Sizce çok bilmişlik kavramı nedir ?

_Feslegen_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2020
135
92
48
Merhaba,
Hayırlı sahurlar...
Evet başlıkta da yazdıgım gibi sizce çok bilmişlik kavramı nedir ?

Birşeylerin farkında olmam,
Kendimi savunabilmem,
Herşeye he dememem,
Haklı oldugum herşeyin cevabını vermem,
Dogrusunu bildigim yanlışı düzeltmem vs.
Bunlar çok bilmişlikmidir ?

Birşeylerin farkında olmam,
Kendimi savunabilmem,
Herşeye he dememem,
Haklı oldugum herşeyin cevabını vermem,
Dogrusunu bildigim yanlışı düzeltmem vs.
Bunlar çok bilmişlikmidir ?

Bunlarda sorun yokta. Neyi nasıl ifade ettiğiniz, ses tonunuz, mimikleriniz, zamanı ve yeri çok önemli.

"Çok bilmişsin" mi dediler size? :)
Eşiniz mi, anneniz ya da bir arkadaşınız mı?
Olayların nasıl geliştiğini anlatsanız, daha doğru yorumlar alırsınız. Böyle manalandırdığınıza göre size karşı kullanılıp durulan ve artık canınızı sıkan bi söz olmaya başlamış sanki.

Söz var kestire başı, söz var bitire savaşı gibi bir söz vardı . Yanlışım olabilir kelimelerde . Neyi , nasıl ifade ettiğiniz önemli . Yoksa şimdi herkes her konuda fikir belirtiyor , çokta seviyoruz bu durumu . Ama birilerinin işine karışınca o olmaz . Ben mesela dr değilim . Dr’un yazacağı ilaca karışsam çok bilmişlik taslamış olurum .

Söz ola kese savaşı
Söz ola kestire başı
Söz ola ağulu aşı
Bal ile yağ ede bir söz
Yunus Emre
Üniversite Türk Dili hocam sayesinde aklima kazinan dizelerdir :)

Çok bilmişlik bana göre bir seyleri bilmeyen insanlarin her seyi bilen tavirlar icinde olup, her lafa maydanoz olmalari, her konuda ahkam kesmeleri, herseye yorum.ve elestiri yapmalaridir.

Yoksa doğruluğundan emin olunan şeyleri söylemek çok bilmislik değildir.
Ama bazen "doğru söyleyeni de dokuz köyden kovarlar".

Nasıl örnek verecegimi bilmiyorumda
Eski erkek arkadaşımın bana söyledigi buydu,
Ama niye böyle düşündü derseniz inanın bilmiyorum...
Haklı oldugum yerde kendimi savunan bi insanım,
Sanırım bu hoşuna gitmedi..

Aslında tam olarak yukarda yazdıklarınızı yapan kendisi ama benim öyle oldugumu iddia ediyor

Kisi kendinden bilir isi diye boşuna demiyorlar
Aslında düşününce çok bilmiş derken çok uyanıksın demek istiyor sanırım söylediklerini yemiyorum birşeyleri çabuk farkediyorum da...

Aslında düşününce çok bilmiş derken çok uyanıksın demek istiyor sanırım söylediklerini yemiyorum birşeyleri çabuk farkediyorum da...
Bence zekisin demeye korktugundan yererek asagi cekmeye çalışıyor
Ben şöyle bir örnek vereyim;
Bir kisi var ve bu kişi benim kullandigim ilaclara ve doktorlarin söylediklerine bile laf bulur sende şu yok doktor yanlis teshis koymuş gibisinden ama kendisi de hasta olmaktan acayip korkar :) ya da is yerinde mesela benden iş bitirici olmam beklenir yapmazsam beceriksizmisim.gibi davranilir ama o işin altindan kalkmak icin her yola basvurup cozume kavustugunda da vay be sen ne fenasin senden korkulur denir. Yani yapsam fenayim yapmasam beceriksiz :) ortası yok
O yüzden ben artik bazi insanlarin her sekilde memnuniyetsiz oldugu kanaatine varıp kaale almamayi tercih ediyorum

Uslüp önemli.kendini savunurken doğrularını savunurken çemkirme moduna girerken çok bilmiş derler güzel dille konuşur anlatırsan biliyo ki konuşuyo derler

bırde gerçekden herseyı cok bıldıgını dusunen ınsanlar var..
itham edılmenın dısında
çok bılmıs olmakda ıyıdır aslında..kendınden emınsındır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…