sizce eşim düşüncesiz mi?

sabalak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2009
185
2
0
İstanbul
Kızlar mrb sizlere bişeyler danışmak istiyorum.ama nasıl kendimi anlatacağımıda bilmiyorum.şöyle başlıyım eşim iyi biridir.herkes sever.bizde çok iyi anlaşırız.(ailevi meseleler hariç)o konulara girmicem.ya nasıl desem aslında eşim ilgilidir ama bazı tavırları bazen sinirlerimi bozuyo.derdinde bumu demeyin.dert değil ama sizinle paylaşmak istedim.
mesela onunla alışverişe gideriz.ona bişeyler almak için.o elleri cebinde bekler yada oturur ben ordan oraya koşarım ona bişeyler bulup beğenmesi için.ayakkabı alcak mesela o bitane denerken ben koca mağazayı dolaşır başka çeşitler bulur getiririm beğendiği olur arasında diye.aslında gerkmedikçe üstüne bişey alan çok bakımlı tiplerden değil.bazen ben zorlarım sana bişeyler alalım diye.neyse ben bunla dolaşırım fikir veririm falan ama o bana demzki bak bunuda sana alalım.yada bu sana çok yakışır.göz ucuyla bile bakmaz.bişey beğenirim beğendiğimi ona çook belli ederim.almak istiyosan al der.ama sanki çokda umurunda olmaz.
bende çok alışveriş yapan biri değilim.tabi her kadın gibi almak isterim ama eşime yük olmamak için almam.neyse bigun yine bi ayakkabı beğendim.eşim al istersen dedi.bende pahalıymış gerek yok dedim.yani çokda pahalı değildi ama belki ısrar eder diye oyle dedim.yani benm o ayakkabıyı almamı gerçekten istemesini görmek istedim.(bilmem anlatabildimmi)sonra tabiki ona bişeyler aldık ve çıktık.ertesi gün içimden dedimki belki bana süpriz yapar alır getirir dedim.ayakkabı benm için önemli değildi.beni düşündüğünü görmek istiyodum.akşam eve geldi tabi eli boş.ee tabi biraz kırıldım.bende dedimki aslında o ayakkabıyı alır gelirsin istedimya belki içine dert falan olmuştur sandım dedim.oda çok üzüldü.tahmin edemedim kusura bakma dedi.yarın alıcam söz dedi.bende dedimki hiç gerek yok.benm soylememle alma zaten dedim.bi anlamı olmuyo dedim.ısrar etti.bişey demedim.ertesi gun oldu.tabi ben alma dedim ama belki kırıldığım için beni dinlemez gönlüm olsun diye alır kesin dedim.aaaa bide eve geldi eli yine boşşşş.
yani kızlar inanın ayakkabı zerre kadar umrumda değil.beni düşünmesi hoşuma gidecekti sadece.biraz mutlu olacaktım.yine bişey oldu çok mutluydu.dediki sana tlfn alcam dedi.bende gerek yok.alo diyo benm telim.fazlasına gerek yok dedim.ama bi tlfn vardı.bazen dile getiriyodum.ama almak onu borca sokmak istemiyodum.neyse tuttu elimden beni telefoncuya soktu.o tlfnda indirimdeydi.abktım çok beğendim.ama hiç sesi çıkmıyo yanımda oyle duruyo.sonra baska tlfnlara baktı o.dediki sana benm tlfnu veriyim.ben kendime alıyım dedi.o telinin yeni almıstı.ama bayanın kullanabileyegi türden değil.beğenmiyorum.bende ozaman ne gerek var ben istemiyorum senin telini benm telim bana yeter dedim.sen bilirsin dedi ve mağazadan çıktık.yani okadar salak konumuna düştümki sanki ben ona demişim bana tel al diye.hem beni götürüyo hemde sen bilirsin deyip çıkarıyo mağazadan.
ya art niyet olmadığını biliyorum eşimde.ama neden boyle yapıyo bilmiyorum.hergün sigarasına 10 lira veriyo.ben bi kitap istiyorum.senede belki bi tane kitapçıya giriyoruz ama bugune kadar birtane kitap almadı bana.ucuzcuları sahafları dolaşıp ucuz bulursam alıyorum.bunuda sana aldım deyip bişey getirmiyo hiç.gönlümü yapmıyo.ama gitsem kendime bişey alsam habersiz ona göstersem hiç kızmaz çok beğenir çok görmez bana.ama siz benm ne demeye çalıştığımı anladığınızı biliyorum.çok uzun yazdım kızlar nolur kusura bakmayınn.ne yapmalıyım sizce soylemekle olmuyo çünki senelerdir soylüyorum ama değişmiyo.ama bende düşünülmek istiyorummm....

