- 6 Kasım 2014
- 374
- 463
- 23
- 41
evet pariste yasamiyoruz ama orta cag da da yasamiyoruz. sene 2016...benim anneannemlerde bile akraba evliligi yok hic duymadim buyuklerimden bile gormedim ki onlara eski devir deriz. Turkiye de iran degil cok sukur... ne biyolojik olarak ne de ahlaki acidan hos degil.... bu gidisle de paris in p si olamayiz zaten...yorumların tümünü görmedim ama bu ne herkes pariste yaşıyor sanki şu memlekette bu akraba evliliğini sağlıkla ilgili yargılasanız anlayacağım ama midem bulandı falan ne bu nikah düşerse Allah helal kılmışsa ve kısmetse olur bu kadar.......gelelim arkadaşın sorusuna istemesemde(akraba evliliğini tasvip etmiyorum) teyzemin kızı gelinimiz,annemde ona karşı zaaf var ama kardeşimle sorun yaşadığında aileler çok geriliyor iş daha da ciddileşince boşanma düşüncesi bile sizi darmadağın ediyor.Şöyleki annem disiplinli bir kadın ama yiğenini bize bile ezdirmez bırak başkasına....kv gelin ilişkisi isteselerde olmuyor....arada gelinimiz aile içinde yaşadığı herşeyi ailesiyle paylaşınca bizim yanımızda malesef eski değeri kalmadı....size tavsiyem iki kez düşünün evliliğiniz mutlulukla geçerken bir sorun yok ama zor günlerde ki herkes yaşar bu zor günleri asla iki ailenin yüzgöz olacağı durumlar yaşatmayın....kv yani teyzeniz annenizin hatrına birşeyleri sineye çeker annenizde kv hatrına böyle olunca evli kuzenlerin aileleri isteselerde istemeselerde zor günlerde ufak şeylerden patlak verip durumu daha da işin içinden çıkılmaz bir hale sürükleyebiliyor...bilmem anlatabildimmi?
yorumların tümünü görmedim ama bu ne herkes pariste yaşıyor sanki şu memlekette bu akraba evliliğini sağlıkla ilgili yargılasanız anlayacağım ama midem bulandı falan ne bu nikah düşerse Allah helal kılmışsa ve kısmetse olur bu kadar.......gelelim arkadaşın sorusuna istemesemde(akraba evliliğini tasvip etmiyorum) teyzemin kızı gelinimiz,annemde ona karşı zaaf var ama kardeşimle sorun yaşadığında aileler çok geriliyor iş daha da ciddileşince boşanma düşüncesi bile sizi darmadağın ediyor.Şöyleki annem disiplinli bir kadın ama yiğenini bize bile ezdirmez bırak başkasına....kv gelin ilişkisi isteselerde olmuyor....arada gelinimiz aile içinde yaşadığı herşeyi ailesiyle paylaşınca bizim yanımızda malesef eski değeri kalmadı....size tavsiyem iki kez düşünün evliliğiniz mutlulukla geçerken bir sorun yok ama zor günlerde ki herkes yaşar bu zor günleri asla iki ailenin yüzgöz olacağı durumlar yaşatmayın....kv yani teyzeniz annenizin hatrına birşeyleri sineye çeker annenizde kv hatrına böyle olunca evli kuzenlerin aileleri isteselerde istemeselerde zor günlerde ufak şeylerden patlak verip durumu daha da işin içinden çıkılmaz bir hale sürükleyebiliyor...bilmem anlatabildimmi?
