• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocama yaptığım hatayı nasıl affettirebilirim

Hep mi bu adamı takıntilı, kıskanç, hasta ruhlu kadınlar buluyor yani🙄🙄🙄bana kalırda hasta olan bu adam her kadına bu damgayı yapıştırıyor. Konu sahibesi şeytana uyup bir kez bakınca aşırı kıskanç olmuyor da adam buluttan nem kapıyor.
Evet madem o kadar travması vardı ne diye yine gitti oyle birini seçti bir de travma olarak neden eski eşini söylüyor sadece onu da anlamadım. Mesajlarıni sakladığı kadın çok tehlikeliymis ya, görümce bile durumdan haberdar o derece tehlikeli, delil falan saklamışlar. Kadıncağız alt tarafı mesajı okumuş içine kurt düşmüş bakmış ne var yani çok üstüne gidilmiş adam çok normal sanki

Günaydın kızlar , akşam nasıl geçti ondan bahsedeyim kısaca . Eve bir geldi elinde poşetler eve birşeyler almış bi de kendine paket yemek yaptırmış . Yemek yapmıştım dedim sadece kendın ye dedi bana ( yaptığım cacığı yemiş ama afiyetle :)) valla dengesiz bu adam ) Neyse ben konuşmadım çamaşır bulaşık falan oyalandım. O oyalandı telefonla konuştu ailevi bir mevzu vardı sanırım bana anlatamayacağı için duyayım diye hoparlorü açtı .
Sonra gidip gelip laf soktu , al telefon burda bak falan , karıştır belki birşey bulursun deyip durdu tüm akşam . Ben sakinliğimi korudum ya cevap vermedim ya da kısa kısa geçiştiren cevaplar verdim.
Şimdilik böyle devam edicem bakalım birkaç güne belli olur tahminimce . Ben hatamı anladım ama yine de sen ne karar verirsen kararına uyarım modundayım .

Yeni bir konuşma yoksa ortada aldatma da yoktur. Zaten numarasını silip engellemiş. Mesajları arşive atması da kendini korumak, gerekirse ispatlamak içindir. O yüzden hâlâ onun hatası var demek doğru değil.
Hatanı anlamışsın, özür de dilemişsin. Bir dahakine dayanamayıp hemen söyleyerek kendini yakma, biraz sakin kalmayı öğren.

Yeni bir konuşma yoksa ortada aldatma da yoktur. Zaten numarasını silip engellemiş. Mesajları arşive atması da kendini korumak, gerekirse ispatlamak içindir. O yüzden hâlâ onun hatası var demek doğru değil.
Hatanı anlamışsın, özür de dilemişsin. Bir dahakine dayanamayıp hemen söyleyerek kendini yakma, biraz sakin kalmayı öğren.
Evet haklısınız bunu öğrenmem lazım. Aslında ben sadece bu konuda değil her konuda böyle içimde tutabilen biri değilim zaten tutmaya söylememeye kendi kendimi dizginlemeye çalıştım konuşmamak için ama o anladı sende sıkıntı var birşeyler var deyip deyip durdu. ben de patladım işte bir anda bu mesajlar fotolar niye hala duruyor diye.

Mesajları arşive atması belki de unutamadığı için de olabilir ben olsam ben de ortalığı yıkardım hiç kendinizi suçlu bulmayın sizi manupile ediyor. Ben boşanmıyorum istiyorsan boşanmak mahkeme orada aç davanı diyin. Açsın ama siz boşanmıyorum deyince hakim boşamaz bilginiz olsun. Süründürün adamı hiç gurur yapmayın. Şuna bak ya zeytin yağı gibi üste çıkıyor

Kızlar eşimin savunması söyle ilk evlilik olsa bu boyutta kıskançlık benim için tolere edebilirdim ama bu konuda çok doluyum diyor
Hastalık boyutunda ya da farklı bir rahatsızlıktan dolayı sürekli şüphe ile yaşayan kadınları hariç tutuyorum.Kadınlar şüphe duyuorsa vardır bir sıkıntı.Şimdiye kadar hiç şüphe duyacağım bir durum olmadı.Aldatsa da ne telefon karıştırırım ne de ah vah ederim.Herkes kendine yakışanı yapıyormuş deyip mahkemenin yolunu tutarım.

