Sizce bunu nişanlıma söylemelimiyim???

lovelove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
124
3
46
Ankara
Geçen hafta nişan alışverişine çıktık kızlar, alışverişi kazasız belasız tamamladık ama benim babamın mağazası var kıyafet mağazası. Kayın validemler başka bir mağazaya girip orda buluşalım dediler gittik neyse ordan beğenildi alındı onların tanıdıkmış orası da.

Ama babam şimdi çok bozuldu hatta biraz sinirlendi, babamın işleri de bu aralar biraz kötüydü. Şuan babam çok sinirli ama napıcaz bilemiyoruz, nişanlıma bahsetsem mi sizce ufaktan. Acaba kendileri hiç düşünmedi mi akıllarına mı gelmedi kırılacağı, yoksa orayla anlaşmışlardı ucuzlarından göster diye öyle mi bilemiyorum. Sizce nişanlıma bahsetmeliyim?

bence hiç bahsedipte aranızı bozma. yeri geldiği zaman bir daha alttan alttan çaktırırsın babamın dükkanından alış-veriş yapsaydık keşke ya da bir dahasına ordan alışveriş yapalım diyebilirsin. böyle dersen babana karşı antipati oluşturabilir.

babanın dükkanından alışveriş yapılsaydı baban para beklemeye onlarda para muhabbeti yapmaya utanırdı..bence en güzeli olmuş başka bir yerden yapılması..

babanın dükkanından alışveriş yapılsaydı baban para beklemeye onlarda para muhabbeti yapmaya utanırdı..bence en güzeli olmuş başka bir yerden yapılması..

Aynen!
Bence kayınvalidenler doğru olanı yapmış.

Babanın mağazasından almaya çekinmiş olabilirler.
Ödemede para konuşmak,pazarlık vs babanla yapılması hoş olmazdı.

Hem sonuçta kendi kızına alışveriş yapılacak.
Kendi mağazasından kendi kızı için mal satmak daha ters olabilirdi.

Bence böylesi daha iyi olmuş.

Babanız sizin için yapılacak bir alış-verişten kar mı alacaktı ki bozuluyor ben anlayamadım?Zaten geliş fiyatından vermesi gerekmez mi?Kar alsa sattıklarından ve bunu kayınvalideniz yada kayınpederiniz anlasa,bu olayı ömür boyu yüzünüze vuracaklardı bu daha mı iyi olurdu?Bence aile içi alış-veriş olmamalı bu tür konularda ne satan kişi istediği parayı aldığını düşünür ne de alan kişi isteği gibi pazarlık yapabildiğine inanır.Kar almadığı bir alış-veriş babanızın bozuk durumunu da düzeltmez sorun bunun neresinde?:44::44::44:

yani senin kalkıp nişanlına benim babamdan alışveriş yapın babam para kazansın demen bile çok saçma ve abes..
hadi dıdının dıdısı olsa gel bizim tanıdık var denir de düğün alışverişini babanın dükkanından yapılması ve bu yapılmıyor diye babanın buna bozulması gereksiz..senden ya da karşı taraftan para kazanma telaşesinde olmaması gerekir bence..

bencede hiç konuyu açmayın,onların düşünmesi gerekirdi
artık alacağınızı almışsınız
baska bir şeyler alınacağında nişanlınıza bu sefer babamın mağazasından alalım dersiniz

Babamı kurtarmayacağını biliyorum da babamın bakış açısı da kendi kızım bile benden almıyor kim alsın benden dükkanı dağıtıcam kapatıcam diye kızdı biraz bağırdı söylendi, zaten babam istemiyordu baştan bir de böyle oldu.

Müşterilerini hep başkalarına kaptırıyor, bu aralar biraz da borçla harçla uğraşıyor arabasını satacak, kendi kızım bile benden almazsa ben daha esnaflık yapmayım diyor. Çok üzüldüm sabah ağlaya ağlaya işe gittim ama nişanlıma da belli etmemeye çalışıyorum şimdilik. Sizce laf arasında çıtlatsam mı

Bence asıl doğru olan nişanlının ailesinin yaptığı arkadaşım. Babana olan saygılarından böyle yaptıklarını düşünüyorum. Ayrıca iki taraf arasında para muhabetinin dönmesi hiç hoş olmazdı, düşünsene pazarlık falan yapılıyor... Bence baban haksız çünkü bu normal bir ticaret durumu değil yani onlardan maddiyat beklemesi anlamsız o yüzden sakın nişanlına bu durumu yansıtma

Yok bence nişanlınla değil babanla konuş.
Baban zor bir dönem geçiriyor anlıyorum, Allahım kolaylık versin inşallah.
Biraz daha düşünceli olursa seni anlayacaktır umarım.

Belki pazarlık yapmak istiyorlar babanla nasıl pazarlığa otursunlar. İkili ilişkilere para mevzusu karıştırılmasın ya hoş değil böyle şeyler

Haklısınız kızlar belki rahat edememiştir belki pazarlığını diğer dükkanla yapmışlardır önceden yani bunları bilemem de herkes de soruyorlar babandan mı aldınız diye, ben de acaba kötü mü yaptık diye düşündüm. O zaman şimdilik bahsetmeyim vakti zamanı gelince çıtlatırım ya da düğün alışverişi öncesi çıtlatabilirim.

Babam da daha yeni yeni yumuşuyodu bana karşı ya, o istemiyordu çünkü biraz zoraki vermiş gibi olmuştu. Şimdi nasıl gönlünü alıcam bilmiyorummmm...

Gidip babandan almanız kötü olurdu, sonuçta alınanlar sana alınıyor ve sen hala babanın evindesin. Baban para almaya utanırdı, onlar da teklif etmeye. E sonra ne olurdu?

Bak bak... Bedavaya getirmek için gelip bizden aldılar. Babandan bir de bunu duyacaktın, böylesi daha iyi olmuş.

Babanızın bozulmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum kesinlikle.. Bence hiç dile getirme, getiripte kendini ve aileni küçük duruma düşürme.. Herkesin kesesi ayrı, vardır bir bildikleri, başka yerde yapacağı indirimi belki babanda yapamayacaklardı.. Üstelik 2 dünür olarak bu kadar yüz göz olmak bana doğru gelmiyor..

bence hiç çıtlatma bile, çok ayıp çünkü

Kayınvaliden doğru olanı yapmış,Bu konuyu nişanlına ya da ailesine yansıtma derim.
Senin için kıyafet alırken babana para vermeleri doğru olurmuydu ?
Baban zor bir dönemde sanırım ve fazla tepki vermiş.

canım çok gereksiz bişey olurdu diye düşünüyorum ama nişanlının ailesi doğrusunu yapmış insan psikolojisi böyle bişey baban boşuna kızıp sinirleniyor ama başka bişey alınacağı zaman alttan alttan nişanlına söyleyebilir bir iki bişey aldırtabilirsin en azından gönlü olur babanın iki ailenin arasında para muhabbetş olması ilerki zamanlarda sorun olurdu

yaşadıklarımdan yola çıkarak aile içindeki gerginliği niaşnlına yansıtma derim işleri kızıştırmaktan başka bi işe yaramaz
gerçi yanlış yapmışlar, düşüncesizlik etmişler ama sen gene de söyleme nişanlına zaten olan olmuş biten bitmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…