sizce cok gecmi olur

ama canım bilmiyor musun,konu sahibi ingilizce okumadığı ve 30 una gelmeden evlendiği için sıkıntı yaşıyordu burada:KK66:
O ingilizce okuma konusunda ne demek istedigini hala anlamis degilim. İngilizce kitap mi okuyacak yoksa ingilizce ogretmenligi mi okuyacak cozemedim ben.

valla konu sahibinin artık kışkırtma amaçlı bu konuları açtığını düşünüyorum
daha bir kaç ay önce yurt dışına taşınsak mı diye konu açıyordun
şu an yedi göbek amerikalı gibi konuşuyorsun
30 sene burdaymışsın madem söylediğin kadar kolaydı her şey
neden bir şey yapamadın.. boşuna banlanmasın kimse

Hayir yazmayayim yazmayayim diyorum da neyse bu sefer sen yazmissin..yahu 6 ay once gitsem mi diye konu aciyordun daha ne ara amerikali oldun da “turkiyi dizilmidi mi yiiii” diye soruyorsun allah askina :27: bir de universite okuyacakmis senin ilkokul diploman var mi acaba?

Hele hele bizim insanimiza yaranamazsin diyen vatandas o aldigin 2000 lira ile koleden baska bir sey olamazsin zaten.. neyse banlanmayayim bu kadar hayalperestlik de fazla ama.. sen nereye gidersen git tedaviliksin hayalperest, senden ogretmen de olmaz meslek sahibi de.. tedavi ol tedavi..

Hayat bir ilginc hal almis durumda. Ben yoksulun,ezilmisin hakkini savunuyorum,asgari ucretli calisan icin emeginin karsiligini alsin taraftariyim ama asgari ucretli cikip da bana vatan cennet sana nooluyiiii diyor.

Yoksula yardim olsun diyorum,bir bakiyorum yardim malzemesini villa sahibi bir hak yiyen almis evinde afiyetle yiyor

Siginma evindeki kadina diyorum ki kocana donmeye karar verirsen korun mutlaka tekrar cocuk yapma diyorum (4 cocugu var) sana ne kocamdan helalimden cocuk yaparsam diyor. Sanirsin namusuna laf etmisim.
Daha dun cocuk esirgemeye gonderilecek defterlerin calindigi bir dernegin gonullu uyesiyim. Neyse ki para pul calinmadi hepsi bankadaydi. Masa calindi,sandalye calindi yahu. Defter calindi a4? Saka gibi.

Vatan cennet,tasina topragina laf eden yok,sebzesine de meyvesine de dil uzatan yok. Ama insanimiz iste. Yukarida anlattigim gibi. Maalesef.

Yine gelmiş avucunda bir ton hayallerle.
Dön sen ya ciddiyim dön, dön de gör neymiş ne değilmiş :)
Eşim de ben de çalışıyoruz o mühendis ben finans elemanıyım.
Aldıgımız maaşlarla anca kaç yıldan sonra zar zor bir şeylerin sahibi olduk.
Millet 2.000 TL ile ne hayaller kuruyor, ölecem la.

Hayat bir ilginc hal almis durumda. Ben yoksulun,ezilmisin hakkini savunuyorum,asgari ucretli calisan icin emeginin karsiligini alsin taraftariyim ama asgari ucretli cikip da bana vatan cennet sana nooluyiiii diyor.

Yoksula yardim olsun diyorum,bir bakiyorum yardim malzemesini villa sahibi bir hak yiyen almis evinde afiyetle yiyor

Siginma evindeki kadina diyorum ki kocana donmeye karar verirsen korun mutlaka tekrar cocuk yapma diyorum (4 cocugu var) sana ne kocamdan helalimden cocuk yaparsam diyor. Sanirsin namusuna laf etmisim.
Daha dun cocuk esirgemeye gonderilecek defterlerin calindigi bir dernegin gonullu uyesiyim. Neyse ki para pul calinmadi hepsi bankadaydi. Masa calindi,sandalye calindi yahu. Defter calindi a4? Saka gibi.

Vatan cennet,tasina topragina laf eden yok,sebzesine de meyvesine de dil uzatan yok. Ama insanimiz iste. Yukarida anlattigim gibi. Maalesef.

Ne tas toprak ne de sebze meyve kalmadi ulkede ben onlara da laf ediyorum ama ne gelen zamlara ne de aclik sinirinin altinda yasayanlara uzulmuyorum artik aynen bu sebepten.. ben olsam asgari ucreti 500tl (yazi ile besyuz lira) yapardim.. hayir en guldugum sey de ne hikmetse yirtdisi cik kiti diyenler hic donmeyenler, bunlar gitmesin diye yiyorlar iste bu tipleri :27:

benim arkadaşım hamile gitti amerikaya doğum yaptı.2 sene kalacaklardı,hemen 2. çocuğu da yaptı ki oranın nimetlerinden faydalansın.

