• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu kavgada kim haklı?

Merhabalar eşimle farklı iki siyasi görüşe sahibiz en baştanda biliyorduk aslında bayada bu konular yüzünden bir kaç kez tartışmış ve açmamak üzere kapatmıştık neyse dün o zaatın bir videosunu atmış bana neyse birşey demedim, iftar davetindeyiz yine o kişi tvde bende bunu niye baglamamışlar diye espiri yaptım konu kapandı gece oldu hala aynı kişinin videosunu izliyor bende üf ne bu ya demeye kalmadı bagırmaya basladı deli gibi ben seninkilere birşey diyor muyum diye evet diyorsun laf atıyorsun ben umursamıyorum, neyse allahım bir görün bagırma dedikçe bagırıyor yataktan kalktı gitti petrolden sigara aldı falan neyse sahurada uyanmadım, işe gitti geldi benim trip atmam gerekirken ( ben öyle düşünüyorum) eve geldi az önce kapıları çarpıyor falan sizce kim haklı 40 defa öfkeni kontrol et dedigim halde üstüne yapıyor bunu?
Normalde siyasi fikir ayrılığı olan insanlar sorun yaşamaz. Din ayrılığı olanlar bile sorun yasamiyor. Ama ülkemizde siyasi fikri bir zihniyet göstergesi , mesela o şahsi benimseyen diğer konularda da az çok neler düşünür bilinir. Çocuk yetiştirmekten tutun da günlük hayatınızı bile bu şekilde etkiler. Evlenirseniz iyi olurdu bu fikir ayrılığı ile

Merhabalar eşimle farklı iki siyasi görüşe sahibiz en baştanda biliyorduk aslında bayada bu konular yüzünden bir kaç kez tartışmış ve açmamak üzere kapatmıştık neyse dün o zaatın bir videosunu atmış bana neyse birşey demedim, iftar davetindeyiz yine o kişi tvde bende bunu niye baglamamışlar diye espiri yaptım konu kapandı gece oldu hala aynı kişinin videosunu izliyor bende üf ne bu ya demeye kalmadı bagırmaya basladı deli gibi ben seninkilere birşey diyor muyum diye evet diyorsun laf atıyorsun ben umursamıyorum, neyse allahım bir görün bagırma dedikçe bagırıyor yataktan kalktı gitti petrolden sigara aldı falan neyse sahurada uyanmadım, işe gitti geldi benim trip atmam gerekirken ( ben öyle düşünüyorum) eve geldi az önce kapıları çarpıyor falan sizce kim haklı 40 defa öfkeni kontrol et dedigim halde üstüne yapıyor bunu?
Sizin başka bir probleminiz var ki birbirinize bu kadar batıyorsunuz.

Siz kaşımışsınız ,boşuna adamı suçlamayın.

iki dünya bir araya gelse farklı görüşten olduğum biriyle evlenmem
nasıl ikiniz birden bu hataya düştünüz

çaresizlik

it köpek degil şeytan olarak niye bağlamamışlar demiştim🤣 ama haklısınız her cümlenizde en başta tepki göstersem sorun bu kadar büyümezdi
Ya tam sizi haksız bulacaktım şeytan olarak niye bağlamamışlar kısmı beni kalbimden vurdu ben sizi tutuyorum😂

Konu sahibi, ikinizde siyasi goruslerinize çok bağlı bireyler olsanız bu tür bir evliliği hayatta yapmazdiniz.

Madem böyle bir evlilik yaptınız ne diye tartışmalı konuları sürekli gündeme getiriyorsunuz? Açıkçası benim kendime ait bir siyasi görüşüm var, eşimde yaklaşık öyle ama her gün Türkiye gündemi tartissak emin olun ayrisacak bir nokta buluruz, sonucta iki farklı insanız. Türkiye'de yaşayıp günlük hayatınzın stressiz olmaması imkansız, birde siyasi gündemi eşle kritik edip tartismaya ne gerek var? Elbette ülke gündemini takip etmek ve duyarlı olmak lazım ama hem ev içi huzurunuz etkileniyor hem ek olarak stres yuklenmis oluyorsunuz rahatlayacaginiz yerde. Bunun yerine daha iyi bir aktivite yada hobi edinin, siyasetçiler bu tür tartışmalardan para-kariyer elde ederken siz gereksiz sinir krizleri ve kavgalar yaşıyorsunuz eşinizle, ne gereği var?

