sizce dogru evlilik mi?

evet pariste yasamiyoruz ama orta cag da da yasamiyoruz. sene 2016...benim anneannemlerde bile akraba evliligi yok hic duymadim buyuklerimden bile gormedim ki onlara eski devir deriz. Turkiye de iran degil cok sukur... ne biyolojik olarak ne de ahlaki acidan hos degil.... bu gidisle de paris in p si olamayiz zaten...

allah 9 yaşındaki çocuğu 50 yaşındaki adama da helal kılıyor. e kısmetse kızını verirsin.

çok zor bir durum teyzeye kayınvalide demek..
bir sorun olsa hem kayınvalidenle hem teyzenle sorun yaşamış olcaksın..
keşke tercihini başkabirinden yana kullansaydın...
Allah kolaylık versin

Tabii ki doğru bir evlilik değil.Akraba evliliğine karşıyım.Hem mantık olarak hem de çocukların sağlığı açısından sakıncalı bence.
Senin durumunda sadece bir kişi tanıyorum,onun da kayınvalidesinden (teyzesinden) yaşamadığı kalmamış.
Biraz düşünürsen,ne kavganız ne barışmanız ne ayrılmanız normal olmaz.Hep aileler işin içine olacak.Hakları helal etmemeler bilmem neler,annene manevi baskılar.
Diyelim boşandınız,görüşmemek nasıl olacak ? İçine girdin mi kurtulamazsın zaten bırakmazlar.

Doğru bir evlilik değil
evlendiginiz kişinin ailesiyle de evleniyorsun
ama sizin aile aynı aile olunca işler daha da karışır
ayrıca siz birlikte büyümeseniz de birbirinizi yıllar sonra görseniz de ortak genleri dna lari nasıl cozeceksiniz
ee o zaman madem yıllarca gorusmeyince birlikte buyumeyince evlilik olabilir birbirinden bir şekilde ayrı düşmüş kardeşler de evlenebilir bu görüşe göre
iyy igrenc
peki çocuğunuz sağlıksız doğduğunda ne olacak bunun hesabını ona nasıl vereceksiniz

2016 valla bayağı olmuş arkadaşım şakamısınız kim ortaçağda şu an evlenen arkadaş konu sahibide ortaçağdan çıkıp gelmedi konuk olarak herhalde, sizin ailenizin adına sevindim de hangi irandan bahsediyorsun türkiyedeyiz ve akraba evliliğide milyonda bir değil biraz araştır istersen ,seçimler insanların kendi elindeyse ve severek evlenirse namahremi olmayan kendişne denk akrabalarıyla evlenir bunu dinde yasada ahlakda değiştirmez tam tersi yargılayabilirsin ama beni değil....çevrende akraba evliliği yapmış bir insan dahi yoksa bile karşında insan var saygılı ol.......

allah 9 yaşındaki çocuğu 50 yaşındaki adama da helal kılıyor. e kısmetse kızını verirsin.
valla kimin başına ne gelir bilinmez bakarsın kızını sen bacına yada kardeşine gelin verirsin ayrıca vermende benim açımdan sıkıntı yokta bugünü hatırlayıp belki çok mu abartmışım diyede kıvırırsın düğünde ... 50 yaşında adama kız verin diye savunduğumu ima ediyorsan yorumları okumadın sanırım iyi oku anlamaya çalış.....beni ortaçağa gönderen anlayış kimse burda bana erkek kardeşim teyzemin kızıyla evli diye yobaz ahlaksız ve gerici iması yapmasın hakikatten konuyu nerden nereye getirdiniz biraz öncede ensesti savunduğumu aynı kefeye konduğunu söyleyen birileri daha oldu bir silkelenin keendinize gelin ......geniiiiiiiiişşşşşşş arkadaşlar sizin kadar medeni olmasakta medeniyiz elhamdülillah

konuyu ben açmadım konu sahibine yorum yapın........siz akraba evliliği yapmazsınız konuyu açana yapmamalısın dersiniz olur biter bu kadar.............

Ben kuzenlerimle kardeş gibi büyümediğim halde böyle bir evliliği asla içim almazdı. Etrafımda gördüğüm kuzen evliliklerinin büyük çoğunluğunun en az bir çocuğundaki büyük yada küçük engeller, rahatsızlıklar sebebiyle, bile isteye bu yolu seçen insanları anlamakta zorlanıyorum.

ay konu nereye varmis yaa..karsiysan karsisin....kiz onu mu soruyor?

gayler evlilik yapiyor siz kuzen evliliginde takiliyorsunuz..evet tavsiye edilmiyor, riskli bazi durumlarda ama haramda degil yani. sen kuzenine o gozle bakamiyor olabilirsin ama konu sahibi bakabiliyor demekki. sorun nedir?

bak canim..akrabayla evli olmayanlarin kv deside melek degil yani..teyzen olmasi ekstradan annenle teyzen arasindaki yani kardeslik baglarinida etkiler. hani yabanci olunca agzina geleni say ama akraba olunca zor is.

Açık seçik sorunlar ortaya çıkarıp çıkarıp oğlunu dolduran bir yanı yoksa, yaptığı boş dırdır ve takıntılardan ibaretse evliliğinizi etkilicek kadar sorunlar yaşicağınızı sanmıyorum.

kuzenle evliligi hoş karsilamazken gaylarde ne güzel yuva kuruyo demiyoruz heralde

Bence anasiyla olan baginda onemli. Ornegin onun senin teyzen olmasi gibi. Kan baginiz olmasi, ikinci anne sayilmasi gibi. Ogrenegin nisanlinin kardes gibi olmasi. vs vs .... :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…