• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu kavgada kim haklı?

Yukarıda da bahsedenler olmuş siyasi görüş sadece düz bir görüşten ibaret değil bir yaşam tarzı aynı zamanda. Evet siyasetçilerin söylemleri ayrıştırmak üzerine ama farklı siyasi görüşteki insanlar ülkemizde farklı hayat tarzlarına ve dünya görüşlerine sahip olduğundan -hele ki evliyse- bu şekilde tartışmalar yaşamaya başlarlar. Açıkçası evlenmelerini de anlamsız buluyorum.
İş arkadaşın değil ki bu he de geç, fikirlerini umursamıyorum de.
Ben yıllarca babamla siyaset yüzünden tartıştım konu sahibiyle aynı tür kavga derdim bu adamın sesine tahammülüm yok (siyasetçi malum kişi) yıllarca birbirimizi yedik ergenlikte var tabi şimdi diyorum ki ne kadar cahil mişim millet ceplerini dolduruyor her şey danışıklı dövüş ben babamla yıllarca evin huzurunu bozdum tatsızlık yaşadım hiç bir siyasi görüşüm yok belki herkesin doğru ya da yanlışları vardır diye düşündüğüm için şimdi böyle düşünüyorumdur

Ben yıllarca babamla siyaset yüzünden tartıştım konu sahibiyle aynı tür kavga derdim bu adamın sesine tahammülüm yok (siyasetçi malum kişi) yıllarca birbirimizi yedik ergenlikte var tabi şimdi diyorum ki ne kadar cahil mişim millet ceplerini dolduruyor her şey danışıklı dövüş ben babamla yıllarca evin huzurunu bozdum tatsızlık yaşadım hiç bir siyasi görüşüm yok belki herkesin doğru ya da yanlışları vardır diye düşündüğüm için şimdi böyle düşünüyorumdur
Aileyle olan bambaşka bir boyut ya. Ailemizi seçemiyoruz ya da bizde büyüdükçe, eğitim aldıkça bir şeyleri farkettikçe ailemizden başka görüşlere kayabiliyoruz bu konuda yapılacak bir şey yok.

Ama evlilik öyle değil. Biz seçiyoruz, karşımızdakini görüyoruz karar mekanizması biziz yani. Farklı görüşlere sahip insanlar eninde sonunda evlilik içerisinde çatışır. Sonuçta bu ülkede her şey politik alişverişte bile siyasi konularda kavga edebilirler.

Tartışma adabı için terapiye gidilebilir.

Siyaseti nasıl bırakabilirim diye sorarsanız da: twitterde komplo teorici sayfaları takip ederseniz. Dünyayı 5 ailenin yönettiğine inanırsanız siyaseti bırakabilirsiniz.

Merhabalar eşimle farklı iki siyasi görüşe sahibiz en baştanda biliyorduk aslında bayada bu konular yüzünden bir kaç kez tartışmış ve açmamak üzere kapatmıştık neyse dün o zaatın bir videosunu atmış bana neyse birşey demedim, iftar davetindeyiz yine o kişi tvde bende bunu niye baglamamışlar diye espiri yaptım konu kapandı gece oldu hala aynı kişinin videosunu izliyor bende üf ne bu ya demeye kalmadı bagırmaya basladı deli gibi ben seninkilere birşey diyor muyum diye evet diyorsun laf atıyorsun ben umursamıyorum, neyse allahım bir görün bagırma dedikçe bagırıyor yataktan kalktı gitti petrolden sigara aldı falan neyse sahurada uyanmadım, işe gitti geldi benim trip atmam gerekirken ( ben öyle düşünüyorum) eve geldi az önce kapıları çarpıyor falan sizce kim haklı 40 defa öfkeni kontrol et dedigim halde üstüne yapıyor bunu?
Siz suçlusunuz. Çünkü “ açmamak üzere kapatmış “ olduğunuz konuyu siz açıp kaşınmışsınız.

