Sizce çok mu ayıp ettim?

konuyu baştan sona okumadım yanlış bir şeyler yazarsam lütfen kusura bakma.

ah canım ya resmen haklıyken suçlu duruma düşürmüş eşin seni. Tamam sen çok sert çıkmışsın ama onu yaptığı da sineye çekilir gibi bir şey değil. Evlilikte gizli saklı mı olurmuş; az para kazanıyor olabilir helalinden alınteriyle kazanılmış olsun gelsin seninle paylaşsın önemli olan bu. Senin yerinde olsam çok yüz vermezdim çünkü sen alttan alıp gönlünü yapmaya çalıştıkça sanacak ki her şey düzelecek. Hesabını mutlaka sor.

Üslubunuz çok kırıcı olmuş, bir erkeğin kaldıramayacağı şekilde..

Onun yaptığı daha kötü; ama sakin konuşsaydınız, önce dinleseydiniz, sonra vursaydınız yüzüne (kazanamıyorsan boşuna gitme o yolu diyerek değil, sadece yalanına odaklanarak)...

valla demekki eşim yalan söylemeye utanmamış da bana evin mutfak giderlerini ve arabanın giderlerini senden yapalım demeye utanmış .yalancı olacağına para isteyip benden gurursuz(kendince) oluverseydi

cnm işte ben bunu söylemeye çalıştım ama arkadaş yanlış anladı sanırım eğer utansaydı yalan söylemezdi, ben böyle düşünüyorum.. Sen eşisin sana sölemicekte kime sölicek... Yanlış yorum yaptıysam k.bakma lütfen.

Son düzenleme:
evet konuştum kimse kimseden özür dilemedi zaten bence özürler çok da anlamlı değil telafisi özür de değil.ama yeni kararlar aldık.artık kesinlikle kredi kartını kullanmıcak takibi kolay olsun diye nakite ihtiyacı olduğunda kendinde yoksa zaten o istemeden ben ayarlarım öyle olacak.ve bütçe yapacağız giren çıkan herşeyi.klasik lafları duydum erkeklil gururu filan. ama üzüntüsünde samimi onu en baştan biliyorum.

cnm işte ben bunu söylemeye çalıştım ama arkadaş yanlış anladı sanırım eğer utansaydı yalan söylemezdi, ben böyle düşünüyorum.. Sen eşisin sana sölemicekte kime sölicek... Yanlış yorum yaptıysam k.bakma lütfen.

yok arkadaşım est. hem yorumun yanlışı olmaz senin yorumun sence doğrudur bence belki yanlış bu yanlış ya da doğru olduğunu göstermez yani yorum neticede mutlak yanlış ya da doğru yok analitik bişey değil ki herkesin yorumu

eskiden olsa ufak tefekte tartışmalarımızda napar eder kendini haklı çıkartırdı ama bu sefer çok kararlı ve net olunca kabullendi.zaten çok konuşmasına müsade de etmedim beni ikna eder diye sadece ben bunu bunu istiyorum dedim bildirdim

ben aslında o gurur kırıcı lafı da etmezdim de öyle kızıp üzüldüm ki bi an bende onu acıtmak istedim çok bencilce ama öyle istedim ve söylemiş bulundum.ve derler ya söz ağızdan çıkmıştır bir kere diye o hesaba döndü işim.

evet konuştum kimse kimseden özür dilemedi zaten bence özürler çok da anlamlı değil telafisi özür de değil.ama yeni kararlar aldık.artık kesinlikle kredi kartını kullanmıcak takibi kolay olsun diye nakite ihtiyacı olduğunda kendinde yoksa zaten o istemeden ben ayarlarım öyle olacak.ve bütçe yapacağız giren çıkan herşeyi.klasik lafları duydum erkeklil gururu filan. ama üzüntüsünde samimi onu en baştan biliyorum.

İyi olmuş konuşarak çözüme ulaşmanız. Keşke bu daha önce yapılabilseydi.
Ama hiçbirşey için geç değil tabi ki.
Uzlaştığınıza sevindim

İyi olmuş konuşarak çözüme ulaşmanız. Keşke bu daha önce yapılabilseydi.
Ama hiçbirşey için geç değil tabi ki.
Uzlaştığınıza sevindim

valla allah işimi biliyo ya henüz uzlaşmış değilim bakalım düzen oturacak mı o zman uzlaşmış olacam şimdilik beklemedeyim

valla allah işimi biliyo ya henüz uzlaşmış değilim bakalım düzen oturacak mı o zman uzlaşmış olacam şimdilik beklemedeyim

