Sizce bu normal mi?

ben de ablamdan once evlendim ve sira istemedim.

ancak siz o donem sormadiniz mi, neden daha once haber vermediniz, ben de bulunmak isterdim vs diye siteminizi belirtmediniz mi? yazdiysaniz da kacirdim sanirim.

hakkinizi helal etmeyecek bir durum yok gercekten.

Yanlış olan sizi bu durumdan haberdar etmeyip sonradan söylemeleri. Belki de üzüleceğinizi düşündükleri için söylememişlerdir. Hak helal etmeyecek bir durum yok. Şu anda siz de evlenmek istiyorsunuz ve olmadığı içinde buna takıldınız herhalde. Aradan 10 yıl geçmiş.Yapmanız gereken kardeşinizin mutluluğunu istemek. Umarım siz de güzel bir evlilik yaparsınız.

Öylesine yazdım Mühendis olsa mühendis yazardım. İşsiz olsa işsiz yazardım. Kıskansam ya kıskanıyorum napayım derim..
Peki kıskançlık olmasın adı.
Ama gerek toplum baskısı, gerek sizin evlenemeyeceğim korkunuz sizi kardeşinize karşı haksız bi öfke ile dolduruyor. Evlilik bi başarı, yüksek bi mertebe, bi üstünlük olmadığı gibi; evlenmemek de bi kusur değil, bunun suçlusu olamaz. Boşuna kardeşinizi kurban etmeyin.

Öyle hakkınızı helal etmeyecek kadar size karşı yapılmış bi hata yok ortada. 10 yıl önce evliliğe çok uzak ve ilgisiz olduğunuz için belki de haber verilmedi size. O zaman da bu kadar kırılmış mıydınız?

Ne gibi bir problem çıkarabilirim Allah aşkına? Çıkıp vay ben sıramı vermyorum diye olay mı çıkarıcam Allah aşına ayıp denen bişey var. Tabi ki kimin kısmeti önceyse o evlenir bu yönden bakmayın ben sanki yokmuşum gibi hareket edilmesini sorun ediyorum.

Öyleyse ben hi yaşamıyorum.. Ben hiç ortada yokum.. Hiç haberim olmasın kız istemeden.. Bu mu normal..
olmasin aynen oyle, baksaniza nasil acayip acayip takintilariniz var.
destek olacagina kostek olacak bi insan uzak kalsin bence.

cokkkk merak ettim, kizkardesine soyledin mi bunlari? hakkini helal etmedigini? veya ailene? nasil tepki verdiler?

olmasin aynen oyle, baksaniza nasil acayip acayip takintilariniz var.
destek olacagina kostek olacak bi insan uzak kalsin bence.

cokkkk merak ettim, kizkardesine soyledin mi bunlari? hakkini helal etmedigini? veya ailene? nasil tepki verdiler?

Okuduğunu bile anlamayan birisin. Yazdıklarını önemsemiyorum. İyi günler.

Sıra muhabbetine girmeyin diye size söylememişlerdir. Nitekim yok deseniz de sıra diye siz de düşünüyorsunuz. Bu işin sırası, hakkı olmaz. Evlilik kısmet işi. Sizi kimse beklemeyeceği gibi icazet almasına da gerek yok.

sıra vermek gibi bir kavram var ise zihninizde, aileniz sizi tanıyor ve bunu mesele edeceğinizi tahmin ediyordur muhtemelen. kız kardeşinizle bağınız kopuk olmalı.
böyle bir şeyi ondan duymamışsınız, babanız size söylüyor..
evlilikle ilgili peşin peşin konuşmanız sizin takıntılı bir ruha sahip olduğunuzu düşündürdü bana.

Allahım 10 yıllık derde bak
Evliliğin sırası mı olur yahu ne diyorsunuz siz? Niye sizden izin alsınlar?
En fazla isteme olmadan önce bir haber verebilirlerdi ama izin için değil.
Bu ne biçim bir kıskançlık?

Biz çok kızkardeşiz. En büyük ablamdan önce 3 ablam evlendi ki onların da sırası karışık :)
En büyük ablamdan sonra da ben evlendim. Ne yapsın şimdi ablam oturup dertlensin mi? :))

Yok yok bunlar hep boşluktan dertsizlikten. Siz gerçek dert görmediniz. Evlenseniz de rahatlasanız..
Bence psikolog bu işi çözer..