Kızlar eşimin savunması söyle ilk evlilik olsa bu boyutta kıskançlık benim için tolere edebilirdim ama bu konuda çok doluyum diyor
Hastalık boyutunda ya da farklı bir rahatsızlıktan dolayı sürekli şüphe ile yaşayan kadınları hariç tutuyorum.Kadınlar şüphe duyuorsa vardır bir sıkıntı.Şimdiye kadar hiç şüphe duyacağım bir durum olmadı.Aldatsa da ne telefon karıştırırım ne de ah vah ederim.Herkes kendine yakışanı yapıyormuş deyip mahkemenin yolunu tutarım.

Hep mi bu adamı takıntilı, kıskanç, hasta ruhlu kadınlar buluyor yani🙄🙄🙄bana kalırda hasta olan bu adam her kadına bu damgayı yapıştırıyor. Konu sahibesi şeytana uyup bir kez bakınca aşırı kıskanç olmuyor da adam buluttan nem kapıyor.
Bana da öyle geldi biraz ya.

Yapılan yanlış tabi ki hiç hoş bir durum olmamış ama adamın verdiği tepkiler de normal değil. Küser tavir yaparsin ciddi sekilde konusursun ama bu sebeple de bosanilmaz. Daha once de yazilmis nerede kıskanç takıntili kadin var bu adamı bulmuş nedense. Kıskançlıktan muzdaripsen ne isin var daha once aldatilmis kadinla. Evlenmeden konusulmadi mi bunlar. Boşanmaya falan da niyeti yok bence. Buyuk tepkiler gösteriyor ki bir daha konu sahibi göz ucuyla bile telefona bakamasin, herhangi bir durumu sorgulamasin.

Günaydın kızlar , akşam nasıl geçti ondan bahsedeyim kısaca . Eve bir geldi elinde poşetler eve birşeyler almış bi de kendine paket yemek yaptırmış . Yemek yapmıştım dedim sadece kendın ye dedi bana ( yaptığım cacığı yemiş ama afiyetle :)) valla dengesiz bu adam ) Neyse ben konuşmadım çamaşır bulaşık falan oyalandım. O oyalandı telefonla konuştu ailevi bir mevzu vardı sanırım bana anlatamayacağı için duyayım diye hoparlorü açtı .
Sonra gidip gelip laf soktu , al telefon burda bak falan , karıştır belki birşey bulursun deyip durdu tüm akşam . Ben sakinliğimi korudum ya cevap vermedim ya da kısa kısa geçiştiren cevaplar verdim.
Şimdilik böyle devam edicem bakalım birkaç güne belli olur tahminimce . Ben hatamı anladım ama yine de sen ne karar verirsen kararına uyarım modundayım .
cnm bencede sessiz kal, cumartesi akşam kendimize zaman ayıralım de orada birbirinizle uzun uzun ilgilenin, onun sevdiği şeyleri yap, unutalım herşeyi falan de, nasılsa eşsiniz siz yuvamızı yıkmayalım de, devam etmek isteyen siniri geçen erkek senin firekansına gelir, enazından o anı bozmaz gülüşür falan, yine mıkırdıyo somurtuyosa naparsan yap de, ayrılsanda sen bilirsin de, uzatırsa ayrıl bence.

Kızlar selamlar , arada girip ilgimi çeken konuları okurdum . Böyle bir konuyla geleceğimi tahmin edemezdim . Eşimin de benim de 2. evliliklerimiz, ikimiz de çocuklar için katlandığımız zor evliliklerden çıkmış insanlarız . Aslında bu konuda birbirimizi anlayabilyoruz. Ben ilk eşim tarafından aldatıldım ve bitirdim. Şimdiki eşim ise sadakatinden süphe duymadığım biri ama son birkaç aydır gereksiz kıskançlık yapıyorum sanırım travmalarım yeni yeni ortaya çıkıyor. Daha öncekilerde konuştuk hallettik falan ama ben en son çok kötü birşey yaptım. Nasıl güvenirken yaptım bilmiyorum ama birşey beni dürttü ve telefonunu karıştırdım. Telefonunda engelli ve silinmiş bir numara vardı mesajlar silinmemiiş herşey duruyor bir baktım ki eski sevgilisi ve arşive alınmış orda duruyo. Benimle tanışmadan önce engellemiş her yerden ve benden sonra hiç görüşmemiş. Aldatma söz konusu olmasa da ben kadın gururu ile acaba unutamadı mı diye düşündüm çünkü bana eski ilişkileri ile ilgili birşey anlatmamıştı.