su durumda elimden bisey gelmez cunku seviyorum ve adida koyuldu ama keske teyzeme teyze gozuyle degerlendirmeseydim en basta ona gore karar verseydim
2016 valla bayağı olmuş arkadaşım şakamısınız kim ortaçağda şu an evlenen arkadaş konu sahibide ortaçağdan çıkıp gelmedi konuk olarak herhalde, sizin ailenizin adına sevindim de hangi irandan bahsediyorsun türkiyedeyiz ve akraba evliliğide milyonda bir değil biraz araştır istersen ,seçimler insanların kendi elindeyse ve severek evlenirse namahremi olmayan kendişne denk akrabalarıyla evlenir bunu dinde yasada ahlakda değiştirmez tam tersi yargılayabilirsin ama beni değil....çevrende akraba evliliği yapmış bir insan dahi yoksa bile karşında insan var saygılı ol.......evet pariste yasamiyoruz ama orta cag da da yasamiyoruz. sene 2016...benim anneannemlerde bile akraba evliligi yok hic duymadim buyuklerimden bile gormedim ki onlara eski devir deriz. Turkiye de iran degil cok sukur... ne biyolojik olarak ne de ahlaki acidan hos degil.... bu gidisle de paris in p si olamayiz zaten...
valla kimin başına ne gelir bilinmez bakarsın kızını sen bacına yada kardeşine gelin verirsin ayrıca vermende benim açımdan sıkıntı yokta bugünü hatırlayıp belki çok mu abartmışım diyede kıvırırsın düğünde ... 50 yaşında adama kız verin diye savunduğumu ima ediyorsan yorumları okumadın sanırım iyi oku anlamaya çalış.....beni ortaçağa gönderen anlayış kimse burda bana erkek kardeşim teyzemin kızıyla evli diye yobaz ahlaksız ve gerici iması yapmasın hakikatten konuyu nerden nereye getirdiniz biraz öncede ensesti savunduğumu aynı kefeye konduğunu söyleyen birileri daha oldu bir silkelenin keendinize gelin ......geniiiiiiiiişşşşşşş arkadaşlar sizin kadar medeni olmasakta medeniyiz elhamdülillahallah 9 yaşındaki çocuğu 50 yaşındaki adama da helal kılıyor. e kısmetse kızını verirsin.
valla içimi şişirdin.. kim kiminle napiosa yapsın offfkonuyu ben açmadım konu sahibine yorum yapın........siz akraba evliliği yapmazsınız konuyu açana yapmamalısın dersiniz olur biter bu kadar.............
valla bu konuda hemfikirim seninle....ama ben değil yorumuma ima dalga ve hala saygısızca eleştriler olduğu için devam ediyorum farkındaysan.....valla içimi şişirdin.. kim kiminle napiosa yapsın offf
kuzenle evliligi hoş karsilamazken gaylarde ne güzel yuva kuruyo demiyoruz heraldeay konu nereye varmis yaa..karsiysan karsisin....kiz onu mu soruyor?
gayler evlilik yapiyor siz kuzen evliliginde takiliyorsunuz..evet tavsiye edilmiyor, riskli bazi durumlarda ama haramda degil yani. sen kuzenine o gozle bakamiyor olabilirsin ama konu sahibi bakabiliyor demekki. sorun nedir?
bak canim..akrabayla evli olmayanlarin kv deside melek degil yani..teyzen olmasi ekstradan annenle teyzen arasindaki yani kardeslik baglarinida etkiler. hani yabanci olunca agzina geleni say ama akraba olunca zor is.
2016 valla bayağı olmuş arkadaşım şakamısınız kim ortaçağda şu an evlenen arkadaş konu sahibide ortaçağdan çıkıp gelmedi konuk olarak herhalde, sizin ailenizin adına sevindim de hangi irandan bahsediyorsun türkiyedeyiz ve akraba evliliğide milyonda bir değil biraz araştır istersen ,seçimler insanların kendi elindeyse ve severek evlenirse namahremi olmayan kendişne denk akrabalarıyla evlenir bunu dinde yasada ahlakda değiştirmez tam tersi yargılayabilirsin ama beni değil....çevrende akraba evliliği yapmış bir insan dahi yoksa bile karşında insan var saygılı ol.......[/QUOT
Saygi mi??? tamam efendim kusura bakmayin derhal saygili oluyorum .
yazidiginiz usluba bakinca saygili ol demeniz cok ironik olmus...ben sizinle tartismaya girmem bile ....saygi ol diye emir vererek konusan bir varlikla benim karsilikli konusmam olmaz....
racon kesen mahalle delikanlisi gecinenlerden hayat boyu uzak durmusumdur...iyi aksamlar dilerim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?