Bence siyasi görüş hayat tarzına bakıştir.Yani ne olacak denilecek birşey değil bu takım tutmak gibi değil bu pencerenin manzarasını nasıl istediğin yönünü nereye çevirince sen ildugunla ilgili bir mesele.Hayata baktığınız pencere bu.Ben ne kadar seversem seveyim çok farklı görüşte olduğum biriyle gecinemezdim bunu denemezdim çünkü mümkün değil yurumezdi Birimizin görüşünü değiştirmesi gerekirdi fakat tüm bakış açısı değişecek bu mümkün değil.Kendi adıma arkadaş olmak bir ortak nokta bulmak ayrı bir ömrü emanet etmek ayrı .Arkadaşla samimi olmam olur biter eş her noktada sinirimi ziplatirdi.Velhasil kelam bahsettiğiniz şey ufak bir farklılık değil benim fikrim bu
Merhaba ben de bir sey sorabilir miyim? Sonradan siyasi görüşün değişimin de ne yapmalıyız peki

Seninkiler-benimkiler bakış açısı devam ettikçe, bu ülke batmaya mecburdur.

Bu topraklar “biz” üzerine kurulmuştur. Birlik olmak zorundadır. Zaten birlik olmayalım diye bütün bu olanlar.

Kimse kimsenin avukatlığını yapmasın. Sadece bu bile geri şuurluluğu gösteriyor bence.

ben ve eşim de farklı görüşlere sahibiz. ben trumpçıyım eşim bidencı. ama ikimiz de fanatik partililer olmadığımız için ortada buluşuyoruz münakaşaya varmıyoruz fikri tartışma boyutunda devam ediyoruz. hiç kavga etmedik. bence siz de demokratik bir şekilde fikirlerinizi tartışırsanız eşiniz fikirlerinize saygı duyabilir ve bu boyutlara varmazsınız.

Merhaba ben de bir sey sorabilir miyim? Sonradan siyasi görüşün değişimin de ne yapmalıyız peki
Valla eş olmak ayrı bir dinamik her insanın karakteri gibi evlilikte yaşadığı şeyler de farklı farklı . Saygıyı kaybetmeden hakaret etmeden insanı zorlamadan hani saygı duymak karşılıklı olursa anlamı var yoksa ukalaca ille bu doğru bunu kabul edeceksin değil insan fıtratı zorla değil gönüllü olana meyleder her daim.Hepimizin fikri var zekası var artısı eksisi neyse karşılıklı konusabilmeli insan her fikrini eşiyle püf noktası nevrin dönmeyecek mantıksız hareket ve sözler olmayacak iki taraf içinde geçerli zor olan bu zaten sinirlenip kendini kaybetmek kolay olan eşimiz bizim uzantimiz değil bizden farklı düşünceleri de olabilir hayata dair fakat bu düşünceler bize çok uç yada mümkün değil kabul edilemez geliyorsa o ilişki yürümez ya kavga ya iktire kaktira bıkkınlık la gider .Fakat bu baştan yapılan bir hata bu kadar farklı insanların bir arada olamayacağı da baştan belli olan birşey zaten zor olan hayatta herşeyi de zordan almamalı kendimize göre insanlarla evlenmeli .Konu sahibine demiyorum bunu genel olarak böyle bu zıt kutuplar hayat içinde birbirini iter çekmez

Karşı partiden biriyle evlenecek kadar mı çaresizdiniz ya

Bu sadece siyasi bir görüş değil bu bir hayat görüşü, yaşam tarzı
Sizden olmaz maalesef
Ya z kuşağı bilmez, biz eskiden hiç böyle değildik, şimdi iyice kutuplaştık... Maalesef... haklısınız.

Rahmetli büyük dayım milletvekiliydi. hep derdi ki. o tvlerde sahada birbirlerini yediklerine bakmayın. Mecliste yanyana aynı sofrada yemek yierek can ciğer dolaşıyorlar. Siyaset böyle kirli birşey.
Siz biz gibi insanlar bir partizanlık yaparak kendi hayatımıza hiç alakasız kişileri sokarak saçmalıyoruz.

Ama sizin durumunuza gelirsek kusura bakmayın da bile isteye ateşe kendiniz girmişsiniz. Siyasi görüşünüz farklıysa zaten hayata bakışınız , amacınız, savunduğunuz şeyler çok farklıdır. Zaten siz en başından bu kadar sahiplenen biriyle yanlış yapmışsınız.

haklı kimse yok. çünkü herkes kendi inandığı şeyi savunuyor.

