Sizce ev almalımıyım?

eslem89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
1.940
1.549
53
36
Arkadaşlar ailemle oturuyorum. 4-5 yıldır altın biriktirdim. 250 bin filan çıkar heralde gerçi düşüyor bu ara. Annem bi ev al eve yatır diyor. Son 1 yılda altın çok arttı. Ama şu an düşüşe geçti. Sizce bozdurup ev almalı mıyım yoksa altında kalsın mı? Siz nasıl yatırım yapıyorsunuz?

Tl niz olsaydi tamam ev alin derdim belki ama altin da zaten bir yatırım aracı ve düşüşe gectigi bir dönem bozdurmak akıl kârı değil
Ayrıca altının vergisi yok bişeyi yok
Ev öyle değil vergisi tadilati derken bir yandan da para harcamaniza neden olur

Tl niz olsaydi tamam ev alin derdim belki ama altin da zaten bir yatırım aracı ve düşüşe gectigi bir dönem bozdurmak akıl kârı değil
Ayrıca altının vergisi yok bişeyi yok
Ev öyle değil vergisi tadilati derken bir yandan da para harcamaniza neden olur

evet benimde zoruma gidiyor açıkçası kredi çekmekte istemiyorum. Aynen düştü şu an annemde daha da düşerse üzülürsün diyor. Gerçi çoğunu çeyrek 300-400 ken almıştım

Ev almak için peşinata kullanacaksınız ama ne kadar kredi çekip kaç sene ödeyeceğiniz bence asıl mesele.
Çoktan yapılmış, kiracılı falan bir daire olursa anca düşünülebilir.
Ev almak bana az peşinatla çok akıl karı gelmiyor.

Ev almak için peşinata kullanacaksınız ama ne kadar kredi çekip kaç sene ödeyeceğiniz bence asıl mesele.
Çoktan yapılmış, kiracılı falan bir daire olursa anca düşünülebilir.
Ev almak bana az peşinatla çok akıl karı gelmiyor.

peşinatım çokta az değil, 300 bine kadar çıkartırım gibi geliyor. Ama kredi çekmeden zor tabi. Kiracılı bir daire aslında çok iyi olabilir. Annemde illa kredi borcuna gireyim istiyor para az harcayayım diye:)))

peşinatım çokta az değil, 300 bine kadar çıkartırım gibi geliyor. Ama kredi çekmeden zor tabi. Kiracılı bir daire aslında çok iyi olabilir. Annemde illa kredi borcuna gireyim istiyor para az harcayayım diye:)))
Tabii nerede yaşadığınızı, bir evde aradığınız özellikleri bilmiyorum.
Fakat kiracılı ve yeni yapılan bir daire alırsanız kazançlı çıkarsınız.
Çünkü ilk olarak gelen kira az bile olsa krediye gidecek, bu sizi rahatlatır.
Ayrıca eski bir ev zaten siz aldığınızda tavan fiyatında olur ama yeni 3 5 senelik bir ev alırsanız, 7 8 hadi bilemediniz en geç 10 sene sonra ikiye katlamış olması gerekir.
Bunları göz önünde bulundurun derim.

Yatırım için ev alacaksanız nereden ve nasıl bi ev aldığınız çok önemli ki yatırım amacı gibi her yıl değeri artsın. İşlek bi yerde ev almak istiyorsanız alın derim altın kenarda kalmasın. Icine oturma derdim yok yatırım olsun derseniz bence işlek bir yerde dükkan alın masrafi az kârı çok olur boş kalmaz .

Yatırım için ev alacaksanız nereden ve nasıl bi ev aldığınız çok önemli ki yatırım amacı gibi her yıl değeri artsın. İşlek bi yerde ev almak istiyorsanız alın derim altın kenarda kalmasın. Icine oturma derdim yok yatırım olsun derseniz bence işlek bir yerde dükkan alın masrafi az kârı çok olur boş kalmaz .
300 bin peşinatla dükkan çok çok zor.
Ayrıca dükkanla uğraşmak başlı başına bir iş, kiracısı tadilatı vs büyük mesai gerektiriyor.
Ev kiracısı gibi değil dükkan işi.

Masallah zaten çok abartılı harcamıyorsunuz ki o parayı biriktirebilmissiniz.

maaşım ortalamanın üzerinde anneminde katkısı var. Birde altının düşük olduğu dönemler iyi para arttırıyordum. Şu an maaşım azaldı ekonomi kötü para arttıramıyorum. Maaşım artacak yine arttırabilirim diye düşünüyorum. Kredi işi de sıkıntılı uzun vade düşününce boğuyor beni. Çok aradayım altın daha da düşerse annem ben demiştim diyecek sürekli:))

Arkadaşlar ailemle oturuyorum. 4-5 yıldır altın biriktirdim. 250 bin filan çıkar heralde gerçi düşüyor bu ara. Annem bi ev al eve yatır diyor. Son 1 yılda altın çok arttı. Ama şu an düşüşe geçti. Sizce bozdurup ev almalı mıyım yoksa altında kalsın mı? Siz nasıl yatırım yapıyorsunuz?
altın çıkacak 3 aya patlama yapacak bozma sakın artınca satarsınız kışın daha uyguna ev bulunur zaten o ara araştırma yapın fiyatları boş durmayın .evlenmeden önce ev almak mantıklı eeş adayının hiç bir hakkı olmuyor çünkü boşanma durumunda devir kötü herşeyi ayrıntılı düşünmek lazım

300 bin peşinatla dükkan çok çok zor.
Ayrıca dükkanla uğraşmak başlı başına bir iş, kiracısı tadilatı vs büyük mesai gerektiriyor.
Ev kiracısı gibi değil dükkan işi.
300 bine dükkan anca küçük şehirlerde küçük bir dükkan olur onlar da kira ödemek de zorlanır çoğunlukla boş kalır ben de var memlekette öyle küçük bir dükkan boş çok kaldı.en sonunda bu sene 1 yıllık peşin alıp neredeyse yarı değerine verdim

maaşım ortalamanın üzerinde anneminde katkısı var. Birde altının düşük olduğu dönemler iyi para arttırıyordum. Şu an maaşım azaldı ekonomi kötü para arttıramıyorum. Maaşım artacak yine arttırabilirim diye düşünüyorum. Kredi işi de sıkıntılı uzun vade düşününce boğuyor beni. Çok aradayım altın daha da düşerse annem ben demiştim diyecek sürekli:))
Yatırım için alacaksanız 1+1 tarzı alın özellikle üniversite civarı boş kalmaz çabuk kiraya verirsiniz eşyalı olarak

altın çıkacak 3 aya patlama yapacak bozma sakın artınca satarsınız kışın daha uyguna ev bulunur zaten o ara araştırma yapın fiyatları boş durmayın .evlenmeden önce ev almak mantıklı eeş adayının hiç bir hakkı olmuyor çünkü boşanma durumunda devir kötü herşeyi ayrıntılı düşünmek lazım

çok haklısınız, altın konusunda tereddütteyim covid aşısı bulunursa düşer diye düşünüyorum. Neye dayanarak patlama yapacak diyorsunuz?

Anne haklı. Çok kredi çekmeyeceğin bir ev alsan ve kirasıyla odesen

altın dussede hep dusmeye devam etmeyecek sonra yıne artacak altın hep artar o yuzden yatırım aracıdır ve su donem altın bozdurmak hıc mantıklı degıl bekleyın bıraz daha altın yukselecek sabredın

Back
X