- 6 Kasım 2014
- 374
- 463
- 23
- 41
ne enteresan dimi insanoglu ne garip. nerden cikti yahu gay evliligi. bu ulkede neden hep sap gorunce saman olup hemen bir karisim yapiyim ortada der herkes. pes vallahi saka bu heraldekuzenle evliligi hoş karsilamazken gaylarde ne güzel yuva kuruyo demiyoruz heralde
Hadi siz aşık oldunuz gözünüz birşey görmüyor ama ailenizde yada çevrenizde kimse de mi birşey demiyor?kizlar teyzemin ogluyla sozluyum,birbirimizi sevdik kendimiz istedik yani sozlumden yana hicbir sikayetim yok ama annesi yani teyzem biraz takintili ufak seyleri buyutup bizim aramizi bozmasindan korkuyorum sizce sadece erkekle degil ailesiylede evlenilir sozu dogrumu yoksa onemli olan sozlumle aramizdaki bag mi? kvden yakinanlari gordukce ister istemez tedirgin oldum..
aynen ya bize ölümü gosterip sıtmaya razı ediyone enteresan dimi insanoglu ne garip. nerden cikti yahu gay evliligi. bu ulkede neden hep sap gorunce saman olup hemen bir karisim yapiyim ortada der herkes. pes vallahi saka bu heralde
Dinde helal diye saçma sapan şeylere işinize gelince kılıf uyduruyosunuz ama :) benim kızım adı üstünde yetiştiren benim her gördüğüne potansiyel koca gözüyle bakmayı öğretmiyorum kuzenleri kardeşidir beni annem öyle yetiştirdi size kalırsa zaten erkek evlatlığının boşandığı karısıyla da evlenir dinen mümkünse ahlaki değil mi :) ne kadar da medenisiniz sahidenvalla kimin başına ne gelir bilinmez bakarsın kızını sen bacına yada kardeşine gelin verirsin ayrıca vermende benim açımdan sıkıntı yokta bugünü hatırlayıp belki çok mu abartmışım diyede kıvırırsın düğünde ... 50 yaşında adama kız verin diye savunduğumu ima ediyorsan yorumları okumadın sanırım iyi oku anlamaya çalış.....beni ortaçağa gönderen anlayış kimse burda bana erkek kardeşim teyzemin kızıyla evli diye yobaz ahlaksız ve gerici iması yapmasın hakikatten konuyu nerden nereye getirdiniz biraz öncede ensesti savunduğumu aynı kefeye konduğunu söyleyen birileri daha oldu bir silkelenin keendinize gelin ......geniiiiiiiiişşşşşşş arkadaşlar sizin kadar medeni olmasakta medeniyiz elhamdülillah
gercekten enteresan . saptirmanin da boylesini gormemistimaynen ya bize ölümü gosterip sıtmaya razı ediyo
burda eleştirilerde ahlaksız ve sapkınlıkla da alakalı yazan arkadaşlar.... yaptığınız eleştrilerde 10 aileden 5inde bu durum var o zaman herkes sapık ve ahlaksızmı sizmi doğru olanı yapmış ahlaklı ve sapık olmamış oluyorsunuz geniş bakılacak kadar vahim bir durummuş şaşırdım, uyuşturucu çocuk gelin veya çokeşlilik nekadar alakalı görüyorsunuz bu durumla aynı kefeye koyamazsınız ....ben tasvip etmediğimi belirttim banada akraba evliliğinde karşı cinsim kardeşim gibidir ama ahlaksız ve sapık olmakla ne alakası var konu sahibide bunda yasak ve namahrem bir durum olmadığı için teyzesinin oğluna aşık bence cehaletle gerçekleri karıştırmayın......böyle bir gerçek var helal kılınmış sağlık sorunu olabilir ama sapıklık ahlaksızlık ne alaka......
agziniza saglik....Bizim yedi ceddimizde bu durum yok. Dedeme vaktinde üvey kardeşi haber yolluyor mesela annemi istemek istediklerini söylüyorlar. Dedem ne siz söylediniz ne ben duydum diyor. Yani teee 1925 yılında doğan adamın vizyonundaki ailelere göre cidden bu ahlaksızlık.