konuma paragraflar koydum.ama bu şekilde çıktı.bende nalamadım.çok karışık olmuş.kusura bakmayın.gözlerinize sağlık şimdiden....

evet böyle pasif tipler var siz yenı mı evlısınız yenı evlıyken bayanlarda böyle durumlar oluyor sen epey duygusalsın benım gıbı bunları eşinle konuş farkındalığı baya azmış ne yapmakla ne demeye çalıştığını huyunu öğrensınde ona gore davransın baktın olmuyor sende sana bısey almak ıstedıgınde gırısken ol sunu sunu ıstıyorum de gıt kendın ılgılen hatta sonra o devreye gırıp kendı alacaktır herseyı ona bırakma sonra zamanla bu hakımıyetı o elıne alacaktır merak etme sende ınadına onunla alısverıse cıktıgında bırsuru alısverıs yap bırak harcasın baktın sıkayet edıyor madem sen al getır bana bırakma alısverısı de sonra gözü açılacak inan senın yaptığın sekılde erkeklere yaranılmıyor kök söktüren kadınlar yaranıyor erkeklere

ahh keşke seini dediğin gibi biri olabilsem.çok denedim.ama beceremiyorum.çalışmadığım için kendimi ona yükümüşüm gibi hissediyorum.bu yuzden hem almıyorum hemde istemiyorum.bu arada 4 buçuk senedir evliyiz.baştada aynıydı şimdide aynı.

Kusura bakma canım sen istemeyi bilmiyorsun. Senede bir de olsa eşinden bir şey iste,pahalı olmasına gerek yok, olmasın da zaten ama ısrarcı ol, elde edince de ne kadar mutlu olduğunu fazlasıyla belli et, teşekkürlerini esirgeme.

Hem istiyorsun, hem kanaatkar davranıyorsun, adamı böyle muallakta bırakıyorsun. O da en masrafsız seçeneği işaretliyor haliyle.

Ha bir de her erkek alışverişi sevmez, Senin onunla uğraştığın gibi onun seninle uğraşmasını, isteklerinle ilgilenmesini bekleme.

bende eşimle alışveriş yapmayı severim. ama lezzetli aışverişimiz çok nadirdir. genelde o bana ben ona bişey beğeniriz. ama 2 sini alsak bütçeyi zorlıycak. ben eşime derim sen çalışıyosun ben evde nerde giyicem bunu. o der bana lazım değil sen al. sen al ben al kavgasıyla çıkarız mağazadan. kendine bile alışveriş yapmaya erindiğnden bana almamasınıda normal buluyorum. geçen doğumgünümde bi parfüm almıştı kokusu hoş ama ben daha fresh kokular severim. bu biraz ağır geldi bana ama kendi çok beğenmiş hatta orda alırken görevlilerde o kokuyu ilkkez koklamışlar ve onlarda beğenmişler falan. bigün arabadayız demezmi parfümün çok ağır kokuyo. dedim çok zevkli bi adam aldı ondandır. bidaha sana bişey almam diye köpürüyo. olum hem sen aldın hem ağır diyosun. madem kötü niye alıp bana getiriyosun. zaten bi zevksizdir benim eşim. almasın daha iyi.

