Sizce cimri mi?

Merhaba arkadaşlar
Uzun süredir ilk kez bir konuda bu kadar kararsız kaldım.
Sözlümün bir cimri olduğunu dusunuyorum bir olmadığını...
Bu konuda her zaman kararsız kalıyordum. Ancak işler ciddiye binince
-yani söz nişan gibi durumlar olunca- iyice şüphe etmeye başladım.
Öncelikle çalıştığı işte maaşını alamama sıkıntısı vardı. Ben de bugüne kadar olan sıkıntılarda her zaman sebebin bu olduğunu düşünüyordum.
Ama geçen ağzından bir şey kaçırdı.
Bir miktar parasının olduğunu. Yani birikiminin olduğunu söyledi.
Nişan, düğün alışverişinde her zaman bir şeylerden kısıyordu. Ben de bunu duyunca sinirlendim.
Çünkü ben çeyiz alışverişi, nişanda takı gibi böyle bir çok şeyden kıstım. Hatta düğün değil, nikahı kabul ettim. Bu gibi şeyleri kabul ettim ve her zaman anlayışla karşıladım. Ama birikiminin olduğunu duyunca sinirlendim. Bu birikimi ile araba almayı, borçsuz evlenmeyi ve hacca gitmeyi düşünüyormuş. Tamam borçsuz evlenmeyi düşünüyor olabilir. Ancak ihtiyacımız varken araba, hac gibi yatırımları düşünmesi ve birçok şeyden kısması beni rahatsız etti.
Geçen yaşadığımız olayla iyice delirdim. Ben yeni işe başladım ve bir miktar para almıştım. Ona yemek ısmarlayacağimı söyledim. İş çıkışı buluştuk ve "gitmesek mi?" gibi mırın kırın etmeye başladı. Ben de sinirlendim Çünkü her zaman böyle yapıyor. Bu şekilde davrandı. Ben de en sonunda dayanamadım. Tartışmaya başladık. Her zaman bir konuda söz verip daha sonra bozuyor ve bu genellikle buluşma konuları oluyor.Daha sonra birbirimize bağırmaya başladık ve şu an konuşmuyoruz.
Ben onun cimri olduğunu düşünüyorum ve bu şekilde devam ederse de onunla mutlu olamayacağını düşünüyorum. Çünkü tolerans gösteremedigim konularından birisi cimrilik konusu. Sizce sözlüm cimri mi ?
Not: Bu konuyu da şimdi hatırladım; Mesela geçen birbirimize saat almaya gittik, onun tanıdığı bir yere gittik indirimli olması için ve o kişi de biz saatleri almaya karar verdikten sonra hediye etti. Sozlum de daha sonra bana şu teklifte bulundu: senin vereceğin para miktarını bana ver, alacağımız kitaplığın ucretine ekleyelim.
Ben zaten o böyle söylemese de bunu teklif edecektim ona. Ama sonuçta o saatler hediyeydi ve benim alacağım saat de buna dahil olmuş olabilir. Ama sonuç olarak hediye geldi. Oraya vereceğim parayı benden istemesi bence çok sinir bozucu bir durum.
saatin parasını istemesi ayıp,cimri değil densiz bu!Belki dua etmiştir para biriktirip hacca gideceğim diye hedef koymuş bilemeyiz.Ama saat olayında saygısızlık etmiş

Gelinlik giycem ama düğün olmayacak. Durum iyi degil diye ben böyle istedim. Nikâh olsun benim zaten düğün hevesim yok dedim. Nişanda da takı istemedim. Çeyiz alışverişi istemedim.
İyi ettiniz.
Böyle yapınca kıymetli mi olacağınızı sanıyorsunuz?
Eğer öyleyse yanılıyorsunuz, geçmiş olsun,
Nişanlınız hem cimri,hem çok hesapçı-kitapçı,hem görgüsüz,hem de özençsiz.
Her hevesiniz yarım kalacak.
Bu adam sizi ne tatile götürür, ne lokantaya.
'Dışarda yemeğe o kadar para vereceğimize,
alırız 1 kg kıyma evde 3 öğün yemek yeriz' demezse ben de bir şey bilmiyorum.
Hayatta en sevmediğim insan, cimri insan.
Hele ki bu koca kişisi olursa, yandı gülüm keten helva.

