sizce dogru evlilik mi?

kuzenle evliligi hoş karsilamazken gaylarde ne güzel yuva kuruyo demiyoruz heralde
ne enteresan dimi insanoglu ne garip. nerden cikti yahu gay evliligi. bu ulkede neden hep sap gorunce saman olup hemen bir karisim yapiyim ortada der herkes. pes vallahi saka bu heralde

Hadi siz aşık oldunuz gözünüz birşey görmüyor ama ailenizde yada çevrenizde kimse de mi birşey demiyor?
Akraba evliliği sonucu sakat doğan bebekler olabildiğini bu riskin çok yüksek olduğunu kimse size söylemedı mi?
Kendinizi değil dünyaya getireceginiz çocukları düşünün!!

Dinde helal diye saçma sapan şeylere işinize gelince kılıf uyduruyosunuz ama :) benim kızım adı üstünde yetiştiren benim her gördüğüne potansiyel koca gözüyle bakmayı öğretmiyorum kuzenleri kardeşidir beni annem öyle yetiştirdi size kalırsa zaten erkek evlatlığının boşandığı karısıyla da evlenir dinen mümkünse ahlaki değil mi :) ne kadar da medenisiniz sahiden

Bana akraba evliliği yapanlar nedense kimseyi de bulamadık imajında geliyor. Sırf bu nedenle de biraz ezik gibi görünüyorlar açıkçası bana. Yoksa bir insan evladının engelli veya hasta olma ihtimalini niye arttırır? Kimseyi bulamadık altımız bezliyken oynadığımız adama hallendik gibi geliyor
Yıl olmuş kaç kardeşle kuzenle evlilik. Çok tuhaf.
Teyzenize ay! pardon! kayınvalidenize gelene kadar bence ileride çocuklarda olma ihtimali artan hastalıklara falan şimdiden üzülebilirsiniz.
Eskiden insanlar bir cahilliktir etmişler de devam ettirmeye gerek yok bazı sapkınlıkları.
Ha soruna cevap vermek gerekirse, evet el kızı diye daha saygılı ve mesafeli duran bir kadın teyzeniz olduğu için çok güzel yüz göz olursunuz. Anne yarınız olan teyzenizi de kaybedersiniz.
Genelde bu tip evlilikler akrabaları da düşman eder.
Benim teyzemler annem gibidir halam da öyle, kucaklarında büyüdüm bu güzelliği de gelin olma mesafesine sokmak istemezdim.
Ayrıca insan teyze çocuğunu nasıl sever yaaa.

Bizim yedi ceddimizde bu durum yok. Dedeme vaktinde üvey kardeşi haber yolluyor mesela annemi istemek istediklerini söylüyorlar. Dedem ne siz söylediniz ne ben duydum diyor. Yani teee 1925 yılında doğan adamın vizyonundaki ailelere göre cidden bu ahlaksızlık.
Benim çocuğum kalkıp benim kardeşimin çocuğuyla evlenmek istese hayatta izin vermem.
Ha istemez de zaten, biz kardeşlerle bir yatakta yatardık kalabalık bayramlarda, bisikletiyle beni okula bırakırdı abilik ederdi bana. Stüdyo dairede kalırdı kazık kadardık aynı odada uyurduk. Şimdi ben bu adama nasıl koca derim sizce?
Bizim ailede çocuklar bu samimiyetle büyüdükleri için de öyle şeyler akıllarına gelmiyor. Hiç akraba evliliğimiz de yok çok şükür. Bu nedenle sizin çevrenizde var diye on aile falan diye genellemeyin rica ederim. Bana ağır hakaret gibi geliyor zira. Hani kuzenle evlenmeyen Parisli olmuyor, bildiğin yurdum ailesiyiz elitist değiliz Parisli hiç değiliz ama belli etik değerlerimiz var kuşaklardır. Bu tip çok aile de var.