Benim çocuğum kalkıp benim kardeşimin çocuğuyla evlenmek istese hayatta izin vermem.
Ha istemez de zaten, biz kardeşlerle bir yatakta yatardık kalabalık bayramlarda, bisikletiyle beni okula bırakırdı abilik ederdi bana. Stüdyo dairede kalırdı kazık kadardık aynı odada uyurduk. Şimdi ben bu adama nasıl koca derim sizce?
Bizim ailede çocuklar bu samimiyetle büyüdükleri için de öyle şeyler akıllarına gelmiyor. Hiç akraba evliliğimiz de yok çok şükür. Bu nedenle sizin çevrenizde var diye on aile falan diye genellemeyin rica ederim. Bana ağır hakaret gibi geliyor zira. Hani kuzenle evlenmeyen Parisli olmuyor, bildiğin yurdum ailesiyiz elitist değiliz Parisli hiç değiliz ama belli etik değerlerimiz var kuşaklardır. Bu tip çok aile de var.
aman canım elini verip kolunu kaptırıyorsun ......aynen katılıyorum sana....ay konu nereye varmis yaa..karsiysan karsisin....kiz onu mu soruyor?
gayler evlilik yapiyor siz kuzen evliliginde takiliyorsunuz..evet tavsiye edilmiyor, riskli bazi durumlarda ama haramda degil yani. sen kuzenine o gozle bakamiyor olabilirsin ama konu sahibi bakabiliyor demekki. sorun nedir?
bak canim..akrabayla evli olmayanlarin kv deside melek degil yani..teyzen olmasi ekstradan annenle teyzen arasindaki yani kardeslik baglarinida etkiler. hani yabanci olunca agzina geleni say ama akraba olunca zor is.
offff ....sizinle cebe yaristiramayacagim...ozentiyiz biz siz de harika bir insansiniz allah askina bayilicam tamam lutfen...en dogru en ahlakli sizsiniz oldu mu? ne rahatsiz oldunuz nedir ya . tamam biz ozentiyiz nokta.konuyu nerelere saptrdınız böyle genelleme yaparken bu kadar akraba evliliği yapan insanı sapkınlık ve ahlaksızıkla suçlayamazsnız demek istedim...kimsenin zorla çocuğunu akrabasıyla evlendirin de demedik, bizde var bize göre etik ahlak ve dinimize aykırı değil,dede yaşında birine bizde kız vermeyiz,eşi ölen yengemizde kaynıyla evlenmiş değil,başlk parasım oda ne,haaa şuda var kardeşimiz hariç hiçbir karşı cinsle aynı yatakta yatmadık bu da bize göre etik değil,değil de değil şu paris mevzusu hepinizin içine dert olmuş (ki oralardaki saspkınlıkları hiç ele almıyorum)gerçekler acı geliyor galiba islam toplumuyuz istediğiniz kadar özenti duyun bizim geleneklerimize acıtan inciten uygulamalar olduğu gerçeğini göz ardı etmiyorum ama bunu geneleyemezsiniz...akraba evliliği yapmış insanlarla hergün yüzyüze dost komşu yada iş aradaşısınız kendinizi bu insanlardan farklı bir yerde yaşıyor gibi soyutlaıp ahlaksız damgası gerici damgası sapık damgası vuramazsınız.....uymuyorsa evlenmeyin olsun bitsin benim gibi........tüm hakareteri geri iade ediyorm ben burda kimseye hakaret etmedim ama aşırı derecede( bu konuda ılımlı olduğum için) hakaretlere maruz kaldım bana cevap veren arkadaşlar önce kendi yorumlarnızı okuyun içindeki tüm ima ve hakaretler aynen size iade...............yedi ceddinde bu yok diyede şu an olanı siz bu şekilde ahlaksız deyip yargılayamazsınız yada ahlaksızca olanıda bize yapıştıramazsınız buda sizin medeniyetinizi gösterecek kriter değildir...........