Sıra konusu dediğim gibi bana saçma geliyor. Ama haber verilmemesi konusunda gönül koymakta haklısınız. Ama 10 sene sonra hala hakkımı helal edemiyorum seviyesinde bir kırgınlık da bana pek normal gelmedi.

Ben kıskansam kıskansam insanların başarılarını kıskanırım..

Sıra konusu dediğim gibi bana saçma geliyor. Ama haber verilmemesi konusunda gönül koymakta haklısınız. Ama 10 sene sonra hala hakkımı helal edemiyorum seviyesinde bir kırgınlık da bana pek normal gelmedi.

Şu an etmiyor değilim. O zaman etmedim şu an hala edemiyorum.

Kız kardeşinin senden önce evlenip senin kısmetini mi kapattığını düşünüyorsun?

Ya ben sadece eve dönerken arabada öğrenmenize çok takıldım ne alaka ya
bizim evde benim her şeyden haberim olur, olmazsa ona takılırdım
yoksa ben de kız kardeşim benden küçük sıra mıra olmaz sen beni bekleme dedim kadere bak aynı zamanlarda nişanlandık benden önce sözlenmişti üstelik hayırlısı

ya bu el değil ki .. kardeşiniz yaw.. haber etmişler etmemişler.. tmm o an kırıl üzül bunu da dile getir. kapat gitsin.. on yıllık olmuş geçmiş bitmiş bir mevzuyu bugün hakkımı helal etmiyorum diyecek kadar neden sorun edersin kendine.. yazık değil mi?
bak sana tavsiyem sen bu kinle devam edersen hayatına..bu ve buna benzer ömrünce sorunlar hep karşına çıkacaktır. git içinden helalleş..kardeşinle de anan babanla da.. o vakit öle diyen anan karşısına gelince aynı istikrarı kardeşinde de sürdürmek zorunda mı? nasip işi böle şeler.. Allah ın dediği olur.. özellikle evlilik ve çocuk konusunda .. vakit zaman var.. olduğu an kimse kimseye engel olamaz.. yaşayacaksa yaşayacak.
yazık inan bana bugün bu üzüntü sana bu üzüntünü unutturacak o hakkını helal etmediğin kardeşin annen baban vs.. seni daha başka bir üzüntü ile sınar. bu yapılanı aklına bile getirmez.. o derde düşersin ALLAH korsun. etme.. tövbe estağfirullah çek çokça.. af dile Allah tan.. ortada gerçekten bu kadar ailene hakkını helal etmeyeceğin bir konu yok Allah aşkına. neler var hayatta..
hem sen bununla helalleşirsen Allah seni daha güzeli ile mükafatlandıracaktır.
nefsinin sana zulum etmesine izin verme.

Reactions: mb1
Size de söylemeleri gerekirdi, orda düşüncesizlik etmişler. Ama çok da üstünde durmayın, seneler önce olmuş bitmiş bir şeyi kafaniza takmayın.

Aynı kardeşim nişanlıyken ne yapmış biliyor musun? Benim de tanıdığım bir arkadaşıyla bizim ortak kullandığımız bilgisayardan benim dedikodumu yapmış.. Ben evde depresyon geçiriyormuşum.. Öyle demiş.. Kaldı ki ben hayatımım en rahat günlerini yaşıyordum o zaman..

İyi de zaten o dönemler erkek arkadaşın, seni isteyen görücü vs.. yoksa kardeşin ne yapsaydı sen kısmet bulana kadar seni mi bekleseydi?Her anne baba evlatlarını sırayla evlendirmek ister elbette ancak nasibiniz böyleymiş.Bence suçlu arama ve insanlarla iletişimde ol değişik kurslara ortamlara gir,eğer evlenmek senin kaderinde varsa evlenirsin zaten önemli olan hayırlı insanla evlenmek

Nedeni ne, kızkardeşinizi veriyorlar niye siz yoksunuz yanlarında? Sormadınız mı?
Acayip tarafı sadece bu.
Yoksa ne sırası sıra mı kaldı artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…