Sizce Bu olayda benim payım nedir.

• Konu Sahibi Konu Sahibi melisanur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

melisanur

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar ailevi bi sorunumuz için sizlere danışmak istiyorum.
sorunum ( Kuzenim halamın kızı )her ailede olduğu gibi aynı yaşlardaki kızlar veya erkekler birbirleriyle akrabalık dışında arkadaşlık edilir bi çoğu ailede sizinde bildiğiniz gibi.Bizde öyleydik bütün sırlarımızı bilirdik.Çok iyiydik taki son 2 yıla kadar.
Fazla uzatmadan asıl soruna geleyim:Kuzenimin 4 yıl görüştüğü bir çocuk vardı ailesinin istemediği aynı şekilde benimde sevgilim vardı halen de aynı kişiyle beraberim benim ailemde istemiyordu.biz birlikte ailelerimize ayrıldık deyip ikimizde görüşmeye devam ediyorduk.Aramızdan su sısmazdı,Kuzenimin görüştüğü çocuk kendi mahallerinden bi arkadaşının yengesinin kardeşi oluyor arkadaşı vasıtası ile tanışmışlar o şekilde çıkmaya başladılar.Bende 1 yıl sonra bi yerde işe girdim bundan 5 yıl öncesini anlatıyorum bu arada.çocukda tesadüf benim çalıştığım resmi kurumun üniversitesinde okuyordu yaz sezonunda staj görmeye geldi.Dolayısıyla aradan 1 yılda geçse benim bu birlikteliğin başlangıcında payım olduğunu düşündüler.böyle bir şey kesinlikle yoktu 1 yıl geçmişti aradan yaz sezonu gelmişti tabiki tanıştık sohbetimiz vardı nede olsa kuzenimin sevgilisi üstelik çok ciddi idiler.kuzenim ailesindeki problemlerden dolayı ve istemedikleri için kaçmayı düşündü çocuk büyüktü kuzenimden askerliğini yapmış okula öyle başlamıştı kuzenimin 18 yaşına girmesini bekliyorlardı.Daha sonra ne oldu bilmiyorum bir kaç ay kala 18 yaşına girmesine çocukdan ayrılık teklifi geldi ayrıldılar.KUZENİM ÇOK ÜZÜLDÜ YIPRANDI daha sonrasında biriyle çıkmaya başladı 2 yıl bir birlikteliği oldu bu kişiylede.Eski sevgilisinin okulu bitti bu arada.Resmi kurumlarda bilirsiniz büyük defterler olur defterdeki bilgileri bilgisayara aktarmak için bi ekip geldi yine sezonluk,aralarında eski sevgilide vardı.Kuzenim benim yanıma gelirdi arada karşılaşırlardı konuşmazlardı,zaten ikisininde sevgilisi vardı.3 aylık dönem bitmişti kuzenimle msnde konuşurken söz eski sevgiliye geldi bugün taşınıyorlar bitti işleri dedim eskilerden konuştuk ayrılık nedenini bilmiyordu çok isterim bilmek dedi.Msn,ye çağırsanda görüşsek dedi bende espri yaptım eski eniştemi çağırayım tabi filan.Kuzenimin güzel bir yaşamı olsun istemiştim.Babasıda vefat etmişti,her zaman yardımcı olmak istemiştim kim ister bi yakının heleki hem arkadaş hem kuzeni iyi anlaştığı bi yakınının kötülüğünü,Aklında soru işareti kalmasın herşey geç olmasın içten içe sevdiğinide biliyordum sevgilisi olmasına rağmen.Neyse çağırdım ben çocuğu görüştüler o gün ertesi gün buluşmuşlar ve kaçmışlarfisfisfisÇok şaşırdık.Herkesden çok ben şaşırdım ve bu kaçma olayı benim başıma kaldı.Geri aldılar kuzenimi ve alelacele başkasıyla evlendirdiler 2 ay içerisinde.Halamlar bizimle irtibatı kestiler.Görüşmüyoruz 2 yıldır.Ve ben kendi vicdanımı sorguluyorum bunda benim bir suçum varmı diye.Bana kalırsa yok.Birde sizlerin fikirlerini almak istedim,üzerinden çok zaman geçti ama içimde ukte kaldı :1no2:

canım benim anladığm kadarıyla senin bi suçun yok ki...