Hayir zaten gay evliligi yapilan ulkelerde kuzen evlilikleri yasak ...bunu ornek verdim diye normal demedim. Sapla samani karistiran asil lafi baska yerinden anlayanlar. ..hayat iste..mutluysa niye olmasin? Tanidiklarim var turp gibi cocuklari var, mutlular.. Kardes degilsin sonucta..o gozle bakabiliyorsan asiksan olabilir..belli riskleri var tabii..ama her ozurlu cocugu olanda akraba evliligi yok.. Tani asla olmaz filan demiyorum ben.. Hani bu buyuk konusan arkadaslar var ya burda? Bir gun gelir bu sozu yemek zorunda kalabilirsiniz.. Ne belli cocugunun basina gelmeyecegi? Yada soyunun sopunun? Herneyse yineliyorum..kuzenle evli olmakta sakinca gormuyorum.. Riskleri var diyorum..aman canım elini verip kolunu kaptırıyorsun ......aynen katılıyorum sana....
aynı şeyleri yazdım cnm ama çok battı neyse zaten söyleyebilecekleri söz olmayınca tek kelimeye takılı cvp yazıp eleştrilerinin dozunu ayarlamaya çalışıyorlar bu seferde ...medeniyette ahlakta bana bu sözleri söyleyenlerin tekelinde zaten asıl sizin olsun hepsi......Hayir zaten gay evliligi yapilan ulkelerde kuzen evlilikleri yasak ...bunu ornek verdim diye normal demedim. Sapla samani karistiran asil lafi baska yerinden anlayanlar. ..hayat iste..mutluysa niye olmasin? Tanidiklarim var turp gibi cocuklari var, mutlular.. Kardes degilsin sonucta..o gozle bakabiliyorsan asiksan olabilir..belli riskleri var tabii..ama her ozurlu cocugu olanda akraba evliligi yok.. Tani asla olmaz filan demiyorum ben.. Hani bu buyuk konusan arkadaslar var ya burda? Bir gun gelir bu sozu yemek zorunda kalabilirsiniz.. Ne belli cocugunun basina gelmeyecegi? Yada soyunun sopunun? Herneyse yineliyorum..kuzenle evli olmakta sakinca gormuyorum.. Riskleri var diyorum..
konuyu nerelere saptrdınız böyle genelleme yaparken bu kadar akraba evliliği yapan insanı sapkınlık ve ahlaksızıkla suçlayamazsnız demek istedim...kimsenin zorla çocuğunu akrabasıyla evlendirin de demedik, bizde var bize göre etik ahlak ve dinimize aykırı değil,dede yaşında birine bizde kız vermeyiz,eşi ölen yengemizde kaynıyla evlenmiş değil,başlk parasım oda ne,haaa şuda var kardeşimiz hariç hiçbir karşı cinsle aynı yatakta yatmadık bu da bize göre etik değil,değil de değil şu paris mevzusu hepinizin içine dert olmuş (ki oralardaki saspkınlıkları hiç ele almıyorum)gerçekler acı geliyor galiba islam toplumuyuz istediğiniz kadar özenti duyun bizim geleneklerimize acıtan inciten uygulamalar olduğu gerçeğini göz ardı etmiyorum ama bunu geneleyemezsiniz...akraba evliliği yapmış insanlarla hergün yüzyüze dost komşu yada iş aradaşısınız kendinizi bu insanlardan farklı bir yerde yaşıyor gibi soyutlaıp ahlaksız damgası gerici damgası sapık damgası vuramazsınız.....uymuyorsa evlenmeyin olsun bitsin benim gibi........tüm hakareteri geri iade ediyorm ben burda kimseye hakaret etmedim ama aşırı derecede( bu konuda ılımlı olduğum için) hakaretlere maruz kaldım bana cevap veren arkadaşlar önce kendi yorumlarnızı okuyun içindeki tüm ima ve hakaretler aynen size iade...............yedi ceddinde bu yok diyede şu an olanı siz bu şekilde ahlaksız deyip yargılayamazsınız yada ahlaksızca olanıda bize yapıştıramazsınız buda sizin medeniyetinizi gösterecek kriter değildir...........
