sizce çok mu kıskancım?

yemek olayına birşey demiyorum ama mesai dışında buluşup teniz oynamaya gitmesine bende bozulurum. hatta cazgırlık çıkartırım

ya sende gideceksin yada onun kocasıda gelecek
son seçenek kocan onunla tenis oynamaya gitmeyecek

valla akrabasıyla olsa bile izin vermem. çok istiyosa benimle oynasın ya da başka bi erkek arkadaşıyla. yengesiyle kaçan mı dersin kuzenine yan gözle bakan mı dersin. çok kötü bir dünyada yaşıyoruz :KK62:
Ben o kadar kötü düşünemem. Eşimin aile ilişkilerini laubali olmadığı müddetçe kısıtlayamam.

Günlük rutin iş hayatına bir diyeceğim yok.
Gün içerisinde öğle yemekleri vs. gidilmesi can sıkıcı bir durum değil.
Ortam gereği bu şekilde oluyordur.

Fakat dışarıda iş harici buluşmalarda evli bir kadının o kadar erkeğin arasında bir işi var mı?
Bu soru işareti işte. Benim eşim olsa hayatta izin vermez, ne işin var onca erkeğin arasında der.
Eğer bir yere gideceksen beraber gidelim veya ben de dahil olayım der.
Evli bir bayan olarak ben zaten etik bulmam iş yerindeki erkek arkadaşlar ile birlikte akşam bir yere gitmeyi.
Zorunlu ve gerekli durumları bu konudan ayrı tutuyorum tabii ki.

Tenis konusuna gelince, ben kabul etmezdim.
Eşim zaten benim tepkimi bileceğinden dolayı da vereceği cevap zaten hayır olurdu.
O yüzden, büyütmüyorsunuz mevzuyu, eşinizin yaptığı doğru birşey değil.

Neticede toplu şekilde yemek yeniliyor özellikle eşiniz ayrı şekilde özel yemiyor .
Ancak ben tenis muhabbetlerini hoş bulmadım en azından benim fikrim bu tek diyeceğim ne munasebet !
Aynı tepkiyi gösterirdim.Eşiniz çok iyi tenis oynayabilir evet ama eşinize anlatın bunun için çok iyi tenis hocaları var hanımefendi gitsin onlardan öğrensin....

Tenis olayı sıkıntı. Hayır desin eşin. Bulsun bi bahane. Eşimle ilgilenmem lazım, onla dışarı çıkacağız vs bi bahane bulsun

Eşimde askeriyede erkek ağırlıklu olsa da kadın sivil memur ve kadın subayla aynı odada çalışıyor.

Örneğin geçen gün iş arasında 2 kadın 3 erkek yemeğe gittiler ve bunda sorun yoktu bence. Ama baş başa tabi ki istemem. O da istemez.yani eşinin yemek yemesinde sorun yok

İş dışı aktiviteye izin vermem ve eşim beni karşısına alıp kıramam diyorsa gider ama geri gelmesin.Ben mesela bir erkek arkadaşımla aktivite de bulunsam örneğin tenis oynuyoruz eşim gelse de ne yapacak ki sıkılır gerilir.

Çift olarak görüşleriniz aynı değil sanırım ama ben hoşlanmam kim ne derse desin valla, sende istemiyorsun işte otursun karısını düşünsün iş arkadaşım kırılmasın diye değil.

Ayrıca iş arkadaşlarıyla dışarda görüşmem eşimde öyle.iş arkadaşlarıyla en fazla işte samimiyeti seviyorum

Ben o kadar kötü düşünemem. Eşimin aile ilişkilerini laubali olmadığı müddetçe kısıtlayamam.
bence bu kötü düşünce değil. hele de cevrede o kadar kötü olaylar varken. dikkatli olmak lazım. siz ve eşiniz kötü şeyler düşündürecek ortam yaratmazsanız bu tür zorluklarla karşılaşmazsınız.

ofiste tek kadınım, abooooo :)
evet arkadaşlarla birlikte yemeğe gitmişliğimiz çoktur grupça,
bazen de denk gelir 2 kişi çıkarız yemeğe, diğerleri uygun değildir, ofis dışındadır falan filan,
inanmazsınız seyahate bile çıkmışlığım var evli bir kadın olarak evli diğer ofis arkadaşlarımla
:skandal::skandal::skandal:

tenis konusunu ise ben farklı değerlendirdim,
gerçekten tenis konusunda partner bulmak zor, hele ki kendi seviyenizde, amatör de olsanız usta da zorlanırsınız, bir kulübe falan üye iseniz belki daha fazla şans olabilir.
kadın bu sebeple teklif etmiştir diye düşündüm.
ama eşinizin sizin rahatsız olacağınızı bilerek davranması gerekir elbette.

