Sizce erkek ya da kadın neden aldatır?

Ben anaokulu öğretmeniyim inanın nelerle karşılaştım,özel bölge olduğunu anlatmak için,ailelerin izlediği ve çocugun şahit olduğu saçma sapan dizilerin etkisini ortadan kaldırmak için,ha bakın dizilerinde yönlendirici yanları var malesef
Allah yardımcınız olsun zor iş çocuklarla ugrasmak ama bir o kadar da güzel :) tabiki var eski Türk filmleri bile öyle

Aslında bu dizilerden ziyade,konulan yaş sınırına dikkat etmeyen ailelerin suçu.Malesef bilinçsiz aile çok.
Aslında biz ne kadar örnek almıyoruz zannediyorsak da beynimiz öyle algilamiyor . Birnevi egitiliyoruz. O yüzden aslında aldatana hal veren tarzda diziler bence yetişkinler icin de olumsuz ve zararlı

Aslında biz ne kadar örnek almıyoruz zannediyorsak da beynimiz öyle algilamiyor . Birnevi egitiliyoruz. O yüzden aslında aldatana hal veren tarzda diziler bence yetişkinler icin de olumsuz ve zararlı

Açıkçası aldatmaya gelene kadar tv'de çok daha zararlı içerikler var.Mesela kan ve cinayet gibi şeyler.O yüzden o konuya hiç girmeyeceğim direk çocuklar için konuşuyorum :KK51:

Tabiki ben zaten genel için konuştum .

Aslında toptan hepsi kaldırılsa bence daha iyi olur :dondurma:
Tv'de sadece belgesel,bilgi yarışmaları,haber,tartışma programları falan olsa böyle eğlence için programlar,diziler de internette yayınlansa daha iyi olur bence.Hem isteyen yine izlemiş olur malum internetin olmadığı ev yok gibi artık,hem de zararlı kısmından biraz kurtuluruz bence.

Aynen bir de Allahın herşeye şahit olduğunu unutuyorlar
Bu da çare değil diye düşünüyorum. Nefis denilen şey oldukça zor başa çıkılan bir duygu. Günde 5 vakit namaz kılmak günümüzde oldukça zor mesela ama allah korkusundan namazı bırakmayıp zinayı yapan insanlar var.

Benim tanıdığım eşini aldatmayacak insanlar da var mesela. Ama öyle ne 5 vakit namazı ne cuması var içki de kullanır ama eşini aldatmaz aldatandan hoşlanmaz vs.
Bu tamamen karakter meselesi. Korku insanı biryere kadar uzak tutar hatadan. Bastırılmış duygu dediğimiz birçok şey korkudan dır. Zina cinsel tercih vs vs gibi. Ya aile ya mahalle baskısı yada kişinin inancına bağlı korku ile istediği seçimi yapamayıp içten içe özenmesi. Ama içinden geldiği halde allah korkusu (ki ben korku diye nitelendirmem. Yanmak ceza çekmek korkusu yerine asıl olanın iyi kul olabilme çabası benim için doğru olan) etkili olup aldatmayan varsa helal olsun. Tabi bu hatunda gözüm kaldı ama günah diyip eve gelince evdeki hanıma ilgisiz ve kötü davrananı napıcaz. Yani özet karakter yerin dibini boyladıysa aldatır

Back
X