- Konu Sahibi LilyEriksen
-
Eğer ekonomiden çok fazla anlamıyorsanız yapılacak en iyi şey altın hesabı ya da altın almaktır.
Diğer türlü faizler, düşük yüksekler yok oradan çek bunu allar devreye giriyor.
Bana çince kadar zor gelir bu hesaplar, o sebeple hem garanti hem de düz mantık altın diyorum:)
Evet o tarz şeyleri pek anladığım söylenemez , bide bankalarda vadeli hesaplara yatırıncada faiz geliyor aslında acaba o ne kadar getiriyor falan onlarıda merak ediyorum...
Sanırım bende bu gidişle altın alıcam :)
Yanlış bilmiyorsam faizler düşük oluyor aslında.
Geçen arkadaşım konuşuyordu yüzde 1buçuk ne dedi.
Aslında bakılında 1bin lira için ayda 10 lira kazanmak çok çok düşük ama dediğim gibi hiç anlamam bu mevzulardan.
Bir de bono, hisse senedi falan var.
Sevgilim ekonomist o bu işin kurdudur, hergün alır satar, bir şeyler yapıyorlar.
Keşke bir bilen olsa da çevrenizde güzel güzel açıklayabilse bunları.
Evet keşke... Bende internette araştırıyorum işte, birde şimdi internet üzerinden hesap açmalar var , garanti e-vadeli ve finansbank ın gibi , şube olmadığı için faizleri daha çokmuş falan , bunları araştırıyorum bakalım :)
Merhaba Lily,
ben eski bankacıyım,yaklaşık 3 yıl çalıştım bankada..Şöyle söliyim vadeli mevduatın parana çok fazla bi getiris olmaz,ayda 5-6 lira anca alırsın.
Ben sana döviz almanı öneririm,hatta bankada bir euro veya dolar hesabı açtır,paran oldukça döviz yapıp oraya yatır..
Hem paran elinin altında olmamış olur,harcamazsında...
İyi birikimler :)
Bencede en iyi yatırım aracı altın bankada altın hesabı açıp gram altın alırdım ben olsam..Eğer bankaya yatırırsanız paranızı euro olarak hesap ücreti alırlar eğer öğrenci değilseniz yani pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın her banka ücret keser bunları öğrenip yatırın zarar etmeyin e-vadelilerin evet faizi daha fazla ama 3 ayda bir hesap işletim ücreti alıyorlar benden aldıkları için biliyorum yada günlük faiz veren 3 banka var zaten onlara yatırın onlarda bu ücretler yok..
Bu arada yeni aklıma geldi, gerçekliğini bilemem ama dedim ya sevgilim işin kurdudur diye.
Bu aralar altına inanılmaz yüklendi, ne yapıyorsun sen bunları dediğimde 2012 sonu ve 2013 ocak-şubat altın ikiye katlanacak dedi.
En büyük uzmanların da görüşü bu yöndeymiş, herkesi altın yatırımına teşvik ediyorlarmış.
Ama yeniden belirteyim, hiç anlamadığım bir mevzudur, sadece söyleyenin yalancısı olayım.
sevgili lily öncelikle 1 ocak 20013 ten sonra yatırılan aylık katkı paylarına devlet yüzde 25 katkı sağlıyor fon getirisi bile olmadan diyelimki 500 liranı yatırdın 125 lira da devlet katkısı alıyorsun paran hemen 625 lira oluyor daha fon getiriside eklenince kazancın dahada güzel olacaktır .sigortacı bir abla olarak söylemeden geçemedim sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?