eskide yapilmis olan seyler dogdudur demek degil. her gelenegi eskiden de yapiliyodu diye dogru gosteremeyiz. vaslik parasi da varmis eskiden kimi yorelerde. yuz yil da gecse hatalarimizi duzeltmeyi ogrenemiyoruz. simdi birileri AMA ORF ADETIMIZ BIZI BURAYA GETIRDI GECMISINDEN UTANMA BIZ SOYLE MILLETIZ BOYLE MILLETIZ demeye baslar... evet misafirperverlik yardimseverlik gibi insani vasiflarimiz vardi bir zamanlar milletce...iyi olanlari kotuye dondurmekte iyiyiz de kotu olani iyiye cevirmeye gelince ama ozumuz kokumuz demeye basliyoruz. insanin kenini degistirmesi gelismesi ayip degil. asil 100 yil onceki adetleri hala yanlis olan da olsa devam ettirmeye calismasi garip geliyor bana. sen turkiyede yasamiyor musun bunu yapan var birsuru diye benim akraba evliligine "hmm yapan varsa dogrudur "mu demem gerekiyor. eskiden cahildi koydeydi az kisi bir arada yasiyodu bilmiyoduk vs.deseler hadi bir anlamla anlarim ki ben de londra dogumlu degilim.koylulumse benim de anneannemin koyu var. tum insanlarin koy hanesi olduguna gore kayitli oldugu bir koy var dedesinin ebesinin. ama ben gormedim hic akraba evliligi duymadim sulalemde. benim ilkokul bile okumamis anneannem de ben kuzenime asik oldum desem " kafama terlik vurup delirdin mi sen ne diyon" der. demek istedigim okumakla okumamakla eskiyle ywniyle alakasi yok buna karsi olmanin
yada hala yapiliyor olmasi da bunu dogru gormeyi gerektirmez. tum turkiye amca cocuguyla teyze cocuguyla da evlenmemis. evlenine de zorla ayirmiyoruz. ben tasvip edemem edeni de anlayamam ama nedense bazi insanlar burasi paris mi ne var yani burda var boyle seyler yazmis...pes dedim. bura zaten paris olsa suan bunu konusuyor olmazdik .... aman ovunelim tum tuhaf adetlerimizle garip aliskanliklarimizla. herkes ileri giderken biz hep geriye gidelim...bide ovunelim bununla...ahlak din iman diyip her gun daha da yobaz olup butun ahlaksizliklara goz yumalim. bir insan en cok neyi yoksa ondan bahsedermis. o yuzden ensest de en cok bizde ( sadece biz de demiyorum dikkat cekerim ) kadina siddet de kadin cinayeti de sapkinlik da ...ne garip bir milletiz biz. allah sonumuzu hayir etsin...

agziniza saglik....

konuyu nerelere saptrdınız böyle genelleme yaparken bu kadar akraba evliliği yapan insanı sapkınlık ve ahlaksızıkla suçlayamazsnız demek istedim...kimsenin zorla çocuğunu akrabasıyla evlendirin de demedik, bizde var bize göre etik ahlak ve dinimize aykırı değil,dede yaşında birine bizde kız vermeyiz,eşi ölen yengemizde kaynıyla evlenmiş değil,başlk parasım oda ne,haaa şuda var kardeşimiz hariç hiçbir karşı cinsle aynı yatakta yatmadık bu da bize göre etik değil,değil de değil şu paris mevzusu hepinizin içine dert olmuş (ki oralardaki saspkınlıkları hiç ele almıyorum)gerçekler acı geliyor galiba islam toplumuyuz istediğiniz kadar özenti duyun bizim geleneklerimize acıtan inciten uygulamalar olduğu gerçeğini göz ardı etmiyorum ama bunu geneleyemezsiniz...akraba evliliği yapmış insanlarla hergün yüzyüze dost komşu yada iş aradaşısınız kendinizi bu insanlardan farklı bir yerde yaşıyor gibi soyutlaıp ahlaksız damgası gerici damgası sapık damgası vuramazsınız.....uymuyorsa evlenmeyin olsun bitsin benim gibi........tüm hakareteri geri iade ediyorm ben burda kimseye hakaret etmedim ama aşırı derecede( bu konuda ılımlı olduğum için) hakaretlere maruz kaldım bana cevap veren arkadaşlar önce kendi yorumlarnızı okuyun içindeki tüm ima ve hakaretler aynen size iade...............yedi ceddinde bu yok diyede şu an olanı siz bu şekilde ahlaksız deyip yargılayamazsınız yada ahlaksızca olanıda bize yapıştıramazsınız buda sizin medeniyetinizi gösterecek kriter değildir...........

