Sizce bu normal mi?

çok üzüldüm.. Bişey konuşamadım. Yaşadığım üzüntüyü anlayacak değillerdi ben de konuşacak halde değildim.
Aradan zaman geçmiş siz isterseniz yinede sorun ama bu kesinlikle kardeşinizin bi düşüncesi değildir. Evlenmemek sizin tercihiniz sonuçta. Kardeşiniz önce evlendi diye kısmetiniz kapanmadı ya. Ben sizi anlıyorum arkadaşımız yada sevdiğimiz bir insan yapsa bunu çok üzülürken kardeşinizin istemesine çağırılmamanız yıkmış sizi.

O zaman sizin anlatım tarzınızda bir sıkıntı var . Buradaki sayfalarca insan yanlış anlamış olamaz .
O zaman hiç ‘benim sıramı sormadan aldı’ yazmasaydınız . Direkt beni Yok saydılar , haber bile vermediler deseydiniz . O zaman hepimiz ‘aaa ayıp yapmış’ derdik, tıpkı hepimizin o haber vermeme olayında size hak verdiği gibi .
Aklın yolu bir yani .
Bence sizin asıl takıldığınız konu haber vermemeleri değil ya neyse
Dediğim gibi sayfalarca insanın size düşmanlığı Yok , tanımayız etmeyiz ama herkes bir olup size ‘yanlış düşüncede’ olduğunuzu söylüyorsa bence kılıç kuşanmak yerine bi kulak verin . Neden acaba bir kişi bile ‘a siz haklısınız , sizden ‘sıra’ onayı almaları gerekiyordu ?’ Dememiş .
Çünkü yanlışsınız
Bence 10 yıl önce olmuş bu olayı düşüneceğinize , ‘ben 10 yıldır neden hala bunu içimde taşıyorum’ teması üzerinde durmanız , sizin için daha hayırlı olur

Abla olarak kardesınızın en ozel gununde size haber vermeyerek ayıp etmişler. Ama sıra ne ya ne sırası Allah askına.Bu konuda sizden icazet almaları gerekmez

Öyleyse herkes gelsin senin oturduğun sandalyeyi oturduğun yerden çeksin.. Senin yürüdüğün yere taş atsşın ozaman mesela.. Her şey normal.. Bir tek üzülmüş olan ben normal değilim öyle mi?

Hanımefendi yanlış anlamayın ama aşırı abartıyorsunuz.Evet söylememeleri doğru değil ama bu da senelerce üzerinde kafa yorulacak bir mevzu değil.Hele ki kendi kardeşiniz için ''hakkımı helal etmiyorum'' demelik bir olay hiç değil.
Sıra muhabbeti yazmışsınız oraya,belki bunun için çekinip söylemediler ? Ayrıca sıra ne demek yani yıl 2018,lütfen böyle şeylere takılıp kalmayalım artık ya.

Sana haber verilmemesi yanlış olmuş, tabi ki kardeşini istemeye gelecekler, senin de orda olman gerekirdi mümkünse ama sana sıranı veriyor musun diye sormamaları gayet normal, ne sırası... 3 yıldır çıkıyormuş, senin daha sevgilin bile yokmuş ve düşünmüyorum diyormuşsun, 10 yıl seni mi bekleyeceklerdi kusura bakma. Çok abartmışsın, affedemiyorum, hakkımı helal etmiyorum fln.. Sıra diye bir şey yok bu tür durumlarda, kısmet herşey.

Neden içinde taşıyorum neden aklıma geliyor çünkü arkadaş olsa görüşmezsin araya mesafe girer.. Bu aile içinde olan bir olay ve aklına geliyor..

10 yıl beklesin demiyorum ki?

Neden içinde taşıyorum neden aklıma geliyor çünkü arkadaş olsa görüşmezsin araya mesafe girer.. Bu aile içinde olan bir olay ve aklına geliyor..

