• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce çocuk için en güzel yaş nedir

30-35 yaşlarında iki kez çocuk sahibi oldum. Erken evlenmiş olsaydım 27-31 yaşlarında doğmalarını tercih ederdim. Şu an kırk yaşıma bir kaldı ve çocukların peşinde koşmaya enerjim yok. Ama eşim yardımcı, aileler yakınımda diyenler için yaş sınırına ihtiyaç yok

Kişinin durumunun müsait olduğu, kendini maddi manevi hazır hissettiği yaş annelik için en uygun olan yaştır. Mesela Seray sever için doğru koşullar 50 yaşındayken oluştu ve kadın yeni ikizler annesi oldu. Bir programda yaşından ötürü riskler olduğundan sözetmiş ve onları kurtarsalar yeter diye ağlamıştı. O kadar üzülmüştüm ki. O an gerçekten anne olmak için hazır ve istekliydi, rabbim öylesini isteyen herkese nasip etsin. Şimdi kadını yaşından vuruyorlar. Onun nasibi oymuş kimene? Ay kısacası sayılara takılmayın, kendiniz için hayırlısını dileyin.

kendim için konuşursam şu an 32 yaşındayım ve benim için sınır zamanlar. kendim 35'ten sonra çocuk sahibi olmak istemem. 40'lı yaşlarda küçük çocuk bakmak bana göre değil, çok enerji isteyen ve zor bir süreç. şu an 42 yaşına geldiğimde doğacak bebeğim 10 yaşında olacak, büyük oğlum da 14. hala bile büyük olmayacaklar ama şu an oğlum 4 yaşında şimdiki gibi de olmayacaklar.

genç yaşta anne olmak da anneyi yıpratıyor. küçük yaşta alınan büyük bir sorumluluk, daha kendini tanıyamadan anne olmak gibi handikaplara sahip. çocuğu mental olarak beslemek için annenin de mentalinin gelişmiş olması lazım. olgun olmak bu mentaliteye sahip olmak anlamına gelmiyor maalesef. benim için uygun yaş aralığı 27-35.

21 yaşında anne oldum
Fiziksel olarak hiç zorlanmadım
Düşünün doğumdan bir gün önce 8 km yol yürümüştüm
Doğumdan sonra bir gün bile yatmadım ama
Genç annelik psikolojik olarak çok zorlayıcı
Yaşıtların gezip tozarken sen sorumluluklar içinde boğuluyorsun
Ona yetemediğini düşünüp vicdan azabı duyuyorsun
Onunla büyüyorsun diyebilirim
Arkadaş olabiliyorsun
Şuan kızım 20 yaşında kardeş gibi duruyoruz
Kızım ile dersaneye gittiğimde öğretmen ikimizide arkadaş öğrenci zannetmişti🤣

40 yaşında tekrar anne oldum
Fiziksel ve psikolojik anlamda berbattım
Tansiyonum fırlıyor
Bacaklarım ağrıyor son üç ay uyku namına birşey kalmamış
Günde defalarca ağlama krizi yaşıyorum ki ağlamam ben
Doğumu söylemiyorum bile
Ama annelik duygusu çok belirgin farkındalığın çok iyi
Hazırsın anneliğe
Şuan çok yaramaz 2.5 yaşında bir oğlum var ve asla tahammül edemeyeceğim şeylere gülüp geçebiliyorum
Ama o 20 yaşına geldiğinde ben 60 yaşında olacağım
Bu beni üzüyor acaba ne kadar yanında olabilirim onu ne kadar anlayabilir çağın getirdiklerine ne kadar yetişebilirim
20 yaşında ablası olan 2.5 yaşında oğlum var 🤷‍♀️
Pişman mıyım? değilim tabi
Lakin
Benim hayatım çocuk konusunda planlı değildi
Bu konuda planlı olmak isteyene sağlığınız elverdiği süre içerisinde hazır iseniz yapın
Ne geç ne erken

Back
X