Cok iyi yapmissin deger kiymet bilirler iki gun sonra bir tartismada sen ne fedakarlik yaptinki der isin icinden cikar yapmayin boyle nolur kendinize karsinizdaki kisiden daha cok deger verin yoksa uzulursunuz ilerde
Ben görgüsüzlük yapmamak ve anlayışlı olmak için bunu tercih ettim. Gize girmek için değil.
Çünkü maaşını alamadığını söylüyordu. Ben de olmayan bir seyi zorlamak istemedim. Ama sonra birikimim var dedi ve ben bundan sonrasında rahatsiz oldum.

saatin parasını istemesi ayıp,cimri değil densiz bu!Belki dua etmiştir para biriktirip hacca gideceğim diye hedef koymuş bilemeyiz.Ama saat olayında saygısızlık etmiş
Ailesinden abisi ile konuştum dün gece. Bugün de bizi evine davet etti eşiyle. He O birlitke konuyu konuştuk. Saat konusunda abisi ve yengesi de onu ayıpladı. Hatalarıni kabul etti şimdilik. Bakalim

İyi ettiniz.
Böyle yapınca kıymetli mi olacağınızı sanıyorsunuz?
Eğer öyleyse yanılıyorsunuz, geçmiş olsun,
Nişanlınız hem cimri,hem çok hesapçı-kitapçı,hem görgüsüz,hem de özençsiz.
Her hevesiniz yarım kalacak.
Bu adam sizi ne tatile götürür, ne lokantaya.
'Dışarda yemeğe o kadar para vereceğimize,
alırız 1 kg kıyma evde 3 öğün yemek yeriz' demezse ben de bir şey bilmiyorum.
Hayatta en sevmediğim insan, cimri insan.
Hele ki bu koca kişisi olursa, yandı gülüm keten helva.
Ben de böyle düşündüm ve bunu sordum . Böyle olmadığını söyledi hatta balayında bir yerlere gitmeyi kendisi teklif etti ve bem istemediğim hald e ısrar ediyor. Cimrilik boyutu bu şekilde değil.
Bu arada ben az önce de belirttim . Hedeftim kıymetli olmak değil anlayışlı bir insan olabilmek . Çünkü maasimi alamıyorum diyordu.

Çok meraklıysa kendi vereceği saat parasını kitaplığa ekleseymiş? Adamın hayat felsefesi birilerine kitlemek sanırım. Tanıdık saatçiye gidip, iki saati birden bedavaya getirmesi de bir strateji belli ki.
Ömür geçmez...
Söylediklerinize katılıyorum ama saat olayı kesinlikle sürpriz oldu

Hem tam anlamıyla cimri hem densiz. Neyse ki evlenmeden göstermiş kendini. Söz, nişan dönemleri birbirini tanımak adına gerçekten önemli. Evlenince değişir diye beklemeyin. Daha da kötüleşir.

Saat ve para konusu çok çirkinmiş gerçekten. Ama ben de cimri biri olduğum için yazmak istedim. Bazı insanların öncelikleri var, para harcama konusunda. Ve bazı alışkanlıkları var. Mesela, ben bir ev süsüne 50 kuruş bile vermem. Ama kilosu 50 liradan balık alıp yiyebilirim. Bir ayakkabım sağlamken gidip başka bir ayakkabı almam, eskiyip yırtılana kadar giyerim ama bir haftalık yurtdışı tatiline 20000 verebilirim. Borçsuz, kredisiz ev almak bu devirde başarı eğer bunu yapabilirse sözlünüz bravo. Bu devirde ayakkabısız karda kışta okula giden çocuklar varken, hacca gitmek için onca para harcamak tuhaf geliyor bana ama dini bir şey sonuçta saygı duymak lazım. Velhasıl kelam, evlilikte maddi konular oldukça önemli burada yazılan sorunların yarısı ekonomik temelli sorunlardan kaynaklanıyor. Eğer parayı harcama şeklinizde uyum yoksa ileride sorun oluşur. O sevmiyor ve gerekli bulmuyor diye sizi çok mutlu edecek bir eşyadan, bir şeyden mahrum kalıyorsanız kendinizi mutsuz hissedersiniz.
Evi var. Kendi birikimi ve ailesinin yardım ile almış zamanında. Bem cimriliğini sevmedim. Dediğimiz gibi ona gereksiz gelen ama benim istedigim şeyler oluyor. Beni kırmıyor ama benim o duruma dusmem bana yetiyor malesef

Son durum!!!
Ailesinden abisi ile konuştum dün gece. Bugün de bizi evine davet etti eşiyle. He O birlitke konuyu konuştuk. Saat konusunda abisi ve yengesi de onu ayıpladı. Hatalarıni kabul etti şimdilik. Bakalim

Sizde onun size alacağı saatin parasını isteyin, ortak alacağınız bişeyin üstüne ekliyceginizi söyleyin. Siz verecekseniz o da versin madem. :)

Son durum!!!
Büyük ihtimalle değişmeyecek. Birden fazla kişi karşı durunca geri adım atmış sadece.

Abisi dedi ki x öyle biri değil aslında. Evlilik psikolojisi ile geçim korkusu sarmış olabilir . Biz erkeklerde başta böyle oluyor sonra geçiyor dedi. Bilemiyorum.
Sizi ikna etme cümleleri bunlar. Adam cimri bariz. Abisi ne diyecek? Bu cimri, koca olmaz bundan mı diyecek?
Siz biraz daha gözlemleyin ve evlilik sürecini uzatmaya bakın derim.

