Sizce bu normal mi?

Bekleyecek değildi. Hiçbirşeyden haberim yokmuş gibi olmasına en azından o evlenecek sen ablasın deselerdi..

Siz evlenmek istemiyorum nasil olsa kotu sonuvlanacak diye düsünerek kendinizi şartlandırmişsiniz ama en yakininiz da olsa hayat herkes icin devam ediyor bunu farkedememissiniz bu yonunuz aileniz tarafindan bilindiginden midir kestiremedim ama size soylememeleri enteresan
Evlilik her zaman dusubdugunuz bicimde olmayabilir keske bu kadar zaman kaybi yaşamasaydiniz .. hayat sanildigi kadar uzun degil

Bekleyecek değildi. Hiçbirşeyden haberim yokmuş gibi olmasına en azından o evlenecek sen ablasın deselerdi..
Sana haber vermemelerini ben de yanlış karşıladım,bu konuda haklısın ailen resmen özellikle sana söylememiş belki de senin kıskanacağından ya da gönül koyacağından korktular.10 yıl bunları içine atacağına annene ve ya babana söyleyebilirdin kırıldığın noktaları.İçine atarak sorunu büyütmüşsüm

İsteme törenine sizi dahil etmemeleri saçma olmuş ama daha saçma olan bir şey varsa o da sizin seneler önceki durumu takıntı haline getiren, hak bile helal edemeyen hastalıklı ruh haliniz.
Kimse kimseden izin istemek zorunda değil, anne baba hariç. Eminim kardeşiniz de buna gerek duymadığı için sormamıştır size. Saygısızlıktan değil.

Edemeyip yalandan ediyorum mu diyim.. Olay sadece bir tane olaydan ibaret değil.. Aile içi çocuk ayrımı gibi şeyler de var.. Bütün bunları buraya yazmak çok uzun olur..

demiştim olumsuzluğun daha karşına çok şey çıkaracaktır. bir an evvel silkelen helalleş tövbe çek.. rahatla..kim ne yaparsa inan bana kendine yapar. sen de şu an sadece kendine zarar veriyorsun

Kırsal kesimde mi yaşıyorsunuz? soruyorum çünkü kırsal kesimde bu konular önemli ve insanların hayatını cidden etkileyebiliyor.Büyük olan kendini, istenmeyen, diğerinden daha aşağıda hissediyor çünkü toplum böyle hissettiriyor.Bundan otuz sene önce büyük teyzemden önce küçük teyzemi nişanladılar, büyük olan epey dil döktü kavga etti, benim hayatımı etkileyeceksiniz dedi ama kimse dinlemedi, çünkü onlara göre gelen talip kusursuzdu ve kaçırılmaması gerekiyordu.Teyzem de küçük teyzeme sen bu evden gelinlikle çıkmadan ben çıkacağım gelen ilk kişiye evet diyeceğim dedi.Öyle de yaptı, ama bu karar hayatını çok kötü bir yönde değiştirdi.Toplumdan kopuk konuşmak istemiyorum bazı yerlerde bu tür kararlar insanların hayatını kökten etkileyebiliyor.

Neyin hakkını helal etmiyorsunuz onu anlamadım ?
Sıra vermek nedir ayrıca,kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz,lütfen böyle şeylere takılmayın artık.

Bence içinizi soğutun olan olmuş kardeş bu Emin’im onun canı yansa sizin de yanar. Belki büyükler söylememiştir size farklı düşşnmüştür. Şöyle bişey var benim eşim 7 kardeş. Abi kırk bir küçüğü görümcem 38 yaşında. Eşim en küçükleri ve bir büyük ablası da eşimin evlendi boşandı. Ve etraftan söylenen ablasının sırasını aldı o yüzden başına bunlar geldi. Aynı şeyi Emin’im bizim için de düşünüyorlardır. Yani demem o ki söylememelirn bir nedeni de kötü bişeymiş gibi düşünmeleri açıkça sormadınız mı neden söylemediniz diye ?

Hayır öyle bir kesimde yaşamıyoruz.. Öyle bişey söz konusu değil.. Burada üzen bir olaydan bahsediyorum. Hiç haberim olmaması olayından.

Edemeyip yalandan ediyorum mu diyim.. Olay sadece bir tane olaydan ibaret değil.. Aile içi çocuk ayrımı gibi şeyler de var.. Bütün bunları buraya yazmak çok uzun olur..
Anne babanız ayrım yapıyorsa kardeşinizin yine suçu yok ki. Belki ortada bir ayrım da yok, sağlıklı düşünemediğiniz için fazla alınganlık ediyor, olayları farklı yorumluyor olabilirsiniz. Belli ki pişmansınız evlenmediğiniz için ama bunun suçlusu kimse değil. Bundan sonrası için kendinizi mutlu etmeye bakın.
Ama önce tedavi.

Kardeşinizle ilişkinizde sorun var zaten..
Yoksa haberiniz olurdu..
Belki en rahat günlerimi yaşıyordum dediğiniz o dönem, çok kendinizle meşgul olduğunuz bir dönemdi..
Kardeşiniz bunu nasıl algılıyordu bilemiyoruz.

evet kızkardeşlerin böyle bir şeyi paylaşmaması normal değil.
ama sıradan, hakkı helal etmemekten bahsetmek de normal değil..

çok üzüldüm.. Bişey konuşamadım. Yaşadığım üzüntüyü anlayacak değillerdi ben de konuşacak halde değildim.

Evlenmediğim için pişmanlık mı? 2 yıldır düşünüyorum zaten. Öyle biriyle karşılaşmadım da. Öyle bir olay değil..

Kardesini istediklerinde tabi ki haberin olmaliydi,ailesiniz neticede haberinizin olmamasi cok absürd ama sira olayi zihniyetinizi okuduktan sonra anladim niye oyle yaptiklarini :) bu isler sira degil kismet isi sen hakkini helal etsen nolur etmesen ne olur

Öyleyse herkes gelsin senin oturduğun sandalyeyi oturduğun yerden çeksin.. Senin yürüdüğün yere taş atsşın ozaman mesela.. Her şey normal.. Bir tek üzülmüş olan ben normal değilim öyle mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…