• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce doğru bir karar mı vermişim

Kuzucum sen daha nişanlı bir genç kızsın ne bu böyle cahil gibi elti çatışmasına girmişsin.Daha dur bakalım eltin bile sayılmaz o tam manasıyla.Niçin bu kadar yüzgöz oluyorsun. Kayınpedere kadar yansıyor konu.Eltini geçtim seni çok ayıplıyorum açıkçası.Sen nişanlısın.Bir ağırlığını koy.Otur evinde koştura koştura onların evine gideceğine.Bayramlığını, çikolatasını alıp ailece senin evine bayramlaşmaya gelsinler.2 sene nişanlı kaldım.11. yılımızda evlendik.Ama evlenene kadar siz diye konuştum hepsiyle.Paşa paşa 4 bayramda da çantasından ayakkabısına bayramlığımı, çikolatasını alıp ailece bayramın ilk günü bizim evimize bayramlaşmaya geldiler.Ben de bayramın 3. günü gittim, el öptüm geldim. Teyzelerime gidelim dedi bayramda, evlendikten sonra gittim.Kusura bakma ama herkes değerini kendisi biçer.

ablacım biz o treni kaçırdık çünki ve ben en başta mesafe olsun istedikçe onlar sürekli 2 aile birlikte olsunlar istedi sürekli görüşmek istedi ben yok desem annemi aradı bi şekilde izin istedi ve sonuç bu oldu bizim ailede hep git saygı duy fln diiyince böyle oldu aslın sorun şu normalde bizim sülalede kız okur bi işi olur evleneceğı adam gelir ister çok uzatılmadan düğün olur ben biraz işleri karıştırdım anlayacağın hepsi afalladı

ahhhh bu kızlar:50:

sevgiliyken nişanlıyken kaynananın evine gitmek,kaynananın gözüne girmek için her fırsatı değerlendirirler.evlenince de gitmemek için kaçacak delik ararlar:1:

buse şimdi bu kadar konu açıyorsun,evlenince her gün bir konunu okuyacağız galiba:34:

ben anlatamadım galiba size bayanlar ben gitmeye can atmıyorum ki
birde gözüne girmek mi ben sadece nişanlımın annesi diye saygı duyuyorum ve sevmiyorum ki bunu da herkes biliyor gitme sebebim şu
eltimler de gidecekmiş bayramlaşmaya ve o ben yokken her seferinde işte o benden kaçıyor o yüzden gelmiyor benim buyunduğum ortamda o kim ki fln diyormuş sırf
yani gitme sebebim benim kimseden kaçmadığımı belli etmek ama gidip kavgaya girmek değil o yokmuş gibi sakin ve her zamanki gibi davranmak

keşke sen ona gidenece sen onu çağırsaydın nasılsa evlendikten sonra ailene gidip gelmen zor olcak. eltinde bişey yaptımı ilk önce eşin olcak kiş bilsin herşeyi anlat ona . sonradan birşey olursa en azından haberi olsun :15:

doğru söylüyorsun evlendikten sonra görümceyle eltide o evde olduğu için pek istenmiyo ee nişanlıyken kaynana pek bişey diyemez daha gelin olmamışsın evlendikten sonra sayarlar tek tek. şöyle olur böyle olur diye :33:

benimde 2 eltim (görümce yok:21:) biriyle iyi anlaşıyoruz ama öbürüylr yıldızlarımız hiç barışmadı o bizden 5 sene önce evlendi tabi evin tek gelini kızı olarak görüyo da o yüzden yapmadığını bırakmıyo. ama bizde ağzının payını veriyoruz tabii kimse k.bakmasın yani 5 yıl önce evlenmesi onu haklı kılmıyor. Eşimde tutmuyo zaten onu öbür kaynıda nasıl bi insan olduğu biliyorlar çünkü o yüzden hiç baskı yapmadı eşim bana :16:.

