Sizce cimri mi nasıl anlaşılır kızlar?

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Merhaba kızlar. Çok yakın bir arkadaşımla dertleşiyorduk. Birde size soralım dedik.Arkadaşımın derdini yazacağım fakat kendisi yanımda oda okuyacak yorumlarınızı :)
Arkadaşım yaklaşık bir ay önce birisiyle tanıştı. Derdide çocuğun cimri olduğunu düşünmesi. İlk buluşmada bir sıkıntı olmamış kahve içmişler çocuk ödemiş arkadaşımda çok ısrar etmemiş bende ödeyeyim diye.
İkincide tiyatroya gideceklermiş hemen biletlere arkadaşım atılıp almış. Sonra kahve içip tatlı yemişler hesap gelince arkadaşım beraber ödeyelim mi demiş çocukta olur demiş. Ama arkadaşım hesap geldiğinde çocuğun çok yavaş bir şekilde haraket ettiğini söylüyor buda acaba cimri mi diye düşünmesine sebep oluyormuş. Arkadaşım bir o öderse bir ben öderim kafasında . Toplamda 4 kere buluştular. Bu arada çocuk mimar çalışıyor , arkadaşım öğrenci ama durumu iyi , çocukta bunu biliyor. Merak ettiğide cimri olup olmadığını nasıl anlayabilir? Şimdiden hepinize teşekkür ediyoruz kızlar

evet cimrilik sinyallerini vermiş biraz..bir erkek nolursa olsun kıza hesap ödetmemeli. arada kızda tabiki teklif etmeli ama erkek buna izin vermemeli bence. mesela ben normal bir erkek arkadasımla buluştuğumda bile kesinlikle beni hesaba karıştırmıyorlar düşün yani...

Ben buna katılmıyorum. Arkadaşımda sırayla ödenmesinden yana ama hesap gelince çok yavaş davranıyo olması falan düşündürmüş

Cimriye benziyor. Ama arkadaşınız zaten şu anda hesabını kendi ödesin. Böyle alıştırsın. Bakalım çocuk arkadaşınıza ödetmeye çalışacakmış. Ben ödeyim felan demesin sadece kendi parasını çıkarsın versin. Çay olsun yemek olsun. Cimri olan buna bozulur. Cimriler mesela kahveyi ödeyip bir sonraki yemeği karşı tarafa yüklerler.

Teşekkürler dediğinizi yapıcak :) zaten karşı tarafa hesap ödetmeyi doğru bulmayan birisi ama bazı soru işaretleri olmuş

alman usülü falan yapmak istiyor heralde.. herkes kendi hesabını ödesin yani.. bu da hiç hoş birşey değil..
Olabilir dediğiniz gibi. Hoş değil evet sırayla ödemek daha güzel aslında ama biletleri arkadaşım alınca en azından bunu ben öderim demesini beklemiş , o yüzden biraz soru işaretleri olmuş kafasında. Zaten gelen hesapta öyle yüksek değilmiş

Normal olduğunu düşünüyorum. 4 kez buluştuğum birisine asla bende yediğimiz, içtiğimiz ya da gezdiğimiz yerlerin parasını ödetmezdim o kafadayım. Bence bu konunun üzerinde daha fazla düşünmeden devam etsinler eğer öyleyse zaten zamanla anlaşılır...

Valla cimri gibi. öğrenci olsalar parası bitmiştir derdim ama mimarmis.

Erkek girişimde bulunsun isterim bir kadın olarak. Ben izin vermem her şeyi ödemesine o ayrı. (Hatta "arada benim ödememe izin vermezsen, seninle nasil rahat rahat bulusucam. Boyle yapma lutfen" demisligim var) Ama adamda ödeme çabasını her zaman görmek isterim. Bu kesin.

Arkadaşımda sizin gibi düşünüyor aslında ama biletleri direk ben aldım kahvedede yok öderim demesini bekledim diyor. Biraz büyütüyor belkide

Arkadaşım kesinlikle karşı tarafa ödetmekten yana değil hep. Ama oda o çabayı görmek istemiş dediğiniz gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…