Son düzenleme:
bence bu kötü düşünce değil. hele de cevrede o kadar kötü olaylar varken. dikkatli olmak lazım. siz ve eşiniz kötü şeyler düşündürecek ortam yaratmazsanız bu tür zorluklarla karşılaşmazsınız.
Eşimle öyle ortam yaratmadığımız için aile bireylerine kısıtlamamız yok. Herkesin kendi tercihi ve evliliğidir.

bi kere git tenise bunlarla sen kızı rahatsız et sok lafları birbir bakalım bi daha istiyor mu kocanla bi yere gitmek. İş arkadaşı mesai saatinde olur gitsin özel ders alsın

Öncelikle merhaba arkadaşlar benim bir problemim var bunu sizinle paylaşmak,fikir almak istiyorum. Eşimle 1 yıllık evliyiz. Daha önce de 3 yıl sevgililik dönemimiz oldu fakat evlenene kadar hep uzaktaydık birbirimizden. bu sene eşim tayinle benim yanıma geldi. Arada tabi ki kıskançlık yaptığımız oldu birbirimize.Fakat benim kıskançlıklarım daha ağır basıyor. Konu ise eşimin bayan iş arkadaşıyla ilgili. Eşim erkek iş arkadaşlarıyla işten sonra bi yerlere bişeyler içmeye gittiğinde bu bayanda sürekli yanlarında oluyor. öğlen arası yemeğe gittiklerinde yanlarında oluyor. Fakat tek bayan kendisi. Ben eşime bu durumun yanlış olduğunu kendisinin de evli bi bayan olduğunu söylediğimde ise ben tek mi görüşüyorum o kadar erkek arkadaş var hepsi de evli diye cevap veriyor. Ben tek görüşsem haklısın kızmakta diyor. Ben yine de bu durumu fazla uzatmadım sonuçta evli olabiliriz fakat herkesin kendine ait bir sosyal bir hayatı olması lazım. Anlayışla karşıladım. daha sonra bu bayan eşime tenis oynayalım beraber diye teklifte bulunmuş (eşim çok güzel tenis oynuyor) eşim de bana bu durumu açtı beraber üçümüz gidelim diyor fakat ben istemiyorum o da zor durumda kaldı hayır da demek istemiyor iş arkadaşı olduğu için ama benimle kötü olmayı tartışmayı göze alabiliyor. bu durum çok ağırıma gidiyor eşim benim istemediğim bir şeyi yapmak için benimle kötü olmayı nasıl tercih edebiliyor anlamıyorum. ben mi bu durumu çok uzatıyor ve kafama takıyorum ??
Önce kendi elinizle pireyi deve yapıp sonra nereden çıktı bu deve diye boş yere kendinizi hırpalıyorsunuz. Yersiz üzüldüğünüzle kalıyosunuz.

Konuyu okuyunca söylediğim tek şey "insanlar asosyallikten ölsün o zaman" oldu.

Çalışma hayatının içinde olan herkes bilir sırf hemcinsiniz diye kimse size ekstra iyi davranmaz. Yani iş yerinde kadın çalışanların ağırlıkta olması demek hepsiyle iyi arkadaş olabileceksiniz demek değildir. Şurada bile ayda bir konusu açılır, birileri iş yerinde ne kadar yalnız olduğundan, kadınların kendi aralarında acımasızca dedikodu yapıp onu kabullenmediğinden dem vurur.

Sizin mantığınıza göre böyle bi durumda (ya da iş yerinde agırlıklı olarak erkeklerin çalıştığı durumda) bi kadının önünde iki seçenek var yani; ya yalnızlıktan/asosyallikten ölecek bi köşede, kimseyle merhaba merhaba nın ötesine geçmeyip içine kapanacak ya da insanlarla sosyalleşti diye milletin kocasına göz dikmekle yaftalanacak. Hak mı reva mı yani böyle bi düsünce?