Ben tabi birkaç gün kendimi tuttum zarfladım falan filan derken sonunda patladım ve açıklaması kadın takıntılı olduğu için herşeyi yapabilirmiş ve elinde kanıt olsun diye silmemiş.( Ablası ile konuşmuş o da bana aynı şeyi söyledi zor bıraktı kadını diye) Israrla seni aldatmış mıyım senden sonra görüşmüş müyüm diyor ve eski evliliğim de böyleydi devam etmeyelim diyor gidişat aynı diyor.

Ama şu an bütğn oklar bana döndü ve tek sorun benim telefonuna gizlice bakmam oldu ki normalde yapmam. Bititmek istediğini söylüyor . Ben hatamı kabul ediyorum ama o kabul etmiyor benden sonra görüşme yok diye aldatma yok dşye saklasam ne olacak diyor. Sana eski ilişkimimi anlatsaydım ne yapsaydım diyor. Bu arada 5-6 yıllık bekarlık hayatı var benden önce .

Kızlar ben hatalıyım evet ama o da hatalı. Yine de aldatma falan yok ortada aksine saatinde gelir gider herşeyi ortadadır, bir yere gitse haber eder. Ben bu adamı kaybetmek istemiyorum ama çok sinirli ve bitti diyor.

Bir de burcu boğa sildi mi tam siler .

Lütfen nasıl bir yol izlemeliyim bi akıl verin.
Siz nasıl ki eski evliliğinizdeki aldatılmanızdan dolayı acaba unutamadı mı diye patladıysanız eşiniz de eski evliliğinde yaşadıklarından dolayı şu an sizden ayrılmak istiyor. Demek ki şu an yaşadıklarınızın benzerini ilk evliliğinde yaşamış. Kaybetmek istemediğiniz kişilere gereksiz yükselmeyeceksiniz, çocuk değilsiniz.

Yani biz kadınlar olarak tabi ki eşlerimizin telefonunu bazen gizli, bazen yanında kurcalayabiliriz. Ben bunu yanlış bulmuyorum. Bir erkek kadının telefonunu gizlice kurcalamamalı arkadaşlarından gelen özel mesajlar olabileceğinden dolayı. Ama kadın erkeğin kurcalar bence ya yapmıyorum diyen net yalan söylüyordur. Merak ettim baktım de yani bunun tek açıklaması bu. Böyle basit bir konuda bitirmeyi göze alabiliyorsa zaten bence hiç sevmemiştir.
Yapmadım, yapmıyorum, yalan da söylemiyorum.

Kızlar selamlar , arada girip ilgimi çeken konuları okurdum . Böyle bir konuyla geleceğimi tahmin edemezdim . Eşimin de benim de 2. evliliklerimiz, ikimiz de çocuklar için katlandığımız zor evliliklerden çıkmış insanlarız . Aslında bu konuda birbirimizi anlayabilyoruz. Ben ilk eşim tarafından aldatıldım ve bitirdim. Şimdiki eşim ise sadakatinden süphe duymadığım biri ama son birkaç aydır gereksiz kıskançlık yapıyorum sanırım travmalarım yeni yeni ortaya çıkıyor. Daha öncekilerde konuştuk hallettik falan ama ben en son çok kötü birşey yaptım. Nasıl güvenirken yaptım bilmiyorum ama birşey beni dürttü ve telefonunu karıştırdım. Telefonunda engelli ve silinmiş bir numara vardı mesajlar silinmemiiş herşey duruyor bir baktım ki eski sevgilisi ve arşive alınmış orda duruyo. Benimle tanışmadan önce engellemiş her yerden ve benden sonra hiç görüşmemiş. Aldatma söz konusu olmasa da ben kadın gururu ile acaba unutamadı mı diye düşündüm çünkü bana eski ilişkileri ile ilgili birşey anlatmamıştı.

