yurtdısında durum nasıl pekı.turkıye yı bu kadar elestırdıgınıze gore orada bambaska yasanıyor herhalde
yurtdısında yasayan turkler icinde durum pek farklı gorunmuyor burdan maalesef birini gordugumde hemen kesin almancıdır diyebiliyorumki oyle cıkıyor veya hollandadan gelmis belcikadan tutuyor yani bir dugune gittim dugunde tanıdıkların yurtdısından gelen akrabaları vardı yani hepsini cımbızla cekip cıkartabilirdim hepsi bir ornek giyinisler makyajlar sıp diye tanınıyor yani..bu turkiye ye ozgu bir durum degil bu sıla tokası hurrem yuzugu falan her izleyende edinmiyor zaten sadece asırı fanı olan varsa onlardır..ev konusunda da oturma odasında daha cok vakit geciriliyor daha rahat koltuklar tercih ediliyor birde devamlı ordasın ama salon oyle degilki daha sık seyler tercih ediliyor ha tabi herkesin evi 3 oda bir salon olmuyor..
ben de tam tersi yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın popüler şeyleri daha çok takip ettiğine inanıyorum.
çok güzel yazmış,anlatmışsın cnm
ben bu durumlardan,bu sıraladıklarından nefret ediyorum
..
düzene uymaktan,her şeyin basit,sıradan da olsa insanların kendi zevkleri yokmuş gibi aynı şeyleri kullanıyor olmalarından,aynı görüntülerden
orijinal olan bir şeylerin kalmayışı,sokakta insanların hep aynı tip oluşu,evler,yaşam tarzları,hatta konuşma şekilleri
bişey "moda"ymış diye herkesin onu alıp kullanıp iki gün sonra da başkasını sırf yine artık bu moda deyip almaları
aynı tip yüzler,aynı tip saçma düşünceler.. her şeyi bi kalıba sokmalar.
yazsam daha neler neler çok uzun sürer sanırım
sevmiyorum...
hiç hoşlanmıyorum
bi dizide birinin çıkıp kızların ona bayılmasını felan da anlamıyorum iki gün sonra da başkası çıkıyor.kalıcı ve akılcı zevkler yok
mesela ben çağatay ulusoy mudur neyse hiçbi zaman beğenmedim ve beğenmeyeceğim mesela.benim tamamiyle kendime ait zevklerim var
oysa iki gün sonra başka çağataylar gelecek bu sefer de kızlar onu sevecek.gerçekten sevenler vardır ama ben çoğunluktan bahsediyorum
sonra şu platform topuklar,portföy çantalar.artık herkesin elinde.modacıyım diye geçinenler ne diyorsa insanlar sürü halinde onu yapıyor.
ve daha birçok örnek,tek tip,zevkler olmadan,düşünmeden yapılıp,beğenilen birçok şey daha..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?