Üzgünüm okuduğunu anlamayan sizsiniz çünkü gidip kızınıza bunu anlattığınızı söylemedim ki zaten. Burdaki konuşmanızı yani burda yazdığınız “kadının operasyona ihtiyacı var” cümlesini hadsizlik olarak değerlendirdim, burda yaptığımız yazışma eylemini konuşmak olarak nitelendirebilir miyim yoksa biri yazılı biri sözlü diye eylemlerin farklarını mı anlatırsınız? İkinci olarak anlamadığınız kısım şu olmuş, kızınızın yanında da bu tarz yorumlar yapıyorsanız (yapıyor iseniz) dedim. Eylemler konusundaki uzmanlığınıza kipleri öğrenerek devam edin.
Yazdıklarımı ( kızınızın neden estetik istediğiyle ilgili varsayımsal bir neden sunduğum kısım) anlamadığınız için hayal gücümün genişliğinden başlayıp dedikodu ve önyargıyla devam etmişsiniz fakat yine temelsiz olmuş. İlk mesajınızda dedikodu yapan ve sizi ilgilendirmeyen, kadının fikrinizi sormadığı burnu hakkında buraya yazıp dedikodu yapan ve kadının estetiğe ihtiyacı var diyen sizsiniz. Belki yine anlamamışsınız özetliyorum. Kızınızla konuşurken onu eleştirdiğinizi veya başka insanları çekiştirdiğinizi söylemedim, bu kafa yapınızı kızınız başkalarıyla olan konuşmalarınızdan hatta bakışlarınızdan fark ediyorsa güzellik konusunda takıntılı olacaktır. Ayrıca hala gerekli estetik operasyon diyorsunuz, herhangi bir estetik operasyonu gerekli kılan nedir? Kişinin mutsuz veya rahatsız olması. O kadın burnuyla ilgili bir sorun yaşamıyorsa bunun gerekli olduğunu söylemeniz hadsizlik işte. Size ne? Sizin çok beğendiğiniz burnu kızınızın hoşuna gitmez yaptırır bu onun için gerekli olabilir mesela? Bu göreceli bir şeydir neyin ihtiyaç veya gereklilik olduğuna karar verirken genel kabul gören güzellik standartlarından bahsetmiş oluyorsunuz, herkesin estetik algısının farklı olduğunu kızınızla yaşadığınız örnekten anlayıp dış görünüş hakkında hiçbir yorum yapmamalısınız. Çünkü şu basit gerçeği anlamıyorsunuz, kadının burnu çok büyüktü estetik olması lazım = büyük burun çirkindir düzeltilmesi gerekir ve tanımadığımız insanlar fikri sorulmadığı halde dış görünüşümüzü eleştirme hakkına sahiptir. Ay ne yorucusunuz yazdıklarımı tek tek açıklattınız bir de okuduğunu anlamıyorsun diye bana diyorsunuz. İyi günler