• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce doğru yoldamıyım?

ay madem öyle zengin koca avına çıkın. idealleri olan adamları beklemeyin.
niyetim zenginlik değilki evini geçindirebilecek konumda ve sorumlulukta olsun yeter.
ama gelecek 35ine 40 ına hala bir baltaya sap olamamış birini kim isterki
ona güveniyordum ama geçen yıl 2.dönemde kaldı ve o yüzden güvenimi sarstı şimdi yine kalırsa ben boşuna mı konuşuyoum bu adamla diye düşünüyorum

niyetim zenginlik değilki evini geçindirebilecek konumda ve sorumlulukta olsun yeter.
ama gelecek 35ine 40 ına hala bir baltaya sap olamamış birini kim isterki
ona güveniyordum ama geçen yıl 2.dönemde kaldı ve o yüzden güvenimi sarstı şimdi yine kalırsa ben boşuna mı konuşuyoum bu adamla diye düşünüyorum

e ben de diyorum ki niyetin çalışmadan raha yaşamak ise bu adamı bırak.

Okulu olan biri ile ilişki kurmazdım kaldı ki maddiyatsızlıklar yüzünden evlilikler bitiyor ilişki yürütmek kolay değil .. boşa maceraya atılmazdım gerek yok ..
işte benim anlatmak istediğim bu ama herkes tepki gösterdi para avcısı değilimki.
beni korkutan şey okuyan biriyle evlenmek adam evine mi bakacak okulunamı gidecek işemi gidecek.
on senede bekleyecek halim yokki

işte benim anlatmak istediğim bu ama herkes tepki gösterdi para avcısı değilimki.
beni korkutan şey okuyan biriyle evlenmek adam evine mi bakacak okulunamı gidecek işemi gidecek.
on senede bekleyecek halim yokki
Kesinlikle doğru .. devam etme.. nasip ilerde kısmetinde varsa o döner sana..

Bence siz maddi durumu iyi olan biriyle evlenmelisiniz, zira sizde aza kanaat edebilecek bir yapı malesef görmedim.Ne adamlar var cebinde tomar tomar paralar cimriliğinden çocuğuna bir süt almaz, ama ne adamlar var cebindeki son kuruşuda ailesine bir ekmek almak için harcayan.1400 tl ile evini çocuğunu geçindiren gördüm ben. Kadının kanaat edebilmesi çok önemli.

Evlenince çalışmaya devam eden hanımların başına bir işler mi geliyor acep diye düşünmeye başladım foruma üye olduğumdan beri.

Okul meselesine kesin bir şey söyleyemeyiz. Bunu öğrenci bile kesin bilemez. Bu sene bitiyor okul der ama bir aksilik çıkar. Bunları da düşünün. Okulu 2 sene içinde bitmeyebilir.

Bence yaşınız da genç. Neden aşık olduğunuz biriyle evlenemeyesiniz ki?

ben destekliyorum benim desteklememle zaten çoğu şeyi yaptı yoksa hala yapamazdı kendisi söylüyor zaten

ben tutucam zaten bir ucundan bende çalışyıroum yağpıcam bişeyler ama şuan elimiz kolumuz bağlı çünküğ adam hala okuyor

evet okuyor ama güzel bir gelecek için okuyor. meslek sahibi olmak için okuyor.
"bu kişi beni ve evini geçindirebilir mi" diye değil de, "ben bu kişiyle bir ömrü geçirebilir miyim" tarzında düşünmenizi öneririm.

yazdım yorumu ama sonradan başka bir yorumunuzu okudum.
çalışmayı düşünmüyormuşsunuz evlenince, bu da tabi ki tercih meselesi, yorum yapamam ama o zaman siz daha uygun biriyle tanışmayı bekleyin derim ben..
bu kişiyi de okuduğu bölümden edip hayatını yeniden daha kaliteli bir şekilde kurma şansını elinden almayın.
he sizin ittirmenizle okula başladıysa da, bunu da karşılıksız bir iyilik olarak görün.

