sizce cok gecmi olur

Ben bundan bahsediyordum turkiyede asgari ucretlede yasaniyor. kilo kilo anliyor hersey ama biz tane tane alamiyoruz ki burda d's kiloyla:) aliyorum bazi seyelrin lezzeti turkiye gibi dgl tabi

Turkiyede hangi büyük şehirde bir insan asgari ücretle kilo kilo alabiliyormuş??

Millet ete hasret ete... bayramdan bayrama yiyen var. Kilo kilo alinan yazin domates ve hiyar... :) mercimeğin kilo fiyatina bak... mercimek yahu...
Neyse... ben kacdim

Benim de iki arkadaşım İngiltere'ye,
Bir kuzenim Almanya'ya gitti.
Eski komşumuz Amerika'da hemşire
Diğer kuzenim de İsviçre'de okudu ve dönmek istemiyor.
Hepsi aynı fikirde ve Türkiye'de kesinlikle yaşamak istemiyorlar.
O kadar memleket hasretiyle yanıp tutuşuyorsan İngilizce öğrenmeden bir an önce hemen gel bul bakalım iş.
Bir de oralarda degisik degisik konusanlar var. Dunyadan haberi olmayan bir kitle,ben de onlara hastayim

Bir de oralarda degisik degisik konusanlar var. Dunyadan haberi olmayan bir kitle,ben de onlara hastayim

Aynen çok şaşırıyorum.
O malum kanalı izliyorlar sanırım sabah akşam.
Harikalar Diyarı sanıyorlar burayı.
O kadar tecavüz olayları, kadına şiddet olayları, hırsızlık, dolandırıcılar, işsizlik falan yok da biz mi hayal görüyoruz acaba diyorum bazen

2 cocukla asgari ucret
Biz ona yasiyor demiyoruz,hayati fonksiyonlar devam ediyor sadece diyoruz.
O taneyle sebze meyve aliyoruz diyenler de bir degisik. Ben de yasadim yurt disinda hic bir seyi taneyle alan insan gormedim.

Ben taneyle exotic meyve aliyorum sadece. Dragon fruit filan...
Bende yurtdişindayim ve taneyla yalniz yaşayan insanlar genelde aliyor oda fakirlikden değil gidalar hem taze olsun hemde evde yer kaplamasin diye.
Yaşlı alman dede niye 5 kilo domates alsin yahu... banyosunu yapcak degilya

Aynen çok şaşırıyorum.
O malum kanalı izliyorlar sanırım sabah akşam.
Harikalar Diyarı sanıyorlar burayı.
O kadar tecavüz olayları, kadına şiddet olayları, hırsızlık, dolandırıcılar, işsizlik falan yok da biz mi hayal görüyoruz acaba diyorum bazen
Bizim insanimiza Kuzey Kore lideri lazim. Ozgurlugu cok farkli algilayan insanlarla bir arada yasiyoruz. Sorun orada.

Yurt disindaki insanlar cikip gelmiyorlar ama oradan konusup duruyorlar. Hic bir seyden haberleri yok.

Üniv mezunuyum. Yıllarca kendi bölümümden is bulamadım. 2 ay önce is buldum dünde işten cikarildim.
Karar verdim evde çocuk bakicam deli para var. 3 çocuk bakarım 4 milyar para alır otururum.

Ben taneyle exotic meyve aliyorum sadece. Dragon fruit filan...
Bende yurtdişindayim ve taneyla yalniz yaşayan insanlar genelde aliyor oda fakirlikden değil gidalar hem taze olsun hemde evde yer kaplamasin diye.
Yaşlı alman dede niye 5 kilo domates alsin yahu... banyosunu yapcak degilya
Hahahah alman dede
Evet bak cok guzel bir noktaya deginmissin. Cogu insan yalniz yasiyor,taneyle almasi o sebepten,aclik fakirlik degil.

2007 yilinda İtalyada aldigim az bir maas ile yasiyordum, 15 euroya en kral yemegi yerdim, kocaman et gelirdi onume guzel bir restoranda. Turkiyede ye bakalim ayni yemegi bekar insan maasiyla. Mumkun degil

Bizim insanimiza Kuzey Kore lideri lazim. Ozgurlugu cok farkli algilayan insanlarla bir arada yasiyoruz. Sorun orada.