bi kerde git kendin al ayakkabını dimi yok. illa bana aldırıcak. bende ayakkabıda ucuz olayını pek sevmem. hadi babettir terliktir neysede. özellikle kışlık ayakkabıya dikkat ederim. malum çalışıyoda tüm gün ayakkabı içinde ayağı. gider alırım. deli eder beni.neden pahalı aldın. heryerine bi bahane. evde gerilim. gelenlere gösteririm herkes beğenir. sonunde giyer işe gider. ve görenlerde farkeder beğenir. onun beğenmeyip benim zorla giydirdiğim yada aldığım parfümü çoğu kez arkadaşları nerden aldığını öğrenir. ya bukadar deneyim yaşadın dimi belliki senin karın zevkli. yok biliyom yine alsam yine aynısını yapıcak.

şimdidiyeceksiniz alma. ama kendisinin bide kötü huyu var. mesela iki ayakkabısımı var.diyorumki her gün değiştir. yok o birini eskitir sonra diğerini giyer ondan yedeği yoktur ayakkabıda. bigün dedim almam bidaha sana ayakkabı herzaman çekemem bu sıkıntıyı. inanırmısınız ayakkabı yırtılmış ayağında gidipte almıyo. diyo bana iğneyle dikersin halledersin. baktım alacağı yok yine ben aldım. ama yarandımmı tabiki hayır.

Düşüncesizlik çoğu erkekte vardır ama sizin eşinizde gördüğüm düz bi adam.
Yani al istiyorsan dediğinde almazsanız hep siz üzülürsünüz
Ondan beklemeyin bişeyler demesini, al dediyse alın.
Zora sokmayayım maddi olarak diye düşündükçe
bu şekilde siz daha çok kırılırsınız
durumunuz çok kötü değilse, bir kitap almak o kadar da sıkıntıya sokmaz herhalde

Eşin düşünemiyor tamam ama sen de tutumlusun epeyce.
Masraf tarafını arada düşünmeyeceksin.
Sen öğreteceksin hediyeleşmeyi artık başka çare yok.
Hadi bana bunu alalım (telefon ayakkabı kitap bla bla bla) de ve aldır.
Bırak atsın elini cebine.
Sen de sevindiğini göster anlasın yani mutlu olduğunu.
O da öyle öyle alışır almaya.

İnsan kocasına hayatı paylaştığı adama yük olur mu hiç..
Yük oluyorsa ne anlamı var evliliğin.
Yanlış düşünüyorsun.

yaaa bukadarmı aynı olur anlattıkların.parfüm olayına kadar aynılarını yaşadım.hem almıyo.alsa alamıyo.(beceremiyo)ben istiyemiyorum.ama kendim gidip alıyorum.ama ben o alsın.sorsun neyin eksik diye.bundan dertliyim...

Tecrübeye dayanarak söylüyorum: Cok yanlis yapiyorsun. Ne istiyorsan söyle. Düsünme sen onun borcunu falan, birak o düsünsün.

Bende sana bir olay anlatayim, ozamanlar yeni evliydim. Görümcem evlenecekti ve biz onun dügününde yapacagimiz masraflarimiz icin bile borc cekmistik, cok zor durumdaydik yani.
Kayinvalidem dügünde giyecegi elbiseyi benim esimden istiyor, esim götürüyor en lüks yerden giydiriyor annesini, görümcenin evine mobilya, mutfak esyasi suydu buydu bir ton sey aliniyor ve esiminde tabii eli cebine gidiyor ailesine destek oluyor.
Herkes herseyi istiyor anliyacagin, her istedikleride oluyor.
Görümcem istiyorda istiyor, kayinvalidem ve kayinpederim artik isyan ediyor kizim bizi cok masrafa soktun diye.
Ama her istediginide yapiyorlar, onlarin yetisemedigi yerde esim yetisiyor, bende esimin icinde kalmasin istedigi gibi hareket etsin diye sesimi cikartmiyorum, kötü hanim ve gelin olmak istemiyorum.