Beklerken temkinli olun yalnız.
Tamam az kazanıyor olabilir sizden. benim param senin paran olmaz. Ancak eğer hep bir taraf yapıyorsa ödemeyi o zaman kullanılmaya döner iş. Bütçe ortaktır. Az ya da çok. Miktar ne olursa olsun herkesin kazancından yapılmalı gerekli ödemeler. Kalanıyla da ortak yatırım ya kişisel lüksler yapılabilir.

zaten bana şöyle bi öneride bulundu sen maaşından her ay birikim yap benim hesapta olandan çekip harcayalım artık dedi.çünkü biz onun hesabına bankadan ve barodan yatanları çekmiyorduk gerçi çok da düzeni yok o paranın banka ve zaman ödeme yaparsa

bu önerisi hakkında henüz karar vermedim çünkü zaten o hesapların kart ve cüzdanları bende adam benden onları saklamıyo ki bizim sorunumuz eline az nakit geçmesi ve sırf bu yüzden yalan söylemesi idi

merhabalar arkadaşlar bi sıkıntım var sizlerin de fikrini almak istedim zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.arkadaşlar ben 9 aylık evliyim .kendim bi devlet hastanesinde hastane eczacısıyım eşim ise serbest avukat.meslekleri yazmamın sebebi de konumla ilgili olması.yani şükür madi sıkıntımız yok.dün kredi kartımın son kullanım günü bu ay dolduğu için bankaya gittim ve yeni adresimi verdim yeni kredi kartımın şimdiki adresime yollanması için.evlendiğimden beri kredi kartımı eşim kullanıyor bana lazım olur dedikçe vermiyor ve her ay en az 1000 lira kredi kartına ödüyorum ve eşime sordukça neden bu kadar çok geliyor hep beni geçiştiriyordu.bende halen düğünden kalan taksitlerim devam ediyor sanıp ses etmiyordum.dün bankada aklıma düştü adres değiştiği için aylardır ekstremi göremedim bir bakabilir miyim dedim ne kadar nereye borcum kalmış.bir baktım ki benim yaptığım hiçbir borç yok.hepsi market ve benzin alışverişleri.üstelik aylardır eşim evin mutfak giderlerini filan kendisi yaptığını söylüyordu.arkadaşlar bu bana para konusunda söylediği ilk yalan değil.daha önce aylarca 1000 lira kredi taksiti olduğunu düğün için kredi çektiğini söylemişti ben hep ona yüklenmiyordum ayda bin sırf kredi taksiti ödüyor diye meğer hiç öyle bi borcu yokmuş düğünden kalan .sırf bana az kazanıyorum dememek için borç uydurmuş.tamam serbest çalıştığı için para eline parça parça geçiyor ve daha düzeni oturmadı zamanla müvekkillerinin düzeni oturacak benim derdim onun benden az kazanması değil ki bana doğru söylememesi .akşam eve gittim ve aynen şunu söyledim.hani mmarket benzin alışverişini sen yapıyordun aylardır bunlar da kredi kartından yapılmış.kirayı ben ödüyorum evin arabanın giderleri kredi kartında onları da ben ödüyorum.sen ne kazanıyorsun allahaşkına.sadece faturaları mı ödüyorsun madem o kadar az kazanıyon boşuna hergün o yolu tepme dedim.benim kazandığım yeter dedim.hiçbirşey söylemedi .bir erkekle nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyorsun dedi ve odaya geçip ağladı.nasıl üzüldüm anlatamam ağlattığıma .sizce de çok mu büyük ayıp ettim
yorumları okumadım bana göre çooookkkkkkk ayıp etmişsin adam zaten mahcup kazanamıyor diye sende başına kalkmışsın bi erkek için bu çok zor bişey hem eve harcamış ekstra bişey yok anladığım kadarıyla utandığı ve mahcup olmamk için sanada söylememiş sende bunun üzerine böyle söylemişsin adamın gururunu ayaklar altına almışsın resmen gerçekten bi erkekle nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyorsun kocanın kalbini 3 kuruş para için kırmışsın..

