İyi de zaten o dönemler erkek arkadaşın, seni isteyen görücü vs.. yoksa kardeşin ne yapsaydı sen kısmet bulana kadar seni mi bekleseydi?Her anne baba evlatlarını sırayla evlendirmek ister elbette ancak nasibiniz böyleymiş.Bence suçlu arama ve insanlarla iletişimde ol değişik kurslara ortamlara gir,eğer evlenmek senin kaderinde varsa evlenirsin zaten önemli olan hayırlı insanla evlenmek
Nedeni ne, kızkardeşinizi veriyorlar niye siz yoksunuz yanlarında? Sormadınız mı?
Acayip tarafı sadece bu.
Yoksa ne sırası sıra mı kaldı artık.
Sana haber vermemelerini ben de yanlış karşıladım,bu konuda haklısın ailen resmen özellikle sana söylememiş belki de senin kıskanacağından ya da gönül koyacağından korktular.10 yıl bunları içine atacağına annene ve ya babana söyleyebilirdin kırıldığın noktaları.İçine atarak sorunu büyütmüşsümBekleyecek değildi. Hiçbirşeyden haberim yokmuş gibi olmasına en azından o evlenecek sen ablasın deselerdi..
İsteme törenine sizi dahil etmemeleri saçma olmuş ama daha saçma olan bir şey varsa o da sizin seneler önceki durumu takıntı haline getiren, hak bile helal edemeyen hastalıklı ruh haliniz.Merhaba arkadaşlar size bir konuda fikrinizi sormak istiyorum. Bu konu şu anda beni çok rahatsız eden bir konu değil geçmişte çok yıpratmış bir konuydu üzerinden 10 yıl geçti fakat sürekli içinde olduğum bir konu ve hala geçerli yani.. Biz 4 kardeşiz en büyükleri benim. Benden 3 yaş küçük kız kardeşim var.. Ben 2 yıldır kendimi evlenmeye hazır hissediyorum ondan önce olmadım hiç hayatımda. Annem erken evlenip erken evlendiğine pişman olduğu için ve ben en büyük kız olduğum için hep bana evlenmeyin.. Diye evlenmeyi kötü birşey gibi gösterdi.. Ve benim de çevremde kötü örnekler olduğu için evlenmeye karşı soğuk bakıyordum.. 2 yıldır gerçekten ciddi düşünüyorum. Yaşım 37, 35 yaşında düşünmeye başladım yani. 10 yıl önce arkadaşlar benden küçük kardeşimin erkek arkadaşı vardı.. Okuldan tanıştırmışlar. Çevremde ayrılıklar çok olduğundan ben onların hemen şak diye evleneceklerine ihtimal vermiyordum.. 10 yıl önce evlendiler her şey alın yazısı ama arkadaşlar onlar evleneceğinde sen büyük ablasın, sıranı veriyor musun diye bana hiç sorulmadığı gibi kardeşimi istemeye geleceklerinde haberim bile olmadı.. Ben şehir dışında okuyordum. İstanbul'dan otogardan babam almaya geldi.. Arabanın içinde eve gidiyorken, kardeşini de verdik.. Diye söyledi o zaman haberim oldu kız istemenin olduğunu verildiğini..
Şimdi bu normal bişey mi arkadaşlar?
Ben evlenmeyi düşünmüyorum diye konuşuyordum evet ama sen ablasın diye sorulsaydı yok.. Ben sıramı vermiyorum diyecek değildim.. Onlar zaten 3 yıldır çıkıyıorlardı. ve evlendiği kişi de doktor..
Ben o zamnda şu anda da hakkımı helal etmiyorum arkadaşlar. Gerçek bu.. Gerçekten hakkımı helal edemiyorum çünkü böyle bir durumu yaşamayan anlayamaz.. Ben her ne kadar evlenmeyi düşünmüyor bile olsam o kadar üzüldüm yıprandım ki anlatamam. Bunu yaşamayan anlayamaz.. Gücüm kuvvetim bitmişti.. Sanki böyle bıçaklanmış gibi sırtım filan bitmiş gibiydi.. Tam ifade edemiyorum kelimelerle yaşadığım şeyi...
Not: olayın kıskanmakla ilgisi yok, kıskanmış olsam kıskandım derim açıkça..
Buradaki sorun sanki ben yokmuşum gibi hareket edilmesi..
Edit: Arkadaşlar ben geriye düşünüp baktığımda kardeşimin benden önce evlenmesinde de bir hayır görüyorum şu yönden.. Ben biraz daha duyguları yoğun biriyim ve alakasız uygun olmayan birine bile eğer çok seviyorsa değer verecekse bir şans verebilecek biriydim. Fakat kardeşim evlendiken sonra daha mantıklı yaklaşmaya başladım. Ve olmayacak kişileri hemen geri çeviriyorum.. Bu yönden olumlu oldu..