Hic unutmam esimle bana dügünde giyebilecegim bir ayakkabi almaya ciktik, ben simdi nerde fiyati uygun birsey varsa ona bakiyorum, cünki bütcemiz az biliyorum, birde daha tonca harcamalar olacak tabiiki.
Ucuz Modellerde pek hos degil, ama bir tane siyah düz bir ayakkabi idare eder diye esime "tamam bu olsun" dedim, ay senmisin bunu diyen...bir bagirdi köylümüsün sen, bu ne nebicim sey, zevkine baslayim senin vs vs

Neye ugradigimi sasirdim ve aglayarak dükkandan cikmistim, millet hep bize bakiyor.
Esimde sinirli sinirli arkamdan geldi. Ama cok zoruma gitmisti.
Eve geldik, kayinvalidem mutfakta komsusuna dert yaniyor
"Bizim oglani evlendirirken bile bukadar masraf yapmamistik (!) Benim kiz bizi iflasa götürecek, dünyanin borcunu cektik, dahada istekleri bitmiyor" diye görümcem hakkinda ileniyor.
Komsuda "Sizin gelin zavallim hic birsey istememisti zaten, sende desene kizina biraz daha uygun seyler begensin, ne o öyle nerde en pahali mobilya varsa onlari istiyor, siz emeklisiniz biraz hal´den anlamasi lazim, hem kocasi zengin sonra kendileride yapar" dedi.

Ben evlenirken birsey istememistim, cünki annem hep onlar emekli insanlar, isteme demisti.

Neyse kayinvalide bunu duydu aynen sözleri söyle:

"Komsu benim kiz simdi kaliteden anliyorya (!) ucuz birsey begenmiyor, hakli kizim ama bir yerde, perdeleri 12 milyar tutacakmis ama bir görsen nasil bir kalite söyle güzel böyle güzel, en iyilerine layik zaten, birde yatak odasi begendi ama dur bakalim onuda taksit yapacagiz insallah cok nezih bir secim yapti,eside zengin simdi o tarafa karsida ayip olmasin,herseyin en iyisi olsun, artik kredileri öderiz yavas yavas, bizim oglanda yardim eder" diye laf etti.

Ay tepemden vurulmusa döndüm. Meger ne salakmisim dedim. Iste esiminde afra tafrasi bu yüzden demek dedim.
Demekki yemeyenin malini yerlermis.

Ertesi gün esime dedim hadi cikalim islerimizi halledelim diye, o aradada cok lüks bir ayakkabicinin vitrininde güzel ve okadarda pahali ayakkabilar gördüm, "Ay cok güzelmisim, deneyim" dedim, denedim cok yakistilar, esime diyorum "tamam bunlar olsun" okadar sasirmistiki, asla daha o güne kadar benim ondan pahali birsey istedigim olmamisti hic.
Bana söyledigi söz "simdi almayalim, görümcenle tekrar gel oda begenirse öyle alirsiniz"
Ayakkabicada diyorki "Haniminiz begenmis, görümceside begenir mutlaka, cok sIk duruyor" diye, benimkide inada bindi tabii,
"BEN giyecegim, BEN begeniyorum, ayrica süper duruyor" diye.
Hayatimda birdaha okadar pahali ayakkabi aldigimi hatirlamiyorum, ama esime iyi bir ders oldu.
Kayinvalidem falan belki ilenir dedim nekadar pahali oldugunu ögrenince, ama tepkiler aynen söyleydi
"Pahaliymis, ama nekadaaaaaaar güzeller, güle güle giy" Resmen mutlu oldular.

