- 1 Aralık 2008
- 2.418
- 1.205
- 698
- Konu Sahibi Melahatabla
saatin parasını istemesi ayıp,cimri değil densiz bu!Belki dua etmiştir para biriktirip hacca gideceğim diye hedef koymuş bilemeyiz.Ama saat olayında saygısızlık etmişMerhaba arkadaşlar
Uzun süredir ilk kez bir konuda bu kadar kararsız kaldım.
Sözlümün bir cimri olduğunu dusunuyorum bir olmadığını...
Bu konuda her zaman kararsız kalıyordum. Ancak işler ciddiye binince
-yani söz nişan gibi durumlar olunca- iyice şüphe etmeye başladım.
Öncelikle çalıştığı işte maaşını alamama sıkıntısı vardı. Ben de bugüne kadar olan sıkıntılarda her zaman sebebin bu olduğunu düşünüyordum.
Ama geçen ağzından bir şey kaçırdı.
Bir miktar parasının olduğunu. Yani birikiminin olduğunu söyledi.
Nişan, düğün alışverişinde her zaman bir şeylerden kısıyordu. Ben de bunu duyunca sinirlendim.
Çünkü ben çeyiz alışverişi, nişanda takı gibi böyle bir çok şeyden kıstım. Hatta düğün değil, nikahı kabul ettim. Bu gibi şeyleri kabul ettim ve her zaman anlayışla karşıladım. Ama birikiminin olduğunu duyunca sinirlendim. Bu birikimi ile araba almayı, borçsuz evlenmeyi ve hacca gitmeyi düşünüyormuş. Tamam borçsuz evlenmeyi düşünüyor olabilir. Ancak ihtiyacımız varken araba, hac gibi yatırımları düşünmesi ve birçok şeyden kısması beni rahatsız etti.
Geçen yaşadığımız olayla iyice delirdim. Ben yeni işe başladım ve bir miktar para almıştım. Ona yemek ısmarlayacağimı söyledim. İş çıkışı buluştuk ve "gitmesek mi?" gibi mırın kırın etmeye başladı. Ben de sinirlendim Çünkü her zaman böyle yapıyor. Bu şekilde davrandı. Ben de en sonunda dayanamadım. Tartışmaya başladık. Her zaman bir konuda söz verip daha sonra bozuyor ve bu genellikle buluşma konuları oluyor.Daha sonra birbirimize bağırmaya başladık ve şu an konuşmuyoruz.
Ben onun cimri olduğunu düşünüyorum ve bu şekilde devam ederse de onunla mutlu olamayacağını düşünüyorum. Çünkü tolerans gösteremedigim konularından birisi cimrilik konusu. Sizce sözlüm cimri mi ?
Not: Bu konuyu da şimdi hatırladım; Mesela geçen birbirimize saat almaya gittik, onun tanıdığı bir yere gittik indirimli olması için ve o kişi de biz saatleri almaya karar verdikten sonra hediye etti. Sozlum de daha sonra bana şu teklifte bulundu: senin vereceğin para miktarını bana ver, alacağımız kitaplığın ucretine ekleyelim.
Ben zaten o böyle söylemese de bunu teklif edecektim ona. Ama sonuçta o saatler hediyeydi ve benim alacağım saat de buna dahil olmuş olabilir. Ama sonuç olarak hediye geldi. Oraya vereceğim parayı benden istemesi bence çok sinir bozucu bir durum.