Evet benim halam da iki çocuğunu orda doğurdu. Çocuklar çifte vatandaş. Amerika'nın nimetlerinden yararlanacaklar.

Ay daha dün gitmişsin

Bende yıllardır oradasınız sandım

Yani durumu gerçekten bilmiyorsun sandım

Madem burada iş çoktu da neden gittiniz

Macera olsun diye bence. Kesinlikle bu ülkeden şikayetçi olduğu için değil. Buranin imkanlarını begenmedikleri için yada oranın maaşı daha iyi olduğu için değil. Maksat atraksyon

Turkiye sartlarini arastirdiniz mi? Ne kadar issiz universite mezunu var biliyor musunuz? İki diploma uc diploma sahipleri kalkip kapiciliga bekcilige basvuruyor. Durum cok super olsa zaten size soyler buradaki arkadaslar. Bir kisi kalkmis is bulmus diye herkes buluyor mu zannediyorsunuz?
Canım gerçekten işsizlik bir gerçek tamam.. ama bakıyorum üni mezunu insanlar kaç sene kpps ye çalışıyor.. yani ne bilim herkes devlette memur olacak die bişi yok ki.. alternatif işler de deneyebilirler.. benim kız kardeşim de kazanamadı kpss yi özelde iş aradı buldu işe girdi.. ama bakıyorum herkes rahat olsun diye illa devlet diye kpss ye hazırlanıyor bu sırada başka bi iş aramıyo..

İstisnalara bişi demiyorum.. kimse üstüne alınmasın

Ne tas toprak ne de sebze meyve kalmadi ulkede ben onlara da laf ediyorum ama ne gelen zamlara ne de aclik sinirinin altinda yasayanlara uzulmuyorum artik aynen bu sebepten.. ben olsam asgari ucreti 500tl (yazi ile besyuz lira) yapardim.. hayir en guldugum sey de ne hikmetse yirtdisi cik kiti diyenler hic donmeyenler, bunlar gitmesin diye yiyorlar iste bu tipleri :KK53:

Ben yurtdışındayim ve böyle birini yakalasam domatesle döverim...
Bakma cevremde yok. İnsanda kuş kadar akil fikir olur. Daha dün gitmiş, hicmi trde yaşarken bir hastaneye filan gitmedi? Pes yani...
Akilli vatandaş gelmiyor veya gelemiyor, damlayanlar nedense bu tipler...
Meyve sebze düşkünü...

Canım gerçekten işsizlik bir gerçek tamam.. ama bakıyorum üni mezunu insanlar kaç sene kpps ye çalışıyor.. yani ne bilim herkes devlette memur olacak die bişi yok ki.. alternatif işler de deneyebilirler.. benim kız kardeşim de kazanamadı kpss yi özelde iş aradı buldu işe girdi.. ama bakıyorum herkes rahat olsun diye illa devlet diye kpss ye hazırlanıyor bu sırada başka bi iş aramıyo..

İstisnalara bişi demiyorum.. kimse üstüne alınmasın
Elbette haklisiniz. Alternatif is her zaman denenir. Yeni mezun insanlar bir yerden baslamali. Hepimiz oyle basladik. 2007 yilinda 750 liraya ise girdiydim. Neden az denmez o durumda. Ama gelmisim simdi 34 yasina 2 bini mi begenmiyorsun deyince insanlar sinir geliyor ustume basima ;)

Ben yurtdışındayim ve böyle birini yakalasam domatesle döverim...
Bakma cevremde yok. İnsanda kuş kadar akil fikir olur. Daha dün gitmiş, hicmi trde yaşarken bir hastaneye filan gitmedi? Pes yani...
Akilli vatandaş gelmiyor veya gelemiyor, damlayanlar nedense bu tipler...
Meyve sebze düşkünü...
Meyve sebzeyle efendi olunsaydi ciftci topragini birakip sehre gocmezdi. Nufusun cogunlugu sehirde. Uretim yok tuketim cok. Kimse de demiyor ki yedigim mercimek neden kanadadan geliyor

Elbette haklisiniz. Alternatif is her zaman denenir. Yeni mezun insanlar bir yerden baslamali. Hepimiz oyle basladik. 2007 yilinda 750 liraya ise girdiydim. Neden az denmez o durumda. Ama gelmisim simdi 34 yasina 2 bini mi begenmiyorsun deyince insanlar sinir geliyor ustume basima :KK66:
Tabi ki kıdeme göre maaş değişmeli.. diyorum ya tanıdığım yeni mezun 1750yi beğenmedi işe girmedi.. demişler zamanla artar yok 4-5bin istiyo.. senin durumun farklı tabi canım..

