• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce de bir gariplik yok mu

Kaçıp evlenmişsin diye bi daha evladıyla hiç görüşmeyen onu evlatlıktan reddeden babalar var
Sen diyosun ki evet beni boşanmadığım halde evine alıyo bakıyo ama üst kattaki odayı istedim niye vermiyo kızıma da annem bakmıyo, bu mızmızlık değil de ne
Herkes kendi çocuğuna önce kendi bakmalı, kocan niye bakmıyo mesela. buna bişey dediğin yok
Varsa yoksa babam kötü babam Erol Taş imajı çizme derdindesin ama sende Sezercik kadar küçük değilsin
+ Sezercikten daha küçük bebeğin var silkelen biraz

Babanızın yerine kendimi koyuyorum da adam haklı ya.Tamam maddi durumu iyi olabilir ama emekli olmuş artık oda eşiyle gezip tozmak ister.Sizi okutmuş evlendirmiş daha ne yapsın ? Eşinizin yanı dururken onların yanında işiniz yok. Ayak bağı demek yanlış olabilir belki ama cidden öyle gözüküyorsunuz şuan.Bence KENDİ evinize dönün.Bebeğe de bir bakıcı filan tutun.Böyle olmaz.

kpssye hazırlanıyorsun şuan sosyal fobinden dolayı ortam değişiklği yapmak istiyorsun anlıyorum ama farzedelimki bir yere atandın eşinde senin atandığın yere gelebilecek mi bu bir ikincisi oradada ortamda huzursuz olmayacağın ne malum bence öncelikle tedavini ol sf ile ilgili ..birde kurumundada birim değişikliği yapabilirsin

olay ne biliyormusun ben kız çocuğuydum, babalar oğullarını evden kovar, çalış, boşa mı okuttum, evde işsiz otutursan huzur vermem der sanırdım.değilmiş.ayrıca babam beni evlendirmedi, ben kocaya kaçtım, o da tebrik etti. artık başımda değilsin dedi...bu yani olan.ezelden beridir de babamı sevmedim, 15 yaşında itiraf ettim kendime, ben babamı sevmiyorum dedim, çünkü çok baskıcıydı, beni adam yerine koymazdı,konuşturmazdı, dverdi, aşağılardı vs ama paragözlüğü yoktu.şimdi bu fikirlerinden sonra babamı hiç sevmiyorum

O zaman daha fazla onlardan yardım istemeyin. Kendi ayaklarınız üzerinden durun. Kimseden minnet beklemek doğru değil. Yetişkinsiniz hem de çocuğu olan biri. Ben daha 20lerimdeyim okulumun bitmesine 3 yıl var karar kara düşünüyorum okul bitince hemen işe başlamalıyım diye çünkü o sureden sonra onlara yük olmak beni rahatsız eder. Sizi rahatsız etmez mi?

burada sürekli babamı savunuorlar daben de soruyorumnormalmidiye

epey sayfa eklenmiş okuyayım dedim içim şişti
bakın anlatamıyoruz size bir türlü
babanızın tavırları normal şartlar altında normal değil evet amenna!
ama siz de normal değilsiniz
lütfen şikayet etmeyi bırakın kendiniz zerre kadar değişmeye istekli değilken babanızı nasıl değiştirebilirsiniz?
boş verin KPSS'yi bu ruh halinde ondan hiçbir sonuç çıkmaz, yüzlerce öğrencim girdi bu sınava emin olun biliyorum.
sizin yapacağınız iş alanında çok iyi bir uzman bularak ciddi profesyonel yardım almak, mümkünse aylarca...
kabullenin lütfen psikolojiniz S.O.S veriyor
bebeğiniz için yapın bunu
düşünceleriniz takıldıklarınız hiç sağlıklı değil :(

Sen eve kapanip kpss ye calismayi istiyorsun ama amacin sinav degil. Amaç kendini insanlardan oldukca soyutlayip hic kimseyi gormeden mutlu mesut bir yil yasamak. Peki ya sonra? Daha sonra ne gibi bir bahane bulacaksin. Bebegine gelince, muhtemelen bebegin sorumluluu agir geldi onu da annene yikiyorsun.
Psikolojik rahatsizliklar kolay seyler degil ama böyle mizmizlanarak o bana baksin şu çocuguma baksin ohh ben calismiyayim yan gelip yatayim diye birsey olamaz hayat bu degil.
Eger o bebegi yaptiysan elini tasin altina koyacaksin gidip paşa paşa tedavini olacaksin.
Babanin davranisi iyi degil ama sen iyi bir evlat misin birde burdan bak olaya, ben kocaya kacsaydim benim babam ömür boyu yuzume bakmazdi yine seninki iyiymis