hah işte bu aynı senin eltin gibi benimkide benbüyüğum küfürde edebilirm tavırlarında

eğer kvdem bunu söylerse ben ve nişanlım o evden çıkarız ve ben daha asla o eve adım atmam nişanlımda evlendıkten sonra çok sık görüşmez ve kimsede bana busenur neden gitmiyorsun diyemez

o işler her zaman öyle olmuyo canım. burda kaç tane konu okuduk evlenmeden önce nişanlım hep benim yanımdaydı sonra birden anneci oldu. annesinden çıkmıyo her dediğini yapıyo diye... bence şimdidien bu kadar çok planlama yapma. nişanlılık ve evlilik çok farklı durumlar oluyo.. nitekim bu konuda sana çok güzel yorum yapan arkadaşlar var..kolay gelsin yine de mutluluklar...

:1:ne de güzel demişsin abla , kendimi gördüm valla , can atmazdım ama evlenmeden önce daha sık giderdim ,

konu sahibi yerinde olsam eltim yüzünden özel bi çabaya girmezdim , bırak oluruna , zaten ortamı ona bırakmak istemesende art niyetli bir hareket,sohbet olucaksa da bol bol ortamı olucakıtr her daim yanlarında değilsin

özellikle gitmek istesemde gitmezdim nişanlım ve ailesinin eltimle bi yarış içine girdiğimi düşünmeleri bile beni üzerdi, beni o kadar basit görmelerini kendime yakıştıramazdım

ben basitleşmiyorum bu 1. vegaliba ben hala anlatamıyorum gitme nedeni mi bakeltim şunu söylüyormuş busenur benim buyunduğum ortama korkusundan giremez kim ki o benim bulunduğum ortamda diyor peki sen yaparsın söylesene biraz küfür ettiğini düşün sana karşı bi gidip hiç kavgaya girmeden kendimi göstereceğim

ben anlatamadım galiba size bayanlar ben gitmeye can atmıyorum ki
birde gözüne girmek mi ben sadece nişanlımın annesi diye saygı duyuyorum ve sevmiyorum ki bunu da herkes biliyor gitme sebebim şu
eltimler de gidecekmiş bayramlaşmaya ve o ben yokken her seferinde işte o benden kaçıyor o yüzden gelmiyor benim buyunduğum ortamda o kim ki fln diyormuş sırf
yani gitme sebebim benim kimseden kaçmadığımı belli etmek ama gidip kavgaya girmek değil o yokmuş gibi sakin ve her zamanki gibi davranmak

eltinin bu şekilde konuştuğunu kim söylüyor sana? her lafa da inanmam ben olsam dolduruşa gelir gibi olur insan birşey yapmasa bile elti daha çok soğursun

Hayır doğru bir karar degil aksine yanlış bir karar vermişsin arkadaşım aslında sen şimdiden kendini evli moduna sokmuşsun ama hiç farkında degilsin sen daha nişanlısın arkadaşım ayrıca nişanlı çiftlerde ilk önce ziyarete gelmesi gereken kişi erkek tarafıdır siz degilsiniz bizde nişanlı çiftlerde önce erkek tarafı ailesiyle bayramlaşmaya gelir kız tarafına kız tarafıda daha sonra erkek tarafına gider bayramlaşmaya kararınızdan vazgeçin önce onlar size gelsin sen nişanlı bir genç kızsın kendini agırdan al biraz.Ayrıca bu sene bayramda bir degişiklik yap sabah erkenden kalk evinde güzel bir kahvaltı hazırla ve aileni kaldır güzel bir bayram kahvaltısı yap sonra evlenince bu günlerini çok ararsın.

evet bayram gelmeden sancıları da başladı yine,kk klasiklerinden biridir bu zaten :)

hadi ramazan bayramında savaşı sen kazandın ama kurban bayramında eltin bunu senin yanına bırakır mı sence? her bayram savaşa dönüşecek o zaman.bayramda onlarla ayn masada nişanlımı brakmak istemiyorum dediğin kişiler eşinin ailesi ve bu aileye eltin yani eşinin yengesi de dahil..

senin yerinde olsaydım asla davet edilmediğim yere gitmezdim,kendimi küçük düşürmezdim.

