- 14 Eylül 2020
- 135
- 92
- 48
- Konu Sahibi _Feslegen_
-
Birşeylerin farkında olmam,
Kendimi savunabilmem,
Herşeye he dememem,
Haklı oldugum herşeyin cevabını vermem,
Dogrusunu bildigim yanlışı düzeltmem vs.
Bunlar çok bilmişlikmidir ?
Söz ola kese savaşıSöz var kestire başı, söz var bitire savaşı gibi bir söz vardı . Yanlışım olabilir kelimelerde . Neyi , nasıl ifade ettiğiniz önemli . Yoksa şimdi herkes her konuda fikir belirtiyor , çokta seviyoruz bu durumu . Ama birilerinin işine karışınca o olmaz . Ben mesela dr değilim . Dr’un yazacağı ilaca karışsam çok bilmişlik taslamış olurum .
İşte bu teşekkürlerSöz ola kese savaşı
Söz ola kestire başı
Söz ola ağulu aşı
Bal ile yağ ede bir söz
Yunus Emre
Üniversite Türk Dili hocam sayesinde aklima kazinan dizelerdir :)
O baya beyin yakici bir konuydu yorumu yapip gectim kafa yoramam gece gece zaten uyumaya çalışıyorumİşte bu teşekkürlerAklım Cavidan’da kaldı da
Bizzat ve en gerçek tanım bu bence deBence çok bilmişlik: çok bilmediği halde çok bilmiş gibi davranmaktır.. bunun dışındaki bilmişlik güzeldir, nesi kötü olsun, bilmek kötü olur mu?
Aslında tam olarak yukarda yazdıklarınızı yapan kendisi ama benim öyle oldugumu iddia ediyorÇok bilmişlik bana göre bir seyleri bilmeyen insanlarin her seyi bilen tavirlar icinde olup, her lafa maydanoz olmalari, her konuda ahkam kesmeleri, herseye yorum.ve elestiri yapmalaridir.
Yoksa doğruluğundan emin olunan şeyleri söylemek çok bilmislik değildir.
Ama bazen "doğru söyleyeni de dokuz köyden kovarlar".
O baya beyin yakici bir konuydu yorumu yapip gectim kafa yoramam gece gece zaten uyumaya çalışıyorumdedim az kk takilayim belki uykum gelir
Kisi kendinden bilir isi diye boşuna demiyorlarAslında tam olarak yukarda yazdıklarınızı yapan kendisi ama benim öyle oldugumu iddia ediyor
Teşekkürler, normalde gec kalksam da sorun degil evdeyim ama güne erken baslamak istiyorum sonra tum gun uyusuk geciyoruyku provası yap , belki uykun gelir . İyi geceler bu arada
Aslında düşününce çok bilmiş derken çok uyanıksın demek istiyor sanırım söylediklerini yemiyorum birşeyleri çabuk farkediyorum da...Kisi kendinden bilir isi diye boşuna demiyorlar
Bence zekisin demeye korktugundan yererek asagi cekmeye çalışıyorAslında düşününce çok bilmiş derken çok uyanıksın demek istiyor sanırım söylediklerini yemiyorum birşeyleri çabuk farkediyorum da...
Uslüp önemli.kendini savunurken doğrularını savunurken çemkirme moduna girerken çok bilmiş derler güzel dille konuşur anlatırsan biliyo ki konuşuyo derlerMerhaba,
Hayırlı sahurlar...
Evet başlıkta da yazdıgım gibi sizce çok bilmişlik kavramı nedir ?
Birşeylerin farkında olmam,
Kendimi savunabilmem,
Herşeye he dememem,
Haklı oldugum herşeyin cevabını vermem,
Dogrusunu bildigim yanlışı düzeltmem vs.
Bunlar çok bilmişlikmidir ?
bırde gerçekden herseyı cok bıldıgını dusunen ınsanlar var..Bence zekisin demeye korktugundan yererek asagi cekmeye çalışıyor
Ben şöyle bir örnek vereyim;
Bir kisi var ve bu kişi benim kullandigim ilaclara ve doktorlarin söylediklerine bile laf bulur sende şu yok doktor yanlis teshis koymuş gibisinden ama kendisi de hasta olmaktan acayip korkar :) ya da is yerinde mesela benden iş bitirici olmam beklenir yapmazsam beceriksizmisim.gibi davranilir ama o işin altindan kalkmak icin her yola basvurup cozume kavustugunda da vay be sen ne fenasin senden korkulur denir. Yani yapsam fenayim yapmasam beceriksiz :) ortası yok
O yüzden ben artik bazi insanlarin her sekilde memnuniyetsiz oldugu kanaatine varıp kaale almamayi tercih ediyorum
işine gelmedıgı ıcınde soylemıs olabılır..Aslında düşününce çok bilmiş derken çok uyanıksın demek istiyor sanırım söylediklerini yemiyorum birşeyleri çabuk farkediyorum da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?