• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce de çok mu takıyorum

Leylahyt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2022
50
71
3
33
Merhaba arkadaşlar kayınvalidem ile mesafeliyim, başlarda da tatsız olaylar yaşadık .yılda 2 kez anca gideriz kalmayız oda nadir gelir.Bundan 3 4 ay önce kardeşim sözlendi bende gitmedim aniden yaptılar. O tarihte yaparsanız gelemem dedim. Bunu kayınvalide duymuş, eşimi aramış işte sözlenmiş baldızın bana niye söylemiyorsun diye, eşime de söz günü söyledim kimseye söyleme soran olursa sözlendi geç de dedim. Dün annesine de sözlendi aniden oldu zaten bizde gidemedik hafta içi olunca demiş. Annesi de bu gitmeme olayını , sağda solda konuşup laf edecek bir tip. Sırf bu yüzden söyleme demiştim.Durduk yere moralim bozuldu. Acaba ben mi çok takıyorum yoksa normal mi moralimin bozulması.

Evet gereksiz takıyorsun kafana.
Şartlar böyle gerektirmiş, böyle olmuş.
Yani siz bu gidememe olayına büyük anlam yüklediğiniz için bu kadar takıyorsunuz. Bunun nişanı, kınası, düğünü var. Söze gitmemişsiniz ne önemi var?
Bunun lafı edilse ne edilmezse ne?
Neye takıldığınızı, neden takıldığınızı anlıyorum ama zaten hayatınızda olmayan senede 2 kere gördüğün insanları, onların yaptıklarını, ve konuştuklarına değer atfedip kendine dert edinme.

Merhaba arkadaşlar kayınvalidem ile mesafeliyim, başlarda da tatsız olaylar yaşadık .yılda 2 kez anca gideriz kalmayız oda nadir gelir.Bundan 3 4 ay önce kardeşim sözlendi bende gitmedim aniden yaptılar. O tarihte yaparsanız gelemem dedim. Bunu kayınvalide duymuş, eşimi aramış işte sözlenmiş baldızın bana niye söylemiyorsun diye, eşime de söz günü söyledim kimseye söyleme soran olursa sözlendi geç de dedim. Dün annesine de sözlendi aniden oldu zaten bizde gidemedik hafta içi olunca demiş. Annesi de bu gitmeme olayını , sağda solda konuşup laf edecek bir tip. Sırf bu yüzden söyleme demiştim.Durduk yere moralim bozuldu. Acaba ben mi çok takıyorum yoksa normal mi moralimin bozulması.
Kardeşinizin güzel gününe aniden oldu diye mi katılmadınız?

Kardeşinizin sözüne gitmediğiniz için mahcup hissediyorsunuz sanırım. Ondan olabilir mi bu burukluk? Umrunuzda olmasa kayınvalide ne der, komşu ne söyler çok takmazdınız.

Kardeşinizin güzel gününe aniden oldu diye mi katılmadınız?
Orası da ayrı bir sorundu uzak mesafede oturuyoruz sözden 4 gün önce gitmiştim ramazanda isteme için çağırmıştı ben döndüm söz yapmaya karar vermişler bayrama da 1 hafta vardı bayramda yapın dedim hiçbir sebep yokken illa dediği günde yaptı

Orası da ayrı bir sorundu uzak mesafede oturuyoruz sözden 4 gün önce gitmiştim ramazanda isteme için çağırmıştı ben döndüm söz yapmaya karar vermişler bayrama da 1 hafta vardı bayramda yapın dedim hiçbir sebep yokken illa dediği günde yaptı
Şunu anlayamıyorum valide ile anlaşamıyor aralıklı görüşüyor olabilirsiniz ama eşiniz konuşma sırasında sözlendi vs gibi bahsedebilir.
Evleneceği zaman davetiye vermeyecek misiniz?

Şunu anlayamıyorum valide ile anlaşamıyor aralıklı görüşüyor olabilirsiniz ama eşiniz konuşma sırasında sözlendi vs gibi bahsedebilir.
Evleneceği zaman davetiye vermeyecek misiniz?
Tabi ki veririz amacım saklamak değildi.
Valide herşeyden bir pay çıkardığı için eşime detay verme sorarsa sözlendi geç diye söylemiştim. Oda Valide sorunca ağzından çıkmış öyle

Tabi ki veririz amacım saklamak değildi.
Valide herşeyden bir pay çıkardığı için eşime detay verme sorarsa sözlendi geç diye söylemiştim. Oda Valide sorunca ağzından çıkmış öyle
Boşverin birşey olmaz.
Size soran olursa evet sözlendi çok istiyordu vs yaparsınız herkes susar

kardeşiniz bu duruma gönül koymadıysa (koymamış)
uzak mesafe, yol parası malum. yenide gelmişsiniz.
önemli gün derken de öyle şeyler en yakınların müsaittik durumuna göre yapılır.
herkesin bir hayatı var sonuçta kayınvalideceğim der konuşsada çokda önemli değil

Sadece konuyu okudum. Benim takıldığım kardeşinizin sözüne gitmemeniz ne kadar ani olursa olsun. Kardeşiniz alınmamıştır umarım,kayinvalidenizin lafindan çok kardeşiniz alındı mi alınmadı mi bunu sorun. Kardeşiniz tarafından sıkıntı yoksa sallayın.

Büyükler böyle durumlarda genelde "hayirli olsun" diye aramak ister dünürlerini. Aile icinde söylenmesi gerekir. Siz gitmediniz diye agzina laf olmasin diye söylemek istememissiniz, ama aile arasindaki dialogda bir hayirli olsun demesi lazim. Yoksa sonra onunda lafi yapiliyor

Istemede takıverselermıs yuzugu onlar da bı garıp.Bayramda yapmaları sacma olurdu da.
Kvdenızın dedıklerını bukadar takarsanız cok uzulursunuz,konusursa konussun.
Aılenız bı garıp yalnız,sozdu nısandı kız tarafı tarıhe karar verır genelde.

Back
X