daha önce bi kaç arkadaşada anlatmıştım ama tamam sizede anlatayım bakın daha önce bayram kahvaltısı konusunu nişanlım benimle konuşmuştu anlaşmıştık zaten ben sadece eltimin de geleceğini dün öğrendim zaten normailde de gidecektim öyle anlaşmıştık

Ben olsam gitmezdim gitmedimde nişanlıyken..Oturdum ailemle kahvaltımı ettim eşim de (o zmnki nişanlım) aldı çikolatasını , lokumunu geldi bizimkilerle bayramlaşmaya. Normali de budur sen kız tarafısın önce nişanlın gelecek size , sizinkileri görmeye. Ertesi gün olmazsa aynı akşam çıkar gidersin k.v, k.pderle bayramlaşmaya. Gitmek istemiyorsan kaynının evine, açarsın bir telefon kutlarsın bayramını işte bu kadar..

hadi sabah kahvaltısında, kargalar kahvaltısını yapmadan gittin diyelim.. öğle yemeği? akşam yemeği? tekrar tekrar mı gideceksin? hayır, hani o masada yalnız bırakmayacaksın ya nişanlını! tatlım anlaman gerek, o kız o ailenin gelini, sen ise şu an sadece nişanlısın. o "anne bu gece sizde kalacağım" dese ne yapacaksın? pijamalarını alıp "o yatarsa bende yatarım mı" diyeceksin? bütün hayatını ürik asit yarışı içinde mi geçireceksin yani :53: kaç yaşındasın canım sen?

ay yok ben vallanalatamyorum derdimi bakın zaten daha öncesinden anlaşmıştık nişanlımla bu konuda ve o gün eltimin geleceğini ben dün öğrendim o da sen artık bizim ailemizin içindesin diye başlayan bi konuşma yaptı ayrıca sizede anlatayım bir kez daha eltim diyorki arkamdan sürek li busenur benim buyunduğum ortama zaten giremez korkar hem benim bulunduğum yerde o kim ki diye konuşmalar savuruyor yani
eğer gitmezsem gene bak gelmedi benden korkuyor fıs fıs muhabbetine girecek e bende hiç bir insan evladından korkmuyorum ve kendimi belli edeceğim buna karar verdim

lütfen bu kadar üzerime gelmeyin yazı ile anlatmak inanın olayı duygusuz ve ifadesiz gösteriyor

buserkan sen burada eltine kızıyorsun ama eltinin bu lafları gerçekten söyleyip söylemediği meçhul bu bir. ikinciisi gerçekten de demişse o zaman ona değil onun kocasına, kv, kp ve nişanlına kızacaksın o lafı söylemesine karşılık bir şey demedikleri için. görev nişanlının. sen sanıyormusun ki kahvaltıya giderek "bak senden korkmuyorum çekinmiyorum " anlamına geleceğini. elti kötüyse diyecektir ki "aman yapışık kız evde ailesiyle oturacağaına anne (kv) sana sormadan bize geliyor"
sen bu tavırlarla ancak ona benzersin başka bir şey değil. nişanının olmaması eltinin suçu değil nişanlın da dahil ailesinin.

ay yok ben vallanalatamyorum derdimi bakın zaten daha öncesinden anlaşmıştık nişanlımla bu konuda ve o gün eltimin geleceğini ben dün öğrendim o da sen artık bizim ailemizin içindesin diye başlayan bi konuşma yaptı ayrıca sizede anlatayım bir kez daha eltim diyorki arkamdan sürek li busenur benim buyunduğum ortama zaten giremez korkar hem benim bulunduğum yerde o kim ki diye konuşmalar savuruyor yani
eğer gitmezsem gene bak gelmedi benden korkuyor fıs fıs muhabbetine girecek e bende hiç bir insan evladından korkmuyorum ve kendimi belli edeceğim buna karar verdim

lütfen bu kadar üzerime gelmeyin yazı ile anlatmak inanın olayı duygusuz ve ifadesiz gösteriyor

Arkadaşım eltinizin size bu sözlerini kim söylüyor sürekli arkanızdan konuşuyormuş ya sizin bu yazdıgınız cümleleri yüzünüze de söyledimi peki belkide ortalıgı karıştırmak isteyenlerin dedikodusu ayrıca bayram sabahı kimse dedikodu yapmaz merak etmeyin belkide o kahvaltıda sizin hakkınızda hiçbirşey söylemeyecek.

