• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırsal ve kötü mahallede çocuk yetiştirmek

Benim oğlum da 1. Sınıf. Sınıfında kendi gibi okuma yazma bilen 2 çocuk daha var ve kenar mahalle. Saatler uyuşmadığı için benim okula aldım ve benim sınıfıma düştü.
Ben müfredati veriyorum, onlar da yazılarını geliştiriyor. Oldu ki çok güzel yazdı-okudu ve bitirdi kalan zamanda okuma metni ve seviyelerine göre matematik veriyorum. Ayrıca bir etkinlik köşesi bulunuyor. Oraya etkinlik kitapları ve kartları koydum, sticker, boyama, nokta birleştirmece, kodlama, aşamalı resim yapma gibi çeşitli etkinlikler var. İşini bitiren sessizce onlardan yapabiliyor.
Okul dışı geliştirmeye yönelik aktiviteleri sizin yapmanız gerekir. En kötü online bir kursa yazdırın derim.
Öneriniz var mı online olarak

Ben çocuğumu öyle bir ortamda yetiştirmek yerine iyi bir semtte yaşayıp işe gitmek için yol çekmeyi tercih ederim. Herkes işine yakın yerlerde yaşamıyor. Ya da çocuk iyi bir semtte iyi bir okulda okusun. Yol ne kadar sürebilir ki? O ortamda büyümesinden iyidir. Müfredatla ilgili yapılacak bir şey yok. Okuma yazmayı erken öğrenmiş, bu sene mecbur sıkılacak.
Evet çok haklısınız. Eşim maalesef bu durumu sorun olarak görmüyor üstelik kira da artacak bu yüzden istemiyor. Ama ben bu yaz okulu değiştireceğğm

İşte şu an bizim çocuk pkuma yazma bildiği için okulda sıkılıyor hiçbir ekstra kazanımı yok

Ne gibi bir ekstra kazanım bekliyorsunuz merak ettim. Sınıfta 30-35 çocuk varsa ve müfredat onlara okuma yazma öğretmekse, öğretmen okuma yazma öğretir. Matematik ilk dönem sadece sayılar öğretilir. İkizlerim ikinci sınıf. Bol bol kitap okutun, Morpa yada Okulistik kullanabilirsiniz, İngilizce konuşma uygulamaları var yabancı dile destek olabilirsiniz, evde basit toplama çıkarma yaptırabilirsiniz.

Özelde okuyan çocuğu okuma yazma bilen arkadaşlarım var, onların hocası bile ekstra bir kazanım yapmadı. Sınıf 20 kişi çoğunluğa göre hareket ettiler.

Siz neler yapıyorsunuz set öneriniz var mı
Set kullanmıyorum daha küçükken alıyordum bıraktım gereksiz geliyor, kitap okuyoruz bol bol ama kitap içeriklerine dikkat ediyorum, dünyayı ve değişik kültürleri konu alan kitaplar var, okuyoruz inceliyoruz konuşup araştırıyoruz daha doğaçlama bence, belgesel vs eşim çok izler onunla izliyor, konuşuyoruz köye gidiyoruz, birşeyler ekiyor bahçeyle uğraşıyor, yazları köyde genelde, öğretmeni memnun kızımdan çok sorguluyor ve hepsinin cevabını arıyoruz, öğretmeninden çok güzel şeyler duyuyorm daha çok erken belki ama öğretmenlerin de çocukları tanıdığına inaniyorum

Siz neler yapıyorsunuz set öneriniz var mı
Bir de toplama çıkarma meraki olduğu için o bana soruyor ben ona soruyorum, kafadan veya parmakla hesap yapıyor, bunu da amaç calistrmak değil ama eğleniyor çocuk o sebeple, genelde dedesiyle sudoku çözer ondan kalma alışkanlik olabilir, dede çok sever sudokuyi akşamları hep onunla çözer yıllardır

Ben çocuğuma ekran vermiyorum anneler yüzünden teknolojinin nimetlerinden korkar olduk. Verin efendim, çocuğa tablet verin. Yerinde ve doğru kullandığınızda en güzel eğitim aracı. Oyun eşliğinde hemen geribildirim alabildikleri için hem eğlenip hem öğreniyorlar. Okumayı geliştiren ücretsiz, dilerseniz de ücretli bir sürü uygulama var.

Benim kızım da 1. sınıf. Okulun başından beri kelime balonu patlatıyoruz, vagon diziyoruz, kumda hece arıyoruz, elmayla armudu topluyoruz. Öğretmenimizden de olumlu şeyler duyuyoruz. Tabi bu 7/24 elinde olsun demek değil. Yeterli süreyi siz planlayacaksınız.
Valla benim kiz ingilizceyi Ana dili gibi ögrendi ben mi ögrettim hayir tabletten ögrendi günde belirli saatler de ve sinirli sitelere girebiliyor Family App sag olsun telefon kendi kendini kapatiyor

Konu sahibi çocuğuna extra ilgi bekliyor gibi davrandığı için haksız ama kadına neden yüklendiniz. Belki çaba sarfetmedi de kendi kendine okuma öğrendi çocuk. Ben kendi kendime öğrenmiştim. Bizim ailede çoğu çocuk da öyle. Sınıfta sıkılırdım gerçekten zor bir durum ama öğretmen ne yapsın onun için de zor.

Çocuk okuma yazma bildiğim için sıkılıyorum demiş mi ben orayı kaçırdım. Annesi yerinde sayıyor diye evham yapmış gibi anladım ben. Benim kızlar da bilerek gittiler sorun yaşamadım hatta rahat ettim.

Konu sahibi çocuğuna extra ilgi bekliyor gibi davrandığı için haksız ama kadına neden yüklendiniz. Belki çaba sarfetmedi de kendi kendine okuma öğrendi çocuk. Ben kendi kendime öğrenmiştim. Bizim ailede çoğu çocuk da öyle. Sınıfta sıkılırdım gerçekten zor bir durum ama öğretmen ne yapsın onun için de zor.
Evet oraya değinemedim. Biz çok kitap okuyoruz bebekliğinden beri o şekilde öğrendi. Bir baktık bir ara harfleri tek tek tanıyor sonra yavaş yavaş birleştirdi sonrasında destekledim az biraz. Çocuk soruyor hece birleştirirken cevap vermiyim mi? Oturup hususi öğretecek kadar boş vaktim de yok zaten. Çalışıyorum 6 7 oluyor eve varmam. Yemeği zor yapıyorum.

Çocuk okuma yazma bildiğim için sıkılıyorum demiş mi ben orayı kaçırdım. Annesi yerinde sayıyor diye evham yapmış gibi anladım ben. Benim kızlar da bilerek gittiler sorun yaşamadım hatta rahat ettim.
Öğrermen söyledi. Senin çocuk sıkılıyor. O beş dkda yapıyor diğerlerini bekliyor dedi.

Back
X