Son düzenleme:
bence etmişsiniz, bana göre bi erkek 1 lira da kazansa çalışmalı, bu kadar az kazanıyorsan hiç gitme cümlesi kırıcı olmuş,
tabi ki size yalan söylemesi kabul edilemez, bunun hesabını sorun ama onu küçük görmeyin lütfen bu işler hiç belli olmaz,
ayrıca bir kadının suratına nasıl sen çirkinsin denmezse, bir erkeğe de bu kadar az kazanıyorsan hiç çalışma denmez,
iki taraf için de gurur kırıcılığı açısından denktir bunlar, eşinize katılıyorum bir erkeğin suratına böyle konuşulmaz :(
haketmiş diyemiyeceğim hiç yanlışa yanlışla cevap verilirse olay iyice çorba oluyor bazen dışarıdan bakıp diğer taraf yanlışı doğruya çevirmeyi bilmeli,
olgunluk budur.

merhabalar arkadaşlar bi sıkıntım var sizlerin de fikrini almak istedim zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.arkadaşlar ben 9 aylık evliyim .kendim bi devlet hastanesinde hastane eczacısıyım eşim ise serbest avukat.meslekleri yazmamın sebebi de konumla ilgili olması.yani şükür madi sıkıntımız yok.dün kredi kartımın son kullanım günü bu ay dolduğu için bankaya gittim ve yeni adresimi verdim yeni kredi kartımın şimdiki adresime yollanması için.evlendiğimden beri kredi kartımı eşim kullanıyor bana lazım olur dedikçe vermiyor ve her ay en az 1000 lira kredi kartına ödüyorum ve eşime sordukça neden bu kadar çok geliyor hep beni geçiştiriyordu.bende halen düğünden kalan taksitlerim devam ediyor sanıp ses etmiyordum.dün bankada aklıma düştü adres değiştiği için aylardır ekstremi göremedim bir bakabilir miyim dedim ne kadar nereye borcum kalmış.bir baktım ki benim yaptığım hiçbir borç yok.hepsi market ve benzin alışverişleri.üstelik aylardır eşim evin mutfak giderlerini filan kendisi yaptığını söylüyordu.arkadaşlar bu bana para konusunda söylediği ilk yalan değil.daha önce aylarca 1000 lira kredi taksiti olduğunu düğün için kredi çektiğini söylemişti ben hep ona yüklenmiyordum ayda bin sırf kredi taksiti ödüyor diye meğer hiç öyle bi borcu yokmuş düğünden kalan .sırf bana az kazanıyorum dememek için borç uydurmuş.tamam serbest çalıştığı için para eline parça parça geçiyor ve daha düzeni oturmadı zamanla müvekkillerinin düzeni oturacak benim derdim onun benden az kazanması değil ki bana doğru söylememesi .akşam eve gittim ve aynen şunu söyledim.hani mmarket benzin alışverişini sen yapıyordun aylardır bunlar da kredi kartından yapılmış.kirayı ben ödüyorum evin arabanın giderleri kredi kartında onları da ben ödüyorum.sen ne kazanıyorsun allahaşkına.sadece faturaları mı ödüyorsun madem o kadar az kazanıyon boşuna hergün o yolu tepme dedim.benim kazandığım yeter dedim.hiçbirşey söylemedi .bir erkekle nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyorsun dedi ve odaya geçip ağladı.nasıl üzüldüm anlatamam ağlattığıma .sizce de çok mu büyük ayıp ettim

şahsi fikrimi sorar iseniz eşiniz tam da şu kelimelerden dolayı size aldığı maaşı eksik olarak söylemiş. kendinin yeterli olmadığını düşündüğü için, erkeklik ve yetersizlik psikolojisi ile aldığı maaşı olduğundan fazla göstermiş. Bütün sayfaları okudum ve gördüğüm kadarı ile geri kalan paradan bire bir eminsiniz. Baro'nun yatırdığı paralar banka hesabında birikiyor, elden nakit olarak alınanlarla da faturalar ve gibi sabit ödemeler yapılıyor ve bunların hepsi belgeli, ispatlı.
Kredi kartı olayında eşinizin size açık olmaması konusunda sonuna kadar haklı olsanız da bazen insanlar maalesef sırf kendilerini eşine eksik ya da yetersiz göstermek için bu tip olaylara girebiliyor. Eğer eşinizin amacı bambaşka olsa idi, ne banka cüzdanı sizde olurdu, ne de diğer yatırılan paraların hesabını bilirdiniz.
Bence bundan sonra kendinize yeni bir yol çizin. Eşiniz size açık olsun, siz de eşinize karşı özellikle de maddi konularda biraz daha yumuşak davranın. Ben şunu bilir şunu söylerim, bazen insanlar sırf evliliklerini ya da gururlarını kurtarmak için de yalan söyleyebilirler. Her ne kadar yalanları ortaya çıktığından en büyük yarayı kendileri alsalar da...

Back
X