evet cimrilik sinyallerini vermiş biraz..bir erkek nolursa olsun kıza hesap ödetmemeli. arada kızda tabiki teklif etmeli ama erkek buna izin vermemeli bence. mesela ben normal bir erkek arkadasımla buluştuğumda bile kesinlikle beni hesaba karıştırmıyorlar düşün yani...
Çalışan bir insan öğrenciye asla hesap ödetmemeli bence.
Çalışan erkek kendisi gibi hayata atılmış biriyle denktir maddiyat olarak, öğrenci biriyle değil. Karşındakinin öğrenci olduğunu bile bile hesabı ödemiyorsa gözünde 0a düşer. Düşüncesizlik ve öküzlük cimrilik olmasa bile.
Ben bu adamı hiç beğenmedim ben olsam almazdım.
Özel bir üniversitede senelik 30.000TL okula para ödeyen ve ailesinden aylık ortalama 5.000tl para alan öğrenci ile, taşrada büyüyüp, okuyup, iş sahibi oluncada aldığı ücreti ona yatırım yapan ailesine veren erkek içinde geçerli mi söyledikleriniz? Bu olay için söylemiyorum fakat bazı öğrencilerin ailelerinin durumu oldukça iyi ve yeni mezun olmuş bir mimar maaşından fazla aylık alıyorlar.
Belkide erkek paranın hepsini ailesine veriyordur, sonuçta o yaşa kadar onu okuttular yemediler yedirdiler, belli bir süre aile için çalışmaya sıcak bakanlardanım ben. Belki onu okutmak için ailesinin aldığı borçları ödüyordur? Olayların aslını bilmeden ön yargı yapmanız hoş değil.
Yahu mimar olmus bir erkek 50 mi 100 mu artik kac tl ise bir hesabi da bırakın odesin.
Konuyu aileye, zort sartlarda egitime niye bagladiniz orasini hic anlamadim.
hadi bakalim hesap 100 lira 50 lirasini alayim tavrinda olmasi ne bileyim komik yaa :))
bir önceki mesajımı okuyun lütfen. Orada söyledim :)
Özel bir üniversitede senelik 30.000TL okula para ödeyen ve ailesinden aylık ortalama 5.000tl para alan öğrenci ile, taşrada büyüyüp, okuyup, iş sahibi oluncada aldığı ücreti ona yatırım yapan ailesine veren erkek içinde geçerli mi söyledikleriniz? Bu olay için söylemiyorum fakat bazı öğrencilerin ailelerinin durumu oldukça iyi ve yeni mezun olmuş bir mimar maaşından fazla aylık alıyorlar.
Belkide erkek paranın hepsini ailesine veriyordur, sonuçta o yaşa kadar onu okuttular yemediler yedirdiler, belli bir süre aile için çalışmaya sıcak bakanlardanım ben. Belki onu okutmak için ailesinin aldığı borçları ödüyordur? Olayların aslını bilmeden ön yargı yapmanız hoş değil.
ilk tanışma aşamasında hesabı erkek ödese daha doğru olur. şurda topu topu 4 kere buluşmuşlar. konu sahibi zaten yüklü bir hesap çıkartmamış ki. bi kahvenin tatlının hesabını yapmamalı bir erkek. zaten adamda çalışıyormuş, öğrenci olsa neyse.. sırayla ödemekte mantıklı ama şu aşamada değil. ne bilim biraz daha zaman geçer samimiyet artınca işte o zaman sırayla herkes öder hesabı.Bu ne saçma düşüncedir ya ? Erkeklerin bizden ne fazlası varda hesabı kıza ödetmemeli? Hesap muhabbetini sevmem, sırayla ısmarlama usulü yaparım arkadaşlarımla. Eğer bir erkek arkadaşımla başbaşa gitmişsem öncesinde ne yiyip içiyorsak hesabı benim ödeyeceğimi yoksa bir daha onunla görüşmeyeceğimi şakayla karışık söyler hesap ödeneceği zamanda parayı erkek arkadaşımın cebine sıkıştırır yada gizlice veririm ki mahçup olmasın garsona yada kasiyere. Bazı erkekler takıntılı çünkü bu konuda. Erkek arkadaşlarımın çok hoşuna gider bu huyum. Erkek arkadaşlarımdan kastım sadece sevgili değil genel olarak söylüyorum.
Alman usulünü arkadaşınız teklif etmiş erkeğin daha önceki tecrübelerini ve karakterini bilmediği için böyle bir düşünceye kapılmış bence. Belki daha önceden bu gibi durumlarda terslenmiş olabilir. Bazı kızlar tanıyorum çünkü sen kim oluyorsunda benim hesabımı ödüyorsun gibi hadsizce laflarda edebiliyor. Yeni tanışıyor olmanın heyecanı ve ne yapacağını bilememeye bağlıyorum bu durumu. Sizin karakterinizi tanıyınca yani bir ben bir o ısmarlama mantığını buna uyacağına eminim. Cimri olduğunu düşünmüyorum biraz kırılgan ve tecrübesiz olduğunu düşüyorum, buda hoş bence.
Alman usulünü de oldum olasi sevgililige yakistiramamisimdir.
Hesabı bölmek, herkes kendi yediğini odesin falan...
Erkek yada kadin tek kalemde öder kalkar masadan.
Alman usülü bana da çok soğuk ve itici geliyor.
Merhaba kızlar. Çok yakın bir arkadaşımla dertleşiyorduk. Birde size soralım dedik.Arkadaşımın derdini yazacağım fakat kendisi yanımda oda okuyacak yorumlarınızı :)
Arkadaşım yaklaşık bir ay önce birisiyle tanıştı. Derdide çocuğun cimri olduğunu düşünmesi. İlk buluşmada bir sıkıntı olmamış kahve içmişler çocuk ödemiş arkadaşımda çok ısrar etmemiş bende ödeyeyim diye.
İkincide tiyatroya gideceklermiş hemen biletlere arkadaşım atılıp almış. Sonra kahve içip tatlı yemişler hesap gelince arkadaşım beraber ödeyelim mi demiş çocukta olur demiş. Ama arkadaşım hesap geldiğinde çocuğun çok yavaş bir şekilde haraket ettiğini söylüyor buda acaba cimri mi diye düşünmesine sebep oluyormuş. Arkadaşım bir o öderse bir ben öderim kafasında . Toplamda 4 kere buluştular. Bu arada çocuk mimar çalışıyor , arkadaşım öğrenci ama durumu iyi , çocukta bunu biliyor. Merak ettiğide cimri olup olmadığını nasıl anlayabilir? Şimdiden hepinize teşekkür ediyoruz kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?