sizce dogru evlilik mi?

bu seferde siyasete geldik kim dediki laik değiliz GAYETTE MEMNUNUM lAİK BİR ÜLKEDE YAŞAMAKTAN siz beni başkalarıyla karıştırdınız ama kendinizlede karıştırmayın lütfen içki falan bu muhabbetlere girecek değilim beni ilgilendirmez kim içer kiminle içer...........söylediğim sözlerin dibine kadar arkasındayım konuyu oraya buraya çekiştirmeyin nereli olduğum da nasıl yaşadığımda beni bağlar egeliysen napalım sevindim senin adına.....sizin kadar politik olup ensestten ahlaka sapıklığa medeniyete laikliğe islam uygulamalarına konuları taşıyan sizlersiniz ben değilim..........

. Siz
İslam ülkesinde yaşıyoruz diye çeken sizdiniz konuyu. Ben de islam ülkesinde yaşamıyoruz dedim. Dolayısıyla bana ahlaksızlık geliyor zira ben islama inanmak zorunda değilim. Kastımı çarpıtmayın lütfen

Risklerinin bu kadar büyük olduğunu bile bile nasıl bu şekilde özendirirci konuşabiliyorsunuz? Çevrenizdekiler sapasağlam maşallah ama benim çevremdeki akraba evlilikleri sapasağlam değil onu napıcaz? Kuzen akrabadır gay olaylarına neden girdiniz konuyla alakası nedir? O başka bu başka gay evlilikleri bizim ülkemizde zaten yasak ve bu evliliklerin sonucunda çocuk dünyaya gelmiyor. Ama kuzenle evlilik son derece yanlış sakıncalıdır normalleştirmeye çalışamazsınız.

Ağzınıza sağlık...
Üstelik her yeni kuşak akraba evliliğinde de riskler daha da artıyor. Dede akraba evliliği az bir risk diyelim anne de gitti akraba evliliği yaptı daha da artıyor. Bunu görmezden gelip artı üçüncü dördüncü kuşakta yapıyorlar bir de.
Cidden inanılmaz ya.
Gay evliliğinden daha manasız geliyor bana. Onlar gördüler tanıştılar evlendiler diyelim de, anne yarısı denen bir insanın beraber büyüdüğün çocuğuna o gözle bakmak bana daha çirkin geliyor. Bunu normalleştirmelerini ben de anlamıyorum, hayret ediyorum.
Resmen herkese insan değil kadın ve erkek olarak bakıyorlar, nikah düşen erkekler düşmeyen erkekler. Çok çirkin bir bakış gibi geliyor bunu söylemek de suç.

Teyzenin seni de kızı gibi görmesi lazım mantıken, görmüyorsa bilemeyeceğim ama senin yerinde olsaydım kardeşimle evleniyor gibi hissederdim. Tuhaf..

Olayı akraba evliliğine getirmeseniz olmaz zaten. Arkadaşlar bizim inanç sistemimize göre kuzenler evlenebilirler. Bu kadar!

Biz bu inanç sistemine göre yaşıyoruz. Bu sisteme göre yaşamayanlar kendi inançları doğrultusunda ilişkiler kurabilirler. Kimse karışmıyor ve yargılamıyor. Lütfen saygılı olur musunuz?

Ben akraba evliliğine karşı değilim. Hatta belirgin genetik hastalıkların olmadığı durumlarda destekliyorum.

En azından huyunu, suyunu, aile düzenini bilirsin. Kocan olarak canını sıkarsa teyze oğlu kontenjanından sabır gösterirsin. Ama teyzeniz problemli bir kişilikse bilemem.

Son düzenleme:
BELİRGİN genetik hastalıkların olmadığı durumlarda akraba evliliğinin hiçbir riski yok. Aksine arzu edilen genetik özellikler katlanarak artar, zeka gibi. Zeka stoplazmik genlerle belirlenen bir özelliktir ve akraba evliliklerinde bu tip genlerin gen havuzundaki oranı artar. Bunu ıslah alanında doktora yapmakta olan bir bilim adamı olarak söylüyorum. Lütfen "Ama bilmem kim böyle söylüyor." demeyin.

Şu anda bilimsel bir gerçeklik ki kız bebeklerin yumurtaları ana karnında oluşuyor. Yani anne ana karnında veriyor torunlarının oluşacağı yumurtaları kızına. Benim kızım olacak mesela, içimde potansiyel olarak torunumun bir parçasını da taşıyor olabilirim.
Bu durumda kuzenler de anneannelerinin karnında iken aslında gelişmeye başlamışlar. Bu mantığa göre teyze çocukları kardeş gibi birşey oluyor.
Bir de bu açıdan düşünün..
Valla bu devirde bana da sanki evlenecek kadın/adam kalmamışta kuzenlere doğru açılınmış gibi geliyor. Saygı duyuyorum seçimdir ama bana çok çok ters.

Son düzenleme:
Söylediklerinizin tamamında mantık hatası var.