Siyasi ve hatta dini bakış açısı benden farklı biriyle aşkımdan gebersem bile birlikte olmazdım. Hayatıma sokacağım insandaki belirli şeyler sonrası en büyük kriterlerimdi ve buna uygun birini seçtim.
Kaldı ki bu insanın ailesi de evlendiğimde hayatıma dahil olacak. Bana ve aileme uymayan biriyle yok yani asla diye düşündüm hep.

Tabi siz bu ayrı görüşlerinizi en başta konuşup bunu bilerek yola çıkmışsınız. Vee yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla eşiniz aşırı partizanlık yapıyor siz daha ılımlısınız.
Siyasi konuları evliliğinizin selameti açısından beraberken dile getirmeme adına birbirinize söz vermenizi tavsiye ederim. Hatta beraber haber bile izlemeyin bence.

Sadece turk partileri degil yurtdisinda bile liberaller ve sagcilar iyi gecinemiyorlar. Ben sahsen karsit gorusten insanla arkadas bile olmuyorum (misal trump destekleyen ;)) siz birbirinizle evlenerek yurek yemissiniz. Siyasi parti ayni zamanda kisinin vizyonunun gostergesidir benim gozumde.
a good wife diye bir dizi vardı
demokrat liberal modern kadın pozisyonunda (yaşı da 50 -55 olan büyük bir hukuk firmasının ortağı) avukat bir ablamız ile cumhuriyetçi kovboy amerikan deliganlusu bir abimiz (adam da balistik uzmanıydı) 1-2 takıldılar, sonra da ayrı dünyaların insanlarıyız dediler ayrıldılardı

daha o zamanlar Trump filan da yok dünya bu kadar popülist/aşırı sağ karşısında liberal/sol filan da olmamıştı

bizim ülkemizde bin senedir sol-sağ vardı şimdi muhafazakar-seküler var, hep var yani bu çatışmalı ortam
yürek mi yedin de farklı görüşten evleniyorsun
ya hiç görüşün olmayacak
ya aynı görüşten takılacaksın bunun haklısı haksızı mı olur. 2 taraf da haklı veya 2 taraf da haksız çünkü herkesin kendi fikri.

Siyasi ve hatta dini bakış açısı benden farklı biriyle aşkımdan gebersem bile birlikte olmazdım. Hayatıma sokacağım insandaki belirli şeyler sonrası en büyük kriterlerimdi ve buna uygun birini seçtim.
Kaldı ki bu insanın ailesi de evlendiğimde hayatıma dahil olacak. Bana ve aileme uymayan biriyle yok yani asla diye düşündüm hep.

Tabi siz bu ayrı görüşlerinizi en başta konuşup bunu bilerek yola çıkmışsınız. Vee yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla eşiniz aşırı partizanlık yapıyor siz daha ılımlısınız.
Siyasi konuları evliliğinizin selameti açısından beraberken dile getirmeme adına birbirinize söz vermenizi tavsiye ederim. Hatta beraber haber bile izlemeyin bence.
Siyasetin asıl amacı zaten insanları birbirine düşman etmek ayrıştırmak çokta başarılı oluyorlar karı koca birbirine düşürüyor değer mi siyaset dediğimiz şey hepsi aynı nane birbirleri yiyorlar ceplerini dolduruyorlar olan halka oluyor her manada

Siyasetin asıl amacı zaten insanları birbirine düşman etmek ayrıştırmak çokta başarılı oluyorlar karı koca birbirine düşürüyor değer mi siyaset dediğimiz şey hepsi aynı nane birbirleri yiyorlar ceplerini dolduruyorlar olan halka oluyor her manada
Yukarıda da bahsedenler olmuş siyasi görüş sadece düz bir görüşten ibaret değil bir yaşam tarzı aynı zamanda. Evet siyasetçilerin söylemleri ayrıştırmak üzerine ama farklı siyasi görüşteki insanlar ülkemizde farklı hayat tarzlarına ve dünya görüşlerine sahip olduğundan -hele ki evliyse- bu şekilde tartışmalar yaşamaya başlarlar. Açıkçası evlenmelerini de anlamsız buluyorum.
İş arkadaşın değil ki bu he de geç, fikirlerini umursamıyorum de.

Siyasiler için asla değmez, onlar ekranda kavga edip arka planda meclis lokantasında aynı pilava kaşık sallıyorlar, eşin haksız bu derece fanatik olmak ergence bir tavır, eşiniz olgun değil, farklı düşünebilirsiniz ne var yani bunda , siyasilerin hiçbirini sevmem bu arada:))

Back
X