Valla okulu olan adam önce okusun bitirsin okumak ciddi iş.. hayatta ciddidir hele bu devirde .. o da ciddi ise hepsini sıra ile yapar ve seviyorsa sana kendisini ispatlar canım hiç sıkma canını herşeyde bi hayr vardır .. evlenmek için evlenilmez ...

ben evlenince çalışmak istemiyorum o yüzden zaten bu şüphelerim.yani ev geçindirebilirmi diye

Siz bence bu adamı bırakın. Adam ne kadar çalışırsa çalışsın size yetemeyecek gibi görünüyor.
Bir kere bu adamın mezun olduğu anda 4-5 bin kazanabileceğini sanıyorsunuz ama gerçek hayat öyle değil. Tecrübesi olmayan yeni mezun adama kimse al güle güle harca demez. Kendini kanıtla der.

Evlilik, belki düğün, yeni ev, eşyalar tek kişinin yapabileceği bir şey değil ki. Direk işi bırakırım diye düşünüyorsanız evlenince çok sıkıntı yaşarsınız. Adamı da darlarsınız. Zaten sevmiyormuşsunuz..
Siz bence sizin beklentilerinizi karşılayacak başka adaylar bakın.

Biz evlenirken hiç böyle strese girmedik. Çalışır borçlarımızı öderiz dedik. En az 1 yıl da borç ödedik + ev kredisi.. :işsiz:
Hayat pahalı tek düğün borcuyla kalmıyor işte. Hele bir de çocuk olunca o 4 bin de yetmeyebiliyor. Siz en iyisi bırakın bu adamı..

Siz bence bu adamı bırakın. Adam ne kadar çalışırsa çalışsın size yetemeyecek gibi görünüyor.
Bir kere bu adamın mezun olduğu anda 4-5 bin kazanabileceğini sanıyorsunuz ama gerçek hayat öyle değil. Tecrübesi olmayan yeni mezun adama kimse al güle güle harca demez. Kendini kanıtla der.

Evlilik, belki düğün, yeni ev, eşyalar tek kişinin yapabileceği bir şey değil ki. Direk işi bırakırım diye düşünüyorsanız evlenince çok sıkıntı yaşarsınız. Adamı da darlarsınız. Zaten sevmiyormuşsunuz..
Siz bence sizin beklentilerinizi karşılayacak başka adaylar bakın.

Biz evlenirken hiç böyle strese girmedik. Çalışır borçlarımızı öderiz dedik. En az 1 yıl da borç ödedik + ev kredisi.. :işsiz:
Hayat pahalı tek düğün borcuyla kalmıyor işte. Hele bir de çocuk olunca o 4 bin de yetmeyebiliyor. Siz en iyisi bırakın bu adamı..
bence siz okumamışsınız yazdığımı sevmiyorum diye bir kelime yazmadımki.benim zaten birirkimim var evlenmeden önce aldığımşeylerde var.ayrıca tecrübesi var işide hazır.bence tekrar okuyun yazdıklarımı

Sizin evlendikten sonra çalışmak istemediğinizi biliyor mu ?sizin nasıl böyle düşünceleriniz varsa onun da belki vardır .

okulu bitiremediğini ve maaşının yükselmediğini farzedersek o maaşla geçinilmez çalışmak zorundasınız. ama aklı selim bir insansa zaten okulunu bitirir ve işinde iyi yerlere gelir. bunu az çok konuşmalarından anlarsınız. ve bunlarda zamanla olur. şimdi yeni biriyle tanışsanız da hemen evlenmiceksiniz ki bir tanıma süreci olacak. insan olarak güveniyorsanız ailesi de size uygunsa biraz bekleyin derim

bence siz okumamışsınız yazdığımı sevmiyorum diye bir kelime yazmadımki.benim zaten birirkimim var evlenmeden önce aldığımşeylerde var.ayrıca tecrübesi var işide hazır.bence tekrar okuyun yazdıklarımı

Gayet de iyi anladım. İşte ben de diyorum ki yeterince sevmiyorsunuz ki maddiyat, rahat yaşama kaygısı sizi düşündürüyor.