Siz akraba yani kardeş bu durumda evlilik olmamalı diyorsunuz. Yani kardeş kardeşle evlenemez değil mi? Peki neden kardeş kardeşle evlenemez? Çünkü ahlaki normlar bunu gerektiriyor. Peki ahlaki normlarımızı neye göre oluşturuyoruz? En azından bizim ülkemizde yaşayan insanların büyük çoğunluğu buna dini kriterler diye cevap verecektir.

Peki din yani bir kişinin kardeşiyle asla evlenemeyeceğini söyleyen kurum size kuzeninle evlenebilirsin diyorsa buna karşı çıkmak ne kadar mantıklı? Tüme varım hak getire. Neyse bu konuda tartışmayacağım.

ALLAH ına kurban ya işte bilim adamı işin içinden ne güzel çıkıyor valla hayran kaldım.......bende yırtınıyorum bu mantığa nasıl bu kadar ahlaksızlık olarak bakarlar diye en güzel örnekle açıklamışsınız bravo.........

sizinle muhatap olmuyoruz hanimefendi. agzini toplayin fazla oldunuz artik konuyu uzatmiyoruz cunku sizinle ayni ortamda konu tartismaktan utanc duyarim ben. siz ne cahil bir insansiniz ya.

sizinle muhatap olmuyoruz hanimefendi. agzini toplayin fazla oldunuz artik konuyu uzatmiyoruz cunku sizinle ayni ortamda konu tartismaktan utanc duyarim ben. siz ne cahil bir insansiniz ya.
o yüzdenmi ikide bir alıntılıyorsunuz başkalarıyla bile olan yorumlarımı.....inanın sizin gibi bu tarz konuları eleştrirken takındığım tavrı cahilce buluyorsanız bu bana mutluluk verir zira sizinle aynı seviyede yada tecrübede ve eğitimde olmakta bana utanç verir...daha fazla muhattap olmayın....

şu sahis yuzunden kk dan sogudum. kendimi tutup cevap vermiyorum korkup kactilar diyor. boyle insanlarla ayni ulkede yasadigim icin iliklerime kadar utaniyorum. laftan anlamiyor cahilligiyle ovunuyor susuyosun korkuttum saniyor.pes ya. insani cileden cikarir laftan anlamayan insan. susmuyor uzatiyor da uzatiyor. anladim ki ne desem anlamayacak uzatmayim dedim hala konusuyor ne gereksiz ne sacma ne anlayisi dar ne garip ne ne nee bicim bir beyin...allah korusun boyle insanlardan

Öncelikle ben dini açıdan kardeşimle evlenmiyor değilim. İçim aynı karını paylaştığım ve beraber büyüdüğüm biriyle evlenmeyi kaldırmayacağı için yapmıyorum. Neden ahlak kurallarını hemen dine bağlıyorsunuz?
Ben inanmıyorum ama buna rağmen nasıl çalmıyorsam hırsız değilsem, yalan söylememeye gayret ediyorsam ve tek eşli olmak istiyorsam bunlar tamamen kendime ve insanlığıma duyduğum saygıdan. Yani biri bana şu ortada duran parayı çal dese ve bu sevap dese ben bunu yapmam. Başkasının emeğini çalamam.
Hayvanlar mesela düşünemedikleri için anneleriyle de beraber oluyorlar babalarıyla da, ama ben dini nedenle değil kendi içim kaldırmayacağı için yapmam.
Yani din serbest bıraksa da bana annenle babanla evlenebilirsin dese de ben evlenmem. Bunu dine bağlamanız tuhaf.
Gen havuzu demişsiniz iyi güzel de neden o zaman engellilerin büyük bir oranı akraba evliliği? Ben engellilerle çalıştım, engelliler üzerine bir işim vardı ve o dönemde nereden baksanız yarısı akraba evliliğiydi. O zaman bu mantıkla ailenin gen havuzunda yazık şansızlık hiç zeka yokmuş. Benim çalıştığım tüm o engelli çocukları görseniz bu kadar rahat söylemezsiniz bunu. Ben o çocukların hayatının zorluğunu biliyorum ve sırf bir çocuk daha bu koşullarda yaşamak zorunda kalmasın diye bir kişiye akraba evliliği normal hatta olması gerek demem. O evlilikte engelli çocuk olsa benim vicdanim sızlar.
Evet dini hiç bir kurala ve norma inanmıyorum kendi vicdanımın yanlış dediklerini yapmıyorum. Sırf dini gerekler ve inanışlar yok kendi ahlakımız ve vicdanımız var en başta.
Dini değil düşünüp sorgulayıp kalbimi dinleyip ahlak kuralı oluşturuyorum kendime

Sinirlenmeye hiç gerek yok. Ben gayet sakinim. Zira ben insana insan olarak bakan biriyim. Kadın erkek olarak bakmıyorum. Yada nikah düşer mi düşmez mi gibi de bakmıyorum.
Düşer deseler bile kendi aklımla ben aynı evde büyüdüğüm bir insana o şekilde bakamam diyorum ve bu huzur bana yetiyor. Bırakın kendi çevrelerinde bu tahaflık var diye savunsunlar sinirlensinler. Cidden bizim gibi ailelerin yetiştirdikleri çocuklar yıkacak bu saçmalıkları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…