek tarafina ait kiz kendi sozunde giyilcek kiyafet tabiki erkek alir.Bunun istememekle alakasi yok.Sut bilezigi sacma geldi neyseki kaldirmislar digerleride 6 sart degil 4 olur 5 olur durum olan 10 yapar ama unutma kizin da mehir hakki var bana yazdiklarin normal geldi hepsi ama birsey haric hic mi bisi yapmiyolar yani bi yatak odasi bi camasir makineside mi almicaklar sizdedede ait bu deyip belirtseydiniz keske onlarinda almasi lazm
Vala cok guzel yazmıssınız elınıze saglıkşurda istekler az diyenlere bi deli oldum neden kimse konuyu adamakıllı okumuyor bu insanların durumu yok bildiğin halde istiyorsan olacaksa da bozulsun anlamına gelir günah yaaaa. iki çocuk evlenecek ailenin eziyetine bak istemiyorsan damadı oturup kızını vazgeçir böyle hırs alınmaz.
Zaten düğünde genelde o civarda altın takılır en az. Ama bunları istemek ne demek ya görgüsüzlük resmen. Kardeşin safmış onu aldatan kıza bu derece değer vermenin başka bir açıklaması olamaz.
Ayrıca annene kalan ev annenin üstünedir öyle kafasına göre başkasının üstüne yapamaz. Onda hepinizin hakkı var.
Evlenmeden o nikah kıyılmadan asla altın takmayın.
Siz de kabul etmeyin sadece onlar mı kız veriyor siz de oğlunuzu veriyorsunuz. Tek tarafın istekleriyle, adetleriyle olmaz. Adamlar size kendi yapacakları çeyizi bile kitlemiş. O aldatan kız 1 sene sonra sizden aldığı çeyizle altınla başkasıyla evlenmesin dikkat edin.Evet ama kadın altınları hemen ıstıyor.Ben hıcbırsey yapmıucam kı.Taa dugunde ufak altın takarım yeter
Biz ne desek boş.Erkek kardeşim kız ne derse onu yapıyor.Memleketten kuzenlerım geldı.Kuzenımde kıza laf soylemıs kardesımın iyiligi için.Kız onlar sızın eve gelmıycek demıs.Kardesım o gun msj atmıs bana gelmesınler dıye.Tabıki geldıler.Ama kızın haberı yok.Kardesım kuzenlerımle denk gelmemek ıcın eve gec geldi.Kuzende kardesımın ıyılıgı ıcın demıs yanı.Bu hafta bunlar bızım eve gelıcek.ben eve gec gelmeyı dusunuyorum.Siz de kabul etmeyin sadece onlar mı kız veriyor siz de oğlunuzu veriyorsunuz. Tek tarafın istekleriyle, adetleriyle olmaz. Adamlar size kendi yapacakları çeyizi bile kitlemiş. O aldatan kız 1 sene sonra sizden aldığı çeyizle altınla başkasıyla evlenmesin dikkat edin.
Kız hayatta kacmazHicbirsey yapmayin en iyisi kaçarak evlensinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?