Herkes kendi hayat tecrübelerine bakarak yorum yazıyor burada. Ben evlenirken eşim sizin sevgilinizden çok daha az maaş alıyordu. Ama eşime kendi işimi garanti olarak sunup ev almaya teşvik ettim ve 4 buçuk senedir omuz omuza mücadele ediyoruz anlatabiliyor muyum? Çocuğum da oldu bakan biri olunca yine işe devam. Yani sen bana bakacaksın git daha çok kazan demedim diyemem. Ancak şartlar bizi buna iterse işten çıkarım. Ev geçindirmek o kadar kolay değil. Bekarken anlamayabilirsiniz..
Eğer evlendikten sonra işi bırakacaksanız bu adam size yetmez emin olun. Asgari maaşla yetinebilen kadın da var ama siz o sınıfa girmiyorsunuz bence..
Onun sizin çalışmak istemediğinden haberi var mı? ben bize yetecek kadar kazanırım diyebiliyor mu?

parası az olan yada işsiz biriyle hiç sevgili olmadım hep varlıklı hep ekstra zenginlerdi ,ama gel gör ki
evlendıgım adam bir gece lokantada ödediğimiz paraya bir ay çalışıyordu , ailesini çıkar kendısı mukemmel biri ,
çok sabır gösterdim hemde çok , fazla sürmez blondgunes boşar bunu dediler hem arkamdan hem yüzüme ,
şimdi 1000 kere çok şükür halımıze ,
herzaman dediğim gibi evlilik kumar , inşallah eline güzel kart gelir.

Sizin o kişide inanmadığınız şeyler var belli 1. Okulu 2 senede bitireceğine emin misiniz? 2.Hadi 2 senede bitirsin bir yandan evlilik için birikim yapamaz gibi geliyor bana en az bir 4 5 yılı bulur.Ailesi yardım ederse olur ama o ayrı 3. O kadar beklediğinize değecek biri mi?
Az çok anlarsınız bunu zaten.Ben 20 yaşında sevgilim 22 yaşında üni okurken o okulu bitiremeyecegini anlayıp ayrılmıştım.Ve 23 yaşında başka biriyle evlendim.İyki Zaman'ımı tüketmemişim onun için diyorum.Herkes bir olmuyor kimi 30 kimi 40 yaşında işlerini yoluna koyar kimi de 24 25 yaşında.Yeter ki sorumluluk duygusu olsun içinde.

siz duygularınızla hareket etmiyorsunuz öncelikle..
evlenince çalışmak zorunda kalma fikri size itici geliyor.
bu konuları konuşabilecek düzeyde mi ilişkiniz?
yani birlikte bir hayat kurma fikriniz var mı?
ayrıca,biriyle bir hayat kurma isteğinizde sizi güdüleyen ne?
yeni bir düzen, yeni eşyalar, çocuk sahibi olmak?

ilişkinizdeki yeri "iyi biri" olmak mı?
sevgi, saygı, aşk, tutku?

ben ondan daha fazla alıyordum 3bini falan buluyordu aylık ama işimden memnun değildim ayrıldım başka işteyim o yüzden şuan aynı alıyoruz sayılır.

Eh o,zaman adamda desin "ben sadece 2bin alan kiz ile evlenmem" diye.
Siz bu kisiyi sevmiyorsunuz bile. Varsa yoksa hep maddiyattan bahs etmissiniz.

Cocuk iyi bi cocuk ise evet iliskinizi sonlandirmayi tavsiye ediyorum. Gidin istediginiz gibi zengin bir adam bulun. Görümcesinin bilezigini bile sorun eden kisi, kendi altinlari hayli hayli sorun eder. O cocugun basini yakma derim yani.

Back
X