Yazdıklarınızın çoğunu okudum hakkınızda az çok fikir sahibi oldum ve yorumları okurken aklımdan geçenleri toparlamaya çalışıyorum :
1- Aile ne kadar kötü olursa olsun size evini acmislar bu yasa getirmisler, meslek sahibi etmisler bence artik onlardan beklenti icinde olmamalisiniz. Ben de ailemden ayri yaşıyorum hem de tek başına ama hic bir zaman onlardan bir beklenti icine girmedim hep Allah razı olsun derim çünkü bu günlere getirmisler bundan sonra ben kendi sorumluluğumu almalıyım ayrica evlisiniz yani kendi sorumluluğunuz kadar evladinizin sorumluluğunu da tasimalisiniz. Onlar size ayri oda vermek, siz ders çalışırken çocuğunuza bakmak ve ayni zamanda yemek vs gibi islerle ilgilenirken nazinizi çekmek zorunda degiller.
2- Sosyal fobik insan davranışı hep aynı sanirim, insanlarla iletişim kuramadiginda kacmayi bir cozum yolu olarak goruyorlar ya da baskalari onlar icin çözümler uretsin istiyorlar. Sorumluluk almak yerine baskalaribi suclama eğilimi gosteriyorlar. Tanıdığım biri vardi gecmiste sosyal fobisi oldugunu ama atlattigini iddia ederdi ama ben pek inanmazdim o da hep karsisindakino suclardi yaptiklarinin sorumluluğunu almazdi yani okurken ona benzettim sizin tavırlarınizi. Hakaret olarak algilamanizi istemem o niyetle de demiyorum ama dünya kendi etrafınızda dönüyor ve herkes size hizmet etmek zorunda gibi bir ruh haline girmeniz, insanların gözünde bencil bir karaktere sahip oldugunuz izlenimi veriyor.
3- İş hayatınızdaki sosyal fobiye bagli sorunu hangi ise girerseniz girin asamazsiniz. Daha doğrusu tedavi olmadan bu sekilde devam ederseniz sorun kendiliğinden gitmeyecektir. Her girdiğiniz iste benzer kisi ve olaylarla karşılaşırsiniz. Bakin bir ornek daha vereyim burada calisan ve sosyal zekasinin dusuk olduğunu ilk geldiğinde fark ettigim bir arkadas var. Sosyal fobisi olmasi da ihtimaller arasinda ama teshis konmadigi için bir sey diyemiyorum. Bu arkadas iletisim kuramiyor. Bir şey isteyecegi zaman "su evrak lazim getir" seklinde konusuyor ve meramini duzgun anlatamiyor. Hangi evrak nicin lazim diye sormam gerekiyor her seferinde. Oyle emrivaki tavırları var ki, her konusmamizda ben geriliyorum ve onu tabir-i caizse azarliyorum. Çünkü ne istedigini ifade ediyor ne de kibarca konusmasini biliyor.

Epey uzun yazmışım ama demem o ki eger sizin de tavirlariniz anlattigim orneklerdeki gibi ise iletisim kurmaniz zor
Hem madem hastasınız o zaman tedavi olmalısınız sorunlari hali altina atip tekrar ayni seyleri sil baştan yapmak size birşey katmaz

Gayet net bi cümle
Ailesi olmayan nice insanlar var
18 yaşında bile tuttuğunu koparıyolar
Sağken memnun olmadıklarını belki kaybedince anlarsın, Allah göstermesin de
Hala 3 yaşında çocuk gibi annem annem annem yazacağına sende annesin ona göre davran diyorum nesi var cümlemin
Allah korusun, çok rahatsız oldum,silin ltf yorumu, inş annemden önce ben ölürüm.kıyamam anneme

kpssye hazırlanıyorsun şuan sosyal fobinden dolayı ortam değişiklği yapmak istiyorsun anlıyorum ama farzedelimki bir yere atandın eşinde senin atandığın yere gelebilecek mi bu bir ikincisi oradada ortamda huzursuz olmayacağın ne malum bence öncelikle tedavini ol sf ile ilgili ..birde kurumundada birim değişikliği yapabilirsin
o damemur, onun kurumunun old yerleri tercih edicem.evet sıkıntı olacakaslında, bunu da düşünüyorum

Kaçıp evlenmişsin diye bi daha evladıyla hiç görüşmeyen onu evlatlıktan reddeden babalar var
Sen diyosun ki evet beni boşanmadığım halde evine alıyo bakıyo ama üst kattaki odayı istedim niye vermiyo kızıma da annem bakmıyo, bu mızmızlık değil de ne
Herkes kendi çocuğuna önce kendi bakmalı, kocan niye bakmıyo mesela. buna bişey dediğin yok
Varsa yoksa babam kötü babam Erol Taş imajı çizme derdindesin ama sende Sezercik kadar küçük değilsin
+ Sezercikten daha küçük bebeğin var silkelen biraz
ama babam ben evlendim diye çok sevindi, hiç üzüntü görmedim maaleesef.tuhaf ama gerçek

İyi de daha 5 aylık çocuk adına kararlar veriyorsun

belki o gitar çalmayacak; belki o film izlemeyecek; bu düşübcele4r de bir çeşit baskı tarzıdır.