Merhabalar eşimle farklı iki siyasi görüşe sahibiz en baştanda biliyorduk aslında bayada bu konular yüzünden bir kaç kez tartışmış ve açmamak üzere kapatmıştık neyse dün o zaatın bir videosunu atmış bana neyse birşey demedim, iftar davetindeyiz yine o kişi tvde bende bunu niye baglamamışlar diye espiri yaptım konu kapandı gece oldu hala aynı kişinin videosunu izliyor bende üf ne bu ya demeye kalmadı bagırmaya basladı deli gibi ben seninkilere birşey diyor muyum diye evet diyorsun laf atıyorsun ben umursamıyorum, neyse allahım bir görün bagırma dedikçe bagırıyor yataktan kalktı gitti petrolden sigara aldı falan neyse sahurada uyanmadım, işe gitti geldi benim trip atmam gerekirken ( ben öyle düşünüyorum) eve geldi az önce kapıları çarpıyor falan sizce kim haklı 40 defa öfkeni kontrol et dedigim halde üstüne yapıyor bunu?
Yani bu g.tunun kılıyım diyenler baya baya gerçek insanlar mı ?!

Karşı görüşten biriyle evlenecek kadar yoklukta mıydınız? Ben iki dakika sohbet edemiyorum sinirin kaldırmıyor

Karşı görüşten biriyle evlenecek kadar yoklukta mıydınız? Ben iki dakika sohbet edemiyorum sinirin kaldırmıyor
Karşı görüşten kastı: iktidar partisi ve muhalefet partisi mi yoksa iktidarı destekleyen parti mi belirtmemiş.

Eşi iktidar partisi taraftarı, kendisi iktidarı destekleyen parti taraftarı iken bizim siyasi görüşümüz farklı diyenler de var da.

Karşı görüşten kastı: iktidar partisi ve muhalefet partisi mi yoksa iktidarı destekleyen parti mi belirtmemiş.

Eşi iktidar partisi taraftarı, kendisi iktidarı destekleyen parti taraftarı iken bizim siyasi görüşümüz farklı diyenler de var da.
Sanmam ya onların biri lacivert biri mavi 😆😆

Arkadaşlara katılıyorum büyük risk almışsınız. Farklı siyasi görüşle arkadaşlıkta zorlanıyorum ben eş hiç olmaz... Önceden olsa olurdu çünkü saygı vardı siyaset bu kadar berbat bir mecra değildi, siyasetçilerin bir uslubu vardı ama günümüzde olmaz zira siyaset günümüzde fanatiklik boyutunda kimsenin dilinin kemiği yok dolayısıyla çok sıkıntı...

Aile ve eş cok farkli ama.

Kari koca olunca hayati paylasiyorsunuz, hayattaki kararlari beraber veriyorsunuz. Beraber cocuk yetistiriyorsunuz. Atiyorum ev alacaksiniz ama esiniz faize karsi oldugu icin ev alamıyorsunuz ama sizin icin sorun yok? Ya da siz cocugunuz daha dini bir egitim alsin istiyorsunuz ama esiniz istemiyor.

Siyasi gorus birkac senede bir gidip sandiga pusula atmak degil, hayat tarzi, yasam anlayisi.

Aile ve eş cok farkli ama.

Kari koca olunca hayati paylasiyorsunuz, hayattaki kararlari beraber veriyorsunuz. Beraber cocuk yetistiriyorsunuz. Atiyorum ev alacaksiniz ama esiniz faize karsi oldugu icin ev alamıyorsunuz ama sizin icin sorun yok? Ya da siz cocugunuz daha dini bir egitim alsin istiyorsunuz ama esiniz istemiyor.

Siyasi gorus birkac senede bir gidip sandiga pusula atmak degil, hayat tarzi, yasam anlayisi.
evet buna katılıyorum ama eşimin partinin fikir yapısı ile zerre uyumu yok aslında babası çok seviyor diye adamı sevmiş oy atıyor yoksa o ideolojide degil bunu gözlemledim mesela bizim 7 kuşak o partidendi dedem delegeydi ama ben bunlarla alakalı sevmiyorum ideolojim düşünce yapım oldugu için. o yüzden de adama sövmedigim takdirdr kavga etmıyoruz bazen işte dayanamıyorum

