Sizce bu büyük bir sorun mu

Badgirlunicorn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
250
76
18
Sizce bi kişiyi ailesiyle ve kültürüyle yargılamak doğru mu? Yani şöyle anlatayım benim bi talibim var ve gerçekten görüp görebileceğim belki de en efendi en en seviyeli insanlardan biri. Ama aile yapılarımız yaşantılarımız çok farklı. Mesela sanırım o tutucu biri bazı konularda ama ben öyle değilim alıştığım belli şeyler var bana karışılmasını asla kabullenemem vs. Artı ailesi kalabalık bi aile ve onlara düşkün. Ben yapamam öyle bi ailenin içinde hiç görmedim çünkü akrabalık ilişkilerini falan benim ailem çok küçük çünkü. Ama bunun dışında kendisine bakıyorum ve çok efendi çok iyi biri ve anlaşıyoruz bunlar dışında. Sizce bu anlattıklarım çok büyük sorunlar mı? Yani bu kişiyi tek başına sadece kendisiyle mi değerlendirmeliyim yoksa ailesiyle birlikte mi?

İlk bakışta aldanmayın, işler ciddiye binince aileler herşeyin içine çok fazla dahil oluyorlar.
bu süreçte adamın tutumları biraz yol gösterici olacaktır.
aile yapıları hiçbir şekilde uymuyorsa ilerisi için ciddi anlamda sıkıntı oluşturuyor.

Ama bazen diyorumki böyle düşünmem yanlış mı kınamak mı oluyo acaba karşımdakini. Yani küçük görüyo gibi hissediyorum ve beni üzüyo bu durum çünkü gerçekten çok düşünceli ve iyi niyetli biri

Doğru aslında herkesin beklentileri farklı sonuçta hayatta

Ne ilgisi var küçük görmekle? İş, eğitim ya da maddi değil ki anlattıklarınız, aile yapınızın, kafa yapınızın farklı olması.

Ne ilgisi var küçük görmekle? İş, eğitim ya da maddi değil ki anlattıklarınız, aile yapınızın, kafa yapınızın farklı olması.
yani ailesini kınamışım gibi hissediyorum . Ya da yetiştirilme tarzımız farklı diye mesela tutucu olmasını kınamışım gibi

Kafa uyması önemli.
Ben liberalim , yobaz biriyle yapamam mesela. Ailesi tutucu biriyle de yapamam, fersah fersah kaçtığım insanlarla bayramda seyranda bir araya gelemem. Onlar da beni istemezler zaten.

Hor görmek , yargılamak vs değil bu, ölçüp tartmak.

Bence evlendikten sonra srnde o ailenin içinde olacaksın onlardan öyle düşün bak benim eşim komşumuzun yeğeniydi tanıştırıldıl ailem çok sevdi annesi hiçbişeye karışmıyo eşim gayet olumlu anlayışlı falan geliyo tabi o zamanlar ama bi nişanım oldu aile bi tuhaf geldi herkes yadırgadı sen böyle bi aileyi mi hakediyodyn diye herkesi duymazdan geldim neyse bi kına gecesinde gelmeleri vardı ay o anı düşünmek bile istemiyorum dedimki başka bi düğünde bende onların içinde olacam nasıl bi aileye düştüm kesinlikle bama uymuyo diye iş işten geçmişti şimdi aradaki farkı görüyorum evliyim keşke önceden farketseydim diyorum bazen

Çok güzel anlattınız içimdekileri aynen bende bu tarz şeylerden bahsediyorum

Aynı şekilde. Mesela bana şunu giyme şunu yapma buraya gitme dicek ben de delirmicem öyle mi? Yani büyük konuşmıyayım ama bu hayatta en katlanamadığım durumlar. Ayrıca geri kafalılığa cahilliğe her şeye karışılmasına kendi akrabalarım için bile katlanamazken hiç tanımadığım insanları hayataıma sokamam aslında ama ne bileyim kendisini görünce ne kadar iyi bi insan olduğunu görünce üzülüyorum yanlış bişey düşünüyomuşum gibi geliyo

Cok onemli bir sorun. Bayram yılbaşı vs ailesiyle olmak istediğinde bile büyük olay olur. Sen alışık değilsen yapamazsin

Çok güzel anlattınız içimdekileri aynen bende bu tarz şeylerden bahsediyorum
Bide sen şimdiden mantığını devreye sokmuşsun demek ki bişey hissedemiyosun zorlama sakın mesela benim eşim konuşurken dikkat et seni merak ederim gittiğin yeri haber ver bende sana haber veriyim derdi aaa beni ne kadar düşübüyo diye havalara uçardım ne safmışım diyorum bazen:) adam beni kandırmış aşık olunca mantık çoktan uçuyo gidiyo düşünemiyosun diyorumya benim aileme ters bi aile oldukları ta nişanda belliydi ama eşimi seviyorm diye gözüm gerçekleri görmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…