Benim içinde yok kesinlikle.Ben kendimi bilen biriyim,insanaların çift yüzleri o kadar çokmuşki.Bunları genç yaşta öğrenmem ilerideki hayatımda yapacağım kötü şeylere engel oldu.Herşeyde bir hayır vardır allahdan iyisini bilemeyizde bu konu yaşanmasaydı keşke,Gerçekten inanılmaz üzülüyorum.Herşeyden kötüsü Kardeşim gibi gördüğüm kuzenim biz çok iyiyken paylaştığımız konularımızı ailesine anlatıyormuş.Herşey bozulunca konuşma esnasında benim hakkımda ki bazı durumları yüzüme vurunca anladım.inanılmaz kötü bir durum.Kimseye yaşatmasın allahım

Sıkma canını kabakımm senin bi suçun yok dert etme kendine... :teselli:

bence sizin payınız yok.
sonuçta arabaya siz bindirmek için plan yapmadınız.
koskoca kız kendi aklı fikri var.
hem ayrıca madem kaçmış ne diye geri dönüp başkasıyla evleniyor?
silah mı dayadılar kafasına evleneceksin diye, evlenmeseydi.
ailenin sizi suçlaması yanlış bence..

bencede siz de bir suç yok gibi görünüyor..
ailenin malesef cahilliği..
siz kendinizi sorgulamayı bırakıp kendi hayatınızı yaşayın.gerisini sallayın:a.s.:

Kaçtığı yere gitti ailesi benim babamda gitti ben kendim isteiğimle kaçtım diye kendini savunmuş sonra annesi hastaneye kaldırıldı diye oyuna getirip eve getirdiler kızı bu mesele sonra konuşulsun dediler.Hem vermediler daha sonrasındada beni kullandılar kurban ettiler kendi çıkarlarına.Ben çocukla işbirliği yapmışım benim iş yerimden ki benim işyerim kapının girişnde ilk benim odam vardı daireye gelen benim odamın önünden geçer içeriyi görürdü.Bu kadar mantıksız bir yerde sizinde söylediğniz gibi silah dayayıp benim yanımda kaçırılmış.Bu kadar şeye değermiydi bilmiyorum.Kaçtığı çocuğun annesi rahatsızdı sara hastalığı vardı halam o kadınla dalga geçerek hastalığını kinaye ederek konuştu.Öteki gelin bırakmış ayrı ev tutmuş sen küçük gelin olacaksın o kadına bakacaksın neler neler.Allahın sopası yok 2 yıl içinde halamda kanser hastalığına yakalandı.Ah etmedim ama çok üzüldüm.Sonuçta bende bir genç kızım değermiydi bunca şeye bilmiyorum.

Özeline yazdım kabak kafa kızarlar sora sositososito

bencede siz de bir suç yok gibi görünüyor..
ailenin malesef cahilliği..
siz kendinizi sorgulamayı bırakıp kendi hayatınızı yaşayın.gerisini sallayın:a.s.:

Tşk ederim.Ben azaten bakıyorum kendi hayatıma ama insan ilişkilerine çok önem veririm.Sorumluluklarımı yerine getirmeden rahat edemem.Kişilik olarak rahat biri değilimdir.Bu yüzden aklıma takılır sürekli bundan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmayacak kesinlikle onlarla ilgili.

senin hiç alakan yok bu olayla
kızın içinde varmış,sen mi dedin topla pılını pırtını kaç git diye
ayrıca ailesine senin vesile oldugunu mu söylemiş....çok cahilce bir hareket yaaa
bu zamanda kaçmak ne demek...

