• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce doğru yoldamıyım?

Sizin sevgilinize dair çok ciddi endiseleriniz var. Yazdiklarinizdan bu anlasiliyor. Bu kadar kusku icinde zaten evlenmeyin. Nice zengin insanlar var karisini defalarca aldatan. Para her sey demek degil. Hatta hicbir sey. İnsan huzurlu bir yuva arar hayatta. Paraya degil huzura mutluluga ihtiyacimiz vardir. Ev gecindirmeye gelince biz de tek esin calisiyor asgari ucretle. Cok sukur geciniyoruz. Yeri geliyor gezmeye de gidiyoruz sehir disina, disarda yemegimizi de yiyoruz sinemamiza da gidiyoruz. Yani gecim bir sekilde iyi veya kotu saglaniyor. İki gonul bir olunca aşılmayacak dert yoktur.

Okumak çok kolay ya. Bence kendin oku kendin iyi yerlere gel böyle çirkin hesaplara girme. Hem ozaman deli gibi aşık olduğun biriyle evlenebilirsin. Hee pardon sen çalışmak istemiyordun dimi :işsiz: biz esegiz zaten keyfimiz icin, can sıkıntısından calisiyoruz

niyetim zenginlik değilki evini geçindirebilecek konumda ve sorumlulukta olsun yeter.
ama gelecek 35ine 40 ına hala bir baltaya sap olamamış birini kim isterki
ona güveniyordum ama geçen yıl 2.dönemde kaldı ve o yüzden güvenimi sarstı şimdi yine kalırsa ben boşuna mı konuşuyoum bu adamla diye düşünüyorum
Bak işte erkekler de aynı mantık. Onlar da aynı sizin gibi 30 unda bir baltaya sap olamamış kadınlar istemiyorlar.

Bu yaşıma kadar bekledim, bari o da çalışsın, hem eve katkısı olsun, hem boş durup bana sarmasın diyorlar.

Şimdi siz bu adamı bırakırsanız, belki 4-5 bin maaşlı biriyle hemen tanışıp, 1-2 sene içinde evleneceğinizin hayalini kuruyorsunuz sanırım. Kısmet tabi, ama bu devrin erkekleri de aynı sizler gibi hesaplı bunu da gözden çıkarmayın.

Tabi ki bunları düşünmekte haklısınız. Ama acaba okulu bitirebilecek mi, ne zaman bitirecek gibi soruların cevabını siz de biz de veremeyiz. Bence evlilik hakkında konuşuyorsanız, onunla açık açık konuşun, birlikte konuşarak, en erken ne zaman evlenebileceğinizi planlayın, evlenince çalışmak istemediğinizi ona söyleyin. Ben de evlenince çalışmayı düşünmüyorum ve bunu baştan peşin peşin söylüyorum yeri geldiğinde. O da düşüncelerinizi bilsin, belki o çalışmayan biri ile olmaz der, siz de boşuna zaman kaybetmemiş olursunuz.

ben ondan daha fazla alıyordum 3bini falan buluyordu aylık ama işimden memnun değildim ayrıldım başka işteyim o yüzden şuan aynı alıyoruz sayılır.

Demekki neymiş, hayatta insan kendisini şartlandırmamalıymış. İmkanlar ve olanaklar durumlara göre değişebiliyor.

ben evlenince çalışmak istemiyorum o yüzden zaten bu şüphelerim.yani ev geçindirebilirmi diye

Konuyu daha fazla okumama gerek kalmadı.

ay madem öyle zengin koca avına çıkın. idealleri olan adamları beklemeyin.

Her zamanki gibi katılıyorum.
Niyetiniz bu ise, Türkiye'nin ve hatta dünyanın son zamanlardaki hali göz önünde bulundurulacak olursa, kendinize zengin bir koca bulmanız en mantıklısı...

işte benim anlatmak istediğim bu ama herkes tepki gösterdi para avcısı değilimki.
beni korkutan şey okuyan biriyle evlenmek adam evine mi bakacak okulunamı gidecek işemi gidecek.
on senede bekleyecek halim yokki
Yol yakinken ayril canim.

Sana halihazirda herseyi tamam birisi lazim.

iyi de sizin de geliriniz 2000 imiş işte

ya da 3000 olsun ne fark eder

senin benim olmayacak evlenince bizim olacak 5000 tl

siz çalışmayınca adam tek başına 5000 kazansın istiyorsunuz da kazanamıyor ya da yarın başına bir iş gelecek kaza hastalık vs hiç kazanamayacak

ölçüt para olunca evlilikten hayır çıkmaz

boş verin zamanınızı öldürmeyin ikiniz de uygun birilerini bulun

biz safmışız

asgari ücretten az fazla maaşlarımızla, yani bugün 1600-1700 falandır karşılığı sıfırdan ev de kurduk düğün de yaptık kirada da oturduk ülkenin 4. büyük şehrinde

ne ay geçinemeyiz demek aklımıza geldi ne aileler şunu bunu yapmadı demek

armut piş ağzıma düş diye beklemeyi bilememişim şu hayatta ya ona yanarım

neyse zengin kocam olmadığına göre çalışmaya devam edeyim

Bu konuyu okurken, izdivaç programlarında eş arayan kadınların evlenmek istediği damat adaylarını tarif ettigi o suni-itici konuşmalar canlandı gözümde.

Öyle bi samimiyetsizlik hissi uyandı bende. :/

Allah ikinizin karşısına da gönlündekini çıkarsın.
Çünkü su cizdigin resme bakılırsa, "siz"den "biz" olmaz..

Son düzenleme:
Belki o da evlenince çalışan eş ister hep sizin mi istekleriniz önemli?

Her insan beklenmeye değmez, zaman kaybı olur ama anlattığınıza göre bu kişi değerlerden. Doğru insan her zaman çıkmıyor insanın karşısına bulmuşsan bekle derim

Back
X