sizce cok gecmi olur

2000 ile geçinilir deniyor da daha kış gelmedi doğalgaz 120 geldi su 75 elektrik 90 civarı üç telefon 100

Hergün bir ekmek alınsa elli haftada bir pazar 100 den 400

Marketten et süt yumurta alsan 100 vermeden çıkılmıyor pirinç bulgur aldı başını gidiyor

Salt bu masraflar asgari ücret kadar ki bizde çocuk tek

Geçen yazdım çocuk ayakkabıları bile 400-500 lira

Yol parası fena, günlük tek kişi 9.60 tutuyor burada ev iş git gel 200 eder aşağı yukarı

Çocuk okula gidince masraflar tavan zaten de devlet okulunda dönünce de anne evde diye hesaplasak bile 200 servis bir de beslenme parası vs vs

Kilo kilo meyve sebze et alacak para kalmadı zira kıyma bile 50 ye dayandı

Bir de dışarıdan güzel görünüyor diyorlar
İlerlemişiz...
Evet hırsızlıkta ve kadına şiddet olayında bayrak sallıyoruz

Ahhaaa...
Biz iki kişi çalıyoruz, henüz çocuk da yok ama pek efendi gibi hissedemedik nedense
Yaklasim ilginc bir de. Calistigin ulkenin kolesi mi olursun? Baska ulkede calismak yasamak kolelik midir yani? Gercekten degisik bir bakis acisi. İnsan nerede olursa olsun calisacak zaten. Onemli olan hak ettigin insani kosullarda yasayabilmen.

3 kilo domates de iki lira değil ki

Zavallı üreticinin canı çıkıyor 30-40 kuruşa satıyor bize gelinceye kadar kilosu 1 tl oluyor salçalık bile altına düşmedi bu sene

Yok canim, abartılı bir şekilde yazdim sadece. Bazilari kilo kilo aliyorlar dediği icin.
Vallah ya ben cok beceremiyorum yada trdeki vatandaş artik sihirbaz olmuş.
O fiyatlar ne öyle? Normal asla değil, ama bir türk kahvesine 14 lira verdim ya... iki yudum kahve

Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum o sebepten,Konu Sahibi Olarak Bir tek sana cevap yazıyorum.
Bazı insanlara ne yaparsan yap YARANAMAZSIN! Agzınla kuşda tutsan Nafile
Evim Kira Eşim 2200 maaş alıyor 2 kız okutuyorum ve ELHAMDÜLİLLAH Geçinip Gidiyoruz.
abd yaşayıp onların kölesi olacagıma (abd türkleri en agır ve pis işlerde çalıştırıp kırıcı olduklarını duydum) Kendi vatanımda yaşayıp VATANIMIN Efendisi Olurum!!..
Adana İncirlikteki abd subaylarının eşleri bile bizim türklere ''Ülkenizin Kıymetini BİLİN! Burada herşey bolluk için de, meyve sebzeyi kilo kilo alıyorsunuz''Derken, elin abdlisi bile kıymetini bildi de, bir içimizdekiler bilemedi bu CENNET VATANIMIN KIYMETİNİ:KK12: Kuzenim eşi İncirlikte çalışıyor ve kuzenimde lojmanlarda oturuyor. Bizzat kendisinden duydum bunları yani.

Siz zar zor geçiyosunuz diye herkes sizin gibi olmak ya da haline şükretmek zorunda değil. Üniversite okuyan,emeğinin karşılığını almak isteyenlerle dolu bu ülke. 2200 lira alıp ev geçindirmeyi,çocuk bakmayı kimse istemez. Herkesin hayalleri var. Siz takmışsınız meyveye sebzeye. Varsın tane tane alalım meyveyi sebzeyi. Önemli olan adalet,hak,güven,emek,çaba...

Yaklasim ilginc bir de. Calistigin ulkenin kolesi mi olursun? Baska ulkede calismak yasamak kolelik midir yani? Gercekten degisik bir bakis acisi. İnsan nerede olursa olsun calisacak zaten. Onemli olan hak ettigin insani kosullarda yasayabilmen.

İşte boşuna demiyorlar bize cahil insan lazım diye.
Onlara azla yetinmeyi öğretip kendileri kral gibi yaşayabiliyolar böylece.
Böyleleri de hiç demiyorlar nereye kadar kirada oturacağım böyle diye.
Bu ay hayatta kaldıkları için kendilerini ülkedinin efendisi sanıyorlar sonra.
Yok böyle mutluluk !

Canım okumanın yaşı yok okursun, işte bulursun, büyük şehirler hariç diğer şehirlerde ev kendinizin ise, karı koca beraber çalışırsanız yaşarsınızda.Burda durumlar karışık kim nerde ne iş yapıyor hiç belli olmuyor.Kim ne kadar kalıcı ne zaman atılacak oda belli değil.Eğitim sistemimiz bile her yeni bakan la değişiyor.Saçma sapan bir hayat yaşıyoruz.Bütün harcamalarımızdan tonla vergi alınıyor.Köprüden bile para ile geçiyoruz.Yani burda hayat zor..Ama küçük bir şehirdeysen yaşanılır.

turkiye eskiye nazaran daha iyi degil mi . ilerledik diye dusunuyorum cogu konuda

Evet çok yol katettik geriye doğru binlerce kilometre......
Burada ekmek aslanın sindirim sisteminde dolaşıyor öyle söyleyeyim
İşsizlik hat safhada, iki üç üniversite bitirmiş insanlar asgari ücretli işler için kendini paralıyorlar
İngilizce bilmek artık bir vasıf değil onu da belirteyim
Pırıl pırıl yeğenim 25 yaşında üniversite mezunu, ana dil seviyesinde ingilizcesi var ama 1.400 liraya çalışıyor anla artık ne kadar ilerideyiz....

