Sizce caiz midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nilooya06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
38
4
36
26
Gerçekten çok sevdigim gelecek planları,hayaller kurduğum bir bey var ama bu bey başkasıyla sözlendi yüzük falan taktılar yani. Yine de vazgeçemiyorum ondan hala içimde bir umut var sanki böyle mutlu değilmiş gibime geliyor ve onun bana hayırlı olması ve birbirimize nasip olmamız için Allaha dua ediyorum. ondan vazgeçip onu unutmak istemiyorum. Caiz mi bilmiyorum ama. Derdim kimsenin yuvasını bozmak degil elimden sadece dua etmek geliyor. Sonucta bir ihtimal birbirimizin nasibi olabiliriz. Allah belkide onu bana nasip edecek. Sizce dua etmem caiz mi etmeli miyim?

Yaşınız 18.
Sizi sevmeyen biri için dua etmeniz üstelik başkasıyla yuva kurmak üzere olan birini nasip olarak istemeniz caizliği geçtim mantıksız.

Yaşınız 18.
Sizi sevmeyen biri için dua etmeniz üstelik başkasıyla yuva kurmak üzere olan birini nasip olarak istemeniz caizliği geçtim mantıksız.
Yaşım 18 değil aslında 20 mantıksız olduğunu düşünmüyorum ayrıca

Dua kullarin umutla Allaha el açmasıdir herhalükarda caizdir lakin birde isin diger tarafı var...Belki Allah senin icin en iyisi diye onu senden uzaklaştırdı bilemezsin herdaim hayır dile...
Baskasi ile yüzük takmış artık sil kafandan uzaklaş düşüncelerinden...

Teşekkür ederim

Unutman lazım mutlu olmak için.
Ayrıca deneseydin inan bana denemeseydim, keşke hiç bilmeseydi derdin.
Kendin için hayırlı bir eş dileyerek dua et, onu dileyerek değil.

Seni sevde seni istese seninle olurdu, aralarının bozulmasın için dua ediyorsun burada dini laflar kullanmayı sevmem, ayıptır ayıp, biri senin için olumsuz kötü bedduaya yakın dua etse hoş olur mu ??

Saçmalama!!
Şöyle düşün bunu
'' Sevdiğimle sonunda evlenmek üzereyiz, ama bir kız var ve nişanlıma saplantılı!! Ayrılmamız için dua edip duruyormuş. Acaba bu kızın duaları kabul olur da biz ayrılır mıyız?? ''

Böyle bir konu açtığını düşün. Hoş mu?
Rabbimden hayırlısını iste sadece

Hayırlısı için dua edin. O bey,başkasıyla bir yola çıkmış zaten.

Daha 20 yaşında bey diyecek ne yaşadın?
Hem bey diyorsun hem nişanlı yani senden çok daha büyük biri.
Sevdiğimi söyleseydim şansım olurdu yazmışsın. Beni kaç kişinin sevdiği hiç önemli değil, ben eşimi sevdim ve evlendim.
O da seviyor ki evlenecek.
Sen öyle olmasını istediğin için mutsuz zannediyorsun. Yapma böyle şeyler. Senin ki takıntı.
Ayrıca aşk acısı öldürmez merak etme. Daha seveceğin çok kişi çıkacak karşına.
İnsan sevdiğinin mutlu olmasını da ister. Madem dua edeceksin mutlu ve huzurlu olması için dua et. Çünkü adamın da kadının da hiç suçu yok.

buraya yazmanızın nedeni sanırım olumlu bir cevap almak. hayırlısını dilemek evliya duasıdır. insan kendi hakkında hayırlıyı bilemez. belki insan için çok kötü olan birşey onun için hayırlıdır, nefsini terbiyesine sebeptir. ama insanız, bilemeyiz, başımıza gelen kötü fakat hayırlı bişey için Allaha isyan edecek kadar hadsiziz üstelik...
Nasibinizde varsa zaten 40 yıl sonra da olsa karşınıza çıkar, yolunuz birleşir. Nasip değilse parmaklarınızın ucunda bile olsa dokunamazsınız... çabalamaktan vazgeçin. onun mutlu olmadığı sizin düşünceniz. sizinle mutlu olsaydı zaten devam ederdi. Kendinizi hala ona bağlayarak ve dua ederek fark etmeden duygusal bir yük altına da giriyorsunuz. nereye kadar?

enerjini daha gerekli şeylere harca.daha 20 yaşındaymışsın , oku kendini geliştir bunlara kafa yoracağına.platonik takıntı olmuş sende artık, psikolojik bir destek de al.

Henüz çok gençsin , biraz hayal dünyasındasın gelişim dönemin gereği normal , sanırım bir hayranlığı sevgi olarak yorumluyorsun mesela bu kişiyi neden sevdiğini düşünüyorsun ? Ne zamandan beridir bu duyguları yaşıyorsun ? Hiç konuştun mu aynı ortamda bulundun mu ? Bunlardan biraz bahsedersen daha sağlıklı yardımcı oluruz .

Gulmem geldi bu soruya. Ciddi olmadigini soyleyin Allah askina.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…