- 23 Şubat 2015
- 999
- 389
- 103
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Cocuk cikarken cep telefonunuzu israrla istese al telefonum senin olsun diyecekmiydiniz?Kızlar merhabalar
Burda konuda açmıştım misafirim gelicek diye.
Teşekkür ederim önerilerinizle güzel ağırladım en azından kendim hazirladim ikramlıkları ,bir güç geldi.
Her şey iyi güzel hoştu ama gider ayak bir sorun oldu.. Yada sorunmu.Bilmiyorum.Size sorayım istedim.
Herşeyi de sormacilar gelmesin nolur bende böyleyim napabilirim
Kızım 6 buçuk yaşında misafir lerden birinin de 2 yada 3 yaş bir çocugu vardı.
Tam gideceklerken kızımın bir oyuncağı içinden ağladı.
Ama ne ağlamak çok üzüldüm.
Kızıma defalarca verelim dedim.
Vermek istemiyorum annecim niye zorluyorsun deyince daha fazla ısrar etmedim.
Ama çocuk çok ağladı.
Resmen parçaladı kendini annesi her gittigimiz yerde böyle yapıyor çok inat bir çocuk dedi.
Ve o da kızımı ikna etmeye çalıştı ama kızım ikna olmadı ve ısrar la vermek istemiyorum dedi.Sen ver ben sana sonra getirim falan dedi.
Ve çocuğu yaka paça dışarı çıkardı.
Çok üzüldüm ama kızımı da zorlamak istedim.
Be. Bu tür durumlarda nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum açıkçası.
Nasıl bir tutum sergilemeliyim bu tür durumlarda.
Bana göre ver diye çocugu zorlamak çok yanlış ama karşıdaki çocuk da küçüktu bilemedim işin içinden çıkamadım.
Yo ısrarcı olmadım sadece söyledim amaCocuk cikarken cep telefonunuzu israrla istese al telefonum senin olsun diyecekmiydiniz?
Kendinize her seferinde bu soruyu sorun. Cevabiniz hayirsa asla cocugunuza israrci davranmayin. Her istedigi seyin olmayacagini da karsi cocuk ogrenmeli.
Aslında tam tersi .çok ulaşılabilir bir şey olduğu için. Birazda acabam oluştu oyun hamuruydu bir kutuHayır tabi ki tam tersi hiç sormamaniz gerekiyor bence.
Hatta annenin baskısıda yanlış belki size gelirken hediye alirim derdim oyuncak neydi? Çok mu ulaşılmaz birsey
Söz ben sana alicam dedim zatenHayır tabi ki tam tersi hiç sormamaniz gerekiyor bence.
Hatta annenin baskısıda yanlış belki size gelirken hediye alirim derdim oyuncak neydi? Çok mu ulaşılmaz birsey
Söz ben sana alicam dedim zaten
Asla ikna olacak gibi değildi ki olmadı da zaten.Çocukların hayatta her istediklerini elde edemeyeceklerini öğrenmesi gerekiyor. Diğer çocuk hayatın gerçekleri ile yüzleşmiş.
Annenin yaklaşımı yanlış burada, gayretini çocuğunu ikna etmeye harcamalıydı.
Ya evet çok haklısıniz ama şok oldum ve çok üzüldüm çok fazla ağladı. Bir acabam oluştuİyi bugün sizden oyuncak istesin yarın bakkaldan cips, manavdan muz , öteki gün kırtasiyeden kitap, arkadaşından çanta... Arsizin teki olsun.
İyi yapmışsıniz vermemekle. Çocuğun olumsuz davranisini pekiştirmeye gerek yok. Beş kişi vermese bir kişi verse bu sefer çocuk kendi içinde kodlayacak ısrarla istemeye devam edecek. Ama kimse vermese bir süre sonra o davranış motivasyonu sönecek. Bkz; scinnerin fare deneyi
Asla ikna olacak gibi değildi ki olmadı da zaten.
O kadar çok ağladı ki ondan üzüldüm belkide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?