Sizi ikna etme cümleleri bunlar. Adam cimri bariz. Abisi ne diyecek? Bu cimri, koca olmaz bundan mı diyecek?
Siz biraz daha gözlemleyin ve evlilik sürecini uzatmaya bakın derim.
Nikâh gününü aldık . Abisi objektif biri. Hem yapısı öyle hem de aile dostlarımız. Ailesinde de böyle davranan yok. Ya bu istisna millet anlamiyordu ya da cidden evlilik stresi . Bilmiyorum ...

Abisi dedi ki x öyle biri değil aslında. Evlilik psikolojisi ile geçim korkusu sarmış olabilir . Biz erkeklerde başta böyle oluyor sonra geçiyor dedi. Bilemiyorum.
Abisi elbette kardesini kötülemeyecek, siz gözlemleyin bundan sonra ki tavırlarını, emin olmadan evlenmeyin derim..

Merhaba arkadaşlar
Uzun süredir ilk kez bir konuda bu kadar kararsız kaldım.
Sözlümün bir cimri olduğunu dusunuyorum bir olmadığını...
Bu konuda her zaman kararsız kalıyordum. Ancak işler ciddiye binince
-yani söz nişan gibi durumlar olunca- iyice şüphe etmeye başladım.
Öncelikle çalıştığı işte maaşını alamama sıkıntısı vardı. Ben de bugüne kadar olan sıkıntılarda her zaman sebebin bu olduğunu düşünüyordum.
Ama geçen ağzından bir şey kaçırdı.
Bir miktar parasının olduğunu. Yani birikiminin olduğunu söyledi.
Nişan, düğün alışverişinde her zaman bir şeylerden kısıyordu. Ben de bunu duyunca sinirlendim.
Çünkü ben çeyiz alışverişi, nişanda takı gibi böyle bir çok şeyden kıstım. Hatta düğün değil, nikahı kabul ettim. Bu gibi şeyleri kabul ettim ve her zaman anlayışla karşıladım. Ama birikiminin olduğunu duyunca sinirlendim. Bu birikimi ile araba almayı, borçsuz evlenmeyi ve hacca gitmeyi düşünüyormuş. Tamam borçsuz evlenmeyi düşünüyor olabilir. Ancak ihtiyacımız varken araba, hac gibi yatırımları düşünmesi ve birçok şeyden kısması beni rahatsız etti.
Geçen yaşadığımız olayla iyice delirdim. Ben yeni işe başladım ve bir miktar para almıştım. Ona yemek ısmarlayacağimı söyledim. İş çıkışı buluştuk ve "gitmesek mi?" gibi mırın kırın etmeye başladı. Ben de sinirlendim Çünkü her zaman böyle yapıyor. Bu şekilde davrandı. Ben de en sonunda dayanamadım. Tartışmaya başladık. Her zaman bir konuda söz verip daha sonra bozuyor ve bu genellikle buluşma konuları oluyor.Daha sonra birbirimize bağırmaya başladık ve şu an konuşmuyoruz.
Ben onun cimri olduğunu düşünüyorum ve bu şekilde devam ederse de onunla mutlu olamayacağını düşünüyorum. Çünkü tolerans gösteremedigim konularından birisi cimrilik konusu. Sizce sözlüm cimri mi ?
Not: Bu konuyu da şimdi hatırladım; Mesela geçen birbirimize saat almaya gittik, onun tanıdığı bir yere gittik indirimli olması için ve o kişi de biz saatleri almaya karar verdikten sonra hediye etti. Sozlum de daha sonra bana şu teklifte bulundu: senin vereceğin para miktarını bana ver, alacağımız kitaplığın ucretine ekleyelim.
Ben zaten o böyle söylemese de bunu teklif edecektim ona. Ama sonuçta o saatler hediyeydi ve benim alacağım saat de buna dahil olmuş olabilir. Ama sonuç olarak hediye geldi. Oraya vereceğim parayı benden istemesi bence çok sinir bozucu bir durum.
Kesinlikle cimri, ığğğ en çekilmez erkek modeli

Ben görgüsüzlük yapmamak ve anlayışlı olmak için bunu tercih ettim. Gize girmek için değil.
Çünkü maaşını alamadığını söylüyordu. Ben de olmayan bir seyi zorlamak istemedim. Ama sonra birikimim var dedi ve ben bundan sonrasında rahatsiz oldum.
Bende ayni seyi soyluyorum zaten sen zor gununde yardimci olursun ama insanlar iki gun sonra nankorluk yaparsa ister istemez uzulursun bunu soylemek istedim yoksa seni gayet iyi anladim yasadiklarimdan ornek veriyorum bende aynini yaptim aman parasi yok daralmasin bunalmasin dedim dedim sonra sen ne fedakarlik yaptinki oldu bunu anlatmaya calistim buyuklerimiz derki erkegin birini iki etmeyeceksin yoksa degerin kalmaz

Back
X