Sen doktor oldun diye sevgilinin de mi doktor olmasi lazim? Sacmalik.
anneme göre öyle. ilerde sorun olur diyip duruyor
Annen haklı ,meslekteki farklar değil ama askerliğini yapmamıs olması senın uzun sure bekleyeceğını gösterır,kalıcı bır ıs de bulması lazım..Anlayacağın ıkı yılı gözden cıkartırsan bekle ve evlen..Sonucta onun meslegı de ıyı bı meslek.
ben doktorum, sevgilim cevre muhendisi. ben yeni bitirdim okulu atanicam yakinda. sevgilim biraz gec kazanmis benden buyuk olmasina ragmen henuz ise girememis..
ben bunu hic problem etmemistim. askere gider gelir ise girer diye dusunuyodum. anneme anlatinca hic hos karsilamadi cok uzuldum.
senin meslegin iyi. o bunu kaldircak mi diyo. bu yasina kadar niye ise girememis simarik bir tip demek ki diyo. ilerde sorun olur diyo.
ayril demiyo ama resmen o manaya geliyo soyledikleri. sevgilime soylemedim bunlari kirilir diye
napicam arkadaslar? sevgilime soylemeyi dusunmuyorum bu durumu kirilir soylersem:44:
evet en azındna bir yıl var. 2 ay sonra askere gidiyo 5 ay askerlik yapıcak filan. zaten bende hazır değilim maddi manevi evliliğe şu an...
Maddi manevi evlilik fikrine hazir olmayabilirsin ama her insan bir evrede bunu yasamak istiyor kadiniz zamanimiz degerli bence
Bir erkek cani istedigi zaman baba olabilir ama bu bir kadin icin gecerli degil
Demem o ki tamam beklemek istiyorsan bekle ama bir yere kadar beklenir bir insan
Ben daha cok maddi manevi evlilige hazir degilim demene takildim madem hazir degilsin hic bu konuyu acmazdin bilinc altinda hakli olarak hazirsin ama erkek arkadasinin durumu dolayisiyla bunu kendi kendine unutturmak istiyorsun gibi geldi bana
hazır değilim derken benimde iş durumum belli değil. sınava hazırlancam bi 6 ay var önümde. onu atlatmadan mesleğimi tam elime almadan evlenmeyi düşünmüyorum. mezun olur olmaz evlenmeyi hiç düşünmedim
Bir arkadaşımın lisedeyken sevgilisi vardı, arkadaşım tıbbı kazandı, sevgilisi ise öğretmenliği. Sonra okurken nişanlandılar. Okullar bitti ikisi de mesleğini eline aldı. Kız asistan doktor oldu, oğlan İstanbulda çok lüks bir kolejde öğretmenlik yapmaya başladı. Sonra kıza ve ailesine bir haller oldu, sevgilisini kıza layık görmemeye başladılar. O öğretmen, sen koskoca doktorsun dediler. Senin maaşın onu ikiye katlıyor, yarın birgün bu sorun olur dediler. Kızın da aklı karıştı, ben doktorum o öğretmen kafalarımız uymuyor ben doktor istiyorum demeye başladı ve nişanı attı.
Sonra oğlanın yeniden nişanlandığını duyunca çok ağladı, acıdan öldü, çırpındı, çok pişman olduğunu söyledi ama "suçlusun, git kendini boğaza at" tan başka birşey diyemedim.
Aman diyeyim sevginizin arkasında durun.
Canim 2-3yila uzar o zaman senin durum
Hic kafana takma dert etme o zamana koprunun altindan cok sular akabilir
Kizma alinma ama annen de hakli olabilir bunu da goz onunde bulundur derim
Kolay kolay yanilmiyor buyuklerimiz
Zamana bırakıp ara ara düşünerek kendi kararınızı alın, bolca dua edin. Bakalım süreç sizi nasıl bir yere götürecek. Sonradan geri dönmek daha zor, evlilik öncesi her şey içinize sinsin, siz mutlu olursanız anneniz de mutlu olacaktır. Anne babalar da hata yapabiliyorlar ama nedense çoğunlukla haklı çıkıyorlar :)
en fazla iki yıl olur gibime geliyor. o askerdeyken ben de sınavı halledicem. o da işini buldumu tamamdır. 3-4 ü bulmaz inşallah. o kadarı fazla olur.
iyi de annem sadece mesleğe bakıyor kişiliğe hiç bakmıyor. tanıyınca pişman olcak gibi geliyor bana
İnsallah sen hakli cikarsin canim ne diyeyim sans biraz da
aynı durumdayız ,ben daha mezun olmadım sevgilim de mühendis, daha doğrusu benim ailemde beğenmeme gibi bi durum yok da, geleceği düşünüyorum. benim işim garanti sonuçta ama o işsiz kalırsa ya da benden az maaş alırsa kendini kötü mü hisseder bilemiyorum.ben doktorum, sevgilim cevre muhendisi. ben yeni bitirdim okulu atanicam yakinda. sevgilim biraz gec kazanmis benden buyuk olmasina ragmen henuz ise girememis..
ben bunu hic problem etmemistim. askere gider gelir ise girer diye dusunuyodum. anneme anlatinca hic hos karsilamadi cok uzuldum.
senin meslegin iyi. o bunu kaldircak mi diyo. bu yasina kadar niye ise girememis simarik bir tip demek ki diyo. ilerde sorun olur diyo.
ayril demiyo ama resmen o manaya geliyo soyledikleri. sevgilime soylemedim bunlari kirilir diye
napicam arkadaslar? sevgilime soylemeyi dusunmuyorum bu durumu kirilir soylersem:44:
aynı durumdayız ,ben daha mezun olmadım sevgilim de mühendis, daha doğrusu benim ailemde beğenmeme gibi bi durum yok da, geleceği düşünüyorum. benim işim garanti sonuçta ama o işsiz kalırsa ya da benden az maaş alırsa kendini kötü mü hisseder bilemiyorum.
arkadasin seni kompleks yapmayacaksa, yada sen onu kompleks yapmayacaksin, sorun yokben doktorum, sevgilim cevre muhendisi. ben yeni bitirdim okulu atanicam yakinda. sevgilim biraz gec kazanmis benden buyuk olmasina ragmen henuz ise girememis..
ben doktorum, sevgilim cevre muhendisi. ben yeni bitirdim okulu atanicam yakinda. sevgilim biraz gec kazanmis benden buyuk olmasina ragmen henuz ise girememis..
bence sevgiline söyleme hiç. ben nişanlıyım. nişanlım da ben de halen yüksek lisans yapmaktayız ve iş arıyoruz bulamıyoruz. ailem bunu hiç sıkıntı yapmadı çünkü parası ve mesleği yerinde olan bir sürü kötü insanla karşılatık. annem dediki en son, isterse simitçi olsun ama insan olsun. bence annenle konuş sen bunu. ayrıca çevre mühendisliği de mis gibi meslek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?