aman canım elini verip kolunu kaptırıyorsun ......aynen katılıyorum sana....

annem teyzesinde gelin
rahmetli babaannem çok çile çekmiş çektiği herkes tarafından bilinen biri
ve biz torunları etraftakiler çok sever ama kadın 3 gelininden en çok annemi horladı
köyde ırgatlık olacak biz küçüğüz erkek kardeşim bebek(3yaşında daha öncesinde de gidiyorduk her yaz ama hatırlamıyorum nasıl olduğunu) annemi hemen göndermesi için babamı arar çocuk biz aklı bir karış havada ablalarına teslim çoğu zaman unuturduk bakmazdık bir gelirdik eve çocuk yok ayakkabsını giyemediği için çıplak ayakla köy içinde geziyor
annem bunların çoğunu biliyordu ama babam annesinin babasının ağzına baktığından birşey olmaz köy yerinde 2 tane kocaman kız var diyordu (ben 9 yaş kız kardeşim 7 yaşında sen düşün oyun oynayalım diyenin arkasından koşuyorduk)
yani teyzem deyip güvenmeyin en çok kazığı ondan yiyebilirsiniz

offff ....sizinle cebe yaristiramayacagim...ozentiyiz biz siz de harika bir insansiniz allah askina bayilicam tamam lutfen...en dogru en ahlakli sizsiniz oldu mu? ne rahatsiz oldunuz nedir ya . tamam biz ozentiyiz nokta.

aman canım elini verip kolunu kaptırıyorsun ......aynen katılıyorum sana....
Hayir zaten gay evliligi yapilan ulkelerde kuzen evlilikleri yasak ...bunu ornek verdim diye normal demedim. Sapla samani karistiran asil lafi baska yerinden anlayanlar. ..hayat iste..mutluysa niye olmasin? Tanidiklarim var turp gibi cocuklari var, mutlular.. Kardes degilsin sonucta..o gozle bakabiliyorsan asiksan olabilir..belli riskleri var tabii..ama her ozurlu cocugu olanda akraba evliligi yok.. Tani asla olmaz filan demiyorum ben.. Hani bu buyuk konusan arkadaslar var ya burda? Bir gun gelir bu sozu yemek zorunda kalabilirsiniz.. Ne belli cocugunun basina gelmeyecegi? Yada soyunun sopunun? Herneyse yineliyorum..kuzenle evli olmakta sakinca gormuyorum.. Riskleri var diyorum..

aynı şeyleri yazdım cnm ama çok battı neyse zaten söyleyebilecekleri söz olmayınca tek kelimeye takılı cvp yazıp eleştrilerinin dozunu ayarlamaya çalışıyorlar bu seferde ...medeniyette ahlakta bana bu sözleri söyleyenlerin tekelinde zaten asıl sizin olsun hepsi......

Parisli olmayı hiç ahlaksızlık olarak görüp anlayıp da bu nedenle Parisli değilim demedim öncelikle. Ahlakın yaşam biçimiyle alakalı olmadığını gittiğim yurtdışı gezilerinde gördüm. Bizden çok daha merhametli ve vicdanlı olanları da mevcut çok daha etik yaşayanı da. Din kisvesi altında bacak kadar çocukla evlenen de tecavüz edip ben namaz kılarım diyen de biliyorum. Müslümanların hepsi ahlaklı kalanlar sapık hiç değil. Dolayısıyla bana Parisli demeniz hakaret gibi gelmiyor bana kuzenle evlenmek normal demeniz hakaret gibi geliyor.
Aynı yatak denildiğinde aklınıza ne gelir hiç bilmiyorum. Çünkü biz düğünlerde yada bayramlar da yer sıkıntısı olduğunda kız ve erkek kuzenler aynı odada yer yatağında yattığımız da sadece kıkır kıkır güler, şamata yapar yada küçük olanları falan korkutur teyzelerden fırça yerdik. Onun tadını yaşamak bambaşka.

