sizce cocuk icin erkenmi?

queen_gl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
212
0
46
Sivas
slm kizlar bn 8aylik evleyim ve 1senem doldugunda cocuk planliyoruz su an calisiyorum ama cocugum oldugunda isi birakicam simdi size sorum tecrubeli annelerden :) cocuk icin acele etmemelimiyim sizce cunku hayatimiz tamamen degisecek yoksa hemn yapmalimiyim cocuk her yonuyle mukemmel bisi mi diyosunuz

hayatta her işin,her şeyin zorlukları olduğu gibi güzellikleride vardır..
bence burda önemli olan,kişinin ne hissettiği ne istediği..
henüz anne değilim,bende uğraşanlardanım..zaten bi açıdanda ha diyince olmuyo biçok kişinin çocuğu..

bence erken falan değil..kişi hazır hissettiği an,istediği an yapabilir..bunun 8 aylık evlilikle,5 yıllık evlilikle sınırlandırılması yanlış bence..
çocuk gerçekten çok güzel bişey çok güzel bi duygu..aileyi biarada tutan,yardımcı olan ve bağları güçlendiren bişey..çok sevdiğimden çok istediğimden midir bilmem ama asla geç kalınmaması taraftarıyım..

evlenmeden önce 2 yıl hayatımı yaşıycam hemen yapmıycam derdim ama evlenince insan daha bi özeniyor sanki ama maalesef borçlar yüzünden beklemek zorundyım 1,5-2 yıl kadar , sizin de durumunuz müsaitse eşine ve maddiyatınıza güveniyorsan ve kendini anneliğe hazır hissediyorsan neden olmasın , daha anne değilim ama yazasım geldi işte :)

eşinizle problemleriniz yoksa,yaşınızda çok genç değilse,
maddi olarak sıkıntıda değilseniz bence olabilir.

cocuk elbette mıkemmel bısey ama herseyın bı zamanı var bence ben 3 yıllık evlıyom yenı 2 aylık bı oglum var sımdı bıle keske bıraz daha bekleseydım dıyorum cunku dedıgın gıbı hayatım komple degısıyor kocanla bıle ılgılenemıyorsun once bı evlılıgını yasa derım ben

maddi imkanlarınız yeterliyse ve sağlığınız müsaitse hiç beklemeyin

ALLAH (cc) gönlünüze göre versin

Kendini hazır hissediyorsan hiçte geç değil tam zamanı
Allah gönlüne göre versin :)

eğer 30 yaşın altındaysanız 1 yıl çoooook erken, başbaşa hayatın keyfini çıkarın, gezin, tozun, tatil yapın, çocuktan sonra uzun bir süre birbirinize vakit ayıramayacaksınız, uzun yıllardır devam eden sağlam evlilikler için bile zor bir dönem, acele etmeyin.

çocuk için 8 aylık bir evlilik erken değil Çooooooook erken
2 sene korunduk evliliğimiizi doya doya yaşadık ve kendimizi hazır hissetiğimizde anda Rabbim evlat nasip etti ve şimdi gelişini dört gözle bekliyoruz ,bence eşinle daha çok vakit geçirmek adına hemen bebek düşünme yoksa 1 anda hem başka eve hem yeni bir adama hemde bebeğe adapte olmak zor olur tabi hakkında herşeyin hayırlısı eşinde sende hazırsan sorumluluk almaya olabilir

eşiniz ve siz anne baba olmaya hazır hissediyosanız kendinizi bence çocuk için erken değildir.

karar verir vermez hemen çocuk olmuyor günümüzde kısırlık o kadar yaygın ki ne olacagını bilemeyiz..

çocuk o kadar güzel bir şeyki anlatılmaz bu duygular sadece yaşanır mutlaka her kadın anne olmalıdır anne olmadan bu duyguyu anlayamıyosun..

ben 25 yaşında evlendim...10 aylık evliyken hamile kaldım 26 ma yeni girmiştim... malesef hamileliğim 2 ay sürdü aralık ayında sonlandırıldı..........hala 26 yaşındayım 27 ye doğru yol alıyorumm.......................... şu anda hamile kalsam 27 de doğum yapmış olurum............ yani bir anne için çok ideal yaşlar eşimde 30 yaşında 31 e girecek birkaç ay sonra............ biz o yüzden bekleme taraftarı değiliz....... hayatımız değişecek kabul ama zaten 4 yıl sevgililik yaşadık 1 yıl 2 aydır da evliyiz................... ikimizde çalışıyoruz........ yani önüne durumunu al mantıklı geliyorsa hiç de düşünme hemen yap........... zaten Allah'ın ne zaman nasip edeceği hiç belli olmaz................yaş ve maddiyat vs bunları düşün

Çok aşırı erken hem de. Her gün eşini aldatan, onu insan yerine koymayan, kötü muamele eden, döven, söven, evden kovan, anasının-danasının kaprisini eşine yansıtan, eşinin arkasından iş çeviren erkekleri okuyoruz burada. Kadınların elini bağlayan en önemli şey ise çocuk. Hele bir de işi bırakacakmışsınız, ipleri tamamen erkeğin eline vermektense maddi durumunuzu güçlendirmeye bakın derim ben mutlaka çocuk istiyorsanız.

Göreceli bi kavram.. Yaşa, maddiyata, evliliğin durumuna göre değişir..
Çok çok iyi düşünülmesi taraftarıyım

Ben 15 aylık evliyim, bi yazın tatile çıktık bir de kışın 2 günlük Bolu gezimiz oldu..
Biraz daha gezmekte fayda var diyorum başbaşa..
Ayrıca ev kredisi de ödediğimizden erken diyoruz çocuk için..
Yaşlarımızda 25-26 o yüzden acele etmiyoruz

Aklımı fazlasıyla meşgul eden bir soru bu... Ben de çok istiyorum, çok da korkuyorum erken mi diye. Daha 8 aylık evliyim, evim barkım rayına oturmadı, hayatımız tam anlamıyla düzene girmedi. Bunların üstüne çocuk istemek çok saçma bir düşünce farkındayım ama, en çok ya hiç bebek sahibi olamazsak diye korkuyorum. Günümüzde kısırlık ciddi anlamda boy göstermekte.

herkesin durumu kendine özgü kendi dinamikleri içinde değerlendirilmeli,evlenmeden önce biz de 2 sene düşünmeyelim diyoduk gerçi eşim hala o fikirde ama orta yolu bulduk 1 sene dedik, şimdi ben ondanda caydım nisan mayıs gibi Allah kısmet ederse hamile kalmak istiyorum evliliğimizin 9.ayına tekabül edecek,bana erken gelmiyo sebeplerime gelince:
1-eşimle 9 sene flörtten sonra evlendim iyi tanıdığımı düşünüyorum evlilik içindede beni hiç yanıltmadı
2-yaş oldu 27
3-şarktayız şu an ve hayat şartları burda daha kolay ücretsiz izin almam bizi zora sokmaz
4-borcumuz yok
ama dediğim gibi bunlar tamamen öznel şeyler,bu 4 maddeyi kendine göre yorumlayabilirsin örneğin yaşın 20dir aaa erken diyebilirim mesela, ya da borcun olur şu kadar daha bekle diye yorumda bulunabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…