Sizce bu adil mi?

siz şimdi evleniyor olsaydınız ve eltiniz bunu sorun ediyor olsaydı ne cevap vermek isterdiniz?

kız tarafı daha çok hediye yollamış olabilir, yada kız tarafı daha cok sorumluluk aldı veya gelının bırıkmısı vardı öyle öyle eşitliyorlar belki...

yada hiçbiri değil olan olmuş.. siz kendi evınıze aılenıze bakın böyle şeyleri kafaya takarsanız onlar evlenene kadar hem kendınızı hem cevrenızı mutsuz edersınız..

boşa canınızı sıkmayın.. Allah size daha iyilerini nasip eder inşallah..

dedigim gibi bunu ortaliga dökmem asla sadece bana haksizlik mi ediliyor diye fikirlerinizi bilmek istedim... cevabiniz icin cok tesekkürler...

Peki şöyle düşünebilirmisiniz o zaman?

Eşinizin ailesi söz verdiği halde yerine getirmeyen insanlar olabilir...
Yada 2. gelinlerine sizden daha fazla değer veriyor olabilirler...
Hatta bu fark nişanda ve düğünde artarak büyüye de bilir...

Eşinizle mutlu iseniz gerek varmı bunları büyütmeye...
Gerek varmı kendi kendinize daha evliliğinizin cicim aylarındayken başka biriyle kıyaslamalar yapıp üzülmeye...

Yeri geldiğinde kayınvalidenize konusu açılırsa tabi ''....nın şu eşyası çok daha güzeldi benimde olsun isterdim doğrusu'' şeklinde ufak bir sitemle belirtebilirsiniz duygularınızı...

Bugün bunları ''dert''etmeye gerek varmı gerçekten sizce?

haklisiniz cok sagolun yazdiklariniz cok dogru.... fikir icin tesekkürler :)

Arkadaşım bir küpe..
Hadi eşyayı şunu bunu, yeni gelen geline sana yaptıklarından ''çok çok daha fazla'' yapsalar, ''belki bir derece'' haklısın derdim ama bir küpenin hesabını yapıyorsun.. Boşver ne gerek var..

sagol beni anladigin icin...

esya veya küpe benim icin farketmiyor ... hesap degildi senin gözüne gözüne soksalar sen ne yapardin?

canım şimdi senin sözünde eksik bir şey yapılmadıysa gelenek ve hediye olarak, bunu dert etmemelisin bence. belki o küpeyi çok beğendi diye aldı, ilk gelinime şu kadara almıştım diye daha ucuzuna bakmak aklına gelmedi belki kvnin. üzme bence kendini değmez

evet canim benimde aklima geldi ayni durum bi arkadasimda oldu ve onun kv aynisini diger gelininde aldi haksizlik olmasin diye ama herkes ayni degil iste....

belki kayınvalideniz küpedeki farkı belki başka bi eşyayla kapatır belki boyle dengelemektir amaçları.

belki kayınvalideniz küpedeki farkı belki başka bi eşyayla kapatır belki boyle dengelemektir amaçları.

umarim öyle olur... cünki gercekten insan üzülüyor ve bu davranislara yansiyor... ben cok mu deger veriyorum acaba deniyor ...

önceden dengelemis olsa bile bunu bana söylemesi gerekir degil mi? sonucta yanlis düsünülür

Son düzenleme:
kıskanç elti durumuna düşmek ıstemıyosan düşüncen sende kalsın
boş ver benimde düğünde takılan para altınları vermediler.Eltiminkinin kuruşuna kadar verdiler .Üstelik eşime paraları saydırıp verdiler.Benim gözümün önünde .O an bina yıkıldı sanki ben altında kaldım.Ama ne yaparsın onu dert et bunu dert et insan dert sahibi oluyo.

Sen buna nasil tepki verdin peki? Cok kötü birsey...

daha fenasi bana da oldu. eltimin altinlarini cikarip gosterdiklerindr herhalde butun vucudumu alev sardi. sonra kendi kendimi ikna ettim. kiskanik etme bosver dunya mali vs vs vs. biraz sogudum yalan degil ama hic belli etmedim.

kayinpederin kafasina dank etmis sonradan bana 10 grlik bi bilezik daha almis

Ne güzel adam sonradan gönlünü almis peki bu sürecte nasil davrandin moralin bozuktu dimi sogukmuydun onlara

Ben küpenin güzel oldugunu dile getirirdim ve insallah kaynim ve eltim için çok mutlu olurlar derdim. Siz hesap yamiyorsunuz diyorsunuzda, o zaman bu küpe ne? Kv'denin maddi durumu simdi kim bilir daha iyi, ya ne bilim kadin begenmis almis.

Ben asla o küpeye takilmazdim. Benim için önemli olan sey huzurdur. Yeterki ben esim ile iyi geçinim, kv'dem bana karsi bende ona karsi saygili olayim, benim için yeter ve artar bile. Baskalarina kv'de 1000tl daha pahali bir küpe almis, hiç umrumda olmaz.

Durumda birsey degismedi buna eminim bu yüzden actim bu konuyu ve hesap konusuna gelince aldilar ve göstere göstere fiyatinida dediler bana ....huzur konusunda haklisin sagol cevabin icin :) ama insan üzülüyor haksizliga ugradigini düsündükce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…