- Konu Sahibi Morpanjurluev
-
Valla ben bile heyecanlandım
Ayda 300 tl demek, her ay 1 çanta ve 1 ayakkabı demek
Süpperrrrrrr
Ne yapacak çantayı, üni öğrencisine bir sırt çantası yeter :)
Bir de benim kardeşim eğitimci, öğrenciyken bulduğu her imkanı değerlendirdi, satranç kursu, karate, eğitimle ilgili bişiler, şimdi sınıf öğretmeni, her yıl çocuklara bir kurs açıyor, hem daha fazla kazanıyor, hem de maddi imkanı olmayan öğrencileri için farklı fırsatlar yaratıyor, hatta bazı satranç öğrencilerini yarışmalara bile soktu.
Sekreterlik yapınca ne kazanacak ki
Yav ne iş başvurusukesinlikle çalışmalısınız. okul hayatınız boyunca aktif olarak çalıştığınız, görev aldığınız herşey ilerde işe başvuru aşamasında işinize yarayacak.
Bir de benim kardeşim eğitimci, öğrenciyken bulduğu her imkanı değerlendirdi, satranç kursu, karate, eğitimle ilgili bişiler, şimdi sınıf öğretmeni, her yıl çocuklara bir kurs açıyor, hem daha fazla kazanıyor, hem de maddi imkanı olmayan öğrencileri için farklı fırsatlar yaratıyor, hatta bazı satranç öğrencilerini yarışmalara bile soktu.
vuuuuuuuuvvvvvvvvvbence çalış
bak ben üni de ikinci sınıfın yazında sekreterlik yaptım
iş yeri mesleğim ile ilgili idi ama ben sekreterlik yemek bulaşık hatta inanmazsın sil süpür tuvaleti yıka bile yaptım
o dönemde ailemin maddi durumu iyiydi, tek çocuğum ve para bir yere konur isteyen ihtiyacı olan oradan alır harcardı
ben ağır bir okulun iki aylık yaz tatilini bu işe verdim
hem de sabah 6.30 da kalkıp iki araç ile günde 1,5 saat git, 1,5 saat geri gel şeklinde
elime ne geçti belki hiççç
ama ortamı, insan ilişkilerini gördüm, tecrübe kazandım
eşek gibi çalıştım, bir deri bir kemik kaldım
hafta içi boş günü olan bir bölümüm olmadı arada olan boş zamanı üni bahçesindesi ya da çevrede harcardık ama bu şekilde geçirdiğim iki ay bana çok şey kattı
herkese de üni de çalışmasını tavsiye ederim
ben çalışırken bana gelen yaz stajyerlerine ise sadece bir ay çalışma izni verdim zira daha fazlasında dinlenin dedim, iş hayatına atılınca 15 günlük tatili bile bulmak zor, yazın bari güzelce tatil yapın da diye ekledim
yaa bunu hatırlattığın içib çok çok teşekkür ederim ...Ama ben zaten KREDİ alacağım . yine de kesilir mi ki ?bursunun kesilip kesilmeyeceğini araştırıp öyle çalışmaya başla.
vuuuuuuuuvvvvvvvvv
azminize hayran kaldıım ...
zaten bende çalışırsam aynı saatlerim gidecek yolda 1 saat git 1 saat gel .
:/
ama yine de çalışacağım sanrım ... denemekten zarar gelmez . hem kendimi geçtim ablam için ...
yaa bunu hatırlattığın içib çok çok teşekkür ederim ...Ama ben zaten KREDİ alacağım . yine de kesilir mi ki ?
Yav ne iş başvurusu
Atanacak öğretmen olacak işte
Eğitim fak okuyorum diyor
di mi .. bence de çok iyi ...Ayda 4 gün ve 300tl bence hiç kaçırma.
Haftada 2-3 gününü verecek olsan ben de calısma derdim ama ayda 4gün cok iyi.
Ben önceden çok azılı bir feminen olarak kadının çalışma hayatında bulunmasını ve kadının çalışkan olması gerektiğini çok ateşli savunucularındandım
Çocugum olduktan sonra hem iş hem ev hem çocuk üçgeninde pinpon topu gibi sekerken aşırı efor sarfedip çokça yorgunluk ve yılgınlık hissi oluşmaya başladı bende. Zaman yetmiyor hiç bir şeye yetişemiyorum. Şimdi boş zamanlarımı yad ediyorum pişmanlık içerisinde
İşte Aslında Güzel Olan bu Değil Mi ...bak tek kuruş paraya ihtiyacım yoktu, o çalışmadan aldığım paranın fazlasını istediğim an harcardım
zaten yolda da dünyanın parası gidiyordu, hatta parayı da bağışlamıştım o dönem bir yere
para da az değildi ama bir aylık asgari ücretti
sekreterlik ne kazandıracak diyoruz ama sabır öğretecek mesela
eğitim fakültesinde zavallı gençlerimize öğretilmeyen ve bir öğretmenin en çok ihtiyacı olan şeyi
insanlara dert anlatmayı öğrenecek, yani sen bu bölüme gideceksin ama önce şu formu dolduracaksın vsvs
sonra esasen ülkemin ne kadar eğitime ihtiyacı olduğunu görecek, mesleğine dört elle sarılacak
iş ilişkilerini görecek, ama arkadaşım yanımda burnunu sildi tüm gün ağladım diye burada konu açan 25 üstü arkadaşlarımız gibi hayatı geç görmeyecek
gerekirse çata çat hakkını aramayı öğrenecek, belki lanet olsun deyip 3. gün işi bırakacak ama gerçek iş hayatına atıldığında geçen sefer şu olmuştu da bırakmıştım bu sefer dikkat edeyim diyecek
haa belki de dönüp değer miymiş kanka, uyusaydım öğlene kadar diyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?