Yurt disindaki insanlar cikip gelmiyorlar ama oradan konusup duruyorlar. Hic bir seyden haberleri yok.

Kesinlikle.
Özgür olduğumuz falan yok
"Benim özgürlüğümün başladığı yerde senin özgürlüğün , senin özgürlüğünün başladığı yerde benim özgürlüğüm biter." diye bir söz var.
Biz her an korku içindeyiz burada.
Avm'ye gitmekten korkuyorduk bir ara malum olaylardan. Gerçi halen tedirgin oluyorum.
Havalimanındayken bile içimde bir korku oluyor.
Yaşlı bir amca bir çocuğu sevdiğinde, tanımadığım biri yüzüme boş boş baktığında...
Genç delikanlı biri bir kediye yaklaştığında...
Bu böyle uzar gider

Bu özgürlük değil!

Ben bundan bahsediyordum turkiyede asgari ucretlede yasaniyor. kilo kilo anliyor hersey ama biz tane tane alamiyoruz ki burda d's kiloyla:) aliyorum bazi seyelrin lezzeti turkiye gibi dgl tabi

kardelen bende ayni fukirde demekki memnun olan da var . cennet vatan iste

Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum o sebepten,Konu Sahibi Olarak Bir tek sana cevap yazıyorum.
Bazı insanlara ne yaparsan yap YARANAMAZSIN! Agzınla kuşda tutsan Nafile
Evim Kira Eşim 2200 maaş alıyor 2 kız okutuyorum ve ELHAMDÜLİLLAH Geçinip Gidiyoruz.
abd yaşayıp onların kölesi olacagıma (abd türkleri en agır ve pis işlerde çalıştırıp kırıcı olduklarını duydum) Kendi vatanımda yaşayıp VATANIMIN Efendisi Olurum!!..
Adana İncirlikteki abd subaylarının eşleri bile bizim türklere ''Ülkenizin Kıymetini BİLİN! Burada herşey bolluk için de, meyve sebzeyi kilo kilo alıyorsunuz''Derken, elin abdlisi bile kıymetini bildi de, bir içimizdekiler bilemedi bu CENNET VATANIMIN KIYMETİNİ:KK12: Kuzenim eşi İncirlikte çalışıyor ve kuzenimde lojmanlarda oturuyor. Bizzat kendisinden duydum bunları yani.

Bu ülke de en iyi üniversiteyi bitiren çocuklar yurtdışına gidip çalışıyor. Neden çünkü bu ülkede hak ettikleri maaşı ve pozisyonu alamiyorlar. En yakını da benim kuzenim ODTÜ mezunu mezun olur olmaz Amerikaya gitti. Yıllardır da orada, ailesini görmeye geliyor soruyoruz dönüş ne zaman diye. Ne dönüşü yahu siz iyi misiniz diyor.

ne kadar sanslisinnnn. bekarsin ozgursun istedgn gibi yasiyosun hemde okuyosun. neler okudun peki. Ben ingilizce istiyorum ins kismet olursa ikinci bebek iki yasina gelince ancak basvururm. krese gidebilsn diye . oda iste 32 olcm o zmn. keske bu yasima kdr bitmis olsaydo calisiyor olsaydim. ingiizceden sonra okurmyyum bilmem calismak isterim snarm ins inglizce kismet olsunda hayirlsiyla
Ben herdaim aktif dinlenmeye inanan bir insanım, yatırımımı eve arabaya değil hep kendime yaptım
gezdim gördüm okudum arkadaş edindim falan filen
açıktan okuduğum iki bölüm dışında deniz bilimleri ve inşaat, şuan 3. sü için sınava giricem
siyaset bilimi okumayı çok istiyorum kısmet, yaşadığım şehirde bölüm olsaydı bu sene hiç düşünmeden binicilik ve antrenörlük bölümü okurdum bir atım var en yakın dostum ona daha faydalı olabilmek için, yada hep derim ki birgün mutlaka kimya okuyacağım :)
yani geç değil...
evlatlarınla da yapabilirsin bunu, biz kadınlarda o potansiyet var ;)

Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum o sebepten,Konu Sahibi Olarak Bir tek sana cevap yazıyorum.
Bazı insanlara ne yaparsan yap YARANAMAZSIN! Agzınla kuşda tutsan Nafile
Evim Kira Eşim 2200 maaş alıyor 2 kız okutuyorum ve ELHAMDÜLİLLAH Geçinip Gidiyoruz.
abd yaşayıp onların kölesi olacagıma (abd türkleri en agır ve pis işlerde çalıştırıp kırıcı olduklarını duydum) Kendi vatanımda yaşayıp VATANIMIN Efendisi Olurum!!..
Adana İncirlikteki abd subaylarının eşleri bile bizim türklere ''Ülkenizin Kıymetini BİLİN! Burada herşey bolluk için de, meyve sebzeyi kilo kilo alıyorsunuz''Derken, elin abdlisi bile kıymetini bildi de, bir içimizdekiler bilemedi bu CENNET VATANIMIN KIYMETİNİ:KK12: Kuzenim eşi İncirlikte çalışıyor ve kuzenimde lojmanlarda oturuyor. Bizzat kendisinden duydum bunları yani.

Abd Kölesi mi, Vatanının Efendisi mi :)
Bi gülme geldi

Hahahah alman dede
Evet bak cok guzel bir noktaya deginmissin. Cogu insan yalniz yasiyor,taneyle almasi o sebepten,aclik fakirlik degil.

2007 yilinda İtalyada aldigim az bir maas ile yasiyordum, 15 euroya en kral yemegi yerdim, kocaman et gelirdi onume guzel bir restoranda. Turkiyede ye bakalim ayni yemegi bekar insan maasiyla. Mumkun degil

İtalya cok güzel yaaa... yakinda italyaya gelin gidiyorum :)
Öyle vallah, fakirlikden değil yani ama bunu anlamayan bazi tipler var galiba...
Almanlarin yaşlilari az az aliyor. Hem taze taze yiyorlar hemde hergün meşgale olsun diye alışveriş yapıyorlar.
Bende yalnizken 250 gram kiyma alıyordum şimdi 1kilo kiymadan köfte yapıyorum nişanlım dağı taşı yediği için...

Bazi insanlar cennet meselesini meyveye sebzeye bağlamış.
Sistem çürük ama olsun... pazarda 3 kilo domates 2 lira... yiiiiipiiii haydeee alkış

2000 ile geçinilir deniyor da daha kış gelmedi doğalgaz 120 geldi su 75 elektrik 90 civarı üç telefon 100

Hergün bir ekmek alınsa elli haftada bir pazar 100 den 400

Marketten et süt yumurta alsan 100 vermeden çıkılmıyor pirinç bulgur aldı başını gidiyor

Salt bu masraflar asgari ücret kadar ki bizde çocuk tek

Geçen yazdım çocuk ayakkabıları bile 400-500 lira

Yol parası fena, günlük tek kişi 9.60 tutuyor burada ev iş git gel 200 eder aşağı yukarı

Çocuk okula gidince masraflar tavan zaten de devlet okulunda dönünce de anne evde diye hesaplasak bile 200 servis bir de beslenme parası vs vs

Kilo kilo meyve sebze et alacak para kalmadı zira kıyma bile 50 ye dayandı

İtalya cok güzel yaaa... yakinda italyaya gelin gidiyorum :)
Öyle vallah, fakirlikden değil yani ama bunu anlamayan bazi tipler var galiba...
Almanlarin yaşlilari az az aliyor. Hem taze taze yiyorlar hemde hergün meşgale olsun diye alışveriş yapıyorlar.
Bende yalnizken 250 gram kiyma alıyordum şimdi 1kilo kiymadan köfte yapıyorum nişanlım dağı taşı yediği için...

Bazi insanlar cennet meselesini meyveye sebzeye bağlamış.
Sistem çürük ama olsun... pazarda 3 kilo domates 2 lira... yiiiiipiiii haydeee alkış

3 kilo domates de iki lira değil ki

Zavallı üreticinin canı çıkıyor 30-40 kuruşa satıyor bize gelinceye kadar kilosu 1 tl oluyor salçalık bile altına düşmedi bu sene

Back
X