Valla eş olmak ayrı bir dinamik her insanın karakteri gibi evlilikte yaşadığı şeyler de farklı farklı . Saygıyı kaybetmeden hakaret etmeden insanı zorlamadan hani saygı duymak karşılıklı olursa anlamı var yoksa ukalaca ille bu doğru bunu kabul edeceksin değil insan fıtratı zorla değil gönüllü olana meyleder her daim.Hepimizin fikri var zekası var artısı eksisi neyse karşılıklı konusabilmeli insan her fikrini eşiyle püf noktası nevrin dönmeyecek mantıksız hareket ve sözler olmayacak iki taraf içinde geçerli zor olan bu zaten sinirlenip kendini kaybetmek kolay olan eşimiz bizim uzantimiz değil bizden farklı düşünceleri de olabilir hayata dair fakat bu düşünceler bize çok uç yada mümkün değil kabul edilemez geliyorsa o ilişki yürümez ya kavga ya iktire kaktira bıkkınlık la gider .Fakat bu baştan yapılan bir hata bu kadar farklı insanların bir arada olamayacağı da baştan belli olan birşey zaten zor olan hayatta herşeyi de zordan almamalı kendimize göre insanlarla evlenmeli .Konu sahibine demiyorum bunu genel olarak böyle bu zıt kutuplar hayat içinde birbirini iter çekmez
Çok teşekkür ederim yanıtın için 🙏🏼

İkiniz de haksızsınız siz eş olmak yerine düşman olmayı tercih etmişsiniz ikiniz de birbirinize saygı duymalısınız hadi onu da geçtim gülüp geçin yani birbirinizle ne bu bu kadar aday falan mı oldunuz??????
Bu kadar birbirinize cefa alacak düşman gibi davranacak kadar ne var ki bu kadar koyuysanız siyaset konusunda neden zıt olduğunuz birisiyle evlendiniz
Bir de yani bir insanı seviyorsan karşındakini gülüverirsin ne bileyim geçiverirsin ya kalmazsın o konunun üzerinde kapı çarpacak kadar yani eşin de çok haksız sen de çok haksızsın ya

İkiniz de haksızsınız siz eş olmak yerine düşman olmayı tercih etmişsiniz ikiniz de birbirinize saygı duymalısınız hadi onu da geçtim gülüp geçin yani birbirinizle ne bu bu kadar aday falan mı oldunuz??????
Bu kadar birbirinize cefa alacak düşman gibi davranacak kadar ne var ki bu kadar koyuysanız siyaset konusunda neden zıt olduğunuz birisiyle evlendiniz
Bir de yani bir insanı seviyorsan karşındakini gülüverirsin ne bileyim geçiverirsin ya kalmazsın o konunun üzerinde kapı çarpacak kadar yani eşin de çok haksız sen de çok haksızsın ya
kız abartma ne düşmanı🤣🤣🤣

kız abartma ne düşmanı🤣🤣🤣
Benim düşünceme göre bu şekilde bağırarak, kapıyı çarpıp ortamı terk ederek bir şey çözülmez. Bir kişi rahatsız olduğunu defalarca söylediği halde aynı davranış devam ediyorsa burada karşı tarafın da daha saygılı ve kontrollü olması gerekir. Ama şunu da söylemek lazım, bazen küçük bir laf ya da iğneleme bile karşı tarafı tetikleyebiliyor ve iki taraf da birbirini büyütmüş oluyor. Bu yüzden sadece bir kişiyi suçlamak yerine herkes kendi tavrını gözden geçirmeli.

Bana göre tartışma olurken kalkıp gitmesi, evi terk etmesi ya da gidip sigara alıp ortadan kaybolması doğru bir davranış değil. O an sorun konuşulması gerekirken kaçıp gitmek çözüm olmuyor. Böyle yapınca karşı taraf kendini hem değersiz hem de yalnız bırakılmış gibi hissediyor. Bir insan sinirlenebilir ama eşini ortada bırakıp gitmek o an yalnız bırakmak , iletişimi tamamen kesmek sağlıklı bir şey değil. Biraz sakinleşmek için ara verilebilir ama bu kaçıp uzaklaşmak şeklinde olmamalı.

Berna laçin ne güzel söylemiş "uğruna birbirinizi yediğiniz siyasiler çırağan sarayında hep beraber eğleniyor" diye. Ne zsman siyasi bir tartışma çıksa bu sözü hatırlarım.. hiç bunlar için değmez

Berna laçin ne güzel söylemiş "uğruna birbirinizi yediğiniz siyasiler çırağan sarayında hep beraber eğleniyor" diye. Ne zsman siyasi bir tartışma çıksa bu sözü hatırlarım.. hiç bunlar için değmez
Doğru ve eksik söylemiş insan para kazandıkça yaptığı iş ve siyaset ile zengin oldukça elbette görüş vs için tenhada kavga etmez çünkü aşmıştır bunları fakat onların kararları bizim cebimizdeki parayı etkilediği için bizler farklı düşünürüz yoksa elbette size çok para bana çok para 0 problem gül gibi susar beraber eğleniriz.

Back
X