Şimdiden neyi paylaşamıyosunuz anlamadım
Kim önce kayınvalidenin elini öpecek diye mi bu rekabet

Nişanlın niye telaş yapmıyo senin annenin evi için ?
Bacanağıyla rekabete girmediğinden olabilir mi :6:

konuyu okuyan diğer arkadaşlar nedense eleştirseler dahi bu tür bir düşünceye varmadılar ben el öpmem ayrıca
el öpmek saygı değildir ne babam ne de dedem bana şimdiye kadar ellerini öptürmediler
nedeni de açıklaya bilirim el insanın en pis yeridir sen saygı göstermek istersin fakat karşında ki elini öptürürse o da sana saygısızlık yapar derler bizim elide el öpmek yok

Arkadaşım eltinizin size bu sözlerini kim söylüyor sürekli arkanızdan konuşuyormuş ya sizin bu yazdıgınız cümleleri yüzünüze de söyledimi peki belkide ortalıgı karıştırmak isteyenlerin dedikodusu ayrıca bayram sabahı kimse dedikodu yapmaz merak etmeyin belkide o kahvaltıda sizin hakkınızda hiçbirşey söylemeyecek.

ya zaten arkamdan konuşacak adam her yerde konuşur ben ondan korkmuyorum ve kendini bu kadar değerli büyük görmesine sinir oluyorum kız kardeşi ile ortak arkadaşlarımız olan bir gruba girdik ve o anlatıı herkese ve benim gözüme baka baka

konuyu okuyan diğer arkadaşlar nedense eleştirseler dahi bu tür bir düşünceye varmadılar ben el öpmem ayrıca
el öpmek saygı değildir ne babam ne de dedem bana şimdiye kadar ellerini öptürmediler
nedeni de açıklaya bilirim el insanın en pis yeridir sen saygı göstermek istersin fakat karşında ki elini öptürürse o da sana saygısızlık yapar derler bizim elide el öpmek yok

insanın en pis yeri ağzıdır diye biliyorum ben:26::26::26::26::26::26:

doğru karar vermişmiyim diye soruyorsun
yaklaşık 10-11 sayfa insanlar hayır bak yanlış ediyosun
ne yaparsan kendine yaparsın diyor
sen hala eltim de eltim diyorsun
arkadaşım bak belliki yaşın küçük tecrübesizsin
ama burda çok şey görmüş insanlar sana bişeyler anlatmaya çalışıyor
şu elti meydan muharebesini bıraksan da bi kulak versen yazılanlara
ilerde bu yaptıklarının hepsini önüne dökecekler
ayrıca nişanlım ailesine karşı çıkar falan deme en mülayim erkek de ailesine sırt dönmez

neyse bunlar sana yine hikaye gelecek gibi duruyo
yaşa ve gör ne diyelim

Girsin muhabbete şekerim neden bu kadar dertlendin? Bırak korktu desin neden şimdiden kendini ispat çabasındasın? Ne düşünürse düşünsün. Zaten evlenince kendini ispatlama zamanın çok olcak derdin buysa , korkmadığını belli edersin o zman..
Ama çok istiyosan git tabi ne diyelim artık..

hah işte bu aynı senin eltin gibi benimkide benbüyüğum küfürde edebilirm tavırlarında

evet canım aynı tripteler ne sanıyorlarsa kendilerini valla ağzının payını veriyorum kimse k.bakmasın ben onun kuması değilim onun her lafını taşıyamam herkez haddini nerde nasıl davranacağını bilecek oo kadaaaarrrr :47::47: fazla mı sinirlendim nee:1:

Back
X