suçunuz yok elbette. boşuna üzmeyin kendinizi.
anlamadığım kuzenininiz o kaçtığı sevgilisiyle neden evlenemedi.CADIARZU ve eve döndüğünde neden,resmen ,zorla bir başkasıyla evlenmeyi kabul etti.ailesine, neden karşı koymadı????...

ben sende bi suç göremedim açıkcası,
herşeyi kendi isteğiyle yapmış,
sen görüşmeleri için msne çağarıosun,
onlar ertesi günü kaçıyor seninle bi ilgisi yokki bu durumun,
genelde a,leler çocuklarını suçmalamadan önce suçu üstüne atıcak,
birini bulmaya çalışırlar,o kişi de sen olmuşsun....
üzülme bence senin bi suçun yok..

ben kuzenin size şimdiki tavrını merak ettim...
görüşüyor musunuz...?

Aynen öyle oldu canım kaçma olayındna sonra halam beni aradı bir sürü hakaret onun babsı yok hayatı düzgünolması gerek neden vesile oldun yok dedim böyle birşey haberim bile yoktu.Bırak allahını seversen sizin birbirinizden haberiniz olmaycakmı planladınız aklına girdin kızımın kaçırttın dedi .Sanki çocuk benim yakınım yada bi çıkarım varmış gibi iftiraya uğradım.Bi süre sonra bir araya geldik olayı çözmek için ve kuzenim olacak kelime bulamıyorum bana yakışmaz kötü söz ... o kişi yüzüme baka baka birde sırıtarak sen kaçırttın sen yardım ettin etti beynimden vuruldum.Dedim allah belanı versin sana başka birşey söylenmez.Çok şaşırdım çok üzüldüm ama yapacak birşey yoktu tabiki olan olmuştu.

Hiç bilmiyorum canım bende çok şaşırdım ne eski sevgilisiyle nede o zamanda görüştüğü sevgilisiyle evlenebildi.Tamamen ayrı hiç hesapda olmaya n biriyle hemde zorla hemde çocuk babasının onun üzerine yapacağı mal karşılığı ile evlendi.Çok merak ediyorum nasıl bir evlilik evlendiği çocuk onu nasıl aldı.Nasıl kaçırıldı madem kaçıran çocuğa hesap sormadı hiç bilmiyorum.

ee yuh yanii. tabii aileye bir suçlu gerek. onlar kızmasın kendisine diye,, suçu size atmak işine gelmiş ,tabii. Allaha havale edin. suçsuz birine iftira atmak nasılmış görür zamanı gelince...

Bende vicdanen sadece msn olayında kendimi suçluyorum onun dışında vicdanım rahat.Kurban oldum bende işte sonuçta.Benim sevgilimide istemiyordu ailemşu an hala birlikteyim yakında evlenicez.Ben sevgimin peşinden 6 yıl koştum.Karakter meselesi evlilik bu kadar kolay bir olay mı hayatında 2 tane sevgi seçeneği varken bi başkasıyla evlenmek hiç ortada olmayan biriyle.Çok ilginç

ben kuzenin size şimdiki tavrını merak ettim...
görüşüyor musunuz...?

Hiç bir şekilde görüşmüyoruz canım aynı şehirdeyiz.Yolda görsem suratına tükürücem.Görmüyorum veya beni görünce yolunu değiştiriyor karşılaşmıyor olmamız imkansız bilemiyorum.Ne ölüsü ne dirisi derlerya asla hiçbirine gitmem evime gelmelerine müsade etmem.

ee yuh yanii. tabii aileye bir suçlu gerek. onlar kızmasın kendisine diye,, suçu size atmak işine gelmiş ,tabii. Allaha havale edin. suçsuz birine iftira atmak nasılmış görür zamanı gelince...
Bence en büyük cezayı çoktan aldı o istemediği biriyle evlenerek.Evlendiği çocuğun babası 2 evli birazda zenginler çocuk petrolun kendisine kalması için kabul etmiş evlenmeyi.Babası çok istiyordu kuzenimle evlenmesini.Bizimkinede maddi durum cazip gelmiştir.Görüşmediğim için detayını tam olarak bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…