Banana baskıcı diyorsun da sen de kendi çocuğunu kendine göre şekillendirmek istiyorsun

Kurumlar arası geçiş için KSS ye girecekmişsin onu şimdi gördüm; yukarıdaki KPSS yi çocuktan kurtulmak için istiyorsun galiba yorumumun doğru olduğu görüşüm kuvvetlendi.

Doğum izini bebeğe bakmak için alınır; KPSS ye çalışmak için değil. Doğum izninde çalışanlar var ama bebekten arta kalan zamanda...
çok önyargılı, gitar çalmayı sevmezse başka bişi yapar, yüzer, yabancı dil öğrenir vs, bir sürü opsiyon var ama ben ve eşim çocuğun sevdiği bir alanda ya da birkaç alanda bişiler yapmasını hayata bağlanmasını istiyoruz...Despotlukla ne ilgisi var, keşke ailem beni de gönderseydi ve spor yapsaydım, daha az depresif oluyorsun...Çocuğa zaten istemediği bişiyi yaptıramazsın, bunu herkes bilir.hemen de baskıcılıkla suçlanmışız.e pes...

Bazen hayal güçlerinize hayran kalıyorum, ben olsam o cümleden despotluğu çıkaramam...Kpss çalışıuoysun çocuktankurtulmak için diyenler, şimdiden okuyacağı kolejlere bakan bir anne babası var,çocuğumuz hakkında hayal kurmak bizim en doğal hakkımız ya da güzel yetişmiş bir erkek çocuk gördüğümde inşallah benimoğlum da böyle olur diyorum.iş tatminsizliğim var ve bişiler yapmak istiyorum kendim için, altında başka bişi aramayın

ayrıca KPSS ye çalışmıyım diye kurumlararası geçiş başvurularımı da yaptım ama reddedildi, kimse 1 sene boyunca sınav çalışmak istemez, ne kadar zor biliyormusunuz, bu sıcakta ders çalışmak...ne stresli ama böyle olmak durumunda.

Muhtemelen bilmiyorsunuz, o kadar sınav psikolojisine girdim ki ders çalışmadığım zaman vicdan azabı hissediyorum...ve siz hala buna kaçışiçin ya da 1 yıl rahat geçirmek için diyebiliyorsunuz, nasıl bir rhatlık bu

Muhtemelen bilmiyorsunuz, o kadar sınav psikolojisine girdim ki ders çalışmadığım zaman vicdan azabı hissediyorum...ve siz hala buna kaçışiçin ya da 1 yıl rahat geçirmek için diyebiliyorsunuz, nasıl bir rhatlık bu
Iste onu sana soruyoruz nasil bir rahatlik bu? Herseyden kacip tum yukleri baskalarinin ustune atmak. Bak bi arkadas yazmis sf lilerin tipik davranislarini sergiliyorsun kendi yanlislarinin farkinda degilsin inkar ediyorsun

Iste onu sana soruyoruz nasil bir rahatlik bu? Herseyden kacip tum yukleri baskalarinin ustune atmak. Bak bi arkadas yazmis sf lilerin tipik davranislarini sergiliyorsun kendi yanlislarinin farkinda degilsin inkar ediyorsun
rahat değilim ben, kazanmam gereken bir sınav var, bu sınav önemli,kaçış değil, kesinlikle...

ayrıca tüm yük dediğin şey babamın geçen sene çokistediği torunu.evlen çocuk yap diyordu ama

öfffffff kızlar aslında haklısınız, yani diğer açıdan bakınca ama işte beynim erör veriyo, benim aklıma mantığıma aykırı babanın böyle davranması, yani ünv mezunu birkız iş bulamazsa ailenin demek böle davranması gerekiyo,benim sevgi tanımımda yok...tamam o kız iş bulmak istemez, bir nebze ama arayıp da bulamıyorsa böyle yapılmamalı.

sonra tedavi dediniz, annem demişti ki yıllar önce altınlarımı bozdurup senin tedavini bir profa yaptıralım.teşhisim olduğu halde babam dedi ki numara yapıyo, hasta değil...anladım ki insanlar para için her türlü doğruyugöre reddedebilir...seni rol yapmakla suçlayabilir...sonra iş hayatına girdiğinde babam şöle demişti

o adama dua et seni topluma o kazandırdı...

işte bu adamlar toplumda var, gerçeği paraya göre uyarlayıp dininde imanında olabilirler.evde gördüğüm şiddet dolayısıyla çıkarttı beni....

Back
X