Istedigimi söyledigimden beri cok huzurluyum. Icimde birsey kalmiyor.
Esim hic dogumgünlerini vs hatirlamazdi, hatirlatsamda deger vermezdi.
Simdi gösteriyorum "Bunu hediye et" bana diye, aliyor oda, birde tuhaf olan cok mutlu oluyor ve herkese kendinin aklina gelmis ve begenip almis bana süpris yapmis gibi yansitiyor.
Aklimdan geceni söylüyorum, onun birsey yapmasinimi istiyorum, ima etmiyorum, direk söylüyorum, örnegin benle zaman gecir demiyorum cünki sonuc tamamen sifir oluyor, onun yerine: sali günü sinemaya su filme gidelim saat aksam sekizde diyorum.
Ne yapayim, benim esimde böyle, her erkek farklidir.
Ben öyle olali, dünyanin en iyi esi ve gelini oldum diyebilirim.
Insanlar ne istedigini bilen ve bunu dillendiren insanlara karsi saygi duyuyorlar, kendilerini ezdirmeyen insanlara karsi daha dikkatli davraniyorlar, daha temkinli yaklasiyorlar, öyle ezip gecemiyorlar..

İnsan kocasına hayatı paylaştığı adama yük olur mu hiç..
Yük oluyorsa ne anlamı var evliliğin.
Yanlış düşünüyorsun.

bilmiyorum.ben bekarken çalışıyodum.kimseye yük olmuyodum.ama şimdi huyumdan galiba bana bunu alalım değilde onun hadi sana şunu alalım demesini istiyorum.beğendiğim bişeyi ben alıyorum kendime yada almam gerekiyosa alıyorum.oyokken.ama ona hadi bana şunu al diyemiyorum.çünkü ben soyleyince alıcağımın bi değeri kalmıyo gözümde..

İstemeyi biliceksin bence.

Erkek kadın için ne kadar çok harcama yaparsa o kadına o kadar bağlanır,sevgisi artar.
Senin gibi bu ayakkabı çok güzel demekle bitmiyor iş erkekler düz mantıktır o senin onu sınadığını,ondan bir süpriz beklediğini anlayamaz.O ayakkabıyı deneyip önünde yürüyüp çocuk gibi şımarıp bunu bana al demen gerekiyor cilveli bir şekilde.
Ayrıca sigarasına günde 10 tl veren adam bir kitap almakla batmaz.

Sigara içen birisiyim ama kitapları sigaradan çok daha gerekli bir alışkanlık olarak görüyorum,10 tlik sigara alıcağıma 5,5luk alırım artan paralarımla ayda 3 kitap alabilirim.Maddi açıdan onu zorlayacağını düşünme,kitap bence fiziksel ihtiyaçlardan sonra en önemli ihtiyaçtır.
O kadar maddi olarak zorlanıcaksa başka bir sigara kullansın örneğin.

canım valla çoğu erkek böyledir, hiçbirşey istemesen daha memnun olurlar, ucuz aldınmı sevinirler,

benim eşimde aldığım hiçbirşeye karışmaz ama bişey de almaz beğenmez mişim bahane hazır.. halbuki beğenilecek şeyler bellidir,

ben onun için çok alışveriş yapıyodum eskiden pantolonndan ayakkabısına kadar alıyodum, güzel giyinsin istiyodum bide beğenmedimi tepem atıyodu, artık hiiiiiççççç kasmıyorum kendimi ne alcam ya kendisi düşünsün, kendi alışverişimi yapıyorum, oda bişeye ihtiyacı oldumu bana şu lazım almaya gidelim diyor, gidiyoruz oturduğum yerden kalkmıyorum bile o getiriyo gösteriyo bana seçtiklerini iyi güzel sen bilirsin falan diyorum o dolaşıyo peşimde ne alayım diye

sana da tavsiyem canını sıkma tüm ihtiyaçlarını kendin al, onu da takma, beklentiye de girme..

buraya yazdığım iyi olmuş.kendime dışardan baktım.gerçekten muallakta bırakıyorum.oda en kolayını seçiyo.ama yapım bu.onun nasıl yapısı alışverişi sevmiyosa.bende ondan bişey istemeyi sevmiyorum.iki arada bi derede kaldım.bakalım düzelttmeye çalışıcam kendimi...