Ben tabi birkaç gün kendimi tuttum zarfladım falan filan derken sonunda patladım ve açıklaması kadın takıntılı olduğu için herşeyi yapabilirmiş ve elinde kanıt olsun diye silmemiş.( Ablası ile konuşmuş o da bana aynı şeyi söyledi zor bıraktı kadını diye) Israrla seni aldatmış mıyım senden sonra görüşmüş müyüm diyor ve eski evliliğim de böyleydi devam etmeyelim diyor gidişat aynı diyor.

Ama şu an bütğn oklar bana döndü ve tek sorun benim telefonuna gizlice bakmam oldu ki normalde yapmam. Bititmek istediğini söylüyor . Ben hatamı kabul ediyorum ama o kabul etmiyor benden sonra görüşme yok diye aldatma yok dşye saklasam ne olacak diyor. Sana eski ilişkimimi anlatsaydım ne yapsaydım diyor. Bu arada 5-6 yıllık bekarlık hayatı var benden önce .

Kızlar ben hatalıyım evet ama o da hatalı. Yine de aldatma falan yok ortada aksine saatinde gelir gider herşeyi ortadadır, bir yere gitse haber eder. Ben bu adamı kaybetmek istemiyorum ama çok sinirli ve bitti diyor.

Bir de burcu boğa sildi mi tam siler .

Lütfen nasıl bir yol izlemeliyim bi akıl verin.
Biraz manipüle ediyor gibi geldi bana. Haksız olan sizsiniz. Telefon karıştırdığınız için değil, bitmiş gitmiş bir ilişkiyi gündeme getirip olay çıkardığınız için.
Emin olun sizden gizlemesi gereken birşey olsaydı ne arşivde bulurdunuz ne de bir tane mesaj bulurdunuz. Sizin aldatılma travmanız kadar eşinizin de sorunlu bir evlilik geçmişi var. Birbirinizden öncesine sünger çekmeyecekseniz ne anlamı kaldı ikinci baharın. Adamın tahammülü yok. Kaldı ki eski evlilikler gibi hatrına katlanacağı bir çocuk da yok. Boşuna yormayın birbirinizi. Siz hayatındayken yapılan bir yanlış olursa tamam onu konuşalım burada.

Ne yapacağınız kısmına gelirsek de; geçin karşısına konuşun yükselmeden,hatanızı anlamış bir şekilde. Ama gerçekten pişman olup hatanızın farkındaysanız konuşun buna hazır olduğunuzda. Yalandan değil yani. Başka bir sorununuz olmadıysa bu ilk ise, telafi edilir şans verilir. Ama başka sorunlar da olup bu ğzerine eklendiyse pek işe yaramaz gibi.
Geçmiş travmalarınız için terapi alın. Belki bunu da bir adım olarak kabul edebilir eşiniz. Hoşuna gidebilir.

hanimefendi biz de kadiniz boyle absurt tepkiler vermiyoruz lutfen yersiz yersiz ben bir kadin olarak... diye sacma sapan kiliflar bulmayin yaptiklariniza. esinizin de bir hatasi yok yani bana bir de bir erkege hak verdirtiyorsunuz

Kızlar güncelleme yapıyorum tekrar , ben pişmanlığımı samimi bir şekilde ifade ettim , görümcem de destek verdi bana ve barıştık dün akşam . Biraz mesafeliyiz sanki ama düzelticem çok kırıldı bana farkındayım ve aslında herşey yolunda giderken açık aramış gibi göründüm buna kırgın .

Ben de bundan sonra çok daha dikketli olup güzel giden evliliğimi bu tarz şeylerle riske atmıycam .

Hepinizin yorumları çok kıymetliydi teşekkür ederim .

Back
X