Ama bence yine de çok sağlıklı bir durum değil yani . Size zarar verir , kimseye birşey olmaz .

Şimdi toplumda hala şöyle saçma bir ön yargı var küçük kardeş evlendiyse büyüğü neden evde, niçin evlenemedi diye kötü bir şekilde mimliyorlar ve isteyecek olan varsa ya da görücü gelecek olan varsa da gelmiyor.İster kabul edin ister etmeyin ülkemizin gerçeği bu.Halbuki toplumumuz bizim düşündüğümüzü düşünse bu işin sırasının olmayacağını anlasa böyle olmaz.

Öyleyse herkes gelsin senin oturduğun sandalyeyi oturduğun yerden çeksin.. Senin yürüdüğün yere taş atsşın ozaman mesela.. Her şey normal.. Bir tek üzülmüş olan ben normal değilim öyle mi?
bu nasıl bir bağlantı? bırakın bu yükleri sırtınızdan..
böyle yaşanmaz..

kızkardeşimin,benden önce veya sonra farketmez, evlenmesi arifesinde,
isteme günü ben orada olmasaydım, bana haber verilmeseydi elbette üzülürdüm..
kardeşimle ilişkim de buna göre şekillenirdi zaten..
demek ki o yakınlığımız yokmuş derdim.
abla olarak da kendini sorgulardım..

şimdi ilişkiniz nasıl ailenizle?

Kıskanmıyorum demişsin ama kardeşine hakkını helal etmemek nasıl bir ödke 10 yıldır? Ayrıca ne alaka sen büyüksün diye senden izin alınması? Allah kime önce yazmışsa o evlenir. Sana haber verilmemesi tabiki çok saçma. O konuda haklısın. Ama konun buram buram kıskançlık kokuyor.

Bence o insanın kendi çevresiyle alakalı birşey . Çevremde hemen hemen hep önce küçük kardeşler , sonra büyükler evlendi . Kimse de kimseyi mimlemedi . Çevre değiştirsinler ne diyeyim

Siz de üzülmeyin kendi yolunuzu kendiniz çizmeye çalışın evlilik işi kısmet işidir.Evde oturup kısmet bekleyenlerdenseniz üzgünüm ama böyle kardeşi kendinden önce evlenenler malesef ki bu konuda şanssız oluyorlar bunun için eşinizi kendini bulmaya çalışın.

Her zaman ben üvey gibiyim. Kız kardeşimle annem içli köfte gibiler..

izin vermeyecegınımı düşündüler acaba onun için mi sana söylemediler ,

bencede artık evliliği düşünmek için geç bile kalmışsın yanii

evlilik kısmet ama en azından düşünebilir ona göre etrafına bakardın

Allah yazmadıysa neyin kıskançlığı olsun.. Allah isteseydi ben 20 yaşımda da evlenmiş olurdum..

Biraz abartıyor olabilirsiniz. Geçmişe takılmak sadece sizi uzer ve yıpratır sonuçta bugün olmuş bi olay değil.. hatırlayıp kendinizi kinlendirmeyin.. eminim sizinde bir kısmetiniz olacaktır moralinizi bozmayın çevrenize bi göz gezdirin

Hala sira verme diye birsey varmi yaa, allah askina nasip kismet isleri bunlar.
Keske sanada haber verseymisler, bende sahsen bozulurdum., neden soylememislerki acaba

Çok çok abartmışsın benim de kardeşim 24 yaşında evlendi bana da sıra falan sorulmadı ben de 35 yaşında evlendim tam tersi sevindim bu kadar üzüntü kıskançlık gibi

Allah yazmadıysa neyin kıskançlığı olsun.. Allah isteseydi ben 20 yaşımda da evlenmiş olurdum..
Bende onu diyorum. Kader böylemiş hala neyin öfkesi? Bırak hayatına bak. Kötüyü çağırma böyle yapark. Helal et, affet, unut gitsin, yoluna bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…