tek olmadığımı biliyodummmmm

bişeye yan yan baktığımı görse hemen hadialalım der. üstelerde. ama gidip almaz. bende hiç beklemedim şimdiye kadar açıkçası. ama o telefoncuda yaptığı varya eşinin onu yapmaz sanıyorum. ama eşinin yönünden düşünürsem. seni düşünmüştelefoncuya gitmişsiniz. ama busefer kendi bi telefonu çok beğenmiş. evet yanlış yapmış yanlış zamanda yapmış. ama erkeklerin geneli düşüncesiz canım. sen şimdi böyle kafaya takmışsın acaba o ogün seni nasıl kırdığını kaçkere düşündü.

ben eskiden bi sorun olduğunda çok takardım. kafamın içinde sorular dönüp dururdu. sonra anladımki eşim benim üzüldüğümün farkında bile değil. çünkü hiç dert yanmamışım. sende napıcan canım götürdümü seni oraya hooop camekandan alıcan teli teşekürler canım diyicen. olduda bitti :).

eşine sorsan seni okadar düşünüyoki senin için eviniz için çalışıyo sabh kalkıpişe gidiyo elin ağız kokusunu çekiyo heppppsi senin için. almaması seni sevmediği düşünmediği anlamına gelmez. ayrıntılara dikkat etmeyibilmiyo düz fikirli biri demekki. eşimden iyi olmasın. sende o yüzden takma kafana. sana karşı saygısı varsa sana yetsin. bişeyide beğenirsen durumunda osıra müsaitse hop de al.

bak şunuda diyim. benim eşim al der almazdı. ama ben bi süredir yeterrr dedim ve kendimi alışverişe verdim. her hafta iki üç alıyorum. üstümde değişik bişeyler gördükçe oh be sonunda bişeyler alıyosun kendine. demeye baladı. benim adıma sevindiğini gözlerinden anladım. bide düşündümki bazı çalışan kadınlar var kendi paralarıyla bile alışveriş yapamıyolar eşleri izin vermiyo. elimizdekilerle mutlu olmayı bilmeliyiz

sigarası pahalı değil ama bi sabah işe giderken alıyo bide akşam gelirken.haliyle günde 10 lirayı bile geçiyo.ogun dedimki.okuduğum serinin son kitabı çıkmış onu istiyorum.hemen okumam lazım dedim.alalım demedi.yani gelde ikinci kez iste.siz olsaydınız istermiydiniz.ben birazda fazlamı gururluyum yaaa(

Gururla alakası yok ki canım,sevgilimden istemem ama evli olsaydım tabi ki isterdim.Evlilikte senin paran benim param diye bir şey yok ki.Çalışmıyor olsan bile o eve gelince önünde sıcak bir yemek buluyor,temiz kıyafetler giyiyor,temiz bir evde oturuyor,senin eve maddi bir katkın olmasa bile manevi yönden pek çok katkın var.O parada doğal olarak ikinizin ortak parası.

Sigarayı azaltsın o da,hem cebinize hem sağlığınıza zarar sonuçta.
Ayrıca onu okumam lazım demiyecektin,erkeklerden bir şey isterken çocuklaşmak lazım,sürekli neşeli neşeli o kitabı okuyacağım o kitap benim olmalı,okumazsam rahat edemem gibi şeyler söylemeliydin.

gerçekten aynılarmış:))

al diyo..amaa almıyo.hafta sonu gittik üsütne bişeyler almaya gerçekten hep eskimişti üstü.okadar çok şey aldıki.bende orada kendime bakıyım dedim.aaa bi baktım kasaya geçmiş ödeme yapıyo.bişeylere bakıyodum dedim.hadi al ne istiyosan dedi ama kasada bekliyo.gelip ne alıyosun sormuyo.bende bi çanta kapıverdim attım önüne ödedi.napım başka türlü olıcak.eziği oynamayı bırakmanın zamanı gelmiş galiba:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…