Tabi ki kıdeme göre maaş değişmeli.. diyorum ya tanıdığım yeni mezun 1750yi beğenmedi işe girmedi.. demişler zamanla artar yok 4-5bin istiyo.. senin durumun farklı tabi canım..
O durumlar benim de sinirime dokunuyor. Yeni mezunsun,bekarsin,yasin 22. Begenmiyorlar ne maasi ne isi. Herkes genel mudurlukten ise baslamak istiyor,o da olayin farkli bir boyutu. Kesinlikle haklisin

selam arkadaslar . malum ikinci bebek yolda . dogup buyumesi iki bucuk yilimi alir . krese gidecek yasa gelmesi yani buyugude anaokullu olur sanirim o zamn yada krese gider oda . ve Ben universite isini ertelemem gerekiyo gene yas 30 yani 32 lerde ancak baslayabalirim oda nasip olursa:KK43: universite okudum ama daha is imkani olan abd diplonali bir bolum olursa turkiyede daha guzel ise girebilirim. istiyorum tekrar egitim almak ama yas gidiyor ya :KK43: insanlar 22 23 memur oluyor neler yapiyor Ben 32 de tekrar universite okucam. baze b kendimi iseyaramaz hissediyorum bosa okudum hissediuorum. ev hanimi olmak temizlik cocuk bazen eziklik gibi geliyo calisan aekadaslarimi gordukce hatta okuyan. hayirlisi diyorum zira intihar eden doktorlari gorunce. disardan bakinca prestijli parali meslekleri var ama bazen oyle olmiyomus hayat :KK43: hayat cok garip bazen . gecmise uzuliyorum keske 25 te mezun oldugumda tekrar okusaydim ama istemedim simdi ise cocuklarla nasil basaricam. cocuklarla okuyan gec yasta meslek edinen var mi ?
Hedefleriniz için hiç bi zaman geç değildir. Bence bunu dert etmeyin elinizden geleni yapmaya çalışın. Ne güzel iki tane evlat için böyle fedakarlık yapan bi annesiniz neler duyup görüyoruz çevremizde. Kendinizi ezik değil aksine daha iyi hissetmelisiniz herkes sizin gibi yapamaz bence. Siz kendinizi ezik görürseniz herkese öyle görünmeye bailarsınız. Bence göğsünüzü gere gere bahsetmelisiniz anneliğinizden. Ne zamandan beri ev temizliği çocuk bakmak eziklik olmuş. Böyle hissetmekten vazgeçmelisiniz. İş olayına gelince bahsettiğiniz yaş çok erken bir yaş zaten endişe duymayın. Benim eşimde senelerce bekledi 30 yaşında aldı memuriyetini. Ki memurt olmakta şart değil arkadaşların söylediği gibi alternatif bir sürü işler var

İngilizce ise içinizde ukde kalan gidersiniz 6 ay yurtdışına öğrenir gelirsiniz.
Neden illa ki okulda öğrenmeli?
İngilizceyi çoluk çocuk bilgisayar başında öğreniyor artık.
Bırakın İngilizce yi Korece öğrenen var dizilerden, yazışarak vs...
Lisans ne bitirdiniz bilmiyorum ama artık İngilizce öğrendim ve uçuyorum devri bitti, çevrenizdeki örnekler sizi yanıltmasın.
Benim eşim Amerika dan yüksek lisanslı mühendis.
İngilizcesi anadili gibi iddialı belki ama epey iyi.
Ve ne mühendislik yapıyor, ne de yaptığı işte İngilizce kullanıyor :) çünkü bu donanımla kazanma ihtimali olan paranın 2 katını kazandığı başka işi var.
Önce ne istediğinize karar verin.
Amaç para ise, tekrar 4 sene okula maddi manevi yatırım yerine farklı bir iş üretmeye bakın.
Amaç öğrenmekse okulsuz da öğrenebileceğinizin farkına varın.

selam arkadaslar . malum ikinci bebek yolda . dogup buyumesi iki bucuk yilimi alir . krese gidecek yasa gelmesi yani buyugude anaokullu olur sanirim o zamn yada krese gider oda . ve Ben universite isini ertelemem gerekiyo gene yas 30 yani 32 lerde ancak baslayabalirim oda nasip olursa:KK43: universite okudum ama daha is imkani olan abd diplonali bir bolum olursa turkiyede daha guzel ise girebilirim. istiyorum tekrar egitim almak ama yas gidiyor ya :KK43: insanlar 22 23 memur oluyor neler yapiyor Ben 32 de tekrar universite okucam. baze b kendimi iseyaramaz hissediyorum bosa okudum hissediuorum. ev hanimi olmak temizlik cocuk bazen eziklik gibi geliyo calisan aekadaslarimi gordukce hatta okuyan. hayirlisi diyorum zira intihar eden doktorlari gorunce. disardan bakinca prestijli parali meslekleri var ama bazen oyle olmiyomus hayat :KK43: hayat cok garip bazen . gecmise uzuliyorum keske 25 te mezun oldugumda tekrar okusaydim ama istemedim simdi ise cocuklarla nasil basaricam. cocuklarla okuyan gec yasta meslek edinen var mi ?

Back
X