İsteme törenine sizi dahil etmemeleri saçma olmuş ama daha saçma olan bir şey varsa o da sizin seneler önceki durumu takıntı haline getiren, hak bile helal edemeyen hastalıklı ruh haliniz.
Kimse kimseden izin istemek zorunda değil, anne baba hariç. Eminim kardeşiniz de bunu gerek görmediği için sormamıştır size. Saygısızlıktan değil.
Aynı kardeşim nişanlıyken ne yapmış biliyor musun? Benim de tanıdığım bir arkadaşıyla bizim ortak kullandığımız bilgisayardan benim dedikodumu yapmış.. Ben evde depresyon geçiriyormuşum.. Öyle demiş.. Kaldı ki ben hayatımım en rahat günlerini yaşıyordum o zaman..
Yanlış konuya yazdınız sanırım.. Emin misiniz şeker yüklemesi yaptırmanız gerektiğinden.. Çocuk için iyi değil deniliyor..
Kırsal kesimde mi yaşıyorsunuz? soruyorum çünkü kırsal kesimde bu konular önemli ve insanların hayatını cidden etkileyebiliyor.Büyük olan kendini, istenmeyen, diğerinden daha aşağıda hissediyor çünkü toplum böyle hissettiriyor.Bundan otuz sene önce büyük teyzemden önce küçük teyzemi nişanladılar, büyük olan epey dil döktü kavga etti, benim hayatımı etkileyeceksiniz dedi ama kimse dinlemedi, çünkü onlara göre gelen talip kusursuzdu ve kaçırılmaması gerekiyordu.Teyzem de küçük teyzeme sen bu evden gelinlikle çıkmadan ben çıkacağım gelen ilk kişiye evet diyeceğim dedi.Öyle de yaptı, ama bu karar hayatını çok kötü bir yönde değiştirdi.Toplumdan kopuk konuşmak istemiyorum bazı yerlerde bu tür kararlar insanların hayatını kökten etkileyebiliyor.
Anne babanız ayrım yapıyorsa kardeşinizin yine suçu yok ki. Belki ortada bir ayrım da yok, sağlıklı düşünemediğiniz için fazla alınganlık ediyor, olayları farklı yorumluyor olabilirsiniz. Belli ki pişmansınız evlenmediğiniz için ama bunun suçlusu kimse değil. Bundan sonrası için kendinizi mutlu etmeye bakın.Edemeyip yalandan ediyorum mu diyim.. Olay sadece bir tane olaydan ibaret değil.. Aile içi çocuk ayrımı gibi şeyler de var.. Bütün bunları buraya yazmak çok uzun olur..
Kardeşinizle ilişkinizde sorun var zaten..Aynı kardeşim nişanlıyken ne yapmış biliyor musun? Benim de tanıdığım bir arkadaşıyla bizim ortak kullandığımız bilgisayardan benim dedikodumu yapmış.. Ben evde depresyon geçiriyormuşum.. Öyle demiş.. Kaldı ki ben hayatımım en rahat günlerini yaşıyordum o zaman..
Bence içinizi soğutun olan olmuş kardeş bu Emin’im onun canı yansa sizin de yanar. Belki büyükler söylememiştir size farklı düşşnmüştür. Şöyle bişey var benim eşim 7 kardeş. Abi kırk bir küçüğü görümcem 38 yaşında. Eşim en küçükleri ve bir büyük ablası da eşimin evlendi boşandı. Ve etraftan söylenen ablasının sırasını aldı o yüzden başına bunlar geldi. Aynı şeyi Emin’im bizim için de düşünüyorlardır. Yani demem o ki söylememelirn bir nedeni de kötü bişeymiş gibi düşünmeleri açıkça sormadınız mı neden söylemediniz diye ?
Anne babanız ayrım yapıyorsa kardeşinizin yine suçu yok ki. Belki ortada bir ayrım da yok, sağlıklı düşünemediğiniz için fazla alınganlık ediyor, olayları farklı yorumluyor olabilirsiniz. Belli ki pişmansınız evlenmediğiniz için ama bunun suçlusu kimse değil. Bundan sonrası için kendinizi mutlu etmeye bakın.
Ama önce tedavi.
Kardeşinizle ilişkinizde sorun var zaten..
Yoksa haberiniz olurdu..
Belki en rahat günlerimi yaşıyordum dediğiniz o dönem, çok kendinizle meşgul olduğunuz bir dönemdi..
Kardeşiniz bunu nasıl algılıyordu bilemiyoruz.
evet kızkardeşlerin böyle bir şeyi paylaşmaması normal değil.
ama sıradan, hakkı helal etmemekten bahsetmek de normal değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?