• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce evlenmeli miyim?

damaged lemon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2020
2.812
7.682
88
Merhabalar ben yaklaşık 4 senelik ilişkisi olan bir kadınım. Erkek arkadaşımla birlikte yaşıyorum. İkimiz de evlenmeyi düşünmüyorduk ve anlamsız buluyorduk. Erkek arkadaşım yurtdışında bir iş buldu. Birkaç ay sonra her şey yolunda giderse taşınması gerekecek. Benim de onunla gidebilmem için evlenmemiz gerekiyor. Söz konusu ülkenin dilini bilmiyorum. Orada nasıl iş bulurum, ne yaparım vs hiçbir fikrim yok. Haliyle biraz çekincelerim var. Erkek arkadaşımı seviyorum ama zaman zaman problemler yaşıyoruz. Aşılmayacak şeyler değil. Şiddet vs kesinlikle yok. Hiç kıskanç biri değildir. Evle ilgili saçma şeyler yüzünden tartıştığımız oluyor. Yaşam tarzımız (ev düzeni, sağlığa bakış açısı vs) pek uyuşmuyor ama idare ediyoruz. Ciddi bir problemimiz yok yani. Yine de evlilik düşüncesi beni korkutuyor çünkü büyük bir sorumluluk, kalıcı bir şey, ve hiç düşünmüyordum şu ana kadar. Siz olsanız ne yaparsınız?

Son düzenleme:
Arada bir imza yok sadece
Bence daha iyi şartlar söz konusu ise atın derim o imzayıda

Kendisi size teklif etti mi onunla gitmenizi?

Tabii ki. Birlikte yaşıyoruz zaten.

Koca paragrafta erkek arkadaşiniza aşık oldugunuzu belirten bir cümle yok.Olursa mantık evliliği olacak gibi.

İlişkimizin ilk başlarında çok aşıktım, şu ana kadar en çok sevdiğim erkek arkadaşımdı fakat son yıllarda yaşadığımız bazı problemler, birlikte yaşamanın getirdiği monotonluk o aşkın ateşini biraz söndürdü diyebilirim, ama yine de çok seviyorum kendisini.

Peki erkek arkadaşınız evlilik ile ilgili ne düşünüyor? Siz isteseniz bile o isteyecek mi?
Ya imza ne ki bir tek o kalmış evlilikten fark. Eğer karşılıklı olumlu bakıyorsanız evlenin gitsin.
Hem öyle çok korkulacak birşey değil ya hu!

Merhabalar ben 26 yaşında yaklaşık 4 senelik ilişkisi olan bir kadınım. Erkek arkadaşımla birlikte yaşıyorum. İkimiz de evlenmeyi düşünmüyorduk ve anlamsız buluyorduk. Erkek arkadaşım Avrupa'da çok güzel bir şehirde bir iş buldu. Birkaç ay sonra her şey yolunda giderse taşınması gerekecek. Benim de onunla gidebilmem için evlenmemiz gerekiyor. Söz konusu ülkenin dilini bilmiyorum fakat iyi düzeyde İngilizcem var, çevirmenlik yapıyorum. Orada nasıl iş bulurum, ne yaparım vs hiçbir fikrim yok. Haliyle biraz çekincelerim var. Erkek arkadaşımı seviyorum ama zaman zaman problemler yaşıyoruz. Aşılmayacak şeyler değil. Şiddet vs kesinlikle yok. Hiç kıskanç biri değildir. Evle ilgili saçma şeyler yüzünden tartıştığımız oluyor. Yaşam tarzımız (ev düzeni, sağlığa bakış açısı vs) pek uyuşmuyor ama idare ediyoruz. Ciddi bir problemimiz yok yani. Yine de evlilik düşüncesi beni korkutuyor çünkü büyük bir sorumluluk, kalıcı bir şey, ve hiç düşünmüyordum şu ana kadar. Siz olsanız ne yaparsınız?
Bence evlenme :işsiz:

Peki erkek arkadaşınız evlilik ile ilgili ne düşünüyor? Siz isteseniz bile o isteyecek mi?
Ya imza ne ki bir tek o kalmış evlilikten fark. Eğer karşılıklı olumlu bakıyorsanız evlenin gitsin.
Hem öyle çok korkulacak birşey değil ya hu!
Direkt teklif eden oydu.
Evlenince oluşan tek sorumluluk arada aile ziyaretlerine eşlik etmek başka da ekstra bir şey olmuyor yani ayni evde yasiyorsunuz zaten bir imza atildi diye daha farkli bir şey olmuyor ve kalici bir şey değil isteyince boşaniliyor.
Aile ziyaretlerine eşlik ediyorum. Anneannesine kadar bayramlarda vs konuşuyorum yıllardır. Kaynana dırdırı da çekiyorum. Yani değişen pek bir şey olmayacak evet. Haklısınız :)

Merhabalar ben 26 yaşında yaklaşık 4 senelik ilişkisi olan bir kadınım. Erkek arkadaşımla birlikte yaşıyorum. İkimiz de evlenmeyi düşünmüyorduk ve anlamsız buluyorduk. Erkek arkadaşım Avrupa'da çok güzel bir şehirde bir iş buldu. Birkaç ay sonra her şey yolunda giderse taşınması gerekecek. Benim de onunla gidebilmem için evlenmemiz gerekiyor. Söz konusu ülkenin dilini bilmiyorum fakat iyi düzeyde İngilizcem var, çevirmenlik yapıyorum. Orada nasıl iş bulurum, ne yaparım vs hiçbir fikrim yok. Haliyle biraz çekincelerim var. Erkek arkadaşımı seviyorum ama zaman zaman problemler yaşıyoruz. Aşılmayacak şeyler değil. Şiddet vs kesinlikle yok. Hiç kıskanç biri değildir. Evle ilgili saçma şeyler yüzünden tartıştığımız oluyor. Yaşam tarzımız (ev düzeni, sağlığa bakış açısı vs) pek uyuşmuyor ama idare ediyoruz. Ciddi bir problemimiz yok yani. Yine de evlilik düşüncesi beni korkutuyor çünkü büyük bir sorumluluk, kalıcı bir şey, ve hiç düşünmüyordum şu ana kadar. Siz olsanız ne yaparsınız?
Erkek arkadaşınızla zaten birlikte yaşıyor muşsunuz. 4 sene de az çok birbirinizin huyunu suyunu öğrenmişsiniz. Ayrılmak gibi bir düşüncenizde yokmuş. Erkek arkadaşınızı da sevdiğinizi söylüyorsunuz. Bu durumda evlenmeniz mantıklı geliyor.🤣

Annem bana hep "sakın bir erkeğin hayatını yaşama" demiştir. Onun peşinden dilini bilmediğim bir ülkeye gidince onun hayatını yaşamış olmuyor muyum diye düşündüm. Sonuçta belki ilerleyen yıllarda farklı hayallerim vs olacak. Annemin söyledikleri bilinçaltıma işlemiş sanırım. Burda kalırsam daha iyi bir hayatım olmayacak evet.

Annem bana hep "sakın bir erkeğin hayatını yaşama" demiştir. Onun peşinden dilini bilmediğim bir ülkeye gidince onun hayatını yaşamış olmuyor muyum diye düşündüm. Sonuçta belki ilerleyen yıllarda farklı hayallerim vs olacak. Annemin söyledikleri bilinçaltıma işlemiş sanırım. Burda kalırsam daha iyi bir hayatım olmayacak evet.

Nikah şart olarak anlaşılıyor konunuzdan. Şeriat kuralları geçerli bir ülkeye mi gidilecek ?

Back
X