- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Ben para falan vermıycem.Sonucta ben evlenırken kımse 5 kurus para katmıycak.Ben dugunde bir altın falan takarım o kadar.Tabi o aşamaya gelene kadar.Bu zamana kadar kenarda ne evımız var ne bırsey.Babam hıc bırıktırmedı.Kardesımde aynı sekılde.Bir ara cok guzel bırıktırıyordu sımdı 1 lırası yok kenarda.Kız tarafının bıraz yardımcı olması şart.Kız kardeşimde işten cıkcak.Bende işten cıktım.Ben nasıl para vereyım ki.Oglan benım degıl kı.İlerde yuzumuze bakmıycak emınım ben buna
Canım doğuda ne yazıkki altın adeti var. Gerçekten az istemişler altını. Ancak bazı aileler hiç istemiyor benim ailemde istemedi gücünüz neye yeterse dedi. Kız tarafı elini bişiye atmıyor çoğu kez doğuda.Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Belki adetlerı böyledır ama 2 sene sonra dugun istiyorlar.Altınlar hemen takılacak.Hıc yardımcı olmuyırlarBenim dünürlerimde doğulu,herşeyi biz alırız sizde çeyizi getirirsiniz demediler..
Onlarda bizde üzerimize ne düşüyorsa aldık..
Ben kız annesiyim üstelik,ne altın nede başka birşey istedik..
İstenmez zaten ayıptır görgüsüzlüktür bunlar..
Ablası ve annesı cok fena.Direk emir kıpıyle konustular.Şu da size ait.Şundan sonra şunu yapacaksınız.Saydı bırbırNe o kızı isterim, ne o aileyi evden içeri sokarım, edepsizlik ediyorlar
İş arkadaşım gidip kız istedi Ağrı'dan, iğne bile istemediler, ne münasip görürseniz dediler bitti
Böyle evladını satılık eşya gibi haraç mezat ortaya atanlara sinir oluyorum, adet böyle adet şöyle, eskidendi o adetler....
Öyle dersek zaten olmaz.Herseyı yapmamız lazım.Evlenınce de bıtmıycek kı ıstekler.Kardesımın aldıgı para yetmez.Kız zaten calısmayacakadetleri böyle diye haklılar demedim. ama adetleri böyle. bizde buna benzer olay oldu. rezil oldular ailecek istekleri bitmedi. en son gelin daha zengin birini bulunca nikahı iptal ediverdi. yani bunlar böyle. hiçbir şey yapmıcaz başınızın çaresine bakın deyin ve olacakları izleyin
Öyle alısmıs babam.Ben unıversıteyı bıtırmek ıcın kredı cektım.Babam para vermedı.Kredı borcumu ödiycem.Kımse senın borcun var demıyo.Ödeme diyor babam hatta.Aile konusunda cok sanssızım.Ben sımdı yapsam da ıyı evlat olmuycam kı.Babamın gozunu doyuramazsın.Onu evlendırmek benım gorevım degıl.Kız aılesıyle konussun destek olsunlar o zaman.Kız kardesımın az bırıkmişi var.O da kursa gıdıcem dıyor.Bende kendıme bırıktırıyorum az az.Ben bırseylerden kısayım onlara mı yedıreyimSen sonuna kadar haklısın.
Sakın kendinizi sömürtmeyin, ne halleri varsa görsünler.
Milletin şımarıklığının bedelini sen ve diğer kardeşin ödemek zorunda değil.
Babanız da nasıl baba ya,evladından para istiyor!
Belki adetlerı böyledır ama 2 sene sonra dugun istiyorlar.Altınlar hemen takılacak.Hıc yardımcı olmuyırlar
Kendini de kız kardeşini de koru babandan.Öyle alısmıs babam.Ben unıversıteyı bıtırmek ıcın kredı cektım.Babam para vermedı.Kredı borcumu ödiycem.Kımse senın borcun var demıyo.Ödeme diyor babam hatta.Aile konusunda cok sanssızım.Ben sımdı yapsam da ıyı evlat olmuycam kı.Babamın gozunu doyuramazsın.Onu evlendırmek benım gorevım degıl.Kız aılesıyle konussun destek olsunlar o zaman.Kız kardesımın az bırıkmişi var.O da kursa gıdıcem dıyor.Bende kendıme bırıktırıyorum az az.Ben bırseylerden kısayım onlara mı yedıreyim
Eskıden para verdım.unıversıte okutcam dedı okutmadı.Paralarımı aldı ama.Sevmıyorum onu.Nefret ediyorum.Kendini de kız kardeşini de koru babandan.
O tarz insanlara versen daha çok vermediğin için yaranamazsın. O sebeple hiç vermeden yaranamayın daha iyi
bu işin sonu hoş olmayacak diyim şimdidenÖyle dersek zaten olmaz.Herseyı yapmamız lazım.Evlenınce de bıtmıycek kı ıstekler.Kardesımın aldıgı para yetmez.Kız zaten calısmayacak
Olsa da bız baya borca gırıcez.Kredi cekmemız lazım.Kredı bıtınce evlenırler.Ama ablası ıatemıyorum demıstı.Ne degıstı yanıbu işin sonu hoş olmayacak diyim şimdiden
onlar da kendi içinde strateji yapıyolardır emin ol. çok fenalar. kredi bitmesini bekleyeceklerini sanmam. karşı tarafın ailesi baskı yapar adı çıkıyor iş bitsin derOlsa da bız baya borca gırıcez.Kredi cekmemız lazım.Kredı bıtınce evlenırler.Ama ablası ıatemıyorum demıstı.Ne degıstı yanı
Hayır.Kadın 2 sene sonra dıyor.Kızım ufak.yemek yapmayı bılmıyor dıyor.onlar da kendi içinde strateji yapıyolardır emin ol. çok fenalar. kredi bitmesini bekleyeceklerini sanmam. karşı tarafın ailesi baskı yapar adı çıkıyor iş bitsin der
ahaaa ne münasebet siz unutun bu işleri altınları önden napacaklarmış.Belki adetlerı böyledır ama 2 sene sonra dugun istiyorlar.Altınlar hemen takılacak.Hıc yardımcı olmuyırlar
Altınlar ne zaman takılır kiahaaa ne münasebet siz unutun bu işleri altınları önden napacaklarmış.
Baya paramız gıtcek de sonu iyi olur umarım.Asıl amcayla konuscaz.O isteklerı soylıycek bıze.Umarım baska seyler cıkmaz yanı.Adamların şirketı var.Bizim gelırımız asgarı ucret.Bu kadar yuklenmesınler yanıaile yokuşlu bence siz çok bel bağlamayın çok bela olacaklar belliki fakat yörelerine göre uygun istemişler süt hakkı anneye ablaya istiyorlar genelde bir kaç kız istemede bulunmuştum çalıştığım şark ilinde.
aile yokuşlu bence siz çok bel bağlamayın çok bela olacaklar belliki fakat yörelerine göre uygun istemişler süt hakkı anneye ablaya istiyorlar genelde bir kaç kız istemede bulunmuştum çalıştığım şark ilinde.
Kardesin ikna icin bunlari soyluyo.. evlilikten onceki vaatler bunlar.. evlendikten sonra yalan olur...Valaa ben kızla kardesımın mesajıını okudum.Kardesım anneme kalan evı senın ustune yaparız yazmıs.Maas kartım sende durcak yazmıs.bence osterler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?