Ben altı bezli halimden itibaren bu şekilde yetiştirildim ve haliyle aynı yatak hem de kuzen denildiğinde aklıma seks değil eğlence ve çocukluk hatıraları geliyor.

Avrupa özentisi miyim bilmem ama ahlak anlayışımız farklı. Benim erkek arkadaşlarım var kardeşim gibi eşim de sever gelir biz de kalır annem de tanır onu da oğlu gibi sever, kuzenlerle hala bir araya gelince çocuklaşırız sarılırız sımsıkı ama kötü bir şey olduğunda da yanımda olacak on tane kardeşim var benim.
Yani ben erkek ve kadın aaa karşı cins nikah düşer olarak bakmıyorum. Bu nedenle de ahlaksız değilim aksine ahlaklıyım bence. Zira nikah düşer mi diye herkese hallenebilecek bir kafa yapım yok çok şükür. Kardeşim gibi olan arkadaşlarım ve kardeşim gibi kuzenlerim var.

konuyu nerelere saptrdınız böyle genelleme yaparken bu kadar akraba evliliği yapan insanı sapkınlık ve ahlaksızıkla suçlayamazsnız demek istedim...kimsenin zorla çocuğunu akrabasıyla evlendirin de demedik, bizde var bize göre etik ahlak ve dinimize aykırı değil,dede yaşında birine bizde kız vermeyiz,eşi ölen yengemizde kaynıyla evlenmiş değil,başlk parasım oda ne,haaa şuda var kardeşimiz hariç hiçbir karşı cinsle aynı yatakta yatmadık bu da bize göre etik değil,değil de değil şu paris mevzusu hepinizin içine dert olmuş (ki oralardaki saspkınlıkları hiç ele almıyorum)gerçekler acı geliyor galiba islam toplumuyuz istediğiniz kadar özenti duyun bizim geleneklerimize acıtan inciten uygulamalar olduğu gerçeğini göz ardı etmiyorum ama bunu geneleyemezsiniz...akraba evliliği yapmış insanlarla hergün yüzyüze dost komşu yada iş aradaşısınız kendinizi bu insanlardan farklı bir yerde yaşıyor gibi soyutlaıp ahlaksız damgası gerici damgası sapık damgası vuramazsınız.....uymuyorsa evlenmeyin olsun bitsin benim gibi........tüm hakareteri geri iade ediyorm ben burda kimseye hakaret etmedim ama aşırı derecede( bu konuda ılımlı olduğum için) hakaretlere maruz kaldım bana cevap veren arkadaşlar önce kendi yorumlarnızı okuyun içindeki tüm ima ve hakaretler aynen size iade...............yedi ceddinde bu yok diyede şu an olanı siz bu şekilde ahlaksız deyip yargılayamazsınız yada ahlaksızca olanıda bize yapıştıramazsınız buda sizin medeniyetinizi gösterecek kriter değildir...........
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

Laik bir ülkede yaşıyoruz en azından şimdilik ve ben ve çevrem de islama göre bir hayat sürmüyoruz. Çevremde de islami hayatta kimse yok. Kendi çevrenizden örneklerle bizlere normalleştiremezsiniz. Durup durup aynı şeyleri yazmayın lütfen.
Biz anneanne ve dedelerle içki de içen bir aileyiz beraber uyuyan oynayan ve büyüyen de çocuklarız. İlk içkimi ben halam ve amcamla ve kuzenlerle yazlıkta içtim daha hala islam demeyin lütfen.
Her aile ve komşu öyle değil. Ben egeliyim ve yaşadığım yerde her akrabam ve komşum da böyle bizim çevre sizin gibi değil ve dolayısıyla islam uygulamaları da beni zerre alakadar etmiyor çünkü laik bir devletteyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…