Birlikte yemek yemeleri de normal, ortak ilgi alanları ve hobiler üzerinden günlük hayatta görüşmek istemesi de. Buna arkadaş edinmek diyoruz. Burada anlatıldığı gibi olsa karı koca iki kişi yaşayıp iki kisi mezara girmeniz lazım. Biri kocam eve geldikten sonra eve komşu almam der komşuya güvenmez, biri akrabadan bile kıskanır, eşinin ailesini de seven pek bulunmaz. Harbi asosyallikten ölürsünüz.

Ki tenis oynamak ülkemizde pek rastlanan bi hobi değildir. Erkeklerin haftada bir gittiği halı saha muhabbetiyle karıştırmayalım yani. Evet benim çevremde var, ben de fena degilimdir (biz 10 üzerinden 5 yapalım onu :KK48:) ama yoldan 10 kisiyi cevirsek 8 i Sharapova çıkmaz emin olun.

Sizin yerinizde olsam kadının da eşi gelsin 4lü bi şeyler yapalım isterdim. Bakarsınız dost kazanırsınız. Yakından tanıdıkça ters bi durum varsa da ak koyun kara koyun belli olur zaten. Şu asamada ön yargı ve yersiz kıskanclıktan baska bi sey göremiyorum.

ofiste tek kadınım, abooooo :)
evet arkadaşlarla birlikte yemeğe gitmişliğimiz çoktur.

tenis konusunu ise ben farklı değerlendirdim,
gerçekten tenis konusunda partner bulmak zor, hele ki kendi seviyenizde, amatör de olsanız usta da zorlanırsınız, bir kulübe falan üye iseniz belki daha fazla şans olabilir.
kadın bu sebeple teklif etmiştir diye düşündüm.
ama eşinizin sizin rahatsız olacağınızı bilerek davranması gerekir elbette.

yazdıklarınız çok mantıklı tenis konusunda da haklısınız ama ben aynı şekilde bi iş arkadaşımla bu şekilde görüşemem eşime göre hatta iş gereği bile bir yere gitsem bi erkek arkadaşımla burnumdan getirirken bu şekilde beni ezip geçmesi çok canımı sıktı

yazdıklarınız çok mantıklı tenis konusunda da haklısınız ama ben aynı şekilde bi iş arkadaşımla bu şekilde görüşemem eşime göre hatta iş gereği bile bir yere gitsem bi erkek arkadaşımla burnumdan getirirken bu şekilde beni ezip geçmesi çok canımı sıktı

elbette anlayış karşılıklı olmalı.
size izin vermemesinin arkasındaki sebep ne imiş ki, bu durumda siz de istemezsiniz tabi ki.
bu kıskançlık değil tam olarak bence, o sizi kısıtlıyorsa doğal olarak siz de onu kısıtlarsınız, eşisiniz neticede.

Kıskançlık hem sizi hemde evliliğinizi yıpratır. Böyle şeyleri normal karşılamanız gerekiyor diye düşünüyorum.
Benim eşim istediği gibi iş arkadaşlarıyla vakit geçiriyor bende aynı şekilde ikimizde birbirimize güveniyoruz ve kıskançlık yapıp huzurumuzu kaçırmıyoruz inanın böyle ilişki daha rahat yürüyor.

Is hayati yüzünden insanlar eslerinin yuzlerini haftasonlari ve aksamlari goruyorlar. Tum haftayi gecirdigin arkadasinla tenis oynamayiver olmezsin yani. Git karinla baska aktivite yap. O da kocasiyls baska aktiviteler yapsin. Ailecek gorusseniz anlayacagim ama bana sacma geliyor. Bu arada is yerinde bende cogukez kadin dedikodusu hasetligi cekmemek icin erkek ark yemege kahveye giderim. Ama haftasonu bir arkadasla tenis oynayacagima kocamla sessiz bir sekilde oturmak bile daha keyiflidir. Kadini tanimiyoruz gunahina girmek hos degil. Ama mevzuya el koysaniz kavga cikartmasaniz dahs iyi olacak.

O zaman sınırlarınızı geri alın konu sahibesi. Güven karşılıklı bi şey. Sizin için yazdıgımız her sey esiniz icin de geçerli. Sizin de dosta, birlikte eglenebileceginiz insanlara ihtiyacınız var.

Back
X