İşte boşuna demiyorlar bize cahil insan lazım diye.
Onlara azla yetinmeyi öğretip kendileri kral gibi yaşayabiliyolar böylece.
Böyleleri de hiç demiyorlar nereye kadar kirada oturacağım böyle diye.
Bu ay hayatta kaldıkları için kendilerini ülkedinin efendisi sanıyorlar sonra.
Yok böyle mutluluk !
Zenginin duzenini bozulmamasi icin fakirin sukretmesi sart. Coluga cocuga uzuluyorum ben. Daha biraz once sosyal medyadaki Abd yanginina oh olsun diyenleri gordum. Simdi ben yanan agaca,hayvana oh iyi olmus diyen vahsilerle ayni yerde yasiyorum. Bunu siyasete baglayanla esit haklara sahibim. Efendi olan onlar tabii,esas kole benim ;) dogru

Zenginin duzenini bozulmamasi icin fakirin sukretmesi sart. Coluga cocuga uzuluyorum ben. Daha biraz once sosyal medyadaki Abd yanginina oh olsun diyenleri gordum. Simdi ben yanan agaca,hayvana oh iyi olmus diyen vahsilerle ayni yerde yasiyorum. Bunu siyasete baglayanla esit haklara sahibim. Efendi olan onlar tabii,esas kole benim :KK66: dogru

Çok doğru.
Millet maalesef artık şizofrene bağladı. Ruh hastası dolu ortalık.
Geçim sıkıntısı bunun en büyük nedeni. Burada istedikleri hayatı yaşayamayıp mutlu gibi davranıyorlar ama rahat geçinen ülkelerden nefret ediyorlar. Oradaki insanlara bir şey olunca da seviniyorlar.
Daha da kötüsü, İzmir depremini de hatırlarsınız.
Kendi milletimize bile "gavur" yakıştırması yapıp deprem olduğunda sevinenler gördü bu gözler

valla konu sahibinin artık kışkırtma amaçlı bu konuları açtığını düşünüyorum
daha bir kaç ay önce yurt dışına taşınsak mı diye konu açıyordun
şu an yedi göbek amerikalı gibi konuşuyorsun
30 sene burdaymışsın madem söylediğin kadar kolaydı her şey
neden bir şey yapamadın.. boşuna banlanmasın kimse

Çok doğru.
Millet maalesef artık şizofrene bağladı. Ruh hastası dolu ortalık.
Geçim sıkıntısı bunun en büyük nedeni. Burada istedikleri hayatı yaşayamayıp mutlu gibi davranıyorlar ama rahat geçinen ülkelerden nefret ediyorlar. Oradaki insanlara bir şey olunca da seviniyorlar.
Daha da kötüsü, İzmir depremini de hatırlarsınız.
Kendi milletimize bile "gavur" yakıştırması yapıp deprem olduğunda sevinenler gördü bu gözler
İlahi adalet saniyorlar iste. Sanirsin Abddeki at yuzunden bu sartlara sahipler

yabancı bir filmde izlediğim bir sahne ,

radyo programı
- sunucu bende veteriner olmak isterdim ama o bölümü okumadım farklı bir bölüm okudum ama hep içimde kaldı yaş oldu 35 bu saatten sonra okumamın bir anlamı yok diyor ,
konuk
- okusunda okumasanda 5 sene sonra 40 yaşında olmayacakmısın der ,
sunucu
- evet
konuk
- eee ozaman hiçbirşey kaymetmiyorsun yani diye cevaplar ,

sunucu programda ayaga kalkar ve
-ben gidiyorum hayallerimi gerçekleştirmeye der ve sahneyi terk eder

bilmem anlatabildim mi , yolun açık olsun canımmm

valla konu sahibinin artık kışkırtma amaçlı bu konuları açtığını düşünüyorum
daha bir kaç ay önce yurt dışına taşınsak mı diye konu açıyordun
şu an yedi göbek amerikalı gibi konuşuyorsun
30 sene burdaymışsın madem söylediğin kadar kolaydı her şey
neden bir şey yapamadın.. boşuna banlanmasın kimse
ama canım bilmiyor musun,konu sahibi ingilizce okumadığı ve 30 una gelmeden evlendiği için sıkıntı yaşıyordu burada:KK66:

Konu sahibi madem çok seviyorsunuz burayı doğumunuzu burada yapın.
2.bebeğiniz de buranın nimetlerinden faydalansın.
Amerika gibi biyerde doğup napacak allasen :KK66:
benim arkadaşım hamile gitti amerikaya doğum yaptı.2 sene kalacaklardı,hemen 2. çocuğu da yaptı ki oranın nimetlerinden faydalansın.

benim arkadaşım hamile gitti amerikaya doğum yaptı.2 sene kalacaklardı,hemen 2. çocuğu da yaptı ki oranın nimetlerinden faydalansın.
Valla Egem abla kendimizi geçtik zaten çocuklarımız iyi yaşasın iyi eğitim alsın derdindeyiz
Bu işlerde öyle vatan sevgisiyle olmuyor işte maalesef ;)

Back
X