konuyu nerelere saptrdınız böyle genelleme yaparken bu kadar akraba evliliği yapan insanı sapkınlık ve ahlaksızıkla suçlayamazsnız demek istedim...kimsenin zorla çocuğunu akrabasıyla evlendirin de demedik, bizde var bize göre etik ahlak ve dinimize aykırı değil,dede yaşında birine bizde kız vermeyiz,eşi ölen yengemizde kaynıyla evlenmiş değil,başlk parasım oda neParisli olmayı hiç ahlaksızlık olarak görüp anlayıp da bu nedenle Parisli değilim demedim öncelikle. Ahlakın yaşam biçimiyle alakalı olmadığını gittiğim yurtdışı gezilerinde gördüm. Bizden çok daha merhametli ve vicdanlı olanları da mevcut çok daha etik yaşayanı da. Din kisvesi altında bacak kadar çocukla evlenen de tecavüz edip ben namaz kılarım diyen de biliyorum. Müslümanların hepsi ahlaklı kalanlar sapık hiç değil. Dolayısıyla bana Parisli demeniz hakaret gibi gelmiyor bana kuzenle evlenmek normal demeniz hakaret gibi geliyor.
Aynı yatak denildiğinde aklınıza ne gelir hiç bilmiyorum. Çünkü biz düğünlerde yada bayramlar da yer sıkıntısı olduğunda kız ve erkek kuzenler aynı odada yer yatağında yattığımız da sadece kıkır kıkır güler, şamata yapar yada küçük olanları falan korkutur teyzelerden fırça yerdik. Onun tadını yaşamak bambaşka.
Ben altı bezli halimden itibaren bu şekilde yetiştirildim ve haliyle aynı yatak hem de kuzen denildiğinde aklıma seks değil eğlence ve çocukluk hatıraları geliyor.
Avrupa özentisi miyim bilmem ama ahlak anlayışımız farklı. Benim erkek arkadaşlarım var kardeşim gibi eşim de sever gelir biz de kalır annem de tanır onu da oğlu gibi sever, kuzenlerle hala bir araya gelince çocuklaşırız sarılırız sımsıkı ama kötü bir şey olduğunda da yanımda olacak on tane kardeşim var benim.
Yani ben erkek ve kadın aaa karşı cins nikah düşer olarak bakmıyorum. Bu nedenle de ahlaksız değilim aksine ahlaklıyım bence. Zira nikah düşer mi diye herkese hallenebilecek bir kafa yapım yok çok şükür. Kardeşim gibi olan arkadaşlarım ve kardeşim gibi kuzenlerim var.
konuyu nerelere saptrdınız böyle genelleme yaparken bu kadar akraba evliliği yapan insanı sapkınlık ve ahlaksızıkla suçlayamazsnız demek istedim...kimsenin zorla çocuğunu akrabasıyla evlendirin de demedik, bizde var bize göre etik ahlak ve dinimize aykırı değil,dede yaşında birine bizde kız vermeyiz,eşi ölen yengemizde kaynıyla evlenmiş değil,başlk parasım oda ne,haaa şuda var kardeşimiz hariç hiçbir karşı cinsle aynı yatakta yatmadık bu da bize göre etik değil,değil de değil şu paris mevzusu hepinizin içine dert olmuş (ki oralardaki saspkınlıkları hiç ele almıyorum)gerçekler acı geliyor galiba islam toplumuyuz istediğiniz kadar özenti duyun bizim geleneklerimize acıtan inciten uygulamalar olduğu gerçeğini göz ardı etmiyorum ama bunu geneleyemezsiniz...akraba evliliği yapmış insanlarla hergün yüzyüze dost komşu yada iş aradaşısınız kendinizi bu insanlardan farklı bir yerde yaşıyor gibi soyutlaıp ahlaksız damgası gerici damgası sapık damgası vuramazsınız.....uymuyorsa evlenmeyin olsun bitsin benim gibi........tüm hakareteri geri iade ediyorm ben burda kimseye hakaret etmedim ama aşırı derecede( bu konuda ılımlı olduğum için) hakaretlere maruz kaldım bana cevap veren arkadaşlar önce kendi yorumlarnızı okuyun içindeki tüm ima ve hakaretler aynen size iade...............yedi ceddinde bu yok diyede şu an olanı siz bu şekilde ahlaksız deyip yargılayamazsınız yada ahlaksızca olanıda bize yapıştıramazsınız buda sizin medeniyetinizi gösterecek kriter değildir...........
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?